2014. április 20., vasárnap

Filmajánló: Hot Young Bloods

El sem hiszitek, de én komolyan a csajszi miatt néztem meg. A Werewolf Boy óta valamiért rajongója lettem :D Természetesen nem szorítjuk a sarokba Jong Suk-ot sem, ha már volt kedves ittlétekor megölelgetni Amy-t :D


Cím: Hot Young Bloods (피끓는 청춘)
Rendező: Lee Yeon Woo
Játékidő: 121 perc
Dátum: 2014 január
Színészek:
Lee Jong Suk - Joong Gil
Park Bo Young - Young Suk
Lee Se Young - So Hee
Kim Young Kwang - Gwang Sik

Történet:
Joong Gil egy nőcsábász. Otthon a fiókjában a lány osztályról van egy képe, aminek a hátulján vezeti ki volt már meg neki. Ugyanakkor a megnyerő küllem és jellem mellé erő nem párosul, így a másik iskola alfa-híme Gwang Sik rendszeresen elveri. Igazán akkor húzza ki a kemény csávónál a gyufát, amikor elkezd a hírhedten kemény kezű és modorú Young Sukkal kavarni. Sajnálatos módon Joong Gil ezt a kapcsolatot nem szeretné, de a lány annál inkább, hisz gyermekkorától kezdve szerelmes volt belé. A hármasunk életét még nehezíti a Seoul-ból vidékre költöző So Hee, aki látszatra maga a törékenység és tökéletesség Joong Gil számára.

Whalemény:
fussatok, Love Rain jelenet!
A kemény ámde alacsony lány és a magas satnya fiú esete, ahol végre nem a fiú rohan a lány után, hanem a lány kezdeményez és tesz a fiúért. Azért végre, mert nem lehet minden cukorhabos, hogy mindig előre enged a fiú,  leporolja az ülést a buszon és még a cipőm is beköti. Sajnos, ilyen világban élünk csajok, ahol olyan tökösnek kell lenni, mint amilyen Young Suk.
Az egész filmet egy könnyű esti tini világú szórakozásnak vártuk és az is lett. Van egy sajátos humorvilága, ami nagyon betudja vonni a nézőt, mert az érzelmi állapotokból is viccet csinál és ettől jó ez a film. Tuti éreztétek úgy magatokat, amikor már minden mindegy annyira szomorú vagy, de telnek a napok és egyszer csak eladják az iskola tehenét. Te pedig csak sírsz és sírsz. :D Ebben a filmben nem a helyzetekből lesz a humor, (bár néha abból is) hanem az emberek érzelmeiből és viselkedéseiből.
Maga a téma is egyedi. Kevés koreai sorozat és film szól a tinédzser korról és a szexről. Itt ugyan jelen van, és utalnak rá rendesen, de mutatni nem mutatnak belőle semmit. Az talán már nem is koreai lenne. De legalább nem kezelik úgy, mint egy nem létező dolgot és nem azon vagyunk kiborulva, hogy már megint egy 30 éves főszereplő, aki még soha sem csókolózott és ellopták az első csókját (sírjuk tele mi is a párnánk!). Bár az utóbbi időben elég bevállalósak a forgatókönyvírók és a színészek. Lehet egy újfajta trend indult el a koreai mozgóképgyártásban.
Szerintem valahogy, így nézhetett ki az ötletelés erről:
"Csökken a lakosság? (atyaisten, tenni kell valamit!) legyenek hosszú smacik, ne csak mereven álljanak egymással szemben és beszéljenek arról mekkora nyelves volt az a szájra puszi, és persze legyenek szexre utaló jelenetek, hátha kedvet kap a lakosság! :D Szuper ötlet! *taps* *virágok az öltözőbe*"
Szóval vegyük ezt a filmet előfutárnak, aztán meglátjuk mit kapunk még a témában.
Visszakanyarodva a filmre, a színészek egészen szépet domborítottak a 121 perc alatt. Jong Suk kellően flower boy volt, (még abban az undi nadrágban is) kellően esetlen, és továbbra is piszkosul tehetséges színész. Bo Young igazi kemény csaj, akit nem tudsz nem sajnálni és igazán jól állnak neki a szigorú karakterek.
A film végével nem voltunk teljesen megbarátkozva, mert kicsit sablonos lett, meg túl idealizált, de kenjük rá a cuki jelzőt. Mindent el lehet rontani, na.

Ajánlom azoknak, akik szeretik a tinikről szóló filmeket, sok humor bonbonnal (de utálom ezt a szót, legyen inkább humor mogyi vagy szotyi vagy őőőő, bármi). Illetve azoknak, akiket érdekel a téma és a két színész alakítása :)
Szedjétek össze magatokat és nézzétek meg!
Trailer:
Magyar felirat: eddig még nem készült hozzá, az angol is hellyel közzel hiányos volt. Az apuka párbeszédei valahogy nem voltak a fordító számára érdekesek. Reméljük, hamar lesz rá fordítás.

Pontozás:
Cselekmény: 6/10
Színészek: 9/10
Zene: 7/10

12 megjegyzés:

  1. Én imádom ezt a filmet :) A pontozásotokkal minden elfogultságom ellenére viszont egyet kell értsek. A cselekmény egészen átlagos, a zenei anyag hol egész gyengus, hol viszont tök ütős (például a záró jelenetet a dal indulásától megnéztem vagy hatszor, olyan cuki ^.^), a színészek viszont jól muzsikáltak :) Ami miatt én mégis imádom a filmet, az a retro hangulat, hogy betekintést nyerhetünk általa Korea azon korszakába, amivel ritkábban találkozni :) Tök retro, és tökre csípem emiatt. :) (A Miss Korea sorit is a retrósága miatt falom most ;)) Na meg, végre még egy olyan alkotás született, amiben a koreaiak is ízig-vérig embernek tűnnek, és láthatjuk, hogy bizony itt is meg-megesnek lánykák, és nem mindenki patyollattisztán, érintetlenül megy férjhez :) Részemről szeretem a valós csókokat, és ha van vér a karakterekben^^ ( A Secret, 2013-as sorozatot is épp ilyesmikért szerettem annyira)

    A fordítását tervezem egy ideje, mert Sukie-ért dobban-dobban a szívecském az I Hear Your Voice óta... de hát annyira hiányos az angol felirat, hogy nem igen akartam még nekilátni. Amint lesz épkézláb felirat, fordítom is:) (Amúgy mostanság szerintem csökkent a filmfordítások tendenciája.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Miss Korea nálam is tervben van egy ideje, remélem egyszer oda jutok. :-D
      A School 2013 meg nálam az egyik kedvenc. :-D

      Törlés
  2. Kedves Sora!
    Ma olvastam a Doramaone-n
    28 ápr 14, 02:55
    biri66: Tegnap belekukkantottam a Hot Young Bloods mozifilmbe, és nagyon megtetszett. Hozzákezdtem a fordításához.

    Hátha másnak is fontos info, hogy birinek köszönhetően jön a felirat
    Köszönet neki és természetesen neked, hogy ,megírtad ezt az élvezetes tartalmat
    gyomar

    VálaszTörlés
  3. Sziasztok!

    Nagy kedvencem lett ez a film, nem tagadom. Jong Suk engem is elvarázsolt az I hear your voice-ban, Bo Young pedig a Werewolf boy-ban, így nagy reményekkel vágtam neki a filmnek. Egyet kell értenem a cikk írójával, tényleg kevés koreai film foglalkozik ezzel a korszakkal és ahogyan bemutatták az szenzációs volt. Az introban lévő vonatos jeleneten majd leestem a székről, ilyen nyíltan azért nem szoktak utalni a szexre, hiszen egy sorozatban annyi cenzúra van. A színészek is jól hozták a karaktereket: én például csodálkoztam Bo Young-on, aki egy "badass" karakter lett a Werewolf boyos ártatlan lány után, Jong Suk meg pont az ellentéte. Érdekes volt, habár tényleg voltak hiányosságai a filmnek, a vége fele már kezdett egysíkúvá válni, már vártam mikor jönnek össze, erre a végére egy hollywoodi befejezést kaptam...
    De nem bántam meg, hogy végignéztem. A japán live actionok után ez kellemes kikapcsolódás volt.

    Ui: Egyébként Biri már végzett a filmmel, de mivel nem teljes a felirat, nem töltötte fel sehova. Szerintem a javított verzióra vár, ami lehet még egy fél év is, mire kijön.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jól állnak neki a morcos karakterek, míg Jong Suknak ezek a kicsit bénák, de szerethetők. Vége valóban csalódás, de lehet ezzel arra is utalnak, hogy mekkora Amerika láz van kint.
      Mi szerettük, viszont Sophienak nem jött be annyira ő a Catch me féle humort értékelte inkább jobbra, szóval tényleg kicsit felemás. :-D

      Törlés
  4. Friss hír: "Befejezem a feliratozást, ezért légyszíves töröld a tervezettek közül a Miission Possible: Kidnapping Granny K és a Hot Young Bloods mozifilmeket és a For the Sake of Son 4 részest."

    Nekem viszont nagyon tetszett a film, ezért felvettem az aktuális fordítások közé.

    VálaszTörlés
  5. Szia!
    A te véleményed alapján néztem meg ezt a filmet.
    Igazából a leírásod alapján tökre másra számítottam. A humor-t mint olyat elég sokszor kiemelted , és főleg így is készültem a megnézésekor. Persze kaptunk humort is bőven a film első felében tényleg röhögtem, de azért lássuk be a film közepétől drámaivá vált a hangulat. Kiderültek dolgok Joong Gil életéről, aztán a folyamatos verések, nem éppen vidám hangulatúak voltak. Plusz én tényleg számítottam hosszas csókjelenetre (oké oké szóljatok le :D ) , de az sem volt benne, így nem értem miért is lenne előfutára az ilyen filmeknek. Persze a szexuális célzások tényleg vannak benne bőven, de az nem olyan nagy dolog, más doramak-ban is vannak ilyenféle célzások.
    Mindenestre nem bántam meg ezt a filmet, csak nem gondoltam , hogy lesz drámai vonulata is, így az kicsit váratlanul ért, de azért jó volt.

    A végével egyetértek én is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. *nem bántam meg, hogy megnéztem ezt a filmet.

      *javítás*

      Törlés
    2. Örülök, hogy tetszett :) És olyan szuper, hogy ezt mind leírtad! Köszi ^^
      Ha összehasonlítod egy amerikai vígjátékkal ugyan azt a receptet látod: péppé neveted magad ugyanakkor kapsz egy mély mondanivalót és sok szomorúságot a film háromnegyedében pl. Adam Sandler filmek. Nálam ez volt az alap. Nekem nem lett a drámai rész annyira mély, egyszerűen kellett bele, hogy legyen tartalom :D

      Igen, igazad van, azért már jelen vannak bőven, meg régen is voltak szexre utaló dolgok, de az valahogy mindig megmaradt a két szereplő között. (meg ha belegondolunk ezt 2013-ban forgatták és azelőtt írták a forgatókönyvet.
      Itt picit nyitottak rajta, hogy ez nem is csúnya dolog lehet társaságban is beszélni róla. Nem tudom, valahogy nekem más volt :D

      Ha van kedved ajánlj egy filmet, ami tetszett. :)

      Törlés
    3. Szó sincs róla, nagyon tetszett a film , még egy rövid MV-t is csináltam róla magam szórakoztatására. :)
      Igazából az elején nagyon nagyon röhögtem rajta, aztán szíven ütött a srác anyjával történtek, meg ezek a verekedős dolgok, és utána olyan depis hangulatú lett a kezdeti humor-herold film.
      Ettől függetlenül azért is tetszett annyira, mert Jong Suk színészi tehetsége szuper. Ahogy változtatja az arckifejezéseit, vidám, sírós, mérges. Nagyon tehetséges, úgyhogy már ezért megérte.

      Persze ajánlhatok filmeket-. ( bár bevallom a dráma kategóriát szeretem a legjobban) :D

      1) White Christmas (koreai)
      2) Last Friends ( japán)
      3)Life (japán)


      Ha ismersz ezekhez hasonló filmet/sorozatot, akkor várom szívesen, szeretem ezt a hangulatot.

      U.i.:Jong Suk miatt rátaláltam erre a filmre, de semmi infó róla, szerinted fellelhető valahol magyar felirattal vagy angollal?

      https://www.youtube.com/watch?v=wGcdmOB_dwE

      Törlés
    4. Köszi! Majd utánakutatok ezeknek :)))

      Utána kutattam a filmnek, de nem túl felkapott darab.
      Ezeket a linkeket találtam hozzá.
      Regisztrálni kell (ingyenes) és akkor látod a letöltési linkeket. Remélem, letudod szedni :)
      http://asiandramadownloads.com/korean-movie/be-with-me/

      Még itt van letöltési lehetőség:
      http://dl4v.com/be-with-me-2010-dvdrip-xvid-ac3-ahlongg.html

      És itt:
      http://thepiratebay.se/torrent/5743888/Ghost.2010.DVDRip.Xvid-XTM

      Angol felirat van hozzá :)
      http://www.podnapisi.net/en/ghost-2010-subtitles-p825238

      Törlés