2014. december 12., péntek

Ismertető: Tomorrow's Cantabile

Hideg időre való tekintettel most egy könnyed zenés ajánlót hoztunk nektek, mellyel egy kis tavaszt csempészhetünk vissza. ;)

Cím: Tomorrow's / Naeil's Cantabile (내일도 칸타빌레)
Műfaj: vígjáték, romantikus, zenés
Epizódok száma: 16
Év: 2014
Csatorna: KBS2

Szereplők:
Cha Yoo Jin - Joo Won
Seol Nae Il - Shim Eun Kyung
Lee Yoon Hoo - Park Bo Gum
Yoo Il Rak - Ko Gyung Pyo
Choi Min Hee - Min Do Hee
Do Gang Jae - Lee Byung Joon


Történet:
Történetünk helyszíne a HanEum zenei akadémia, mely Korea egyik legerősebb komolyzenei iskolája. Az itt tanulók 2 részre oszthatók, az Elit, kik tanulmányaik során is már külföldre mehetnek, illetve a Maradékok, kik a papír megszerzése után talán találnak majd valami munkát. A tanárok jó része csak arra hajt, hogy az ő nevük alatt jöjjön ki a következő Mozart, ezért nem is tekintik a diákokat érző embereknek, csak a precíz játékra, és a legtöbb versenyen való részvételre képzik ki őket.
Mint minden iskolában, itt is persze van egy kitűnő tehetség, Cha Yoo Jin, aki igaz, hogy zongora szakon van, de gyermekkorától kezdve az az álma, hogy karmester lehessen, és Viera Professzor mellett tanulhasson Európában. Ettől csupán az választja el, hogy egy gyerekkori trauma miatt képtelen repülőre, és hajóra szállni, így a félszigeten ragadt. Magába fordult, semmibe veszi tanárait, társait, de senki se szab neki határokat, mivel vele született tehetsége van szinte minden hangszerhez.
Itt jön a képbe Seol Nae Il, ki szintén zongora szakos, ám ő az elfeledett Maradékok táborát erősíti, és semmilyen cél nem lebeg előtte, egyszerűen csak jól akarja érezni magát zongorázás közben. Kottát csak távolról ismeri, sosem a kotta szerint játszik, de amit csak egyszer hall, azt azonnal el tudja játszani. Kettejük útja egy véletlen folyamán összefut, és hirtelen egy iskolai zenekarban találják magukat, ahol is csupa Maradékokat kellene Yoo Jin-nak vezetnie, mint karmester, és mindehhez a lelki támogatást a zenekar kabalája, Nae Il adja...

Whalemény:
Először féltem, hogy túl komor lesz a szinte csak klasszikus zenétől, de zseniálisan nyúltak az egyes darabokhoz. Mindig eltalálták, hogy a hangulathoz illő darabból hallhassunk részleteket, és így még a klasszikus zenében sem jártas is egyszer csak azon kapja magát, hogy "ezt ismerem valahonnan..." illetve "nézzünk is csak utána Youtube-on ennek a számnak...". És ez nálam egy hatalmas csillagot érdemelt, mivel a mai zenei világból egyre jobban kiszorulnak a klasszikus zene darabjai, és ezzel talán kicsit meg tudják mutatni, hogy igenis szép egy, akár száz évvel ezelőtt megírt zene is. Az egész sorozat szó szerint őrült, de a zenészek alapból kicsit mindig zakkantak, így tökéletesen összhangban maradt ez a zakkantság a történettel. Részről részre tartogatott izgalmat, a végére már az összes zenekari tagnak szurkolunk, és reméljük, hogy mindenki eléri álmát.
Nézzük is csak szereplőinket:

Cha Yoo Jin:
Apja világhírű zongoraművész, kinek semmi sem tökéletes, így irreális falakat állított fia elé, akiben így gyerekkori traumaként ez meg is maradt. Viera Professzor rajongójává vált már nagyon fiatalon, és azóta senki és semmi nem érdekli, csak az, hogy egyszer Viera lehessen a tanára. Mindenben és mindenkiben azonnal megtalálja a rosszat, így senki sem elég jó neki, ezért is lepődik meg, mikor meghall egy kellemes dallamot, melyről aztán kiderül. hogy Nae Il (aki történetesen a szomszédja) kezeinek köszönheti. Nae Il-nek hála, kinyílik előtte az a világ, amit eddig ellökött magától, és akaratán kívül is, barátokat szerez, kik aztán segítenek neki a legjobb karmesterré válni.
Joo Won minden szerepében mutat valami újat, és itt is tökéletesen hozta a rideg karaktert, ami alatt egy esendő gyermeki lélek, és egy rakat félelem található. Ha olvastátok már előző Joo Won-os sorozat ismertetőimet, akkor nem kell tovább magyaráznom, azt, mennyire elkötelezett nézője vagyok munkásságának :D Amihez nyúl, csak arannyá változik. És ebben a sorozatban is így lett.

Seol Nae Il:
Már gyermekkorában felfedezték, hogy vele született tehetsége van a zongorát illetően, viszont a folytonos kényszerített gyakorlásoktól olyan félelme alakult ki a színpadtól/kötelező előadásoktól, hogy elmenekült, és csak a saját szórakozására játszik. Ebben támogatja is tanára az Akadémián, de azért ő is sejti, hogy Nae Il nem bújkálhat állandóan ezzel a tehetségével. Yoo Jin zenéjét hallva azonnal a fiú rabja lesz, és 0-24 óráig rátapadva, az idegére megy, de majd később rájön, ha lépést akar tartani Yoo Jin-nel, neki is fel kell nőnie, és mindent megtenni azért, hogy elismert zongorista legyen, és büszkén állhasson Yoo Jin mellett.

Yoo Il Rak:
A rock zene és a hegedű szerelmese.Csak éppen a hegedű nem úgy akar szólni legtöbbször, mint ahogy ő szeretné. Ezért már majdnem ki is csapják, mikor is kap egy utolsó vizsgalehetőséget, melyre egy zongoristával kell felkészülnie. Ekkor ismerkedik meg Nae Il-lel és Yoo Jin-nal, majd hirtelen gyökeres változás áll be az ő életébe is, és Yoo Jin hatására lelkiismeretesen gyakorol nap mint nap, hogy a legjobb hegedűs lehessen.
Gyung Pyo-t én még másban nem láttam, de ebben zseniális volt. Először a "szegény második" érzetét keltette, de utána rá kellett jönnöm, hogy nem ezért van a sorozatban, és hogy sokkal nagyobb dolgokra lesz még hivatott. Engem meggyőzött :)

Lee Yoon Hoo:
Egész Korea szerte elismert csellista, ki külföldön is tanult, ám egy sajnálatos gyulladás miatt bal kezét sürgősen operálni kell, ám ő nem akar az esetleges kockázatok miatt kés alá feküdni, így most egy "bakancslistát" összeírva kipróbálja azokat a dolgokat, amikre eddig nem volt ideje. Nae Il játékát hallva ő is azonnal a rajongója lett, de később mégis szembe kell néznie az orvosokkal.
Bo Gum-ot már láttam együtt Joo Won-nal a Bridal Mask sorozatban, így örültem, hogy most kicsit több szerepet is adtak neki :) Aranyos kisfiús arcát még mindig napokig el tudnám nézni, viszont itt már mutathatott bonyolultabb színészi kellékeket is :) Szerintem jó irányba halad.

Összegezve:
Mindenkinek ajánlom, aki szereti a zenés sorozatokat, illetve szeretne csak simán kikapcsolódni 1-1 órácskára a nagy hajtás mellett :) Szerintem ebben senki sem csalódna.

Trailer:



Pontozás:
Cselekmény: 8/10
Színészek: 8/10
Zene: 10/10

12 megjegyzés:

  1. A Yoo Il Rak-ot alakito szinesz a Flower boys next doorban szerepelt mar. O volt a kepregenyiro szobatarsa.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Óóóó, és tényleg! :D Meg se ismertem. :D

      Törlés
    2. Nálam meg még mindig csak listán van az a sorozat xD úgyhogy akkor tényleg ebben láttam caak először ezt a színészt :) kíváncsi vagyok majd, hogy a flower soriban mennyire lesz más :)

      Törlés
  2. Nem tudom az első feldolgozást láttad e, ami Japán! Ha még egy kicsit örültebb dologra vágysz és kedveled a japán sorikat ajánlom figyelmedbe! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pont ez volt az első gondolatom, miközben néztem, hogy "te jó ég....milyen lehet a japán :D " úgyhogy tervezem, hogy nekiállok annak is :)

      Törlés
    2. A japán...Elmebeteg :D LOL És van két film is hozzá. Ajánlom :)

      Törlés
  3. Meg szeretném nézni a sorozatot, de előtte egy kérdés: Seol Nae Il karaktere nem volt túlságosan tapadós, nyomulós, ripacskodó, nyávogós? Olyan mint például a Playful Kiss-es főhősnő, mert nagyon nem szeretem az ilyen típust :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát tapadni erősen tapadt, és voltak húzásai... de Oh Ha Ni-hoz képest én bőven bírtam őt. :D

      Törlés
  4. Húú, ez a sorozat. Azon ritka doramák egyike, ahol nem az eleje izgalmas, hanem a vége felé halad a csúcs. Az első 6-7 részben Seol Naeil egy borzalom.. El tudom képzelni, hogy a való életben a színésznő egy talpraesett, nagyszájú, szókimondó szórakoztató típus, de itt a filmben konkrétan egy trampli volt a felnagyított érzelmi életével, a bohózatig vitte volna a megjelenítést, de túl közönséges módon; elvetette a sulykot, na.
    Rendkívül élveztem. Annyira jó volt, hogy tök sok dallamot előadtak, és eljásztottak, és szabályosan izgultam, hogy a zenekar elő tudja-e a adni, amit akar. Más zenei sorozatban (pl. You're beautiful, Entertainer) van kb. 2 dal, amit előadnak, és rogyásig azt ismételik, hiába szól zenekarról. Itt VÉGRE tényleg a zenéről szólt az egész! Olyan hiányérzetem lett a végére, nem is tudtam, mivel folytassam ez után. :)

    Azt azért hozzáfűzném, hogy a férfiak, vagy a forgatókönyvírók hülyék. Túl sokszor fordul elő ezekben a filmekben, hogy az intimitástól vacogó pasi "alulválaszt" partnert, élete csúcsa pedig az, amikor a csaj magából kivetkőzve, mint egy gyerek szaladgál, örömködik, romantikus feladatokat csináltat meg (vazze, könyvből, mert képzelőerő semmi) és duzzogva követel dolgokat. Brrr...

    VálaszTörlés
  5. Joo Won-t egy másik sorozatban láttam először (7th grade civil servant) és annyira irritált, hogy nagyon utáltam. Nem is bírtam végignézni azt a sorozatot. Az a fancsali pofa...
    Ez után megváltozott a véleményem. :)

    VálaszTörlés
  6. Tudom lehet senki sem olvassa el mert már nem mostani a bejegyzés de ugye azt tudjátok hogy az alapja a Nodame Cantaible című anime ami kb. 4-5 évadot megélt!?

    VálaszTörlés