2014. október 3., péntek

Ismertető: It's ok that's love

Úgy vágtunk ennek a sorozatnak, hogy azon kívül, hogy látszott mindenki nagyon szereti semmit se tudtunk róla. Majd egy kedves olvasónk megkért minket a whalemény írásra, így most az ő kedvéért is szóljon ez a bejegyzés az It's ok that's love nem is akármilyen sorozatról.

Műfaj: romantikus, vígjáték, orvosos
Év: 2014
Epizód: 16
Csatorna: SBS

Szereplők:

Zo Ing Sung - Jang Jae Jul
Kong Hyo Jin - Ji Hae Soo
Sung Dong Il - Jo Dong Min
D.O. - Han Kang Woo

Történet:
Hae Soo nagy álmokat dédelgető pszichiáter, akinek megvan a saját kis lelki baja. Ezt igyekszik is kezelni, bár az erre tett próbálkozások mind kudarcba fulladnak. Barátja meghívja az általa szerkesztett tv showba, ahol a műsor keretében találkozik a híres íróval Jang Jae Jul-al. A férfi nem ismeretlen számára, mert régen rajongott a könyveiért. Jae Jul egy új élet szemléletet képvisel a maga titkaival, amibe Hae Soo belesodródik.


Whalemény:
Nem túlzok, ha azt mondom az év eddigi legjobb sorozatai közé tartozik. Mind történetileg és érzelmileg precízen és pontosan van felépítve. Odafigyeltek, hogy mindent épp elég ideig ne tudjunk, kit hogyan szeressünk, mikor mit érezzünk iránta, de közben fenntartották az érdeklődésünket a további eseményekre és titkokra. (figyeld csak meg jól az érzelmeidet Jae Jul iránt, vagy Hae Soo édesanyja iránt a sorozat elejétől a végéig) Végig zseniálisan irányítanak minket érzelmileg. És aközben is simogatják a lelkünk a főszereplők szerelmi vonalával.

 Karakterekről szeretnék talán a legtöbbet mesélni, minden spoiler nélkül. Végre egy sorozat, ahol nem olyan szereplőt kapunk, akin jót kacarászunk, majd összecsapjuk a kezünk és elkönyveljük egy "őrült fazonnak". Itt a szereplőknek valós problémája van, amit különböző mentális betegségekhez társítanak. A forgatókönyvírók sok energiát fektethettek a betegségekre és azok fiziológiai és emocionális tüneteire, amiket ügyesen ültették át a történet egészébe. Akit érdekelnek a pszichológiai/pszichiátriai betegségek vonal, ajánlom a szakirodalom felkutatását, mert hiába precízség és zseniális felépítés, ahol tudtak kicsit torzítottak a lelki problémákon. Ez jelezve van, minden rész elején. Persze valahogy izgalmasan össze kell állnia, meg nem egy dokumentum filmről beszélünk. Csak ne vegyetek mindent készpénznek. :) 

A végével még barátkozom, mert nem mondhatom rá, hogy rossz volt. De itt is előhúztak két olyan kártyát, amit lehet a pakliban kellett volna tartani, ám nem ront a sorozat nagyszerűségén, csak mást vár az ember, ha már tövig rágta a körmeit.
Összességében nagyon örülök ennek a sorozatnak. Egy új színét mutatták meg a koreai sorozatoknak, ahol próbálnak a megszokottól valamivel eltérőt alkotni. Nagyon fontosnak tartom a sorozat üzenetét és hogy így kommunikált a lelki problémákról, amitől sokan félnek, mert nem ismerik, meg jaj, milyen nem normális dolog ez már. És hogy végre egy szórakoztató médiaegység is megmutatta, hogy igen is nem ciki pszichológushoz járni és nem ciki betegnek lenni.

Ji Hae Soo
Egy beteg édesapával felnövő nő, aki saját ambícióival próbál a családján segíteni. Sajnos édesanyja gyermekkori viselkedése kapcsán megvan a saját keresztje. Hae Soo karaktere azt a fajta beteget testesíti meg, aki tud a betegségéről, tudja hogyan tehet ellene, mégis újra és újra beleesik a saját maga állított csapdába. Elutasítja a segítséget, mert ő tudja mit kell tennie, de később neki is rá kell jönnie egyedül nem sok mindenre megy. Szinte mindenki számára szimpatikus lehet, minden picsogástól mentes karakter, aki tudja mit és hogyan akar.

Jang Jae Jul
Drámai múltú családdal rendelkező híres író és rádióműsor vezető, aki szintén tudatosan éli életét. Ám gyermekkori traumája végig kíséri a felnőtté válást, amit a szintén beteg édesanya és testvére tetőz. Az ő karaktere a tudatlan beteg. És ezt a vonalat nem is boncolgatom tovább, mert akkor már nagyon sok mindent elárulok. Tökéletesen kiegészítik egymást Hae Soo-val, emellett egy sejtelmes titokfelhő övezi a sorozatban, amit csak szépen fokozatosan ismerünk meg. Nagyon jól felépített karakter, talán az ő karaktere volt a legátgondoltabb.


Semmiképpen se hagyd ki!!! Ha tervezed, hogy megnézed, de még vacilálsz, akkor most dobj el mindent és kezd el! Nem fogod megbánni. :-)

OST

Pontozás
Történet: 10/10
Színészek: 10/10
Zene: 9/10

17 megjegyzés:

  1. Most akartam a The Master's Sun-ra vetni magam, de így nem tudom melyikkel kezdjem :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mindenképpen nézd meg a The Master"s Sun-t ! :) Egy alap mű szerintem :D

      Törlés
  2. Én most ezt a sorit javaslom előbb, de a master's sun is kötelező darab! ;) Dobj fel egy érmét :-D

    VálaszTörlés
  3. A The Master's Sun "régebbi" meg a részeit megtaláltam egyben, úgyhogy előbb az aztán ez ;) Köszi! :)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon tetszett ezt a történetet - minden szereplőjét szeretni lehetett! :]
    Személyes kedvencem a lakli Lee Kwang Soo volt, aki a maga esetlenségével, betegségével olyan pozitív emberi értékeket játszott el, hogy az ember lánya "úgy megölelgette" volna a vidám és drámai helyzetekben is. :D
    A végén én is egy-két jelenetet nem egészen odaillőnek éreztem, de igazatok van, belefért.
    Remek sorozat, megtartom. :)

    VálaszTörlés
  5. Első sorozat, amire azt mondom, hogy nagyon is átgondolt. Nem volt benne egyetlen idegesítő karakter sem, bár vicces volt ennyi "beteget" egy környezetben látni :) Esendőek voltak. Különösen az tetszett, hogy nem volt benne semmi prűdség. Szexpartnertől kezdve a kapcsolat kimeneteléig mindenhol és minden hihető volt. Végre egy olyan film, ahol elhiszem, hogy valóban csókolóznak a karakterek, és nem csak az utolsó percben megszakított "vágyakozás" van. Ami viszont nem tetszett, az az elektrosokk, főleg, hogy még a Száll a kakukk fészkérét is említették benne... Itt kivételesen még szükségesnek éreztem az "utazást" is, mert nem egy olyan emberrel találkoztam, aki a kapcsolat miatt felhagyott dolgot később visszasírta. Igaz, nem így oldottam volna meg. De sebaj! Tetszett a "hosszabb" lezárás, kellett :) Kedvenc, újranézhetős!
    Köszönöm az ajánlatot! <3

    VálaszTörlés
  6. Számomra 2014 év legjobb sorozata volt.

    VálaszTörlés
  7. Ugyan még csak 10/16-nál tartok, de ez az egyik legjobban megírt dorama, Tele van okosan megírt párbeszédekkel, feelgood pillanatokkal (mellékszereplőkkel is), intelligens, vicces, bolondos...

    VálaszTörlés
  8. Nem említetted a nagyszerű zenét,ami lehetne 10 pontos is.Egyik legjobb dorama amit láttam,(többszörnézős)

    VálaszTörlés
  9. Úgy tűnik, én vagyok az első és talán az egyetlen, akinek nem jött be ez a sorozat. Természetesen nem a betegségek boncolgatásával volt gondom, ez éppen nagyon tetszett benne. Egyben jó volt, de egy kicsit sok volt számomra, hogy szinte minden szereplő így vagy úgy beteg volt. Egyébként kétszer estem neki a sorozatnak. Először csak az első részig jutottam. Másodjára pedig a 6. rész elejéig.
    Nem bírtam tovább nézni, mert megint előjött az "erőltessük rá a szerelmet a két főszereplőre". Számomra túl egyértelmű volt, amit nem szeretek egy sorozatnál. A meglepetést szeretem. Nekem a fiatal srác megjelenése is egyértelművé vált a negyedik részben, hogy ki is ő valójában. Már a harmadik részben kapisgáltam, de csak a következő részben értettem meg.

    A zene tetszett, már amennyit az öt rész alatt hallottam :) Pedig barátnői ajánlásra kezdtem újra hozzá, gondoltam hátha... Ám nem jött be...

    VálaszTörlés
  10. Kedves GTO KT ! Nagyon örülök hogy nem vagyok egyedül a vhéleményemmel, így már ketten vagyunk akiknek ez a sorozat nem jött be . Mind a két főszereplő abszolút kedvencem. Jo In Sung réges-régi "szerelem" és a tényleg igazán kedvelt női színészek közül Gong Hyo Jin az egyik. Nagy várakozással álltam neki a sorozat nézésének, de az 5-6 rész tájékán feladtam. Szinte lelkifurdalással olvastam a sok jót és az igen nagy tetszést, próbáltam újra neki kezdeni, hátha én voltam rossz passzban, de sajnos nem sikerült. Amit leírtál kritikaként,teljesen egyetértek velük.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, kicsit talán megosztó a sorozat. :D
      De mindenkinek más élményt ad és épp ez a jó az egészben. A blog is csak egy whalemény a sok közül. :D

      Törlés
  11. Őszintén megmondom, kb most tartok a sorozat felénél és nekem nagyon nagyon tetszik. Azt hiszem a téma fogott meg igazán. (amúgy ha nem lenne a kedvenc dalom a Cross my mind, akkor valószínűleg sosem tudom meg, hogy ez az a sorozat, amiben D.O. is játszott, de ez mellékes :D)
    A két főszereplőt már most imádom, a mellékszereplők, zseniálisak. Az orvosokat amúgy is szeretem és itt olyan jól vannak megformálva, hogy öröm nézni. De azért felmerült bennem némi kétség: Lee Kwang Soo tényleg létezik? Nekem eddig úgy néz ki, mintha csak Jae Jul gyerekkori énje lenne, akin keresztül megismerjük a szenvedését.
    Jó, biztos kapok majd választ a sorozat végén, de már most izgulok, hogy mi lesz majd a fináléban.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Minden kiderül a végén! :)

      Köszönjük a whaleményt! :)

      Törlés
  12. Huh, éppen készültem mentegetőzni, hogy én vagyok az egyedüli, akinek nem jött be a sorozat, de látom, mégsem.. micsoda könnyebbség. :)
    Az 1. részt tudtam megnézni. De azt is erőlködve néztem a végéig. Nincs benne idegesítő karakter? Dehogynem, apuci egy piszkosul idegesítő fazon. A főszereplő pasi is. Viszketett a tenyerem tőle, hogy pofán vágjam, amikor látszott a "kamera indul, átvált" résznél, hogy akkor most vágjon egy hitetlenkedő pofát. A kiszámított viselkedése idegesített. Beleélés nélküli színészetet láttam.
    Gong Hye Jin-t nem tartom egy túl rossz színésznőnek, de túl jónak sem. Ugyanazt a típust látom tőle, ugyanúgy a haját bizergálja, füle mögé igazgatja állandóan. Csak most egy életuntabb embert alakít.
    Még talonban van, hogy valamikor talán előveszem, és megpróbálom tovább nézni, hátha.... de ez valószínűleg nagyon sokára lesz. :)
    Bocs mindenkitől, akinek tetszett.

    VálaszTörlés
  13. Szia
    Tudsz olyan oldalt ahol legalább 720p minőségben tudom letölteni a részeket?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Én nagyon rég szedtem már le és az oldal azóta megszűnt :/

      Törlés