2014. június 30., hétfő

Letöltési segédlet: Honnan szedjem?

Egyre többen írtok nekünk, hogy "jaj, ezt honnan tudom letölteni?" Amivel nincs is baj, egy bizonyos fokig, de lassan már nem tudjuk kezelni az ilyen jellegű kéréseket, mert olyan sokan teszitek fel. Ennek hatására összeszedtük, hogy mi hárman honnan szerezzük be a havi betevő doramánkat, íme:

1. Google (a barátod)
Ez lehet így elsőre egy kicsit bunkó, de sajnos ez az igazság. Ha az alább felsorolt oldalak egyike se működik a google rengeteg más lehetőséget dob fel, csak meg kell találni, mint a Hádában a csini ruhát. :D

2. asiatorrents --> átalakulás után: AvistaZ
Nagyon sokan használják, a kezdetek kezdetén én is, azonban valamiért nem érzékelte a visszatöltést és így ki lettem zárva. Megtanultam nélküle létezni, de egy nagyon hasznos oldal.
És hogy ne csak rosszakat mondjak róla a használói azt mondják: jól működik, és gyors is, viszont ha lassú a net, akkor nem megy majd a seedelés... Szóval ha meg akarja valaki tartani az átlagát, akkor szereznie kell valakitől bónusz pontokat, amiket bevált feltöltési adatnak.

3. d-addicts
Sajnos a közelmúltban megszűnt. Szóval mostantól a Nyaa torrentre vonul a bagázs (lásd. lentebb)

4. The piratebay
Avagy a filmek tárháza. Innen majdnem az összes filmet le lehet tölteni. :) Szintén torrentes oldal.

5. Subscene
Angol felirat tárháza. Ha nem tudod égetett angol felirattal megszerezni, akkor itt biztosan találsz rá, de az Indonéztől kezdve mindenfélét raknak fel ide.

6. doramax264
Ezt oldalt be kell valljam úgy találtam, hogy utána jártam mely oldalak kínálnak letöltési lehetőséget. Ez is egy ilyen. Több részletbe lehet filmeket letölteni, illetve sorozatokat részenként. A linkek sajnos többször hallottak, szóval végig kell nézegetni őket, melyik él még.

7. Kickass torrent
Egy szintén nem ázsiai témára szakosodott torrentes oldal, de elég sok dolog megtalálható itt is, főként filmek. :)

8. Zooqle
Torrent kereső oldal

9. BTDigg
Torrent kereső oldal

10. Plotboxes
Inkább japán sorozatok lelőhelye. Livejournal regisztráció kell hozzá, ami ingyenes.

11. Nyaa torrent
Erre az eddig inkább animéval foglalkozó oldalra került át pár torrent a megszűnt d-addits részlegből.

12. Torrent82
Igaz csak koreaiul lehet rajta keresni, de Hanrel és Baros verziókat lehet rajta megtalálni, mint a D-addicts fórumon. Itt is érvényes az hogy a régebbi videókhoz nem nagyon van megosztó.

Feliratok
1. Ázsia ékkövei
A fentebb említett d-addictsra feltöltött magyar feliratok vannak itt összeszedve. Látni melyik épp futó projekt, mi van befejezve...stb. Bár az adatlapok nem annyira kidolgozottak mint az Asianwikin vagy Dramawikin, de nagy segítséget nyújt angolul nem tudóknak. Emellett közösségi fordításokat is szerveznek, amikben egy-egy feliratot készítenek el és amibe bárki csatlakozhat.

2. Ázsiafilm
Egy nagyon igényes oldal, ahol a nevéből adódóan filmekre lehet feliratot találni. Eléggé sokat. :) Emellett sok érdekes cikket is lehet olvasni az oldalon.

A fentiek voltak az általunk legtöbbet használt letöltési oldalak. Azoknak, akik online szeretnének sorozatot nézni angol vagy magyar felirattal xiaolongimnida korábban egy bejegyzésben összeszedte erre is a lehetőségeket. :)

Illetve ezen a három oldalon is tudtok online garázdálkodni:
1. Viki (a barátnőd)
Sajnos, van pár reklám a sorozatokba beékelve, meg nem mindenkinek akar normálisan lejátszani, de sok esetben magyar feliratra is bukkanhat az ember.

2. Tiveee
Egy kedves olvasónk ajánlotta ezt az oldalt, neki nagyon bevált az oldal és reklámok sincsenek.

3. Sorozatbarát
Sok feliratos sorozat található az oldalon, nem tudom mennyire a feliratozók beleegyezésével.

4. Godrama
Szintén onlinenézős oldal, szintén csak angol felirattal

Ha bárkinek van még bevált oldal várjuk és kiegészítjük a listát.
Sok sikert a sorozat kereséshez. :)

10 megjegyzés:

  1. Köszönöm! Nagyon hasznos :)) !

    VálaszTörlés
  2. Tényleg nagyon hasznos cikk lett, köszönjük! Én általában online nézek sorozatokat, és az egyik kedvencem a Tiveee. Nem tudom, hogy ti ismeritek-e, de nagyon hasznos oldal. A Vikivel ellentétben itt nincsenek reklámok, szintén napirendben van a doramákkal és tudomásom szerint a felhozatal is nagyobb. Gondoltam megemlítem, ha már erre jártam. Szép napot nektek! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a tippet, frissítettem is bejegyzést és belekerült a Tiveee :)

      Törlés
  3. Egy kérdésem lenne , méghozzá az hogy a Tiveee-n hogy állítjuk be azt a nyelvet amin szeretnénk nézni a kiválasztott doromát ?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Most megnéztem neked az oldalt, mivel nem szoktuk mi használni. Nekem angol felirattal indult el az összes vidi és ha megnyomtam a CC gombot, akkor elvette a feliratot.
      Szóval valószínűsítem itt csak angol nyelven lehet nézni.

      Törlés
  4. az asiatorrents-en szinte minden k-drama azonnal fentvan (de rengeteg mas is), sokszor magyar felirattal is. nem tudom, mi lehetett a baj a feltöltéssel, nekem sikerült 15+ rátát elérnem :p (es itt adom fel az ekezeteket, sry)

    amugy az uj sorozatok elso reszei altalaban gold statusszal futnak, de minel nagyobb egy torrent, annal jobb letolteni, mert eloszor "2x" (5+ GB), azutan "silver" (10+ GB), vegul "gold" (20+ mindig, de nehany mar 18+ GBnal) lesz: 2x-nel duplan szamit a feltoltes, ezustnel felezodik a letoltes, aranynal pedig csak a feltoltes lesz szamitva. ha egy sorozat befejezodik, mindig csinalnak belole egy torrentet, ami 16 resznel 720p-ben altalaban eleg nagy, hogy gold legyen

    ha feliratkozas utan letoltesz egy-ket teljes torrentet 720p-ben (20+ GB vagyis gold) valami nepszerubb (lesz letolto) de mar regibb (kevesebb seeder maradt) sorozatbol, akkor be is vagy biztositva a kizaras ellen :)

    elvileg december vegeig nyilt regisztracio van, de asszem csak hetvegeken

    VálaszTörlés
  5. Ha angol feliratos, akkor a Kissasian, a Dramanice és a Dramacool oldalakat tudom ajánlani. Online nézni és letölteni is lehet teljesen ingyen.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Köszönjük szépen az ajánlásokat!Felírtam őket!
      Ideje már jobban frissíteni ezt a bejegyzést is :)

      Törlés
  6. A smallencode.com felirat nélkül letolthetőek a sorozatok. Persze ott is előfordulás halott link, de a java használható. És napra kész!

    VálaszTörlés