2014. április 13., vasárnap

Filmajánló: Love from beginners / Kyou Koi Wo Hajimemasu

Borzalmasan nehezen tudtam magam rávenni a film ismertetőjének megírására. A későbbiekben látni fogjátok, hogy miért.



Rendező: Takesi Furukawa
Év: 2012
Játékidő: 120 perc
Színészek:
Emi Takei - Tsubaki Hibino
Tori Matsuzaka - Kyota Tsubaki
Fumino Kimura - Nana


Történet:
Tsubaki Hibino a régi divatot követve öltözködik. Két fonatos haj, jó szorosan összefonva, nagymama szoknya, nagymama ing, nagymama attidűd. Sokat tanul, de nem kimagasló eredményeket ér el az iskolában. Az első sulis napon a lépcsőn találkozik Kyota Tsubakival, aki a suli szépfiúja és természetesen, menő, mindenki hallgat rá és vele barátkozik . Valamilyen oknál fogva Kyota elkezd a fura lánnyal foglalkozni és kiderül még se olyan tökéletes a srác belülről, mint kívülről.

Whalemény:
Régi családi sebek, pályaválasztási válság, tinédzser szerelem. Ezeket a témákat próbálja a film feszegetni, eszméletlenül érdektelen és unalmas történetmeséléssel.
Az egyik legnagyobb hangsúly a lány szakmai pályafutásán volt. Egyik oldalról a szülői elvárás, hogy magasabb végzettsége legyen, a másik oldalról a túlzásba vitt, de nem sok eredményt hozó tanulás, és a tehetsége a fodrász szakmához (most komolyan, tehetséges fodrász, de a haja láttán Juliska a patakba fordul a röhögéstől).
A másik hangsúly az elcsépelt, menő fiú, akinek problémája van/volt az anyjával, ezért nem bír hosszútávon egy nőben sem megbízni. (brühühü)
Természetesen a film egy manga adaptációjából született, ami 2009-ben indul el és 2014-ben a 99. (!!!) fejezettel ért véget. Erőm nem volt sok a mangába beleolvasni, tekintve a film gyötrelmes perceit. De valószínűsítem, ez egy egészen jó manga, csak nehezen lehetett 99 fejezetet (ha esetleg nem a feléig dolgozták fel) belesutulni 120 percbe. Ez nem is igazán sikerült az alkotóknak. Egyik történésről a másikra ugrunk, érzelmileg sehogy se tudunk se a szereplőkre se a történetre ráhangolódni, pedig próbálkoztak erősen.
Itt is megvolt a csúnya lányból szép lánnyá való átalakulás, ami nem volt zavaró, szépen lassan váltott stílust, nem rögtön a nagy átalakítás után lett hirtelen bomba nő. De az már kicsit túlzás volt, hogy mindketten a Tsubaki nevet viselték. Most képzeljétek el, hogy a párotokat is Katinak hívják, mint titeket :D De a film ügyesen megoldotta ezt azzal, hogy ez is egy közös pont a két főszereplő között (juhéé).
A fent felsorolt mélyebb tartalmak egészen jó alapot adnak egy jó kis romcsi filmhez, de helyenként annyira lassú, vagy éppen gyors volt a történet, hogy 120 perc alatt meg volt a teljes manikűröm és minden levelem megválaszolásra került.

Én csak a manga vagy anime rajongóinak ajánlom, de csak azért, hogy tudjanak hajat tépni és lássák életre kelni a kedvenceiket. 
Aki belevág, az a manikűrös ollóval tegye!

Magyar felirat:
Amikor mi néztük még nem volt hozzá magyar felirat, de időközben a Doramaforever elkészítette nekünk.

Trailer:
Pontozás:
Cselekmény: 4/10
Színészek: 3/10
Zene: 2/10

2 megjegyzés:

  1. Sehol se talalom a feliratott a doromaforever -en :s pedig nagyon megszeretnem.nezni :( ^^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pedig ott van. ^ ^ Regisztàlni kell az oldalra és akkor megtalàlod :) http://www.doramaforever.hu/viewtopic.php?f=23&t=23&p=7575&hilit=Kyou+Koi+Wo+Hajimemasu&sid=329d3351fbff7a3538d231fd3ac707a3#p7575

      Törlés