2015. április 28., kedd

Első benyomás: Sword and flower

Az első ilyen fajta bejegyzés a blogon. Az első rész alapján rengeteg gondolat merült fel bennem, így azokat rögtön le is írtam, de az első résznél tovább sehogyan se jutottunk, így egy első benyomás bejegyzést kaptok tőlünk.
Nem hiszem, hogy lesz még hasonló jellegű bejegyzés a blogban, de ha sikerül valakinek hasonlót produkálnia, akkor nem tartom kizártnak. De hamarosan érkezünk majd a Sword and Flower rendes ismertetőjével is.

Ajánlás alapján fogtunk neki ennek a történelmi koreai sorozatnak. Pár tanáccsal lettünk ellátva a kezdés előtt, úgyhogy ezeket veletek is megosztom:
1. a főszereplő csávó idős! Vagy annak tűnik, mindenesetre, aki egy szépfiúra számított az inkább a férfiasságot keresse a főszereplőben, amit igen nehéz megtalálni a kiskutya barna szemek miatt. Magához mérten egész jó pasi, de nagyon megosztó lehet a külleme.
2. Az első pár rész kicsit lassú lesz, de utána beindul a cselekmény.
3. A történetvezetést és a film stílusát egy idő után meg lehet szokni.
4. Van benne egy kis dög, aki tönkreteszi szerencsétlen barátnőnk idegrendszerét.

Műfaj: romantikus, történelmi, melodráma
Év: 2013
Epizódok: 20
Csatorna: KBS2
Szereplők:
Kim Ok Vin
Uhm Tae-Woong
Lee Yung Shin
No Min Woo

Ha okosan nézed sírva lehet nevetni a nem túl poénos epizódon. Lássuk is:
1. hiba
Komolyan ez volt az egyetlen megoldás arra, hogy ellökje a kocsi elöl??? Ez a jelenet történelmi pillanata a szerelem első látásra fogalmának. Azért minden elismerésem a színésznőé, így felvenni ezt a jelenetet. Az egyik képkockán látszik, ahogy már telement vérrel a feje és közben még szépen is kell néznie.
1.                                                                                                  2.










2. hiba
A zene... Nem is magával a zenével van gond, mert azt unalmas pillanatokban még el is lehetne hallgatni, de nem passzol a történelmi környezetbe, a jelenetekhez, úgy cakumpakk sehogy se illik a világba. Egy-két dal, azért rendben van, például a romantikus jeleneteknél, esetenként, de a többi... Úgy voltam vele biztos még nem készült el az OST az első résznél, így ezeket tették be helyettük.
3. hiba
A vágás. Olyan bitang hibákat vétenek a vágás során, hogy egyik szemem sírt a másik nevetett. Egy tökéletes példa rá. A hercegnő az apjának azt mondja: megtámadtak minket, de voltak segítőink! Vágás. Jelenet Jung Shinről, ahogy lefejel valakit egy szekéren, majd dob egyet a haján. Vágás. Jelenet a nyilas csajról (lásd. a lenti mozgó izén). Ajz, céloz az ég felé, lő. Sas hang a háttérben. Vágás. És újra a hercegnő.
Szóval akkor a nyilas csaj lelőtt egy sast? Értem én, hogy egy embert lőtt le, biztosan, de az a sas hang kicsit zavaró úgy, hogy nincs utána kép a találatról.
4. hiba
Igen, nincs vége a hibáknak. Azt hiszem, nincs rá elég kifejező szó arra, hogy mennyire szeretik húzni benne a dolgokat. Csak hogy szemléltessem: 10 perc kell ahhoz, hogy egy szereplő a bejárattól a szobába jusson, mert még megáll a bejáratnál, az ajtóban, meg filozofikusan mászkál a folyóson, közben a vendéglátó hajat szárít, bajuszt pödör.
5. hiba
Igazán tudom értékelni egy mozgóképes alkotásnál, ha nem csak verbális, hanem nonverbális kommunikációt is közvetít felénk. Itt a nonverbális kommunikációra szerették volna a hangsúlyt tenni, de valahogy átcsúsztak a ló túloldalára. A fél rész abból állt, hogy valaki nézett valahova, valakire vagy a kamerába. Ez jellemző momentum, jöhetnek a kifogások, de itt ez már túl sok. Az egyik karakter szabályszerűen csak akkor szólal meg, ha már nem tudja a testével jelezni a feltett kérdésre a választ. Nem lehetett túl vastag az első rész szövegkönyve.

Azért van egy kedvenc jelenetem:
Illetve van egy kedvenc képem
Pontozás:
Hát mit is adjak? Várjuk meg Sophie ismertetőjét és meglátjuk mit is érdemel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése