2016. július 23., szombat

Ismertető: Lucky romance

Cím: Lucky Romance
Műfaj: romantikus, vígjáték
Epizódok száma: 16
Év: 2016
Csatorna: MBC

Szereplők:
Hwang Jung-Eum - Sim Bo-Nui
Ryoo Joon-Yeol - Je Soo-Ho
Lee Chung-Ah - Han Seol-Hee (Amy)
Lee Soo-Hyuk - Choi Gun-Wook (Gary)


Történet:
Sim Bo-Nui rossz sorsában elkötelezetten hisz. Rendszeresen történnek vele és a környezetében élőkkel rossz dolgok, amiket azzal magyaráz, hogy gonosz szellemek akaszkodtak rá. Rendszeresen jár sámánhoz életvezetési tanácsért, emellett sosem hagyja otthon az "útravaló" sót és vörös babot, amik távol tartják a rossz szellemeket.
Szüleit fiatal korában elvesztette és testvére autóbalesete után, ami állandó kómában tartja Bo Rát görcsösen ragaszkodik a talizmánokhoz és az imákhoz. A testvére iránti aggodalom sodorja abba a helyzetbe, hogy egy tigris évében született férfival kell töltenie egy éjszakát, hogy a testvére felébredjen. Így elátkozott sorsa Je Soo-Ho felé sodorja.


Whalemény:
Korábban nem voltam túlzottan megbarátkozva Hwang Jung Eum színésznővel. Két szerepét is végig sikította (Full House Take 2 és Kill me heal me), de végül sikerült ezt a sikítós sztereotípiát átugrania (She was pretty) és most eljutottam ehhez a sorozatához is.
Most sokat vártam tőle, átlagba valahogy sikerül jó alaptörténetű sorozatokhoz leszerződnie, így nagy-nagy elvárásokkal kezdtem neki a sorozatnak, amiket nagyrészt teljesített is.
Maga ez a sámános alaptörténet és egy bizonyos "hithez" való ragaszkodás az ami leginkább nekem tetszett a sorozatban, természetesen a színésznő játéka és végül cuki fiúvá varázsolt főszereplő mellett.

Je Soo Ho oldaláról láttuk végig, hogy milyen nehéz is egy bizonyos dologba vetett hitet megváltoztatni, vagy nem is megváltoztatni, hanem tenni mellé egy másik hitet, amivel a másik hit akár jól is tud működni. Bár van az úgy is, hogy a régit felülírja az új, de a gyökerek ugyanazok maradnak (a hit szónál nem csak a vallásra gondolok. Például én régen a párnám alá tettem a jegyzetem nagy vizsga  előtt. Biztos vagyok benne, hogy nem sok minden ment az agyamba, most már nem is tenném oda, de akkor az ebben való hit erősített rajtam :) ).
A sorozat maga a leülök és megnézem egyszerre az egészet, vagy legalább is sok részt egymás után kategóriába tartozik. Tipikus romantikus sorozat, természetesen a fő romantikus szál mellé kaptunk egy kis mobiltelefonos applikációs játék fejlesztős bonyodalmakat, amivel végre kiléptünk az áruházlánc, szállodalánc és egyéb lánc örökösök köréből. Ezért plusz pontot kapott tőlem a sorozat. Meg ki nem maradhat egy kis családi probléma sem az irtó jó fej mellékszereplők mellett.
Őszintén meg kell mondjam azért volt benne sajnos egy dolog, amivel nem tudtam teljes mértékben egyetérteni, habár Bo Nui karakterének a fejlődésének pont ezek a csomópontok adták az ugrási lehetőséget, ha már szegény szerencsétlen főszereplő férfink a kis tigris szerepbe való helyezkedése után nem mozdult A-ból B-be. Pedig azért tettek oda is potenciált, csak nem volt elég idő Bo Nui mellett ezt is kibontani. Végül is örülök neki, hogy a női karakteren volt a hangsúly, azonban a sámán jövendölései amik valóra is váltak, szó szerint kicsit bosszantóak voltak és ez egészen a légvégéig elkísérték Bo Nuit.
Shim Bo Nui
Ahogy korábban is írtam csak most kicsit jobban kifejtve: testvére balesete után megrögzötten ragaszkodik, ahhoz amit a sámán mondott neki. Eszerint Bo Nui-nak rossz a sorsa, csak kárt okoz a környezetében élő dolgokra. Konkrétan az ő hibája, hogy elütötte a testvérét egy autó. Nem mintha ő vezette volna, mert épp állásinterjún volt, de hát ugyebár a szellemek... Ezért nem is megy a kómában fekvő húga közelébe, rá se néz, mert hát a rossz sors. Ezeket a megrögzött gondolatokat próbálja Je Soo Ho feloldani benne és valljuk be egészen ügyesen. Emellett igen nagy tehetsége van Bo Nui-nak a programozáshoz, a játékokhoz, csak a fentebb taglalt probléma miatt nem igazán tudja kihasználni tudását és tehetségét.

Je Soo Ho
Zseniként ismeri meg a világ egy tehetségkutató műsorban. Nagyon fiatalon bonyolult matematikai feladványokat oldott meg, ezért örökös reflektorfénybe kényszerült az édesanyja miatt. Emiatt pánikrohamot kap az előadásokon a riporterektől és a villanóvakuktól. Ezen felül az édesapja, mivel nem tipikus kisfiú volt, aki játszott és szaladgált, azért hogy megtanuljon úszni a tengerbe dobta. Természetesen a vízre is traumatizálódik, meg a halas dolgokra, mivel az apja halakkal foglalkozik (igazából fogalmam sincs mit csinált, halászott és hal lét készített). Shim Bo Nui meg az iránta érzett szerelme azonban feloldja benne a gátlásokat és egy biztos pontra talál benne. Sajnáltam, hogy a zseni énjéből olyan keveset láttunk. Inkább csak mondogatták, hogy zseni, de ennek nem láttuk igazán a jelét.

Összességében mindenki számára javaslom a sorozatot. Találunk benne nem kevés humort, meg sok "jaj de cuki pár", és jaj nemár pillanatot. A koreai romantikus sorozat tökéletes mintadarabja, szóval izzítsa mindenki a torrenteket vagy a vikit!

Trailer

Magyar Felirat
Köszönjük Cintus és Vicacica0619 munkáját!

Pontozás:
Cselekmény: 9/10
Színészek: 10/10
Zene: 9/10

5 megjegyzés:

  1. Nekem is tetszett ez a kis nyári limonádé - sőt "ízlett"! :D Mind a két srácnak olyan orgánuma van, hogy borsódzik tőle a hátam - jó értelemben.
    Aminek határozottan örültem, hogy a teniszező srácot alakító Lee Soo Hyuk is egy igazán szerethető karaktert kapott és hála Isten sem neki, sem a managerének nem írtak undok, erőszakos szerepet - akik mindenen átgázolva akarják kikényszeríteni a másik szerelmét.
    Köszönöm a bejegyzést. :)

    VálaszTörlés
  2. Igen, a hangjuk nagyon emlékezetes és nagyon megmarad az emberben.
    Az elején én is féltem főleg Amy karakterétől, mert nagyon nyomult, de aztán valahogy más irányt vett és feladta.
    Engem a biztiőré vált igazgató irritált, a karakter. A színészt pedig nagyon szeretem.

    Köszönjük a hozzászólásod és hogy mindig megosztod velünk. Jó látni a whaleményeid :)

    VálaszTörlés
  3. Ó, nekem is nagyon tetszett! Kiemelném, hogy Ryon Joon Jeolt az elején nem tartottam valami helyesnek, vagy érdekes pasinak, és hogy gyökeresen megváltozott a véleményem, az a színésznek köszönhető. Észrevétlenül alakított annyira hitelesen, hogy mire észbekaptam, neki drukkoltam. Betegre nevettem magam pl. azokon a jeleneteken, amikor zavarban volt Shim Bo Nui előtt, és idétlen jelenetek után kijelentette, hogy "Huh, ez is jól ment." A kezei meg hihetetlenül szépek.
    Hwang Eum Jung nekem nagyon szimpatikus, a She was prettyben megszerettem. Bármennyire is valószerűtlen, de a közepén már meg tudtam érteni, miért félt mindentől és volt állandó jelleggel óvatos és babonás. A fő aggodalom itt nem a szereplők civakodása volt, hanem hogy valóban megváltozhat-e ez a determinált hozzáállás, hogy minden rossznak ő az oka.
    Azért a sámán nem volt semmi... :D
    A teniszező és a menedzsere nekem teljesen vérszegény, nem begyere kategória volt, viszont a kávézós és Bo Nui barátnője nagyon nevettetős párost alkottak.
    Ami kiemelten jó volt ebben a sorozatban, hogy annyira harmonikus, aranyos volt a randizás és a szeretet a két főszereplő között, hogy nem volt az a diszharmonikus érzésem tőlük, mint pl. a Boys of the Flowers-ben ami végig egy zaklatottságot tartott fönt az állandó (nem szeretlek, de mégis, de szakítsunk, de mégsem)játszmázással.
    A pontozással most egyetértek. :)

    VálaszTörlés
  4. Hogy legyen itt egy ellentétes vélemény is: szerintem Bo Nui karaktere volt a legrosszabbul kidolgozva.
    SPOILER! Már az sem egészséges dolog, hogy egy kókler szavára hajlandó lefeküdni bármilyen jöttmenttel, csak mert beveszi, hogy akkor magához tér a húga. De oké, értem, ez azért kellett, hogy megmutassák, mennyire megrögzötten babonás, meg ürügynek is jó, hogy összehozza a két főszereplőt. Nem is volt komolyabb bajom egészen az utolsó két részig, onnan viszont a történet valóságos mélyrepülés. Az utolsó előtti részben Bo Nui szeme előtt gázolják el azt az embert, aki állítólag a szerelme, és ráadásul megmentette az életét, ő meg elszalad az ellenkező irányba, meg se nézi, él-e még, a mentőt sem hívja! A forgatókönyvíró szerint ez milyen jellemfejlődés? Ráadásul semmilyen extrém babonásság nem indok arra, hogy valakit ott hagyjanak az úton végbefagyva. Utána meg a csaj szó nélkül elhagyja a kórházban fekvő pasit, eltelik 1 év, újra találkoznak, egymásra mosolyognak és ennyi???
    Bocs mindenkitől, aki nem ért egyet, de én ezen nem tudtam felhőtlenül szórakozni, bármilyen aranyosak is voltak egyébként a randizós jelenetek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. SPOI: Az nekem is meredek volt, hogy a baleset után egyszerűen elrohant. Annyira hitt a sámán szavának, hogy az alapvető segítségnyújtást is elfelejtette... ?. Ez a wtf kategória. Azt én megértettem, hogy elhagyta a pasit, de őszintén unom, hogy a koreai sorozatokban mindig ezt játsszák: összejönNÉnek, de akkor a jellemfejlődés szempontjából jobb, ha pár évig külön vannak, ahelyett, hogy együtt oldanák meg a dolgokat vagy vészelnék át. Mégis, hány ilyen ember rohangálhat ott? Egy rakás doramában ez van.

      Mindezek ellenére nekem nagyon pozitív és felderítő volt megnézni, különösen azt szerettem, amikor az a kis tüm-tüm zene volt a randizós részek alatt. :)


      Törlés