2015. július 24., péntek

Ismertető: Border

Oguri Shun....szerintünk ennyi felvezetés éppen elég :) Ráadásul mindez vegyítve a szellemvilággal = kihagyhatatlan! Most következő ajánlónkat Sorával közösen szerkesztettük, mivel mindkettőnkben nyomot hagyott, és így nagyobb spektrumot kaphattok erről a sorozatról.


Cím: Border (ボーダー)
Műfaj: detektív, misztikus
Epizódok száma: 9
Év: 2014
Csatorna: TV Asahi

Szereplők:
Ango Ishikawa - Oguri Shun
Mika Higa - Haru
Yuma Tachibana - Aoki Munetaka


Történet:
Ango Ishikawa nyomozóként dolgozik, élete a munkája. Alig várja, hogy újabb haláleset történjen és be tudjon menni dolgozni. Egy új esethez hívják, ahol szokásához híven körbejárja a helyszínt, de mivel egyedül látott ennek hozzá, védtelenül maradt és fejbe lövik. A golyót nehézkes lenne eltávolítani, így amíg nem romlik az állapota inkább hagyják belefúródva koponyájába. A sérülés egyik mellékhatása, hogy ha látja az elhunyt testét megjelenik előtte annak szelleme. Ezáltal könnyebb gördítheti fel az eseteket, viszont feletteseinek nem tud választ adni honnan jönnek ezek a megérzések. Esetről esetre haladva kell választania, melyik útra is lépjen, és ez nem olyan egyszerű, mint azt elsőre hinné.


Whalemény:
Bitang nehéz erről a sorozatról írni, főleg hogy Sophie-val utána órákig, sőt napokig kattogott rajta az agyunk és beszélgettünk róla. Ráadásul már egy évvel később írom ezt az ismertetőt, mert akkor néztük, amikor futott, de sose sikerült összehozni belőle egy normális ismertetőt. Szívem szerint egyszerűen csak annyit írnék, mint akkor is, hogy NÉZD MEG és vége.
Oguri Shun sorozataival valahogy mindig kicsit elfogultak vagyunk, mert hát valljuk be, ahol az ő neve felbukkan az esetek többségében minőséget kap a néző, nem csak színészet terén, hanem maga a történet is lebilincselő lesz. Szóval, mint a legtöbb sorozatnál ezt is nagyon vártuk. A kis régi jegyzetünk szerint, abban az időben túl sok romantikus sorozat volt az asztalon, így megkönnyebbülés volt egy nyomozós történet, hát még hogy újra nyomozóvá öltözik Oguri.

Sorozat történetvezetés szempontjából szakít a megszokott japán stílussal, kicsit amerikai jelleget vett fel a részenként való különböző esetek felderítése, amit csak maguk a szereplők kötöttek össze, meg későbbiekben egy nagyobb ügy. Ezáltal valahogy kevésnek is tűnhet ez a 9 rész, de jobban belegondolunk, talán így volt igazán jó. Nem vált unalmassá, hanem lépésről lépésre haladtunk. Maga a sorozat világa komor, sötét, meglehetősen kevés színnel. A történések izgalmai minden esetben felcsigázott minket és valahogy megtalálták az egyensúlyt, hogyan kapjuk kis vidámságot és kis meghatottságot egyes pillanatokban.
Végig kattogott az agyunk! Ez talán a legfontosabb, amit a sorozat kiváltott belőlünk. Sokszor sok helyen sok formában láthattuk már a jó és rossz közötti egyensúly megtartását. Lényegében ez a sorozat is erről szól, nagyon mai, nagyon emberi formában. Úgy hogy végig a szellemek a mozgatórugói a történéseknek.
A sorozat vége meg egyszerűen zseniális! Fej fogdosós, de nagyon ott van. 
A sorozat tartalmi részét figyelembe vége, aminek a központja Ango Ishikawa, szakítok a meglévő hagyományunkkal és nem írok jellemzést. Tényleg, higgyétek el jobb így nektek is és nekem is. Viszont mindenképp ajánlom a fel-fel bukkanó és csak egy-egy részben lévő mellékszereplők megfigyelését is. Kevés idejük volt a kibontakozásra, ám nagyon oda tették az oda tenni valót.

NÉZD MEG!

Ha picit szeretnél nem csak szórakozni, hanem kapni kis csócsálni valót, akkor mindenképp NÉZD MEG. Ezután a sorozat után gondolkodtam el azon,, hogy én miért hanyagolom ennyire a japán sorozatokat?

Trailer
Magyar felirat

Pontozás:
Cselekmény: 9/10
Színészek: 10/10
Zene: 9/10

6 megjegyzés:

  1. Ez a sorozat is megérne egy újabb évadot, mivel kíváncsi lennék rá, hogyan fog tudni tovább élni ezek után.
    ... vagy esetleg volt olyan szál - pl az egyetemista srác esete -, ahol nem sikerült megoldani az esetet, de megígérte, hogy igazságot fog majd szolgáltatni később...
    Nem néztem utána, hogy az alap mangának is itt van-e vége, de nekem is nagyon tetszett a sorozat (a kollégák is remekeltek a főszereplő mellett). :]

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem valamiért pont így tetszett, hogy ez a vége és nincs folytatás :)
      Igen a kollégák is jók voltak, nagyon.

      Törlés
  2. Most fejeztem be... Ez meg mi a a fene volt? Te jó ég kész sokkban vagyok. Most komolyan! :O :o What??

    VálaszTörlés
  3. Nagyon ,nagyon, nagyon jó volt!!!!!!De mi volt ez a vége ??? Jó mondjuk így pl a címe az egésznek nekem így most kapott értelmet de akkor is áÁÁÁÁÁÁÁÁ mi volt ez???

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekünk pont így tetszett a vége, mert ez is azt mutatja, hogy az ember esendő. Mondjuk ettől eltekintve a WTF élmény azért erősen megvolt. :D :D De az egyik legjobb sorozat befejezés, amit valaha láttunk. :D

      Törlés
  4. Helloka :D Ti hol néztétek meg? Egy online, magyar feliratos linknek is örülnék, de az lenne az igazi, ha le tudnám tölteni. Már első látásra elnyerte a tetszésemet, szóval segítsetek! :D

    VálaszTörlés