2018. június 21., csütörtök

Filmajánló: Kundo: Age of the Rampant

2014-ben egy tradíconális film sorra szakasztotta le a díjakat az egyes filmes eseményeken. Így a figyelmemet sem kerülhette el, ráadásul újfent egy harcos szerepében láthatjuk viszont Kang Dong Won-t. Nem a leggyorsabb cselekményvezetéssel büszkélkedik a film, de aki bele tud merülni a történetbe, annak egy emlékezetes alkotást tud hátrahagyni.

Cím: Kundo: Age of the Rampant (군도:민란의 시대)
Rendező: Yoon Jong Bin
Játékidő: 137 perc
Műfaj: tradicionális, harcművészet, akció
Dátum: 2014. július 23.


Szereplők:
Dol Moo Chi - Ha Jung Woo
Jo Yoon - Kang Dong Won
Ddaeng Choo - Lee Kyung Young
Chun Bo - Ma Dong Seok
Ma Hyang - Yoon Ji Hye



Történet:
A 19. században járunk. Jo Yoon egy nemes és egy kiszeng törvénytelen kapcsolatából született, azonban mivel a nemes úrnak nem született trónörököse, 10 éves korában magához vette. Ezután viszont mégis sikerült mostohaanyjának egy fiút szülni, így Jo Yoon örökös harcba szállt saját magával és mindenkivel apja kegyeiért.
Ahogy telt az idő, Jo Yoon esélyt kapott a felemelkedésre, mivel útonállók megölik öccsét, így megint csak ő marad egyedüli örökösként. Amire nem számított az az, hogy öccse felesége épp terhes, így ha kisfiút szül, megint csak a létra alján találja magát. Ekkor kezébe veszi a sorsát és felbérel egy hentest, hogy éjjel ölje meg sógornőjét a meg sem született babával együtt.
Így találkozunk Dol Moo Chi-val a hentessel, akinek lelkiismerete olyan láncolatot indít be, mely gyökerestül fordítja fel mind saját, mind az egész ország életét.

Whalemény:
Bizony, néha kicsit lassú. Viszont olyan atmoszférát teremt, amiben ez nem számít és csak hagyjuk sodródni magunkat a meghökkentő, borzalmas vagy éppen komikus eseményeket látva. Amit ki kell emeljek a filmet illetően az a gyönyörű képi elemek. Megint kitettek magukért a filmesek és persze a harcművészeti felelősök is. Gyönyörű az összes táj, hatalmas terekkel dolgoznak és lebilincselőek a harci jelenetek is. Kang Dong Won-t én legelőször a Duelist c. 2005-ös filmjében láttam és annak hatására döntöttem el, hogy az összes filmjét meg fogom nézni. Zseniális színész. Szerencsére itt is kamatoztatta kardvívói tehetségét, aminek személy szerint nagyon örültem.
2016-ban szerencsém volt látogatást tenni Korea Yongin tartományában lévő Minsokchon hagyományos faluba (kvázi skanzen), ahol jópár jelenetet forgattak ebből a filmből is. Libabőrös érzés volt, ahogy láttam magam előtt az ismerős építményeket illetve a film posztereit.

















(többek között ebben a skanzenben forgatták a Story5 csatornán most is szinkronosan látható Queen for Seven Days és a The King's Face c. doramát is)


Film révén a szereplőkről most nem írnék részletesebben, mert azzal pont a cselekményről rántanám le a leplet.

Összefoglalva: Mindenképp ajánlott. Izgalmas a sztori, jók a színészek és a karakterek is. Nem is kell több ahhoz, hogy csak leüljünk a fotelbe és átadjuk magunkat az élménynek.

Trailer




Magyar Felirat


Pontozás:
Cselekmény: 8/10
Színészek: 7/10
Zene: 9/10


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése