2015. július 17., péntek

Ismertető: Angry Mom

Mielőtt még belefognék 2015 másik iskolai erőszakkal foglalkozó sorozatába, nézzük is az idei MBC legjobb forgatókönyv díjas doramáját. Mennyire is sikerült mókásra, bénára vagy esetleg megrázóra.

Cím: Angry Mom (앵그리맘)
Műfaj: iskolai élet, dráma, család
Epizódok száma: 16
Év: 2015
Csatorna: MBC

Szereplők: 
Kim Hee Sun - Jo Kang Ja / Jo Bang Wool
Ji Hyun Woo - Park Noh Ah
Kim Yoo Jung - Oh Ah Ran
Yoon Ye Joo - Jin Yi Kyung
Baro - Hong Sang Tae
Ji Soo - Go Bok Dong
Kim Hee Won - Ahn Dong Chil


Történet:
Jo Kang Ja egy lepukkant kis éttermet vezet és mindent megtesz lányáért. Anyósával lányával és férjével  él együtt és anyósa ahol csak lehet kihasználja Kang Jat. Kang Ja egy teljesen átlagos és jóindulatú anyuka, akinek múltja viszont nem kevés balhét, verekedést és erőszakot rejt. Középiskoláját nem végezte el és egy időben nevelőintézetbe is került. Erről családjában azonban senki nem sejt semmit.
Lányával kapcsolata nem felhőtlen. Ah Ran valamit titkol anyja elől, később pedig nagy lila foltokat fedez fel karján, amiből arra következtet lányát verik és iskolai erőszak áldozata és nem is téved nagyot. Kang Ja mindent megpróbál törvényes úton, de senki nem lesz segítségére, ezért sokkos állapotban lévő lányát látva úgy dönt, hogy diáknak adja ki magát és "kicsinálja" azokat, akik ezt tették lányával. Akciója közben viszont egy sokkalta nagyobb botrány és korrupciós hálózat kerül felszínre, amire Kang Ja még csak nem is számított és lehet, hogy ereje kevésnek bizonyul megoldására.

Whalemény:
Az első trailereket látván nagyon megvoltam ijedve, hogy ez egy olyan vígjáték lesz, ahol az anyuka diáknak kiadva magát bohóckodik a lánya iskolájában. Nem kicsit koppantam az első négy rész alatt.
A sorozat hangulata kemény. Ah Ran és barátnője nagyon nagy nyomás alatt van, mindenki fenyegeti vagy bántalmazza őket. Erre pedig jön Ah Ran anyjának tehetetlensége, amit még én is alig bírtam nézni. (pedig még nincs gyerekem) Nem lehet annál rosszabb egy anyának, mint amikor nincs ereje segíteni szenvedő gyermekén. Egyszóval kaptam egy nagyon kemény és komoly sorozatot, ahol a történet remek ritmusban volt tálalva, a karakterek és színészek szuperek voltak, majd lassan részről részre felhígult az első négy rész alatti nyomás, és ha nem is kerekedett nagyon jó hangulatom, de nem éreztem azt a fajta keménységet és brutalitást, mint az elején, amit nagyon sajnáltam és a végén már erősen hiányoltam. Ha ebből egy 2 órás film készült volna, kevesebb mellékszállal és töltelék részekkel egy megrázó és hatásos filmet kaptunk volna.
Mint ahogy írtam fentebb a történet a részek számával egyenesen arányosan hígult, sokszor éreztem úgy, hogy ez bizony sokkal kevesebb részből is megoldhatták volna, és hiába tartogattak egy nagyobb dobást a befejező két rész előtt, az utolsó két részben teljesen elvesztette a sorozat a hangsúlybéli arányokat és 2 órán át nézhettük a bírósági tárgyalást.
Tetszett viszont, hogy ez a sorozat mert beszélni nagyon is komoly témákról. Nem csak az iskolai erőszakról, hanem arról, hogy egy gyerek élete milyen könnyen eshet bele egy gödörbe, és hogy honnan bizony nem egyszerű kimásznia, és hogy a világban igen is hatalmas a korrupció, ahol mindig a gyengéket tapossák el és azokat akik a legkevésbé érdemelnék meg.
Ilyen és ehhez hasonló "életnagykérdései" témák vetülnek fel a sorozat közben. Ezért azoknak semmiképp se tudom ajánlani, akik egy kis szórakoztató nyári kikapcsolódásra vágynak, mert itten bizony bele csaptak a lecsóba a forgatókönyvírók.
Szereplőink viszont felettébb szerethetőre sikeredtek, még azok is, akikkel nem szimpatizáltam az elején a szívemhez nőttek.

Jo Kang Ja
Iskolájában ő volt a banda/falkavezér. Nem igen ismerte a félelem szót, mert lazán oda csapott bárki arcába, ha épp olyan kedve támadt. Szerelme bátyja nem nézte emiatt jó szemmel, hogy jó tanuló öccse egy ilyen lánnyal lógjon, ezért meg akarta leckéztetni Kang Jat. Azonban baleset történt a nagy dulakodás és késrántogatás közben és Kang Ja barátja meghalt, és emiatt elítélik a lányt gyilkosság miatt. Felnővén gyereke lesz és férje, és hétköznapi életet él, azonban lánya sérüléseit nem képes szó nélkül tűrni, így beáll az iskolába diáknak, ahol jó szolgálatot tesznek múltbéli bunyós képességei.
Kanga Ja ízig vérig anya, aki ha néha nekem kicsit sok volt a lányára való akaszkodásával, de mindenképp egy jó és követendő példa. Öröm volt nézni odaadását lánya iránt.
A színésznőt a Faithben korábban nagyon megkedveltem és továbbra is azok között tudom tartani ezért a szerepért is.
Mivel még nagyon sok karakter várna hosszú jellemzésre így csak néhány mondatban róluk:

Park No Ah: Teljesen elképedtem az őt alakító színészen. Kiválóan hozta a burokban nevelkedett, naiv tanárt, aki versidézetekkel bombázza tanulóit és mindig bénázik.
Go Bok Dong: Talán a sorozat új felfedezettjeként kéne őt említenem. Hisz kint igencsak nagy népszerűségre tett szert a maffiózó kezei között tengődő, de valójában cuki fiú karakterével. Nem is csoda, hogy végül jóval több hangsúlyt kapott a karaktere. Sajnos, be kell vallanom engem is kicsit elvarázsolt.... :D
Go Ah Ran: Egy nagyon kicsit többet vártam a karaktertől és a színésznőtől is. Kang Ja miatt nem igen tudta igazán kibontani magát Ah Ran, vagy csak nem rejtett ennél többet a karakter, ki tudja.
Hong Sang Tae: Az elnyomott milliomos csemete, akinek apja egy kegyetlen szörny. Sang Tae az elején számomra nagyon kérdéses figura volt, hisz elsőre olyannak tűnt mint apja, később viszont neki is előbújt védelmet kérő oldala. Úgy tűnik ebben a sorozatban az összes kemény fiúról kiderül, hogy valójában anyuci picifia. :D Baro jól adta a figurát, bár számára nem igen jelentett ez kihívást a God's Gift - 14 Days-es óriási alakítása után.
Gong Joo és slepp-je: Én imádtam mind a hármat, mert hihetetlen mennyire őrültek voltak, és támogatásuk nélkül Kang Ja nem sokra jutott volna. A legrosszabb részekbe is tudtak egy kis vidámságot vinni a sok tiarával és rózsaszínnel.

Ajánlom tehát minden anyának ezt a sorozatot, aki nem egy kis kellemes kikapcsolódásra vágyik és mindenki másnak, aki szereti a kicsit komolyabb témákat feszegető sorozatokat.

Trailer 
Magyar felirat: Viki-n online lehet megnézni egészen a 12. részig van felirat, míg Ázsiaékkövein a 6. részig találni rá. Reméljük elkészül majd végig valamelyik fordítás.
Pontozás
Cselekmény: 8/10
Színészek: 9/10
Zene: 8/10

7 megjegyzés:

  1. Sziasztok! Hát én nagy hévvel vetettem bele magam, de mégse jött be annyira. Főképp a színészek remekeltek bennük, és igen, elég durva témát dolgozott fel... de nem ez az első ilyen sorozat erről. Hát nem tudom, nálam nem lett kedvenc. :S

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A szokásostól elég eltérően kemény volt az első négy rész, ha a folytatás már nem is. :D
      Valóban nem egy tíz csillagos darab, de nem is mondanám csalódásnak. De ízlések és pofonok :D

      A School 2015-öt tervezed megnézni? Az is hasonló témájú. :D

      Törlés
  2. szia!
    én is azt gondoltam, hogy olyan röhejes sorozat lesz, amiben az anya együtt jár a lányával iskolába. de hála neked rájöttem, hogy nem és lehet, hogy erőt veszek magamon és megnézem.
    a végén a giften ki van?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem érdemes megnézni :) majd várom neked végül hogy tetszett :)

      Go Bok Dong van az utolsó gifen, a színész neve Ji Soo :)

      Törlés
    2. Köszi!
      Hú...az eleje tényleg elégé nyomasztó volt. Most a 12.résznél tartok, és görcsben ülök, hogy vajon mi lesz a végkifejlet? Ae Yeon, az a ******! Nem tudom és nem is értem, hogy hogyan tudott újra megbízni benne. Remélem Jo Kang Ja el fog válni a férjétől (tudom, hogy nem szép, de nem is szimpi - és a koszos munkája - meg jó, nem az ő lánya, de adhatna neki több szeretetet, figyelmet, gondoskodást. Más is fel tudta nevelni nem a vér szerinti gyerekét sajátjaként, akkor neki miért nem megy....az anyósról nem is beszélve) Hong Sang Tae, remélem átáll Kang Ja oldalára. Bok Dong pedig nagyon aranyos benne, igazán sajnálom. Tényleg érdemes megnézni, egyáltalán nem ilyennek gondoltam. xD

      Törlés
    3. Igen, Ae Yeon folyamatosan rossz döntéseket hozott élete során, de azt hiszem olyan életet is élt, amiben nem volt boldog... Én se bíztam volna meg benne.
      A férjével sokáig én se tudtam mit kezdeni, de ő egy tipikus mindig alkalmazott lesz és semmi más figura, akit maximálisan ki tudnak használni. Kang Ja jelleméhez alapvetően nem ilyen figurát képzeltem el, de ő is tartogat a végén meglepetéseket. Szép zárást kapott a karaktere, ha szomorút is.

      Végig nézted már? :)

      Törlés
  3. Egyet kell értenem veled, hogy az elején nagyon keményen indult, aztán a részek előre haladtával sajnos felhígult, pedig ígéretes volt.

    Jo Kang Ja/ Kim Hee-Seon - „A színésznőt a Faithben korábban nagyon megkedveltem és továbbra is azok között tudom tartani ezért a szerepért is.” Én is!:) Azon túl, hogy kortalanul szép és remekül formálja meg a szerepeit, számomra érdekes a hangja, picit rekedtes, egyedi, remekül játszik vele.

    Go Bok Dong/Ji Soo tényleg remek. A Cheer Up! sorozatban és a One Way Trip c. filmben láttam még, tehetséges a fiú….

    üdv, edimir

    VálaszTörlés