2013. december 26., csütörtök

Ismertető: The Heirs / The Inheritors

A School 2013-ról szóló bejegyzésemben írtam, hogy érdekes lesz úgy nézni a sorozatot, hogy már előre a hoppon maradt másodiknak fogok drukkolni, de végül nem ez volt a legnagyobb problémám a The Heirs-el.

Műfaj: romantikus, "komédia"(?)
Év: 2013
Epizódok: 20
Csatorna: SBS
Szereplők:
Lee Min Ho - Kim Tan
Park Shin Hye - Cha Eun Sang
Kim Woo Bin - Choi Young Do
Krystal Jung - Lee Bo Na
Kim Ji Won - Yoo Rachel
Kang Min Hyuk - Yoon Chan Young
Kang Ha Neul - Lee Hyo Shin
Park Hyung Shik - Jo Myung Soo
Jun Soo Jin - Kang Ye Sol
Jo Yoon Woo - Moon Joon Young

Történet:
Cha Eun Sang suli mellett folyamatosan dolgozik, mert néma édesanyja házvezetőnői fizetése sem elég kettejük megélhetésére az adósságaik mellett. Egy nap a nővére, aki Amerikában él jelentkezik, hogy férjhez megy, ezért Eun Sang elhatározza, hogy elmegy meglátogatni és maga adja át összes megtakarított pénzük az eljegyzés alkalmából. Ám a nővére hazudott, nem megy férjhez még csak jó sora sincsen. Eun Sangtól ellopja a pénzt és faképnél hagyja. Az egész vita tanúja lesz Kim Tan, aki Amerikai száműzetését tölti bátyjának köszönhetően. Dúsgazdag örökös, aki mindent megengedhet magának és akinek első látásra megtetszik Eung Sang. Segít a lánynak, de az hamarosan haza utazik és Tan ennek hatására úgy dönt három év után újra visszatér Koreába.

Whalemény:
Azt hiszem, nálunk és kint is elég nagy port kavart a Heirs, a rengeteg híres szereplő miatt. Lehet sokan kövekkel fognak dobálni, mert sok helyen olvastam mennyire szeretik, de több hibája van mint jó tulajdonsága, sajnos.
Hiába a rengeteg figyelemfelkeltő szereplő és a jó marketing a sorozat már az első pár rész után lemerül, mint a sokat használt aksi. Az egész történet Eun Sang és Tan egymás utáni szenvedéséről szól, és nagyjából semmi másról. Nyilván akadtak benne az elején izgalmas tűnő mellék szálak (pl. Rachel anyja és Chan Young apja közti viszony, vagy Tan anyjának helyzete stb), de egyik sem lett bővebben kifejtve és egyik sem kapott egy hangyányi hangsúlyt sem. A mellékszereplők többsége is érdekes volt, szívesen megtudtam volna róluk többet, közben pedig Tan és Eun Sang nyugodtan szenvedhetett volna egymásért, de nem így történt.
A részek többsége nagyjából abból állt, hogy Eun Sang és Tan ül vagy áll (esetleg fekszik) valahol és közben a 2AM - Moment című száma üvölt, a néző meg várja azokat a pillanatokat, mikor sül el egy-egy poén Choi Young Do által, vagy csak simán a tanulók hülyüléséből.
Eléggé lehúzónak tűnik ez így leírva, viszont röviden megfogalmazva ennyi a sorozat és semmi több. Gonosz szülők, gazdag gyerekek, akik nem tudnak már mit ne fájlaljanak az életükben és persze az örök elválaszthatatlan szerelem.(ami talán csak a végére sikerül igazán hitelesre).

Kim Tan
A menő nevű,(Tan, csak simán Tan... ennyi xD) általában bús panda fejű srác, (de azért néha napján ellövök pár poént, amik jók is, csak kár hogy kevés alkalommal) akit bátyja Amerikába száműzött a bekattanása miatt. (ő akarja a céget irányítani és fél Tantól, hogy elvesz tőle mindent)
Min Ho igazából hozta azt amit eddig, de nekem ez a szerepe erős visszalépés a Faithez képest. Egyik barátnőm vezette le az eddigi szerepeit és tök igaza volt:
Boys Over Flowers (2009) - diák
Personal Taste (2010) -  építész
City Hunter (2011) - rommá képzett, fogpiszkálóval is ölő fejvadász
Faith (2012) - hadvezér
The Heirs (2013) - diák
Ugye ti is értitek mit akarok ezzel leírni? :D Nyilván nem abból következik a visszalépés, hogy diákot játszik, hanem egyszerűen már nem Min Hónak való egy diák karaktere. Sok helyen olvastam, hogy tuti plasztikáztatta magát, meg milyen "öreg" feje van a sorozatban. A koreai idolok 90%-a plasztikázva van, nem ez a fő baj, hanem az hogy Min Hóra olyan ruhákat adtak végig, amiket legszívesebben felgyújtana minden jó ízlésű ember! Jó, viccet félre téve... Min Ho egyszerűen már túl érett egy diák szerepre, ennyi. Reméljük jövőre valami király vagy "Superman" lesz. (mint Soo Hyun a most futó You Who Came From the Stars-ban :D)
A játéka pedig... nem tudok vele mit kezdeni, jól néz ki nyaktól lefele, de tudnék nála tehetségesebb és kevésbé híres színészt mondani. (de nyilván nem ez dönt, ha hírnévről van szó)

Cha Eun Sang
Ki más játszhatta volna el a nincstelen, néma anyával megáldott lányt, mint Park Shin Hye? Ő sem hozott többet a megszokottnál. Nekem a Flower Boy Next Doorban sokkal jobban tetszett és ott komplexebb is volt a karakter, amit játszott.
Az elején én semmi különlegeset nem láttam Eun Sangban, általában morcos volt, vagy álmos, meg makacs. Az utolsó pár részben virágzott ki igazán a jelleme, és halál komolyan kár érte, hogy csak az utolsó pár részre, akárcsak Kim Tannál. Mindkettőben van jó potenciál, de az egészet elsodorja a nagy egymás utáni "veled akarok lenni, de nem lehet!!!" érzés.

Choi Young Do
Egy másik barátnőm, aki korábban nézte végig a sorozatot azt mondta még mielőtt láttam volna, hogy az ő karaktere vitte el az egészet. És TÉNYLEG! Eret vágtam volna kb. nélküle. Az egyik legpoénosabb és legellentmondásosabb karakter. Akiből a végére persze jó kisfiút faragtak (amit kicsit sajnáltam azért :D) és kicsit félre is raktak, mert kellett a hely az utolsó két részben mindenkinek. (zsúfoljunk össze mindent, igen!)
Kim Woo Bin számomra újra bizonyított, hogy mennyire meg van benne a tehetség arra hogy rohadt jó színész legyen. Szóval előre Woo Bin! A határ a csillagos ég! :D


Rengeteg további szereplőről lenne érdemes még írni, azonban csak pár gyors gondolatot írnék inkább, hogy ne unja senki szét a fejét.
Lee Bo Na - az egyik kedvenc karakterem Young Do és Tan anyja mellett. Szerintem zseniális páros Chan Younggal.
Yoo Rachel - előző szerepéhez képest nagy változás ez a karakter, de számomra, ha bosszantó is volt, mégis hiteles.
Yoon Chan Young - ha jobban belegondolok semmi különleges nem volt se a karakterben, sem MinHyuk játékában, de Bo Nával elképesztő volt ő is.
Lee Hyo Shin - az egész történetben őt és Young Do-t sajnáltam a legjobban, örültem volna, ha a végén kedvezőbben alakul a sorsa, mert nagyon megérdemelte volna.
Kang Ye Sol - az ő háttere is érdekes lett volna, mégis megmaradt egy eldugott nullának
Kim Won - Tan bátyja, akit nem tudtam szeretni, de utálni se. Mindent felad a cégért, az ő döntése, ezért nem tudom sajnálni sem.
Han Ki Ae - Tan anyja, aki Eung Sang anyjával frenetikus, de én önmagában is kedveltem őt. Teljesen büszkeség és önbecsülés nélküli,  folyton izgőmozgó nő.
Choi Dong Wook - Young Do apja. Nekem ő sokkal kegyetlenebb szülő volt mint Tan apja. Tökéletes színészt választottak rá.

Úgy hiszen, ha kevesebbszer hangzik el a Moment című szám és kevesebb lenne a fejükből kinézünk és fáj valamink jelenet egy sokkal jobb sorozatot kaptunk volna végeredményként. (bah... csak ismétlem magam :D) Nem számoltam, de vagy tízszer rezzenéstelen arccal, mintha nem létezne a másik elsétáltak egymás mellett a főbb szereplők, minden részben legalább egyszer. -_- A lenti képen kivételesen kezet fognak, sajnos nem találtam gif-et, amin az lenne pontosan, amire én gondolok.
Nem tudom teljesen szívből azt mondani, hogy nem jó, és hogy ne nézd meg, egyszer mindenképp érdemes, mert akad benne sok értékelhető pillanat. Semmiképpen sem a totálisan elcseszett kategóriába sorolandó, de számomra sosem lesz kedvenc. Kár érte. :/

Felirat: ketten is neki fogtak (pedig én örülnék egy Prime Minister and I fordításnak inkább) Ázsia ékkövei

Pontozás:
Cselekmény: 6/10
Színészek: 8/10
Zene: 6/10 (csak HongKi miatt)

22 megjegyzés:

  1. És még annyit hozzá,hogy az első 2 rész ugye Amerikában játszódik,és kezeket fel aki nem akarta Tan hiperaktív atommókus szőkehajú amcsi haverját Tan szörfdeszkájával belülről megvizsgálni.... :) Sokat vártam ettől a sorozattól,de most itt úgy tűnik,higy a rendező csak a nagy nevekre építkezett...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ohh, ő valahogy lemaradt, de nálam sok vizet ő nem zavart. :D

      Törlés
  2. Többször, több helyen írtam, nem értem a szereplő válogatást... Rengeteg korban megfelelő zseniális fiatal színésszel rendelkezik a koreai filmipar. Miért kellett lassan harmicas színészeket választani a szerepekre? A teljesség igénye nélkül: Kim So Hyeon (Missing you) Lee Min Ho I ( Running Man) Yoo Jin Goo (Hwai), Lee Hyun Woo (Secrtly and Greathly) Kim Yoo Yeong (Dong Yi) Nam Bo Ra (Don't cry Mom) Lee Won Geun ( The Sun and the Moon)... szerintem sokkal hitelesebben játszottak volna...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Heirs esetében inkább az volt a lényeg, hogy minél több Kpop idolt csempésszenek be a sorozatba, hogy a sok név miatt többen leüljenek megnézni.
      Én is tudnék még pár nevet sorolni a tiédet kiegészítve, de nyilván sose az a mérvadó egy doramánál ki mennyire jó színész. Ez bírálandó, de mivel elég tömeggyártásban készülnek ezek a sorozatok valamilyen szinten nem csodálkozom rajta.

      Törlés
    2. Szerintem azért kellett a sok sztár, mert ők is érezték, hogy a forgatókönyv másképp nem eladható :D Most képzeld ezt a forgatókönyvet ismeretlen színészekkel. Totális bukás lett volna. Kiváncsi vagyok LMH-t mekkora gázsival vették rá erre az ótvar történetre... Ahogy anyám mondaná, van az a pénz, amiért az embernek korpásodik a haja (a samponreklámra utalva)

      Törlés
  3. Szerintem a színészi játékkal nem volt akkora baj, tudnak ezek a srácok játszani, persze Lee Minho sem a világ legjobb színésze, de azért elég decens játékú és tudnék nála ezerszer rosszabbat is mondani. Itt sokkal inkább a pocsék forgatókönyv és rendezés vitte el az egészet a búsba. Csak arra tudok tippelni, hogy Kim Eun-suk, akinek az überkirály Secret Gardent köszönhetjük, épp írói válságban van, mert ez az ő kezei közül ÜBERGÁNY munka. A rendezőről ne is beszéljünk, ez az állandó elmegyek egymás mellett és szenvelgek... már néha a falat kapartam. A színész akkor tud brillírozni, ha olyan a szerepe. Kim Woobin összeteheti a két kezét, hogy a sorozat legkomplexebb karakterét kapta, mert szegény Minho szemmel láthatóan nem tudott mit kezdeni az egysíkú Tannal, és Park Shinhye is megint hozhatta a jajdeszenvedek-szegény-vagyok figurát. Ahogy mondani szokták, szarból nem lehet várat építeni... Egy egysíkú karakterrel Tom Hanks se tudna mit kezdeni. Szóval elég felejthető egy sorozat, és a nézettségét se a sztorinak köszönheti, hanem a castnak, nyilván.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen. Ezt gondolom azzal magyarázhatná az író, hogy éppen a másik után fáj a szívük és ezért lettek ennyire semmilyenek, de ez csak kifogás lenne.

      Törlés
  4. Bár még csak az első harmadán vagyok túl, de már így is megfogalmazódott bennem pár dolog. Sok gondolattal egyetértek, amiket leírtatok. Egyenlőre 4 észrevételem van.
    1. Hosszú, indokolatlan, bamba nézések, hogy kitöltsük a műsoridőt.
    2. LMH (Tan) értelmetlen szerepe (de tényleg, mi volt a feladata? mit mondhatott neki a rendező?)
    3. Kőgazdag gyerekek, ostoba viselkedések. (Annyira jó dolgom van, hogy már nem tudok magammal mit kezdeni! De legalább az IQ-m vetekszik egy gilisztáéval!)
    4. Eddig is már annyi népmesei fordulat van benne, mintha a Magyar Népmesék sorozatot nézném.

    De azért végignézem, ha addig élek is! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én a legtöbbször úgy voltam vele, hogy jah, mit szenved össze-vissza, amikor mindene megvan. Viszont egy-két karakternél tényleg csak sajnálatot tudtam érezni. Például Hyo Shinnál vagy Young Do-nál. Nem vehette az összes karakter olyan könnyedén a rossz híreket, mint Chan Young és az apja. xD
      Tant lehet sajnálnom kellett volna, de vele az volt a baj, hogy tényleg túl szenvedte az egész sorozatot. Bármit talált szenvedett.

      Hajrá! Én végig tudtam küzdeni. :D Idénre így is sok lett nekem a "félbe hagyom, mert nem bírom tovább"sorozat. :D

      Törlés
    2. Van még pár sorozat, amiket szívesen megnéznék. Esetleg tudsz segíteni, hogy melyikről mit lehet tudni? Pl.: Miss Korea, Prime Minister and I, Bel Ami/Pretty Man, Golden Rainbow, Reply 1994, Reply 1997, Marry Him, if You Dare.
      És ez még csak egy gyors válogatás volt... :-D
      Előre is köszi, ha segítesz. :-)

      Törlés
    3. Húúúú, hát ebből kettő van, amiről nem igazán hallottam a Reply 1994 és a párja a Reply 1997.
      A többinél eddig háromba néztem bele, azokról tudok nyilatkozni, hogy pár rész után nekem eddig hogy tetszik:
      Pretty Man: hááááát, nekem kicsit nem bejövős. Keun Suk kinézete borzalmas és nem a mélyen szántó sorozatok közé tartozik a sztorija miatt. Egy csúnyának titulált lány totál szerelmes egy Casanovába és a végén csak meghódítja. Nekem annyira nem tetszik elsőre.
      Marry Him, if You Dare: érdekes a sztori. a jövőből visszajön Mi Rae, hogy megváltoztassa a sorsát. igazából Eun Hye nagyon le van lakva ebben a doramában, ennél rondábbnak régen láttam. Számomra eddig közepesen szerepelt, lehet még belőle egy jó kis sorozat.
      Prime Minister and I: az első rész után nekem érdekesnek tűnik, és Yoona karaktere felkeltette az érdeklődésem. Arról szól a sztori, hogy a feddhetetlen miniszterelnök botrányba keveredik egy pletyka lapnál dolgozó riporterrel és ezért feleségül kell vennie.

      És amiket nem láttam, és csak trailer alapján tudom róluk nyilatkozni:
      Miss Korea: nem tűnik rossznak viszont ez sem tűnik egy mélyenszántó sorozatnak...

      Amit viszont elkezdtem és most fut az a You who came from the stars. Azt csak ajánlani tudom. Kim Soo Hyun egy földönkívülit játszik, aki 400 éve a földön van. Mellé költözik a híres színésznő Song Yi, akinek elég érdekes a személyisége Soo Hyun karaktere mégis mindig a segítségére siet.

      Én így első körben talán a Marry Him, if you daret, a You who came from the starst, és a Prime Minister and I nézném meg ebből a sorolásból :D

      Törlés
  5. Túléltem!!!!!
    Végignéztem, és még itt vagyok. Hát mit ne mondjak...
    Azt gondolom, hogy az első 10 részt meg lehetett volna oldani 3-ban is. Utána kezdett kicsit felpörögni a sorozat. És aztán maradt volna még 7 rész rendesen befejezni, elvarrni minden szálat. Vagy direkt hagyták így? ;-)
    Nem vagyok most teljesen elégedett, de sebaj, ilyet is kell néha nézni.
    Viszont két dolgot úgy üzennék, ha lenne értelme:
    1. Lee Min Ho ne játszon többé gyereket! Felnőtt férfi, szép lassan 30 éves lesz, tessék neki adni egy rendes, belevaló szerepet. Akár még vicces is lehet, mert ha már az arcával nem tud sokat játszani, legalább jó beszólásai legyenek.
    2. Park Shin Hye-t pedig valaki tanítsa meg, hogyan kell viselkedni egy csókolózós-összebújós jelenetben! Azt kell hogy mondjam (bár ilyet nem szabad), hogy valaki nagyon "megszeretgethetné, de úgy istenigazából" ezt a lányt, hogy tudja, hogyan kell ezt rendesen csinálni.
    Ja, és LE A RONDAMINTÁS PULCSIKKAL!!!
    Köszönöm, csak ezt szerettem volna mondani.
    Gabó :-D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D
      Találtam egy oldalt, ami felsorolja, a legszörnyűbb szerelések. Talán valami 10 van benne. Hát az kb. az összeset beraktam volna a szörfruhája és az öltönyén kívül. xD

      Mit terveztél következőnek végül?

      Törlés
  6. Nekem azért a felhajtott gallérú, térdigérő szövegkabátok is tetszettek. Olyanokat én is szívesen hordanék. :-)
    A következő sorozatot illetően még nem tudtam dönteni. Döntős a You Who Came From the Stars (mert te is írtad, és láttam is előzetest), a Reply 94 és a 97, a Prime minister és a Marry Him, if You Dare. Na most melyik legyen?
    Meg aztán a tavalyiakból sem láttam mindent, amit szerettem volna. Ki tudja ezt ilyen tempóban, munka mellett végignézni?!? :-)
    És hol vannak az egészestés filmek...
    Szóval nem tudom, de ma vagy holnap kitalálom.
    Szép estét, meg holnapot,
    Gabó :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. You Who Came From the Stars!!! Teljesen a sorozat fanja lettem. :D

      Köszi!
      Neked is szép napot, estét. :D

      Törlés
    2. Én láttam a Marry Him If You Dare-t, ami nem lett amúgy rossz, de kétségtelenül kihagyható alkotás.
      Most nézem viszont a You Who Came From the Stars-t, és ÚRISTEN. Rég láttam ilyen jó drámát. Teljesen rá vagyok kattanva én is, mindenképp azt kezdd el! :D

      Törlés
  7. Óriási csalódás volt ez a Heirs. :D
    Én Lee Min Ho miatt kezdtem el koreai drámákat nézni anno, szóval mint "első szerelmem", nyomon követem a drámáit.
    A City Hunter és a Faith alapján azt hittem, hogy ezentúl már csak színvonalas sztorik főszerepét fogja elvállalni. Erre hozza ezt a gimis karaktert...ahh. Kiakadtam. :D Annyit vártam a Faith után egy újabb LMH drámára, erre tessék. :D
    Az egész dráma unalmas és kiszámítható volt, a 20 rész túlzottan sok, az egyetlen értelmes karakter Young Do volt, és szerettem a Bo Na - Chan Young párost is.
    PSH-t kifejezetten rossz színésznőnek tartom, képtelen eljátszani normálisan érzelmeket, többnyire hisztérikus vagy bárgyú. A romantikus jelenetek megoldásáról inkább ne is beszéljünk. Olyan képet vágott mindig, mintha egy halat kéne megcsókolnia.
    LMH szerintem nem rossz színész, például a City Hunteres karakterét remekül alakította, itt csak szimplán Kim Tan-ból nem lehetett többet kihozni, mert a történet minden eredetiséget mellőzött.
    Hihetetlen, hogy erre vártam ennyit. Bízom benne, hogy LMH soha-soha többet nem kerül egy drámába PSH-vel, és soha de soha többet nem alakít gimist.
    Ha könnyedebb drámákat akar, ajánlom a Personal Taste-szerűeket, de ilyet többet ne. Könyörgöm.
    Az mondjuk vicces, hogy a nemrég megrendezett díjátadón vagy 5 díjat zsebelt be a Heirs. Mire fel? Ja igen, felvonultatja Korea idoljainak a felét, meg az összes jelenleg nagymenő színészt...Hihetetlen. :D

    !SPOILER!
    15-16 részen keresztül szenvednek, a sztori nem halad semmit, DE TÉNYLEG SEMMIT, majd egy szimpla "De mi akkor is összejövünk" "Oké" jelenettel elintézik az egészet. Seriously?!
    A sorozat háromnegyedében szenvedve nézik egymást. Sokkal izgibb lett volna, ha kifejtik a mellékszálakat, és akkor talán nem untam volna magam halálra. Belemerülhettek volna Kim Won és Hyeon Ju kapcsolatainak részleteibe, vagy kifejthették volna, hogy mi a háttérsztorija Hyo Sin-nek és az egész depresszív hajlamának.
    Ami még kiakasztott, hogy Kim Won ilyen endinget kap. Persze, minden szép és jó, amíg a főszereplő páros megvan, a többiek le vannak ejtve. :D
    !VÉGE!

    Hú de lehúztam. :D De régen láttam ennyire rossz drámát. Legalább a zenék nagyon rendben voltak.
    N.:Đ

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem bőven megérdemel ennyi lehúzást, mert nagyon sokan várták és többeknek csalódás lett végül ez a sorozat.
      Shin Hye nem rossz színésznő, pl: a Flower boy next door-os karaktert nagyon jól adta át. Nem ő az egyetlen koreai színésznő, aki elveszik a romantikus jelenetek közben, ez valami kórság lehet ott. :D

      Lee Min Hónak, mint ahogy írtam is szerintem most már komolyabb szerepeket kéne adni egy szerelmes, kőgazdag diáknál... -_-

      Törlés
    2. Mondjuk én a Flower Box Next Door-t rendesen utáltam anno (csak elvből nem dobok soha egy drámát sem, mindig végignézek mindent. :D), szóval engem semmilyen szinten nem tudott meggyőzni a hölgy. :D
      Pedig amúgy viszonylag sok drámát láttam tőle (Heartstrings, You're beautiful, Flower Boys Next Door, Heirs), mert alapból sokszor szerepel olyanokkal egy drámában, akiket viszont szeretek, így "muszáj" megnéznem. :D

      De amúgy abban teljesen egyetértünk, hogy sok koreai színésznő nem tud mit kezdeni a romantikus jelenetekkel. :D

      Törlés
  8. meg kell hogy mondjam én mindig a te véleményeidre alapozva szoktam elkezdeni egy dorámát, mindig figyelembe veszem mit írsz, de hogy őszinte legyek, nekem a heirs nagyon tetszett, engem megnyert :) tény, hogy a 20rész kicsit sok, és egyéb hátrányai vannak még a történetnek, de nekem tetszett, és örülök hogy végül megnéztem. ettől függetlenül nagyon szeretem az írásaidat, és köszönöm ezt a munkádat is :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Nagyon köszönöm, hogy olvasol minket! ^^ Mindig jobb napunk kerekedik, ha ilyen kedvességet kapunk .)
      Igen, sokaknál láttam, hogy szerették a sorozatot, de hát ízlések és pofonok, avagy whalemények. :D
      Ha van kedved írni más sorozatról is, várjuk a whaleményed mindenképp. :)

      Törlés
  9. Ez volt az első sorozat, amit láttam Lee Min Ho-tól, és amikor utánaolvastam a színésznek, esküszöm, nem értettem, miért nyilatkozták róla, hogy igazi sztár, elsöprő tehetség, stb. Persze, nem volt rossz, de semmi extra.
    Aztán megnéztem a Boys over Flowers-t, na, abban tényleg karizmatikus.
    A két sorozatot összevetve:
    - borrrrzasssszzztó gonosz anya/apa, aki
    - tisztára tönkre akarja tenni a csajt, utána pedig az egész környezetét
    - szobafogság+telefonelkobzás, mint büntetés (baromira kiakadtam, hogy annyi spiritusz nincs bennük, hogy több telefont vegyenek, kilógjanak ablakon vagy ilyesmi
    - szemét iskolatársak természetesen
    - a főhős pedig rohamgyorsan szerelmes lesz, csak tudnánk, hogy miért is +
    - mindig "megvédi" és "gondolkozik, hogyan oldhatná meg a dolgokat", de semmit sem csinál! Ettől fájdult meg az én fejem, hogy hosszú percekig néztük LMH GONDOLKOZÁSÁT, amiből az égvilágon semmi sem sült ki!

    Tényleg Choi Young Do volt a legjobb és ő vitte az egészet, csak a végére sajnálatosan süllyesztőbe került. Amikor a csaj megkérdi tőle, hogy "Te jól vagy?", az az arcjátéka, az alig észlelhető, mégis azonnal leolvasható jelzésekkel, fantasztikus.

    Le Bo Na engem szörnyen idegesített, fel nem foghatom, hogyan találhat bárki (pláne férfi) bájosnak, és édesnek egy ilyen hisztérikát.
    Rachel ugyanezen a szinten volt, csak viszolyogni tudtam tőle, meg az állandó sértődött arckifejezésétől. Még a végére sem sajnáltam.

    Érdemes Cha Eun Sang anyját játszó színésznőt viszont megjegyezni, rengeteg filmben szerepelt már, és olyan jó alakítása van, hogy tökéletesen hitelesen hoz eltérő szerepeket.

    VálaszTörlés