2012. május 17., csütörtök

Manga: Kiss/Hug

Tegnap unalmas óráimban egy szuszra kivégeztem ezt a röpke három kötetes mangát. Az egész magyarul megtalálható az animeaddicts oldalán, így bárki könnyen hozzáférhet. :)


Év: 2007
Kötet: 3
Műfaj: egyértelműen shoujo
Író, rajzoló: Kako Mitsuki
Magazin: Betsucomi



Sztori:
Yukino egy fesztiválon hazafele menet belebotlik egy félig japán, félig angol származású fiúba, aki szívdöglesztően fest sötét hajával és kék szemeivel. Yukino azt gondolja eltévedt, ezért próbál neki segíteni. A srácnak sem kell több az első pillantásnál és két Yukino általi ütésnél, rögtön ki is jelenti: "Magamévá teszlek, Yukino" (igen, én is ennél a résznél vágtam döbbent arcot :D)
Eme kijelentést Yukino nem veszi komolyan, amit később meg is bán, miután kiderül a srácot Ryuunak hívják és az ő osztályába fog járni cserediákként.

Vélemény:
Sose voltam kibékülve a oneshot és a három kötetes mangákkal, mert mindig nagyon hirtelenek. (mert kevés a kötet, amiben írhatna az író) Ez pedig magával hozza a túl sok véletlen egybeesést, ami túlságosan szemet szúró, illetve zavaróak a nagy időugrások ezekben a történetekben. És sokszor használják, azt, hogy túl erőltetetten elmondja egy mellékszereplő, hogy mi is történt pontosan.
Ez ezzel a mangával sem volt másképp, mégsem tudom annyira borzalmasan rossznak értékelni, mint más oneshotokat. Nem fogom rá azt mondani, hogy jó, viszont azt sem, hogy borzalom. Rajzolás mindenképp csillagos ötös, lányként nemcsak Ryuut tudtam értékelni, hanem Yukinót és egyéb más szereplőket sem volt rest szépen kidolgozni.
Ahogy a cím is mondja Kiss/Hug, hát ebből a kettőből - vagy inkább a kissből - elég sok jutott egy-egy fejezetbe/re... Talán túl sok. Illetve itt már az első fejetekben összejönnek főhőseink, így konkrétan azért "izgulhat" mindenki, hogy Ryuu mikor fogja végre ténylegesen magáévá tenni Yukinót, mint azt az első fejezetben ígérte. Ne tessék azt gondolni, hogy ez ecchi, vagy bármilyen gusztustalan perverzség van benne, de a mangaka szerette fogalmazzunk így: forró pillanatokban ábrázolni főhőseit.
Ahogy a képeket is látszik, Ryuu kellően bishi, Yukino pedig kellően cuki egy shoujo mangához. Egyszer olvasós, minden bishimán leányzónak. :)

Pontozás:
Cselekmény: 6/10
Karakterek: 8/10
Rajzolás: 9/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése