2018. június 10., vasárnap

Ismertető: The King's Face

Cím: The King's Face (왕의 얼굴)
Műfaj: tradícionális, történelmi, dráma
Epizódok száma: 23
Év: 2015
Csatorna: KBS2


Szereplők:
Gwanghae Herceg - Seo In Guk
Kim Ga Hee - Jo Yoon Hee
Seonjo Király - Lee Sung Jae
Kim Do Chi - Shin Sung Rok
Im eunuch - Yoon Bong Kil


Történet:
Az 1590-es években kezd a történet, mely Gwanghee Herceg életútját mutatja be. Apja, Seonjo király hatalmas jelentőséget tulajdonít az arcolvasásnak. Fiatal korában szembesítették azzal, hogy arca nem tartalmazza mindazt, mely királlyá tesz egy királyt, így amint trónra kerül majd, azt megszenvedi az egész ország. Ez aztán megfertőzte az elméjét, csakis arra tette fel életét, hogy olyan ágyasokkal vegye körbe magát, akik majd "kiegészítik" arca hiányosságait és így teljes értékű, jó király lesz. Mivel a Királyné meddő, így jogos örököse nem született, csupán az ágyasok Hercegei veszik körül, így mindegyik ugyanannyi joggal él a trón iránt. Ekkor kezdődik el a vég nélküli csata a trónért, miközben polgári kezdeményezésre a nép egy igazságos társadalmat és uralkodót követelne.

Whalemény:
Miután gőzerővel befejeztem...sőt befaltam a Return c. sorozatot, megint csak eszembe jutott, hogy Shin Sung Rok játszott egyszer egy történelmi sorozatban is, így azonnali elhatározásra jutottam ezen sori mellett.
Szerencsére a későbbiekben kiderült, hogy az egész sorozat zseniális castinggal dolgozik, így ez a 23 rész is szépen lecsusszant. Seo In Guk először vicces volt ilyen környezetben, de ahogy a sorozat felölel legalább 20-25 évet, úgy ő is szépen építette fel karakterét. Tetszett a sorozat alap koncepciója, mely mindent az arcolvasásra épített. Egyszerre volt néha bizarr, néha pedig modern viselkedéskutatós, mintha csak egy Gyilkos Elmék részt néznék a tévében :)
Persze itt is felvázoltak egy se veled se nélküled szerelmi szálat, mely már az elejétől el volt átkozva, viszont nagyon szépen vitték végig és szerencsére nem ragadtak le a nagy szenvedésnél.
Ami különösen tetszett, az a főhősnőnk karaktere. Eleinte persze ő is fiúnak öltözve került be a képbe, majd ahogy megismerjük a történetét és őt is beledobják az események sűrűjébe, szépen felszívja magát és női létéhez képest felveszi a gatyát és végre nem kell, hogy más mentse meg.
Persze, mint minden koreai történelmi sorozatban, itt is van jópár fejfogós rész, amit sosem értünk meg, hogy miért???....de ez sem ment el a teljesen klisés végletig.
A legkisebb mellékszereplőig szépen ki volt dolgozva mindenki és még oda is figyeltek, hogy ne legyenek nagy hézagok az egyes karakterek feltűnése/eltűnése között, így nincsen benne összezavaró rész.
De nézzük is csak főbb szereplőinket:

Gwanghee Herceg:
A Király első ágyasától született, aki viszont sajnos hamar meghalt, így őt és bátyját a Királyné nevelte fel, mintha csak a sajátjai lettek volna. Mindig szívén viselte mindenki búját, baját így néha saját magát is kellemetlen, sőt veszélyes helyzetekbe hozta. Testvérei közt ő az, akiről azonnal mindenki sejteni vélte, hogy megkapja majd a Koronaherceg címet, így persze testvérei szemében is ő lett az első számú ellenség. Gyermekkori szerelmének feltűnése aztán végleg felforgatta amúgy sem egyszerű életét, így végső elhatározásra kellett jönnie, hogy milyen emberré vagy akár királlyá akar válni.
Seo In Guk mindig fel tud vidítani. Elején hozza a kis bohókás kiskutyát, majd bekeményít és csak szurkolni tudunk neki.

Kim Ga Hee:
Gyermekkorában arcolvasók megjósolták neki, hogy arca két sárkányt is szolgál majd, így inkább fiúként élje le az életét. Apja így is kérte tőle, mert tudta, hogy mi vár majd lányára, ha nőként élné le az életét. Azonban sorsa ellen ő sem tehetett már többet, így egy idő után rájött arra, hogy fel kell vállalnia magát és végzetét is és a legjobbat kihozni belőle.
Jo Yoon Hee nagy meglepetés volt számomra. Eleinte azt hittem, hogy megint csak egy újabb "mentsetek meg" karaktert fog hozni, de szerencsére egy belevalóbb karaktert adtak neki, amit nagyon szépen is tudott hozni a képernyőn. Kemény volt, amikor kellett, vicces volt, amikor kellett...úgyhogy csak jókat tudok róla írni.

Kim Do Chi:
Nincstelenként került a Nagy Szövetség tagjai közé, ahol is mestere mindenre megtanította és együtt várták azt a napot, mikor majd mindenki egyenrangú lesz. Azonban mestere halála után olyan útra tévedt, ami aztán drasztikusan eltorzította ezt az utópikus álmot és egy hataloméhes szörnyeteggé változtatta. Nem számít neki senki és semmi, amíg el nem éri célját.
Shin Sung Rok most kicsit takarékban nyomta ezt a sorozatot....vagy csak a forgatókönyves nem mert zakkantabb szerepet adni neki. Néha olyan érzésem volt, hogy kicsit hanyagolják is a benne lévő potenciált, mert sokkal félelmetesebb gonoszt tudtak volna faragni belőle. Persze, azért ebből is kihozta azt amit lehetett...de mást már nem is várunk tőle :D

Összefoglalva: Mindenképpen ajánlom egy megtekintésre. Nem székhez szögező, viszont nem is bealvós. Szépen elosztva kapjuk a cselekményt és közben minőségi módon szórakoztat is.


Trailer


Magyar Felirat


Pontozás:
Cselekmény: 8/10
Színészek: 9/10
Zene: 8/10


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése