2017. október 27., péntek

Ismertető: Dear Sister

Mivel még mindig az éppen futó sorozatokat várjuk, hogy véget érjenek, így előkaptunk a kalapból egy kicsit régebbi (2014-es) japán sorozatot.

Cím: Dear Sister (ディア・シスター)
Műfaj: romantikus, vígjáték
Epizódok száma: 10
Év: 2014
Csatorna: Fuji TV

Szereplők:
Ishihara Satomi - Fukazawa Misaki
Matsushita Nao - Fukazawa Hazuki
Iwata Takanori - Sakuraba Eito
Mori Kanna - Sato Kazuko
Tanabe Seiichi - Sakuraba Soichiro
Katahira Nagisa - Fukazawa Nanae

Történet:
Hazuki anyja elvárásai szerint éli életét. Tanult nő, akinek fix állása van, amivel bőven keres annyit, hogy boldogan éldegéljen és tervezgethesse jövőjét. Azonban ez valamiért mégsem elegendő számára.
Egy nap húga Misaki betoppan életébe, aki mindenben Hazuki ellentéte. Anyjának nem volt már pénze kitaníttatni, ezért Misaki mindenféle alkalmi munkákból tartja fent magát. Beköltözik testvéréhez és titokban tartja terhességét. Közben pedig nővére életét kezdi el egyengetni a maga módján.

Whalemény:
Az első jelenetek után kicsit megijedtem a sorozattól, hogy mit fognak ebből kikerekíteni. Mert Misaki karakterét nagyon igyekeztek ellenszenvessé tenni, míg nővérét egy minta emberként beállítani, ezzel sok lehetőséget adva a történetnek.
Szerencsére az elején kirajzolódott kép a két a testvérről teljesen más irányt vesz, ami nem mondható kifejezetten szokatlannak, mégis olyan szintű változást láthatunk a kettejük megismerése során, hogy elmondható, hogy ilyen téren alapos munkát végeztek a készítők.

Számomra különösen érdekes volt az egész, mert végre nem egy szerelmespár szenvedés közepette összejön, boldog, szakít majd szenvedve egymásra talál sztorit kapunk, hanem két testvért, a közös történetük, kapcsolatuk. A Japán sorozatokban mindig figyelnek a nagy tanulságokra, így természetesen ez a sorozat is bővelkedik ezekben, ami sokszor ugyan erőltetett, de ez már megszokható Ázsia egyik elszigeteltebb országától. Ezeket mindig a nézők arcába mondatják a szereplőkkel, hogy a legbutább ember is tanulhasson belőle... oh yeah. xD.
Egy idő után kifejezetten ellenszenvesen láttam Hazukit, mert nővérként úgy éreztem neki kéne példát mutatnia fiatal testvérének, vagy legalább kevésbé önző módon élnie életét, de a történet előre haladtával egy kicsit sem tudtam karakterének szurkolni, mert tudatlanul és tudatosan is mindig csak saját magát helyezte előre, nem törődve senki mással.
Misaki nagyszájúsága és életrevalósága, és olykor komoly megnyilvánulásai arra késztettek, hogy miatta nézzem végig a sorozatot mi is fog történni vele. Az élete nagyjából romokban, mégis olyan tartás volt benne, ami keveseknek sikerül, emellett testvére életét próbálja meg nem kicsit egyengetni, de a mögöttes szándék a légvégéig nem derül ki.
A sorozatra tényleg elmondható, hogy szinte minden erősen kettős benne. Nem csak a karakterek személyisége, hanem életük és egymáshoz fűződő viszonyaik is. Mindig kiderül egy másik oldal, amire számítani lehet, de néha azért nagyokat néztünk mi is. De pont ez volt benne, ami tetszett. Hiába vannak nagy ellentétek, olykor viták, a testvérek testvérek maradnak és mindig segítik egymást.
Hazuki és Misaki
Hazuki anyja által maximálisan kitaníttatott, egyedül is megáll az lábán hölgyemény, akiről első ránézésre úgy gondolnánk megvan a magának való esze, de a sorozat előre haladtával több negatív derül ki róla. Hazuki szereti húgát, de erősen függ is tőle, bármennyire is tűnik úgy hogy nem. Kicsit megragadt gyerekkorában és bár kiváló a viszonyuk, mégis rengeteg komplexusa kötődik testvéréhez. Nem csak emiatt, de kiteljesedni se tudott az életében. Azt tette mindig amit elvártak tőle, sose azt amit ő szeretett volna, húga viszont éppen az ellentéte.
Misaki jellemre és mindenre édesanyjukra ütött és szintén erős függésben él nővérétől. Még ha egész életében úgy is élt "ahogy akart", nővére és anyja miatt sosem adatott meg neki az a fajta anyagi biztonság, amit a tanulással ért volna el. Misaki korántsem egy bolond lány, vannak húzásai, de az élet megtanította olyan szemmel látni a dolgokat, amivel többségében képes racionális döntéséket hozni. A sorozat légvégéig nem tudjuk meg pontosan miért is akarja teljesen rendben tenni nővére látszólag tökéletes ám, igencsak elcseszett életét.
Kapcsolatukban mégis az a jó, hogy olyannak fogadják el a másikat amilyen, még ha sokszor össze is vitáznak és a pokolba kívánnák a másikat olyan kötelék van közöttük, amit szinte lehetetlen elszakítani.

Érdekesnek találtam a lányok anyjukhoz fűződő viszonyát, és magát az anyukát... Anyjuk teljesen Misakit adja vissza a csélcsapságával és nem tudja mit is kezdjen az életével stílusával, mégis azt kell mondjam mindkét lányból van benne bőven. És talán pont ez nem tetszett a karakterében, mert nagyjából a két főszereplőnk negatív tulajdonságait láthattuk összegyúrva benne. A mai napig nem fogom fel, hogy élete túl az életét ez a nő.

Ha egy vidám és humoros sorozatra vágysz nem ajánlom. Az apróbb humorforrások ellenére ez egy viszonylag komoly sorozat, sok másodlagos jelentéssel, ami ad némi elmélkedni valót az erre fogékonyabb nézőknek. Én semmiképp nem bántam meg, hogy belefogtam, de hangulat kell hozzá, Viszont ennel ellenére tövig nem rágtam a körmöm. Egy nagyon nagy szünettel néztem meg az utolsó részeket, de összességében nem egy rossz sorozat.

Trailer

Magyar Felirat
Pontozás:
Cselekmény: 7/10
Színészek: 6/10
Zene: 5/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése