2016. január 9., szombat

Ismertető: Splash Splash Love

Az ünnepek alatt szerencsére több időnk volt sorozatokat nézni, épp ezért kerítettünk is sort erre a nagyon rövid összesen 2 epizódos minisorozatra.

Cím: Splash Splash Love
Műfaj: romantikus, vígjáték, történelmi, időutazás
Epizódok száma: 2
Év: 2015
Csatorna: MBC

Szereplők:
Yoon Doo-Joon - King Lee Do
Kim Seul-Gi - Jang Dan-Bi
Jin Ki-Joo - Queen Sohun
Ahn Hyo-Seop - Cheajik


Történet:
Jang Dan-Bi egy átlagos középiskolás, aki iskolájában rossznak számít matematikából. Azonban közeleg az egyetemi felvételi és mindenki azt várja el Dan-Bi-tól, hogy felvételt nyerjen valamilyen felsőoktatási intézménybe. A lány minden vágya, hogy megszűnjön létezni, és ez a nyomás lekerüljön róla. Az egyetemi felvételi vizsgán az esőben állva ezért fohászkodik, és úgy tűnik a természetfelelős éppen jókedvében volt, mert egy pocsolya segítségével elrepíti a lányt a Csoszon korba, ahol éppen esőimádságot tart a király a 3 éves aszály miatt. Hogy megmeneküljön a kivégzéstől a lány tudományokra kezdi el oktatni a királyt, akivel az együtt töltött tanulások során egyre közelebb kerülnek.
Whalemény:
Mivel maga a történet is elég rövidke, így ez a whalemény sem lesz eget rengetően hosszú.
A történet egy rövid kis cukiság, és olvasva az ajánlóját minden veterán dorama néző hamar ki fogja tudni találni mit is fogunk látni és hogy mi is lesz a végkimenetele az egésznek. Engem ez őszintén egyáltalán nem zavart, mert azért ültem le, hogy megnézzem ezt a rövid vicces és romantikus történetet és legyen tőle egy kellemes délutánom. Nos ezt az igényemet maximálisan kiszolgálta, annak ellenére, hogy tényleg tudtam mit fogok majd látni.
A két főszereplő között végig egy kellemes és bensőséges összhang uralkodott. A király megfelelő mennyiségben volt bénácska, Jang Dan-Bi pedig kellő mértékben volt cuki és nagyszájú.
Való igaz, a történetnek nem sok köze lehetett a régi korabeli Csoszonhoz, mert a történelmi korban ennél azért jóval keményebb törvények uralkodtak. De ebből is látszik mennyire volt komoly maga a sorozat. Csoszon és a király személye csak a környezetet adták a sztorinak, hogy ne legyen egy lapos mai korban játszódó szerelmi történet.
A sorozat nagy könnyedsége és lazasága ellenére a másodlagos jelentése eléggé helyén volt. Dél-Koreában nagyon nagy nyomás van a diákokon, rengeteget kell tanulniuk, különórákra járniuk, mert mindenki teljesítményt vár el, hogy utána "valaki" legyen belőlük. Ez hazánkra is igaz, de kint fokozottan.
Ennek az elvárásnak a közepén "szenved" Dan-Bi, aki a nagy felvételi teszt napján éri el tűrőképességének határát, egyszerűen nem tudja mit akar, de folyamatosan teljesítenie kell. Igazából a sorozat ennek a megfelelési stressznek a feloldása és annak megmutatása, hogy senkiből sem lesz egy nagy kupac lótrágya, ha nem veszik fel elsőre egyetemre, vagy nem teljesít mindenből kiválóra. A diákoknak kellenek a sikerélmények, hogy azok előre vigyék őket. Dan-Bi-nak a Csoszoni kor szolgált erre, mert ott mindenkit ő tanított matematikára, pedig a saját korában a megfelelési szint szerint kevésnek számított tudása. Ez a megerősítés adta a lökést számára, hogy kilépjen abból az apátiából, amit az elején tanúsított az élete iránt.
Szereplőinkről hosszasan nem is írnék, de Seul Gi tehetsége vitathatatlan és Doo Joon-nal alkotott párosuk jó választás volt.
Összegezve, egy nagyon aranyos, könnyed és humoros két epizódot láthat az aki belefog, egy kis segítséggel/tanulsággal arra hogyan találjuk meg önmagunkat az elvárások közepette. Kár lenne kihagyni ezt a minisorozatot. :)

Trailer
Magyar Felirat
Pontozás:
Cselekmény: 8/10
Színészek: 8/10
Zene: 7/10

6 megjegyzés:

  1. Fél percenként kaptam röhögőgörcsöt ez a sorozat miatt nagyon jo volt :D és a végét is jól oldották meg, én még szivesen néztem volna tovább

    VálaszTörlés
  2. Ez egy nagyon szép és valóban tanulságos rövid sorozat volt. Egyik kedvencem lett, s ha nem látogatnám az oldalt, akkor valószínűleg nem is találkozom vele, így már ismerősömnek is ajánlottam.
    Én egyszerűen imádom az időutazással foglalkozó filmeket, olyannyira, hogy a 30 éves Vissza a jövőbe a mai napig a kedvencem.

    Ezt a történetmenetet szépen kivitelezték. Egyetértek a kedves blogíróval, hogy nem kemény állapotok uralkodtak a filmben. Ez itt így volt jó. Igen, a végére számítani lehetett, és szerintem ezzel egyáltalán nem rontották el. Sőt!

    Köszönöm nektek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy a blog miatt találtál rá és hogy tetszett is. :)

      A Vissza a jövőbe nekem is az egyik kedvencem.

      Ha esetleg a rajfilmek nem állnak távol tőled, akkor tudok ajánlani egy időutazós filmet, ami kicsit elgondolkodtatóbb, és nekem nagyon tetszett. :)

      http://animeaddicts.hu/encyclopedia.php?anime.1237

      Törlés
  3. Üdítően friss volt, szellemes némi fricskával... egyszerűen imádtam!:)

    Mekkora ötlet, hogy a leghétköznapibb pocsolya avanzsál "időkapu"-vá!:)

    Üdv, edimir

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Most hétvégén egy ilyen pocsolyát kellett volna keresni :D

      Törlés
  4. Nekem annyira nem tetszett ez a kis sorozat, mint amennyire fel van értékelve pl. a Viki-n is. Inkább színészi játszótér az egész, a mi lenne ha bemutatása, de semmi komoly. Kiszámítható, tanulsága meg nem sok, őszintén szólva, bár jól nézhető, nem találtam nagy számnak. Egy kicsit elegem van már abból, hogy kis, kövér, kerekfejű lányok eladják magukat fiúnak, és ezt még be is veszik.
    Az mondjuk érdekelt, hogyan oldják meg az óriási generációs különbséget, nem gondoltam, hogy ez lesz a vége, bár logikus volt.

    VálaszTörlés