2013. október 9., szerda

Ismertető: Gu Family Book

Műfaj: romantikus, történelmi, melodráma, fantasy
Év: 2013
Epizódok: 24
Csatorna: MBC
Szereplők:
Lee Seung Gi - Choi Kang Chi
Bae Suzy - Dam Yeo Wool
Lee Sung Jae - Jo Kwan Woong
Jo Sung Ha - Dam Pyung Joon
Yoo Yun Suk - Park Tae Seo
Lee Yoo Bi - Park Chung Jo
Sung Joon - Gon
Több infó: >>itt<<


Történet:
Gu Wol Ryung egy emberektől elzártan élő Gumihó, akinek egyetlen emberi barátja van, aki néha meglátogatja. Wol Ryung egy alkalommal az emberek lakta település közelébe megy, ahol megpillant egy nőt: Yoon Seo Hwat, akit éppen akkor szállítanak a giszeng házba, mert apját árulás vétke miatt kivégezték. A lány nem hajlandó belépni a házba, giszengé válni pedig végképp nem akar, ezért kikötözik a bejáratnál alsóneműben egy fához, ahol három napig éheztetik. Wol Ryung az elején csak szemléli a lányt, de Seo Hwanak sikerül bemenekülnie az erdőbe, ezért a férfi végül a segítségére siet, és elviszi rejtekhelyére. Hamar beleszeret a lányba, aki hajlandó hozzámenni és így Wol Ryung elkezd emberré válni. 
Elzártan a világtól boldog életet élnek, mígnem lebuknak és Seo Hwa elárulja Wol Ryung rejtekhelyét. Wol Ryungot megölik, Seo Hwaról pedig kiderül, hogy gyermeket vár. Gyűlöli a gyermeket és megakar tőle szabadulni, de végül amikor megszüli előtör belőle az anyai érzés. Hogy ki ne derüljön a fiú mivolta egy kosárban a folyóra engedi. Egy csapat nemes talál rá és Wol Ryung barátjának köszönhetően örökbe fogadja egy férfi, akit onnantól kezdve szerencse kísér. Itt kezdődik el történetünk. Kang Chi (a folyóban talált gyermek) felnőtt és csak a bajt kavarja. Megjelenik a fő gonosz, aki kiakarja semmizni Kang Chi mostoha apját, de közben lassan lassan fény derül Kang Chi származására is.

Whalemény:
Idén is terítékre került egy gumihós sorozat, amit joggal tekinthetünk a My girlfriend is a Gumiho testvérkéjének. Lee Seung Gi ehhez is a nevét és arcát adta, akár csak a másik sorozathoz, csak itt most ő volt (ha félig ugyan) a gumihó. Partnere a Dream Highból megismert Bae  Suzy, aki szabadidejében a MissA lányformáció tagja. Számomra mindketten jó alapot jelentettek egy sorozathoz. (bár Suzy képességeitől kicsit tartottam) Mégsem váltotta be a sorozat a hozzá fűzött reményeimet.
Az alaptörténet nagyon jó és izgalmas. Az első pár részben, Kang Chi szüleinek történetét láthatjuk, ami nem csak szívfacsaró, de akcióban és lamourban dús is, hiába tudjuk, hogy nem lehet happy end.
Az időugrást követően Kang Chit ismerhetjük meg és családját. Érdekesnek találtam mostohatestvére Chung Jo ginszengé válását, miközben tudjuk, Kang Chi anyja mennyire gyenge volt ehhez. (bár mindenki más jellem, de Kang Chi anyja kb. mindenhez ideggyenge volt) Azt pedig kifejezetten furcsa volt látni, hogy ha egy családban megbélyegzik az apát, és esetleg meg is hal, onnantól kezdve mintha elvágták volna a normális élethez vezető utat a gyerekei és az összes családtagja számára.
Látvány szempontjából kicsit szurkálódnék. A szereplők ruhái nagyon szépek és színesek voltak, de úgy néztek ki, mintha minden nap a patyolatból hozták volna őket. (a régi Koreában kötve hiszem, hogy ekkora tisztaság uralkodott :D) A fogadó kertje nagyon tetszett és az is, hogy viszonylag kevés CGI-t használtak, de azt is csak a repkedő fénygömbökre, és így elég hatásosra sikerült Wol Ryun és Kang Chi gumihóvá maszkirozása.
Tudom eddig szinte csupa jó dolgot írtam a sorozatról, de én ezek ellenére sem tudom azt írni, hogy jó és hogy tetszett. Ennek főként három oka volt.
1. szinte minden alkalommal, amikor Kang Chi és Yo Wool egymásra nézett, összeért a kezük, futottak, vagy összeborultak, mindent vagy 5 percig láttuk. Lassítva! Sokszor indokolt a lassítás, mint filmes eszköz, de nem ennyiszer és ennyire gusztustalan mértékben. Nagyon csöpögős és szentimentális (és infantilis?) lett tőle az egész.
2. a karaktereket nem ismerjük meg, sem a főbb, sem pedig a mellékszereplőket. Néha izgalmasabbnak találtam a ginszeng házban lévő életet, mint Kang Chi nagy kálváriáját. Mindkét főhőst kb. 2 m-es távolságból kapuk meg. Számomra csak úgy léteztek, néha aranyosak voltak, de egyáltalán nem kerültek közel hozzám, amit kicsit sajnáltam, és épp ezért nem tudnék külön kiemelten a szereplőkről írni.
Akik üdítően hatottak az a szájzáras Gon volt és Chung Jo, illetve valamiért nagyon kedvelem a Sungkyunkwan scandalból megismert urat, aki most Yo Wool aggódó apját alakította.

3. itt jön a rettegett vég... Mint azt sokszor említem/említjük nagyon eltud rontani mindent, ha egy sorozatnak rossz vége van, itt sem történt másként. Ez van.
Tehát nehéz kérdés elé állít az aki, azt kérdezi ajánlanám-e ezt a sorozatot. Ha nagyon megfontolom akkor azt mondom igen, egyszer érdemes megnézni, de túl sokat nem várnék tőle.

Felirat: D-addicts

Pontozás:
Cselekmény: 7/10
Színészek: 8/10
Zene: 9/10

3 megjegyzés:

  1. Nekem nagyon tetszett ez a dráma, de érdekes módon azok közé tartozott, amiknél a mellékszál (jelen esetben Kang Chi szülei) jobban izgatott, mint a főszál történései. Szerintem a szereplőválasztásnál nem nyúltak mellé, mindenki hozta azt, amit elvártam tőlük. (Suzy szerintem sokat fejlődött színészileg)
    Szerintem a zenék egész jók voltak, bár egy kivételével az összes felejthető alkotás.
    A kosztümök kiváló állapota néha engem is zavart. :D Pláne, hogy Kang Chi folyamatosan harcolt, csúszott-mászott a földön, de soha nem volt koszos, vagy szakadt. :D

    !!!SPOILER!!!
    !!Ne olvass tovább, ha még nem láttad a drámát!!
    A vége nem tetszett. Nem szeretem a "reinkarnációs" befejezéseket, mert az a személy nem ugyanaz (!), akit elvesztett. Mármint jó, a lelke ugyanaz, és csak újjászületett, de nincsenek közös élmények, nincsenek meg azok az érzések...szóval szerintem elrontották a végét. Miért nem ébresztette fel az apját Kang Chi a hegyen, és gyógyíttatta meg a lányt? Gondolom egy különböző mágikus lény vére meggyógyíthatta volna. Vagy csak az én fordításom volt rossz.

    VálaszTörlés
  2. Meg arcilag is sokat változott Suzy :D

    VálaszTörlés
  3. Igen a sorozat amilyen erősen kezdett a végére nem olyan lett amilyenre számitottam,ettől függetlenül nekem tetszett és nem lehet minden kapcsolat happy end (bár tényleg nagyon szomorú voltam ), de igazábol nem is lett vége, befejezetlen.. és ok is van rá mert állitólag lesz 2. évadja....(ezt rebesgetik)

    VálaszTörlés