2015. november 27., péntek

Ismertető: Switch girl

Cím: Switch girl (スイッチガール!!)
Műfaj: romantikus, vígjáték
Epizódok száma: 8
Év: 2011
Csatorna: Fuji TV TWO

Szereplők:
Nishiuchi Mariya - Tamiya Nika
Kiriyama Renn - Arata
Sakata Rikako - Ninohara


Történet:
Tamiya Nika az iskola egyik legnépszerűbb lány tanulója, akit mindenki irigyel stílusáért, népszerűségéért és személyiségéért. Jól kijön mindenkivel, emellett  gyermekkori barátnője, egyben osztálytársa tudja csak hatalmas titkát: hogy van egy belső kapcsolója. Ha a kapcsoló BE állapotban áll a mindenki által ismert csinos lány jelenik meg, ám ha KI van kapcsolva egy magára semmit sem adó, szőrős, nagyi bugyis személyé változik. Az iskola új ronda fiúja megtudja titkát, akivel végül szövetségre kell lépnie.

Whalemény:
Egy rendkívül könnyű, agyatlan limonádé sorozathoz volt kedvünk, ami közben nincs más dolgom, mint hátradőlve nevetni. Hatalmas keresés közepette akadtunk a sorozatra és pontosan azt kaptuk, amit kívántunk. Szóval volt egy igazán kellemesen nevetős hétvégénk a sorozatnak köszönhetően.
A Hanakimi romantikus vígjáték sorozat világához és hangulatához hasonló vidám és lendületes. A párbeszédek gyorsak és pattogósak, ide-oda kapkodjuk a fejünk és próbálunk nem sírva röhögni egyes mondatokon, hogy eltudjuk olvasni a következő mondatot. A Hanakimiben fenomenálisat alakító Nakatsu karakterére hasonlít Nika, aki végig kifele beszélt az interakciókból, folyamatosan narrálta saját gondolatait, elképzelte és eljátszotta az általa kitalált szituációkat, amik a fő humorforrásai lettek a sorozatnak. Mindehhez hozzá adódott a KI módban létező Nika, a lepukkantságával, hangos fingásaival és kétségbeeséseivel, nehogy lebukjon az osztálytársai előtt. Ami még nagyon tetszett, hogy ebből a KI módból a családban szocializációval vagy genetikailag örökölhető tulajdonságot körítettek, így Nika nővére és anyja is megvillantották KI és BE módjukat (bár az anyuka BE módja még viccesebbre sikerült).
Magáról a történetről nem mondhatom, hogy briliáns, új fordulatokkal teli, mert a japán sorozatokban megszokott események ismétlődtek kicsit másként. Szóval nem egy csavarokkal teli darab, nem igazán fognak a történet mozgató események lenyűgözni senkit sem. De maguk a karakterek kárpótolnak minket mindenért.

Tamiya Nika

Minden tekintetben népszerű lány, ám a tanulásban nem kifejezetten jeleskedik. Az otthoni élete nagy részét az akciók levadászásával, számítógépes játékokkal és tévéműsorokkal tölti ki. Természetesen az aktuális divatot is követi, hogy a Be módban lévő Nika természetesen tudjon "szerepében" mozogni. Kicsit túl álmodozó és minden lében kanál. A színésznő ügyesen játszotta mindkét Nika karakterét, kellően természetesen eltudta túlozni a jeleneteit.

Arata
Egy visszahúzódó okos srác, aki helyes arca miatt folyton a lányok rajongási céltáblája. Ezért az új iskolában egy szódásüveg szemüveggel csúfítja el arcát, ami be is válik. Mindenki egy nyomi, csendes srácnak gondolja. Egyedül él Nika lakása fölött. A színésznek nem volt igazán nagy kihívás ez a szerep, kevés mimika, kevés érzelem jutott neki, de úgy rendben volt. Nem tudok rá rosszat mondani.
Összességében nekem üdítő volt a sorozat. Nem vártam a történettől sokat, voltak részei, amik nem igazán tetszettek, de a humorát és a komolytalanságát maximálisan tudtam értékelni. Ahogy írtam fentebb a Hanakimihez tudnám legjobban hasonlítani, de ott azért a történet kicsit patentabbra sikerült. Ajánlom minden örült japán sorozat nézőnek :)

Trailer
Magyar Felirat
A Kawaii FanSub jóvoltából.

Pontozás:
Cselekmény: 6/10
Színészek: 8/10
Zene: 7/10

6 megjegyzés:

  1. Köszi a kritikát, Sora!
    Én mindig szívesen nézem ezt a sorozatot... mert teljes mértékben ki tudok vele kapcsolódni. Ha rossz kedvem van, mindig megnézem. :)

    VálaszTörlés
  2. Kritikátok alapján én is neki kezdtem a sorozatnak és bevallom hihetetlenül kikapcsolt, aztán nagy fellendülésemben neki kezdtem a második évadnak is, de az már csalódás volt.
    Igazság szerint a létező összes kdoramat megnéztem, éppen ötlethiányban szenvedek, nincs valami jó kis Japán dorama amit ajánlani tudtok?
    (nálam idei nagy kedvenc a Second Love, teljes mértékben ajánlani tudom)
    xx.Lola

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Lola! :)

      A második évadot még nem néztük meg ebből, mi is azt hallottuk meg se közelíti az első évadot. :/

      A Second Love-t Sora látta, és neki is tetszett! :)
      http://amyolvas.blogspot.hu/2015/07/ismerteto-second-love.html

      Nemrég kezdtük el a From Five to Nine-t. Tipikus őrült japán sorozat, tudom ajánlani. :D

      Törlés
    2. Huh, hát köszönöm a tippet de az a baj, hogy azt már "sajnos" én is láttam. Valami más esetleg?

      Törlés
    3. Hűhaaaa... :D Gondolom akkor a nagyokat is letudtad már. :D Buzzer Beat, Yamato Nadeshiko esetleg? :D

      Törlés