2019. január 6., vasárnap

Arany Bálna-Díj 2018 Díjazottak


Az idei Arany Bálna eseményünk blogunk történelmében az ötödik volt, és ez alkalommal  is kicsit újítottunk a szavazáson. 

Azon felül, hogy mindegyik kategóriában megadott jelöltekre lehetett szavazni, nyitva hagytunk egy szabad opciót is, illetve közönség kedvence részt 4 kategóriában, hogy mindenki arra a jelöltre/alkotásra tehesse voksát, akire csak szeretne. 

Ráadásul mivel 2018-ban is meglátogattak minket (hazai és európai szinten) koreai és japán előadók, így egy rögtönzött koncertfelmérést is kértünk tőletek, amire szép számmal jeleztetek is vissza.

Nagyon szépen köszönjük az összes résztvevőtől, hogy idén is velünk volt és szavazott.

Nézzük is az idei nyerteseinket (illetve a szavazás alakulását):
/ az egyéb ill. más jelölt halmaz tartalmazza az olyan jelölteket, akikre csak kisebb számmal jöttek vegyesen voksok, így csak összességében mutatjuk /


Legjobb sorozat

What's Wrong with Secretary Kim? (김비서가 왜 그럴까) - 23,4%

További eredmények:


Legjobb férfi főszereplő

Lee Seung Gi és Park Seo Joon (holtversenyben) - 19 %


További eredmények:


Legjobb női főszereplő

Park Min Young - 35,5 %

További eredmények:


Legjobb férfi mellékszereplő

Cha Seung Won - 19 %

További eredmények:


Legjobb női mellékszereplő

Go Won Hee, Kim Min Jung és Lee Hye Young - 10 %

/ Rajtuk kívül számos más színésznőre is voksoltatok, de mivel számuk elenyésző a fent látható 3 nyertes szavazatához képest, így diagramot ennél a kategóriánál nem csatolunk /

Legjobb film

The Princess and the Matchmaker - 17%

További eredmények:
Legjobb betétdalok (OST)

[화유기 OST Part 2] 범키 (BUMKEY) - When I Saw You MV



[미스터 션샤인 OST Part 1] 박효신 (Park Hyo Shin) - 그 날 (The Day) MV




Koncertek tekintetében örömmel tapasztaltuk, hogy érdeklődésetek töretlen :)

Válaszadóink 1/3-a jelezte, hogy szeretett volna elmenni akár hazai akár külföldi koncertre is, csak ez idő/lehetőség hiányában most nem jött össze, reméljük 2019-ben sikerül valóra váltanotok terveiteket :)
Kértük, hogy írjátok meg, kinek a koncertjére mennétek el, ezek közül a legtöbb szavazatot kapó együttesek:
BTS, EXO, SHINee, ONE OK ROCK, Super Junior, VAV (illetve érkeztek szép számmal voksok a 2017-ben már itthon is koncertet adó FTISLAND-re, illetve most éppen katona idejüket töltő CNBLUE-ra is, aminek nagyon örülünk)

Az alábbi grafikonon láthatjátok, hogy a válaszadók hány %-a vett részt tavaly hazai vagy esetleg egy külföldi koncerten, illetve mennyien szerettek volna elmenni.
Voltál ebben az évben koreai vagy japán koncerten?
Köszönjük szépen, hogy 2018-ban is velünk tartottatok. Reméljük jól szórakoztatok és rendületlen lelkesedéssel vágtok bele az Új évbe :)
Kiváncsian várjuk, hogy a 2019-es év miket is fog tartogatni nekünk. Tartsatok velünk ezévben is :)

42 megjegyzés:

  1. Köszönöm az értékelést :)

    Úgy látszik minden évben a magyar nézőknek van egy kifejezetten tetszett és kedvenc sorozata, és annak a főszereplői lesznek számukra a legjobbak. A What's wrong with Secretary Kim? még annyira sem fogott meg, hogy a szinopszisát elolvassam. Sajnos nem bírom belőle egyik színészt sem (a két főszereplőre értem). Park Seo Joon nálam a Hwarang-ban leszerepelt, ahol ugyanazt az unalmas figurát hozta, és ráadásul látszott rajta, mennyire nem bírja ő maga sem azt a karaktert. Láttam őt más filmekben is - mielőtt bárki azt hinné egy sorozat alapján ítélek -, de valamiért nekem nagyon nem tetszik a színész maga. Olyan, mintha szándékosan őt (is) akarnák Dél-Koreában sztár színésznek megtenni. Park Min Young-nak több filmjébe néztem bele, illetve keveset végig is néztem, ám ő sosem tudott engem arról meggyőzni, hogy tényleg az a karakter lenne, legalábbis a sorozat erejéig. Legyen belőle kiváló színésznő, mutassa meg mit tud, de akkor aztán igazán.

    Ezzel nem azt akarom mondani, ahogy amelyekre én szavaztam, azoknak kellett volna nyerniük, hiszen azok mind olyan filmek voltak, amely nem sok embert fog meg. De azt már észre vettem a szavazásnál, hogy mindig egy nagy kedvenc lesz és általában az viszi el szinte minden kategóriában a pálmát. Én is beleestem 2 éve ebbe a "hibába". Ha még 2017-ben láttam volna az az évi Secret Forest-tet biztos arra szavaztam volna, nem a Goblin-ra.

    Közben pedig megnéztem a Voice 2-t és a Terius behind me-t. Igaz csak 2019-re fejeztem be őket, de a maga módján mindkettő remek sorozat.
    A Voice első évadát nem néztem meg, a másodikra rászántam magam. Na, az egy olyan sorozat volt, amelyből egy órából egy órát végigizgultam. Igaz, hogy nulla romantika nem volt benne, ám az egymásért való aggódás, egymás segítése, a titkok megfejtése adott annyi izgalmat, hogy a romantikázás még a nézőnek se jusson eszébe.

    A Terius behind me is tetszett, noha nem éppen a legjobb sorozatnak (a jó kategóriát nálam mindenképpen eléri!!), de ez is egy olyan történetet boncolgatott, amelyben szinte az utolsó két részben derült fény a titokra, amely a sorozat kezdetétől ott volt előttünk és nem tudhattuk, hogy akkor kinek van igaza, ki hazudik, kiben bízhatunk, akár a Voice 2-ben (csak ebben durvább szinten ment). Emellett ebben már volt 20-30%-nyi romantika, humor is akadt bőven, s ez a kettő, az izgalom és a nevetés jól kiegészítették egymást. Egy óriási baki volt a filmben, amely szinte mindenkinek feltűnhetett, aki látta a sorozatot: (SPOILER) jobb combon lövik K-t /a bérgyilkost/, aki a rejtekhelyén saját magának veszi ki a golyót a jobb combjából, majd fertőtleníti le, aztán a következő pillanatban már a bal lábát kötözi be :D Egy későbbi jelenetben, újra a jobb lábánál látszik, hogy véres a nadrágja. Ezt nem tudom hogy hozták össze, de 3x is visszatekertem, jól látom-e :) SP VÉGE

    Meghallgattam e két legjobbnak ítélt betétdalt is. Én szeretek a dallamra is odafigyelni, nemcsak a szövegre (amit nem is értek, csak egy-egy szót :D), maradjunk annyiban, voltak ezektől jobb betétdalok is. Általában azoknak a sorozatoknak is meghallgatom a betétdalait, melyeket nem néztem meg. Persze biztos vagyok benne, hogy amikor a sorozatban felcsendültek ezen nyertes dalok, nagyon szépen passzoltak egymáshoz (jelenet + a dal), lehet nekem ezért is nem mondanak semmit, ezért is nem jön át, nem fogott meg egyik sem. /Volt már olyan betétdal, ami annak ellenére is tetszett, hogy nem láttam a sorozatot, melyben több ízben felcsendült./

    Köszönöm még egyszer. :) Én is várom az idei sorozatokat. Egy-kettőt már kinéztem, és hátha akadnak bőven, melyekből egész évben csemegézhetünk :)

    Szép napot!
    Üdv,
    GTO

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Wahahaaa, GTO, ezer éve nem láttalak! :)
      Megint a legnyálasabb, legRomana-sabb sorozat nyert mindent? Végülis valahol érthető, ami a legjobban tetszett a nézők x százalékának, annak a színészeit gondolják a legjobbnak, meg úgy egyszerűbb klikkelni is. Valahol ez engem emlékeztet a Strong Woman Do Bong Soon-ra, amit azóta sem néztem végig. Egy résznél elszakadt a cérna, a színészek közti ellenszenv szinte tapintható volt, és a Kim Won Hae által alakított félbuzi munkatárs kivételével mindenki csak egy átlagos teljesítményt nyújtott. Ez utóbbi színész egyébként nemrég tűnt csak fel. Szinte állandóan jelen van mellékszereplőként és bár mindig ugyanolyan, mégis mindig képes pár gesztussal hozni a karaktert. Tökéletes karakterszínész.
      Én azon csodálkozom, hogy nem az Are you human too? nyert. Azt még végig is tudtam nézni, bár tele volt klisével. Ez a Kim titkárnős kb. a 3. részéig ment nálam, akkor annyira felbosszantott, hogy a részt sem néztem meg. Elmondom, miről szól: klisé. klisé. aztán még klisé. Park Seo Joon nekem szimpatikus, de mindig ugyanolyan. Látszik rajta, hogy nagyon élvezi a színjátszást, játéknak veszi és jól szórakozik rajta. Mélysége nincs. A színésznőről ne beszéljünk, megnéztem az ilyen volt-ilyen lett fotóját (gratula a plasztikai sebészeknek) és onnantól olyannak láttam, amilyen volt. Azon túl, hogy dörgölőzve igazított nyakkendőt, aztán teljesen ártatlan pofával nézett, hogy ő dehogyis, nekem teljesen irritáló volt, mimikai készlete mindig ugyanolyan, a legnagyobb dícséret a fodrászát meg a sminkesét illeti.
      A Terius behind me-t én is láttam, de szerintem nem kiemelkedő, viszont elég szórakoztató. A gonosznak látszó főmunkatárs alakítása egy kaptafa szerintem, kezdve a We're all surrended-ben és az Unkind Women-ben előadottal.
      Nekem jobban tetszett a tavalyi szórakoztatókból pl. a Wok of love. Nagyon szeretem, ha sok mellékszereplő van, hiteles személyiséggel.
      A legtöbb mondanivalóval szerintem a Life rendelkezett. Mélysége volt, minden egyes részben fontos témákat feszegetett, a realitásától néhol tátva maradt a szám, és az összes mellékszereplő (bár itt szinte nem is volt olyan) eszméletlenül hiteles és egyedi volt.
      Sajnos a szavazásról lemaradtam, a facebook-on nem nézem, itt pedig nem láttam, de biztosan a több, mint 50%-os egyébbe tartoztam volna. :)
      Mesélj, mostanában miket tervezel nézni?

      Törlés
    2. Szia!

      Bizony rég! Az a lényeg, hogy ugyanarra gondoltunk! :)
      Én simán az Egyébbe tartoztam :D Akkor nem maradtam le semmiről a Kim titkárt vagy titkárnőt illetően. Igen, az szokott lenn, amit Te is mondol: a kedvenc sorozatnak lesznek a legjobbak a színészei. Amiket én láttam tavaly, azokból simán az összes főszereplő a legjobbak lehettek volna, még igazából választani sem tudtam. Ezért szoktam figyelni a karaktert is, nemcsak a színészt, illetve a karakter személyiségfejlődését.

      A Wok of Love-ot nem láttam, gondoltam, hogy elkezdem, de ez annyiban is maradt. A Life érdekelt volna, de angol felirattal nem akartam nézni, láttam a magyar fordítása a 3. részben kimerült. Ha majd valaki lefordítja, akkor nézem meg, úgyhogy ez függőben marad.

      A Terius behind me valóban vicces volt, az ellenség sem jelentett annyira nagy fenyegetést, ahhoz képest hogy indult. Az ikrek apukájáról egy időben teljesen megfeledkeztek valamit a gyerekeknek mondani róla. Annyival le is tudták, hogy messzire ment. Illetve kiderítették, miért kellett meghalnia és záróra.

      MIKET TERVEZEK NÉZNI? Jó kérdés :D Az Abyss van kinézőben, de erről nem lehet még tudni mikor vetítik. Ezenkívül más nincs, ami konkrétan 2019-es lenne, csak olyan van, vannak, voltak, amelyek 2018-ban indultak és idén fejeződnek be. Inkább Te ajánl, olyan jókat szoktál találni, hátha megakad megint valamelyiken a szemem. Az Are you human too?-t meg fogom nézni, főleg miután véleményezted, mert kinéztem én ezt a sorozatot,, csak éppenséggel nem kezdtem el és megfeledkeztem róla.

      Ami átnyúlik ez évre, az a The Last Empress. Jang Nara, Choi Jin Hyuk és Shin Sung Rok főszereplésével. :D Igen, emlékszem, hogy Choi Jin Hyuk-ról megvan a véleményed, miszerint távolságtartó, nem adja át az érzelmet a romantikus jeleneteknél (nem szó szerint idézlek), amit más is lát így (külföldi hozzászólásoknál olvastam kettő-három veled hasonló véleményt), így hát el is gondolkodtam miért lehet ez nála.
      Vagy azért, mert, ha (elvileg) van felesége és (elvileg) most született kisfia, egyszerűen annyira szereti a feleségét, még ha csak színjáték lenne az adott színésznővel a szerelme a sorozatban/filmben, egyszerűen nem tudja átadni, eljátszani.
      Vagy ő egy olyan kiváló színész, aki érzi, mennyit kell kihoznia magából egy-egy romantikus sorozat során - a nehezen kaphatót játssza - és mindegyik ilyen jelenetnél így jár el.
      Vagy pedig, sokszor olyan a karektere, esetleg ő vállal el szándékosan olyan karaktereket, akinek nem kell sokat romantikus jelenetekben szerepelnie, és azokban sem kell túlságosan, mélyen szerelmesnek lennie, csak éppenhogy, egy minimálisan a néző számára adni, hogy na az általa megformált karakternek, az a nő tetszik.

      Törlés
    3. Ennél a sorozatnál (The Last Empress) a császárnéba szeret bele (a sorozatbaráton még nem jutottunk el addig a részig, amelyben már kezd érezni a nő iránt, de a YouTube-on én előre nézem - értsd így: beletekergetek -, és ott már igen). Nem tudom, hogy nézed-e ezt a sorozatot, 48 részes. Egy testőrt játszik, a császár, majd a császárné testőrét, aki bosszúból szegődik a császári palotába, ugyanis a császár segédkezett az anyja megölésében. Ezért le akar számolni vele és azon az elven van: tartsd közel a barátaidat, de az ellenségeidet még közelebb - ezt csak én mondom. A császárné (Jang Nara) eleinte egy roppant naiv, nem igazán elismert musical énekesnő, színésznő, aki rajong a császárért. De mizután a császár felesége lesz és szeméklyesen tapasztalja meg, nemhogy a császár nem szereti őt, de a császári nagymamán és a kis Ari hercegnőn kívül senkitben sem bízhat meg a palotán belül, eleinte, még a testőrben sem, öntudatra ébred, és eldönti, ő is bosszút áll a császáron és mindenki máson a palotán belül, akik megpróbáták bemocskolni a nevét és ártani neki, illetve családjának. Ő és a testőr rájönnek, hogy közös a céljuk, ezért szövetkeznek, de eleinte nem bíznak egymásban (csak ahogy előre néztem, SPOILER egy közös élmény, eset összehozza őket és rájönnek, hogy mégis megbízhatnak a másikban és innentől kezdve még inkább egymás segítségére lesznek és ezután kezdődnek el, úgy vélem - a romantikus szálak egymás irányába - SP VÉGE) Eddig nekem ez a sorozat nagyon bejött, Jang Nara mindig le tud nyűgözni. ha jól tudom a 2018-as SBS díjátadón, ők hárman kapták meg a legjobb színészekért járó díjat. Megérdemelték. Én szeretem Choi Jin Hyuk játékát, mert noha eme sorozatban főleg fapofát vág, mintha nem lenne semmilyen érzelme (ami valamilyen szinten érthető, hiszen az anyja ártatlanul halt meg - a császár elüti az autójával, de előtte a császár szeretője leüti egy kővel, de az anyuka elmenekül - nem volt nagy ütés sztem - , mellesleg ez a szerető, elvileg az ő barátnője is). Ja igen, azt nem mondtam, hogy az első négy részben nem ő játszik benne, hanem egy másik színész. A karaktere eleinte kövér, kissé aggresszív, akcentussal beszél (nem a fővárosban él), és eme szörnyű eset után, persze egy segítővel, segítséggel, testileg és lelkileg is átalakul. De ahogy ez a pasi, már átszellemültként el tudja játszani a tekintetével, mennyire undorodik az egész császári családtól vagy attól, amit mondanak, hát zabálni való. Akarom mondani, lenyűgöző.

      Illetve még egy 2018-as sorozatot nézek, a Life on Mars-ot, másik kedvenc férfi színész főszereplésével, Jung Kyoung Ho-val. A többi szereplő is hozza a formáját, akik számomra eddig ismeretlenek voltak, de itt megnyertek. A sorozat fordítása lassan halad, mert egy egyetemista (?) leányzó fordítja és most van vizsgaidőszaka. De türelmes vagyok, már csak 5 rész van hátra, kivárom :)

      Eszembe jutott még egy 2019-es sorozat, amire kíváncsi vagyok: The Light in your eyes. A fantasztikus témát is súrolja, vagyis a leírás alapján, én viszont nem bánom.

      Egyébként ezeket a sorozatokat néztem meg tavaly:
      - Go back couple (2017),
      - Feel good to die (Jobb, ha halott - tanulságos volt, a vége már kissé unalmas, egyszer megnézhető)
      - Live (rendőrös)
      - 30, de 17
      - Where stars land (ennek a borítóképe nagyon hangulatos lett, jogosan kapta meg a díjat érte)
      - Voice 2. (az első évadát mégsem nézem meg, inkább a folytatásra vagyok kíváncsi, ami elvileg A bűntársak városa címmel fog futni, de eddig semmi nyomát nem láttam)
      - It's not easy being king (kínai, 2017-es, eleinte nagyon tetszett, főleg a végén lévő A szerelmes pár címmel futó 2-3 perces mini történet, ami kitűnően ábrázolta, hogyan is viszonyul egymáshoz a legtöbb, mai "szerelmes" pár)

      Törlés
    4. Most nézem a Clean with passion for now-ot is, de csak a főszereplő férfi miatt, ő is a kedvencem. Ja igen, ebben a filmben is szerepel mellékszereplőként a Do Bong Soon-os félbuzi palika :)

      És amiket abbahagytam:
      - ID: Gangnam Beauty (ez a sok ármánykodás nem nekem való, meg a "ha nekem nem lehet jó, akkor a másiknak se legyen jó")
      - My strange hero (ha az első három részen szétuntam magam, akkor a továbbiakban sem lesz így. A biztonság kedvéért a 10. részbe belenézegettem, de ott tartottak még, ahol a part szakad, hiába remek, veterán színészek is játszanak benne)
      - When time stopped (az első részt is 10 részletben néztem meg, a másodikat csak elkezdtem és annyi)

      Te jössz :D Miket néztél és miket tervezel? Pozitív és negatív benyomásaid a tavalyi sorozatokkal és a benne játszó színészekkel kapcsolatban? (Már valamelyest írtál fentebb, így nem muszáj többet, ha nem akarsz, csak szeretem összevetni a whaleményeinket :)) Köszönöm!

      UI.: Sokat írtam! Bocsi ^^

      Törlés
    5. Szia GTO! :)

      Nem írtál sokat. Még olvastalak volna. Azt hiszem, én is hibás vagyok abban, hogy minden évben egy kissé kiakadok a szavazás eredményén. Nyilván csak nálam választódik ketté élesen a "legjobb" és a "legjobban tetszett" kategóriája. Biztos, hogy elfogulatlanul nem tudok dönteni, kell a szimpátia, de azért egy ilyen szavazásnál figyelembe veszem, hogy hogyan mutatta ki a milyen széles spektrumú érzelmeit a színész. Mert pl. hogy a Terius behind me-nél maradjunk, So Ji-sub nem volt egy nagy szám. Mondhatni, röhögve és lazán eljátszotta a szerepet, nem tett hozzá sokat, semmi bonyolultat nem hozott azon kívül, hogy izgalmas foglalkozása volt. Ugyanezt tudom elmondani a What's wrong secretary Kim-nél is, a 3 rész alapján, amennyit láttam. Park Seo Joon alakított már korábban szigorú főnököt a She was pretty-ben. Legfeljebb a narcizmusa volt most új és nyilván sokaknak vicces. Őt mondjuk nem az adott karakternek látom egyik filmjében sem, hanem Park Seo Joon-nak, amint épp eljátszik valakit. Ez azért érdekes, mert Jun Ho (Lee Joon Ho) kapcsán döbbentem csak rá, aki egyáltalán nem jön be nekem, nem ájulok el tőle, mondjuk az előéletét sem ismerem, de lehidaltam az első alakításától a Chief Kim (Good Manager)-ben. És azóta is meglep, munkásgyerekként is hiteles (Between Lovers - Rain or Shine), séfként is (Wok of love). Na, ő aztán tehetséges. És a múltkor említett gyakori mellékszereplő színész is. Szinte mindenben ott látom, és fel sem tűnik. Illetve most tűnt fel, hogy nem a színészt figyelem, hanem tökéletesen beillik az általa formált karakter a történetbe. A gonosz elnököt, nagybácsikat, vállalatigazgatókat alakító idősebb színészek a tucatból egy kategória, mint kb. a magyar filmekben - nem túl jók, de elmennek.
      Visszatérve a What's wrong with secretary Kim-re: szerintem valami alapvető tévképzetet vagy minek is nevezzem, ösztönt mozgathatott meg sokakban. A nyálregények régi vázlata nagyjából így nézett ki: bunkó, kőgazdag playboy beleszeret a szép, szende (néha szemtelen), szegény főhősnőbe, és miután a végletekig vegzálta, megváltozik, kiderül, hogy micsoda rejtett értékei vannak (pl. "parancsolóan megragadta a nő derekát, hátrafeszítette a fejét, és birtokló, mohó mozdulattal a szájára vetette magát. - Nem érted, hogy megőrülök érted? - lihegte, szemei parázslón kutatták a nő arcát"... ) stb. stb. Ugye milyen jó kis nyálat rittyentettem? :D Egy mélylélektani kutató meg tudná mondani, mi olyan vonzó ebben a nőknek, de addig én is eljutok, hogy a hatalom. Mi más? Adott a társadalom olyan hímje, aki több hatalommal bír, mint mások (pl. a kedves szomszéd srác), baromi jól néz ki, az utódaim nagy valószínűséggel túlélnének elég jól (primitív ösztön), ráadásul le is igáztam ezt a senki által meg nem szelídíthető vadállatot, aki a féltékenységét olyan térdremegtető módon fejezi ki, mint a szösszenetem a zárójelben. Ellenállhatatlan kombináció. Vagyok én, aki semmit se tud rendesen irányítani az életében, várja a sült galambot, sodródik az árral, stb. és egy pompás hímet leigáztam a csodálatos csodálatosságom által. :) Azt hiszem, ez a sorozat valami ilyesmi igényt elégíthet ki, mint ahogy pl. a migránsokkal való ijesztgetés is egy primitív ösztön miatt hatott akkorát. :)

      Törlés
    6. Az Are you human too? szerintem szintén a tucatból egy kategória. A témája miatt más egy kicsit, de tele van klisékkel - elrabolt gyerek, gonosz nagypapa, még gonoszabb akárki, mosolytól ájuldozó tyúkok (ettől felmered egyébként a szőr a hátamon: mikor jön fedetlen, kidolgozott mellkassal, mosolyog egyet és ott ájuldoznak a nők meg ilyenek. Pofámról leégne a bőr), de a kritikáimat olvashatod is a részek alatt majd. :D Amitől mégis nézni lehet, az az, hogy a várható történésekben is van egy kis csavar, továbbá, ami igazán meglepett: emlékszel a Secret Forest-ben az idiótán játszó ügyészre? Aki annyira túltolta a mimikát? Ő is szerepel benne, és nagyon-nagyon visszafogott. Igazán rokonszenves volt, ami még tovább erősítette az érdeklődést, hogy a végéig nem igazán tudtam, kinek az oldalán áll, kivel van, bár többször megmondja, de mégis-mégsem úgy tűnik.
      A "30 but 17" -et én is láttam, szerintem egész jó volt. Aranyosak, szimpatikusak, kiszámíthatóak. A házvezetőnő egészen szürreális volt. Összességében egy jó érzésekkel végignézhető sorozat, de semmi több.
      A My ID is Gangnam Beauty-t én nem is tudom hányadik részig bírtam. Talán a közepéig sem. Nagyon kiütközik akkor már, hogy a színésznő kb. 30, a srác meg 17. Előbbi folyamatosan olyan arcot vág, mint a csókos gurámi. Sekélyes, tinicivakodássá silányuló sorozat, orvosi esetként diagnosztizálható főhősnő. Nem, nem plasztikai sebész kellett volna neki, hanem pszichológus. Persze a társadalom is beteg, az irreális elvárásaival, de azért a sétálgató városiak eléggé köznapi képet mutatnak a sztárokhoz képest és szerintem ők vannak többen, úgyhogy nem hiszem, hogy nem élhető túl egy csúnya arc. Aztán meg tovább nyűglődik a megváltozott kinézet miatt. Beteg. Ronda maradt volna, egyből nem lenne téma, hogy vajon magamért szeret-e valaki. Így is csak azért volt hihető a csávó, mert korábbról emlékezett rá.

      Jótól kérsz ajánlást! :D Alig néztem sorozatot tavaly. Belevágtam egy fordításba. My father is Strange, és ha tudtam volna, mire vállalkozok, biztos nem ugrottam volna neki. De annyira tetszett, az eleje ugyan lassan indul, de utána olyan igazi kis családregény, jobb, mint a Glorious Day, amit te ajánlottál. A fordítója abbahagyta, én néztem tovább angolul, á, mondom értem, lefordítom, mi az nekem, gyorsan gépelek... Aha, mi az. Kb. 1000 feliratdarabja van, 1 óra alatt 200-at írok át, az egész jó, de 5 órámba telik. És még utánanézem a videóval, belejavítgatok, az minimum 1.5-2 óra. Nem is tudom megcsinálni egy-két nap alatt. Úgyhogy lassan fordítok.
      Elleszek vele év végéig, ha minden héten sikerül egyet megcsinálnom, mert 52 részes vagy hogy. :)
      Emiatt viszont nem nagyon tudok nézni sorozatokat, mert a szabadidőm nagyon véges. Igazából már erre se kellene pocsékolnom, de az adott szó kötelez, ha már elkértem a fordítótól, meg nekifogtam, nem hagyhatom ott.

      Ez a The last empress véletlenül nem Return címmel fut? Így kapott díjakat, nem? Néztem én is, de Choi Hyun.. na, tudod kivel tényleg az a bajom, hogy minimális érzelmi közvetítéssel, és bamba szájtátással reagál csak. Egyébként szimpatikus, nincs vele bajom, csak kevés ahhoz, hogy felkeltse az érdeklődésemet valami igazán megdöbbentőre vagy izgalmasra vágyva. Mert ha valami megdöbbentő vagy izgalmas, akkor azok csak a történések az általa készült drámákban, ő maga nem.

      Törlés
    7. Amit én tervezek:
      The memories of the Alhambra (mert magam is MMORPG játékos voltam, és a virtuális világ nekem nagyon érdekes) - ebből két részt láttam, sajnos már a másodikban férfikarba ájulás van, az elsőben meg egymásra bámulás forgó kamerával -bleööö... A két főszereplőtől se vagyok a plafonon, Park Shin Hye meg .. tudod, az a tenyérbemászó szépfiú. A színésznőt én nagyon bájosnak találtam, most már egy kicsit adhatna több tartalmat, nem mindig ugyanúgy játszana mondjuk. A férfi jó színész, de ennyi. Jók a vágások, izgalmas és a klisék nélkül nagyon forradalmi lehetne.

      Bad Guys: Vile city - ez a Bad Guys folytatása, más színészekkel, és olyan mellbevágó első résszel, hogy azóta se jutottam túl rajta, mert még azt se emésztettem meg, kb. fél éve.

      Talán a Voice - de nem az első rész, mert izé színész is egy kaptapofa.

      És persze valami romantikus, ami legalább egy kicsit eredeti, mert az embert felüdíti néha a csoki, csak legyen olyan, ami nem tucat, mint ez a secretary ms. Kim... jaj. :) Nem tudom még.

      Törlés
    8. Először ki szeretném javítani magam Choi Jin Hyuk-kal kapcsolatban: utána néztem, de nem találtam róla adatot, hogy lenne felesége vagy gyereke. Ezért is írtam fentebb oda, hogy elvileg, akkor még nem jártam utána. Néhány külföldi hozzászóló írt olyat, amiben a feleségére és a gyerekére utalt. Úgyhogy fogalmam sincs, nem mintha érdekelne a magánélete :D Ezzel csak azt akartam mondani, hogy amiről nem tudok, inkább nem alkotok véleményt, mivel nem ismerem őt személyesen :)

      A Bad Guys-ból egyetlen egy részt sem láttam, arról tudtam, hogy nemcsak egy évada van. ha jól emlékszem, még mozi is készült, készül belőle.

      A Park Shin Hye filmek nálam eleve kilőve, nem bírom a játékát a You're beautiful óta. Abban a sorozatban a legjobban már az idegesített, hogy mennyire lányosan viselkedett, noha fiút kellett volna alakítania. Még csak meg sem próbálta színésznőként kihozni magából a legjobban. Egyébként ezzel a Clean with passion for it now-val úgy vagyok, mint te The memories of the Alhambra-val: míg te a témája miatt nézed azt a sorit, én meg a főszereplő pasi miatt ezt:D)

      A Return és a The last empress két különböző sorozat, nem baj, ha nem tudtad, lehet az tévesztett meg, hogy mindkettőben Shin Sung Rok játszik. Egyébként sok külföldi hozzászóló azt szeretné, ha a császár a császárnéval jönne végül össze. Mondjuk az igaz - én is észrevettem - hogy Jang Nara és Shin Sung Rok között jól működik, működött a kémia mind a forgatások alatt, mind forgatáson kívül. Pl.: Megnéztem YT-n, amikor Nara-nak ítélik a legjobb színésznőért járó díjat, s mielőtt kiment volna, kezet fogott a színésztársaival - gratuláltak neki, s míg Choi Jin Hyuk elintézte a gratulációt egy gyors kézfogással, addig SSH keze többet időzött az a kb 10 másodperc alatt Nara derekán. Meg látszik azon a színészen, h kicsit csodálattal/rajongással nézett Nara-ra.

      Ügyes vagy, hogy belefogtál egy fordításba! :) Én egyszer egy 2 órás japán film fordítását csináltam meg. Annyival könnyebb dolgom volt, hogy angolul megvolt külön a felirat, amit át kellett írnom magyarra és akárkinek elküldtem, csak hozzá kellett illesztenie a sorozatot, mert beégető avyg ráégető programom nincs. De ez tényleg nagy munka, amire te vállalkoztál :) Ezért is vagyok türelmes minden fordítóval szemben, mert az ő életük sem csak a fordításból áll ki. Úgyhogy Fighting! (^.^)

      Akkor az ID-vel egy véleményen vagyunk. Én sem értettem, mit várt? Attól, hogy szép lesz, mindenki a lábai előtt hever majd? A szemétkedő csaj éppen ezt használta ki: ő tudta, nem elég csak szépnek lenni, meg is kell nyernie a viselkedésével az embereket, igaz ő inkább félrevezetett mindenkit.

      Most, hogy kibővítetted az Are you human too?-t, kíváncsi leszek mennyire jön be nekem, mert ha tényleg annyira nem különbözik... na az jó, hogy az ügyész barátunk is benne van :D Emlékszem rá. Kár, hogy a Secret forest-ből nem készítenek második évadot. Egyébként a nyomozócsajnak, Bae Do Na-nak lesz egy új 6 részes sorozata, január 25-től indul. A múltban játszódik, és zombik lesznek benne. Ezért kétséges, megnézem-e, mert nem szeretem a zombis témát, viszont maga a színésznő nagyon érdekelne, miként játszik ebben. Kingdom lesz a címe.

      Törlés
    9. Park Seo Joon-nal nekem is ugyanaz a gondom, mint neked: nem az adott karaktert látom benne, hanem a színészt magát, aki próbál eljátszani valakit. ÚÚÚ, tudod mi jutott eszembe? Mi lenne, ha egyszer egy olyan sorozatot készítenének, amelyben a sorozatok találkozása lenne? :D Olyan értelemben, hogy a soriban So Ji Sub tényleg titkos ügynök lenne, de egyúttal belekerülne a történetbe a Stranger-es ügyész, illetve a nagyobb és híresebb doramáknak színészei is és valóban úgy jönnének össze a karakterek a sorozatban, mint ahogyan a különállókban történt, vagy már eleve együtt lennének és mindegyiknek meglenne a maguk kis saját élete, de valahogyan útjaik mégis kereszteződnének. Mehetne bele Do Bong Soon-is, vagy a Healer-es/K2-s pasi, a Voice-ból Lee Ha Na... S lenne egy főgonosz, ami egy másik sorozatnak volt a főgonosza, de itt ugyanúgy létezne. Mintha valamennyi kdrama egyszerre létezne ugyanabban az időben, ugyanazokkal a párformációkkal, munkával, életkörülményekkel :D Ostoba ötlet, ugye? Apropó Voice 2: szerintem nem fogod megbánni, ha megnézed. Minden egyes résznél 1 órából 1 órát végigizgultam és a ........ még engem is annyira összezavart (nemcsak a többi karaktert), hogy eljutottam egy pontra, amin már én sem tudtam, akkor a nyomozó, akit mindenki pszichopatának tart, tényleg az-e. Itt a főszereplő pasi Lee Jin Wook (A három testőr koronahercege, Goodbye Mr. Black-ből Mr. Black - ez utóbbit nem láttam), s meg kell hogy mondjam, ezt a szerepet ráírták. Sokszor, bizonyos jeleneteknél úgy kimeresztette a szemét és csak annyira egy irányba nézett, hogy azt hittem valami baja van. Szerintem ezt ő vitte így bele. Mindenki a helyén volt szerintem, a történetek nagyon hitelesek voltak, azt nem tudom, hogy ezek megtörtént esetek lettek volna, mindenesetre roppant valóságosnak és hihetőnek tűntek az elkövetők és az események. A sorozatban volt két rész, amelyben Park Eun Seok is játszott (a One more happy endingben és a Rebelben láttam) és nem értettem, hogy mi a furcsa a pasi kinézetén. Hát olvasom a részek alatt, hpgy plasztikáztatta magát, csak nem igazán sikerült jól, jobb képűre. Kb mint Renee Zellweger-é, csak ez rosszabb. Egyébként nagyon jól játszotta a szerepét, csak az átszabdalt képe kicsit jobban sokkolt, mint az eset, amit bemutatott.

      Nagyon jól összefoglaltad a What's s wrong with seceretary Kim-et, hogy egy kicsivel sem kaptam több kedvet hozzá :D Ezektől a nyálasságoktól én is rosszul vagyok. Észre vettem magamon, hogy jobban szeretem az elkapott pillantásokat, egy pillanatra egymáshoz éréseket és a természetesen sikerült csókokat. Tudod, ez a " na most hogy csókoljuk meg egymást, csak túl akarok esni rajta" vacillálás a csókjelenet felvétele előtt és persze hogy nem jól sikerül.

      Én is ugyanúgy vagyok, hogy szívesen olvaslak :)

      Törlés
    10. Hé, képzeld! Mikor ezt írtad, éjjel Sing Sang Rik Rok-kal álmodtam! :D
      Már fogalmam sincs, mit, de tudod, kiről beszélek. Igen, a díjazását láttam, akkor ezek szerint mindkét filmben szerepel. Én őt a Trot Loversben láttam és az On the way to the Airport-ban. Egy kissé felemás karakter nekem. Nagyon éles vonásai vannak, egyszerre lenézőnek és minden marhaságra kaphatónak néz ki, de egészében is nehezen megközelíthetőnek. Talán a szája vonala, olyan szigorú. Jang Na Ra nagyon bájos és tehetséges színésznő. Őt abban a Fated to Love-ban láttam, meg egyszer belenéztem valami nyomozósba, amiben ezzel a ... legújabb posztban említett teknősbéka tokájú sráccal játszik együtt. Az jónak ígérkezett, csak elfelejtettem a címét is.

      Szerintem jó ötlet ez a mix, csak épp mennyi nagyon híres színész hajlandó együtt játszani úgy, hogy nem is igazi főszereplő? Láttad pl. a Seven kiss... mittoménmi című kis szösszenetet?
      Ilyen kis 15 perces valamik voltak vagy hogy? Nagyjából paródiák, minden részben egy híres csávó szerepelt. Lee Min Ho volt a végén, meg a vágott szemű Moon lovers-es színész. Végeredményben a Kill Bill is állítólag egy paródia volt létező filmekből, csak én nem tudtam levenni, melyikekből. :D

      Ezek amúgy lopnak egymástól. Ahogy megjelenik valami szöveg, ami nagyot üt, pl. hogy "olyan az egész, mint egy tv drámában" "ilyen csak a doramákban fordul elő", akkor egy csomó akkori kdramaban látom. Vagy mint a végzet is volt, már nem emlékszem, milyen ködös elmélet, hogy miért is nem lehet... mintha olyasmi lett volna, hogy nem jó időben találkoztunk, ezért nem lett az egészből semmi.

      Én ezt a plasztikát nem igazán tudom hova tenni. :) Szegény szerencsétlenek. Nekem anyajegyet kellett levetetnem, mert rossz helyen volt, a szegycsontomnál, bele is kaptam párszor. És egy évig tartott kábé, mire hozzászoktam a látványához. Illetve a látványtalanságához. :) Az arc annyira szorosan kötődik az identitáshoz, már kisgyerekként ismered, hogy nem is tudom, hogyan emésztik meg a nagy átalakulásokat. Az elcseszettekről nem is szólva.


      Törlés
    11. Amúgy, ha még nem láttad, tudom ajánlani az Avenger's social club-ot. Nekem nagyon tetszett. Igaz, hogy óriási átfedése van az Elvált nők klubjával és százszor is megállapítottam, hogy Goldie Hawn felülmúlhatatlan, meg kissé kiegyensúlyozatlan a részek izgalmassága/viccessége, de cserébe rövid (kb. 12 részes) és igazán szívmelengető. Volt egy másik sorozat is, amiben a Vasmacska kölykeit fordították koreaira... hát az valami borzasztó volt. Persze, vicces valamennyire, de csak vártam és vártam azt a drámai fordulatot, amikor a szintén Goldie Hawn által eredetileg játszott, lepipálhatatlan hősnő végre észhez tér és normális, felelősségteljes ember lesz... képzeld, nem volt benne ilyen!

      Bocs, legközelebb folytatom, egyszerűen rohannom kell!

      Törlés
    12. Na, "rohanás, azt mondtad, hogy ez az élet, s nem halunk meg... " :)
      Szóval a Vasmacska koreai kölykei a végére még csak nem is a vicc kategória lett, hanem a sírva tépem a hajamat. Többet érdemelt volna. A csaj semmit sem változott, átgondolatlan és logikátlan cselekedetei voltak (pl. a csávótól kapott, szerzett pénzét dugdosta, meg állandóan nyálazta, mint egy kapzsi öregasszony, közben, mikor kőgazdag volt, semmi ilyet nem csinált), semmit, de semmit nem változott. Ugyanolyan hisztis, önző picsa maradt a végére is, mint az elejére. Még sajnálni sem lehetett. Úgy tűnt, pusztán a karikatúrává silányítás jelentette a forgatókönyvíró motivációját. :) Ilyen is van a koreai sorozatok között.

      Képzeld, ha már így beszélgettünk, belenéztem két sorozatba, aminek a témája egy pirinyót érdekelt. Az egyik a Short: korcsolyaversenyzőkről szól. Enyhén tipikus (genyó, rabszolgahajcsár, érzéketlen apa), enyhén érdekes volt, de mivel teljesen érdektelenül belenéztem egy másikba, ezért ezt még nem folytattam. A másik sorozat, amit teljesen közömbösen kezdtem el nézni a Poem a day című, fizikoterapeutákról szól. Érdekelnek a kórházas sorozatok. No, ez teljesen váratlanul többször is megnevettetett. Nem a kiemelkedő kategória, középszerű (kell pár tucat ilyet nézni, hogy aztán az ember lehidalhasson a Forest secret vagy a Live féléktől), de többször is meglepett a fordulataival. A mellékszereplőket is kezdem szórakoztatónak találni. Korai még bármit kijelentenem róla, mert a 2. résznél tartok és a végén igencsak ambivalens értékeléseket olvastam, két véglet csapott össze, de majd meglátom. Nem fogod elhinni, ki szerepel még benne: akit említettünk a Secret Forest kapcsán, mint túljátszós ügyészt. :) Én is meglepődtem. Most faarcú, szakterületén kiemelkedő hapit alakít. Neked azért tetszene amúgy, mert van egy olyan érzésem, hogy szereted a verseket. Nos, ez tele van velük. Néha kicsit unom. :)

      Én tudod, mit látnék szívesen megfilmesítve? Vavyan Fable-től a Tündértánc-ot. Ha jól emlékszem, abban két szálon futott a történet, volt egy fantasy, középkorszerű (ha karddal hadakoznak, na), amivel kezdődött. Aztán kiderült, hogy ez csak egy filmforgatás. Nagyon jó történet volt, klasszikus jó-rossz harca, meg mindenféle borzalmak, plusz a főhősnő először az izomagyú színészt nézi lehetséges partnernek. A cifra, hosszas körmondatcirádákat leszámítva maga a sztori lenyűgöző volt.

      Most nem jut más eszembe, várom a reflexióidat! :)

      Törlés
    13. Én meg Choi Jin Hyuk-kal álmodtam az éjjel! :D Egymás kezét fogva mentünk valahová, de csak ennyi volt :) Valószínűleg azért álmodtam vele, m a The Last Empress következő részének a magyar feliratos változatát tegnap este néztem meg, utána YT-n, ami még semmilyen felirattal nincs ellátva.... Hát, ő egy cukorborsó :D Amely részek, még nincsenek fent sorozatbaráton, azokban egyszerűen zseniálisan alakítja a szerelmes testőrt. Nem tudom felfogni, miként képes ennyire az arcára kiültetni az érzelmeket. De Jang Nara és SSR is (igen, tudom, hogy róla beszéltél). Teljesen el vagyok ragadtatva, m CJH-nál ez a szerelmetes verzió nálam még új az alakítását nézve. A Fated to love you-ban nem vitte túlzásba, a Tunnel-ben inkább a 0% felé haladt a romantika - ami persze nem a színésznek volt köszönhető, egyszerűen csak nem raktak bele romantikát.
      Az általad említett sorozatnak, azt hiszem Hello Monster volt a neve. Nagyon tetszett az is.

      Köszönöm az ajánlásokat is, az Elvált nők klubja egyik kedvencem. A Seven kiss-t nem láttam, de azt tudtam, hogy abban van más-más férfiszereplő.
      Ahogy te is, én is felfigyeltem rá, h mostanában el-elejtik "az ilyen csak doramákban, filmekben történik meg" már-már szállóigéket, illetve a "nem kellett volna találkoznunk".

      Szeretem a verseket, de csak mértékkel :D Szeretem azokat a doramákat is, amelyek le tudna kötni. nem azt mondom, h egyfolytában pörgős legyen, de mindenképpen fenntartsa a legkisebb mértékig is az érdeklődésemet.

      Jut eszembe, nem nézem meg inkáb az Are you Human Too?-t. Tudtam, h robotos, én viszont a valóságban sem szeretem a robotokat, itt pedig bármilyen sármos színész is játssza el (nyilván az csakis egy huszonéves, modellalkatú lehet, ha-ha), nem bírom. Kedvenc ügyészbarátunkkal való jelenetet még megvártam, és tényleg más. A versikés-orvosos sorozatba talán majd belenézek :)

      Egyszer olvastam Vavyan Fable-t, azt hittem a végére széttépem a könyvet. Valóban rendkívül cifra fogalmazású (csírám, babám, utódom, fiam; hajbilincs = hajgumi); én a Tűzvarázst olvastam el tőle egy olyan főhősnővel, akit a legszívesebben megtéptem volna. A hozzá hasonló nőket rühellem: ez a mindent meg akarok kapni, minden férfi tekintet csak rám szegeződjön, ha vki kitol velem bevágom a durcit és mindennek úgy kell történnie, ahogy én akarom, nem tűrök ellentmondást. Úgy voltam vele, soha többet Vavyan Fable-t, persze sejtem én, h nem minden regényének ilyen személyiségű a főhősnője, de ez engem rendkívül kiakasztott. Meg a túlzásba vitt írói tehetsége. A kevesebb több.

      Ezt a mix sorozatot lehetne noname színészekkel is akár, és a híres színeszek pusztán mint színészek jelennének meg bennük.

      Nem jut eszembe, miről akartam még írni. Sok minden jár egyszerre a fejemben, aztán végül csak ennyit sikerült "kiírnom".

      Törlés
    14. Még egy sorozat mégis eszembe jutott, amit tavaly láttam (ha már úgyis az általunk nézett, ill folyamatban lévőkről beszélünk:D): A Where stars land. Az I am not a robot-os csajszi benne a főszereplő, a férfi főszereplőt máshol még nem láttam, illetve néhány ismertebb színész jelent meg benne mellékszereplőként. Összességében aranyos egy sorozat volt, de a végén csak pislogtam: Ennyi? Egy motívumban hasonló volt a Goblinhoz: a pasinak fémből készült segédeszköz volt a jobb karján és jobb lábán, mert egy baleset következtében úgy összetört ez a két végtagja, hogy az idegek tönkre mentek bennük, ám ezzel a segédeszközzel normális életet élhetett (értsd így: nem volt tolószékhez kötve, tudott járni és a kezével fogni), s erre a mechanikára helyezték a hangsúlyt, amiből végül szinte nem is lett semmi, akár a Dokkebi kardjából, De ezt olyan szinten nyomatták a nézők felé, hogy már vártam, mikor lesz az igazi katarzis.... Ehhez a "normális" élethez amúgy hozzátartozott az is, hogy vasember barátunknak emberfeletti ereje lett. Tehát nemcsak annyira futotta az erőből az eszközzel, mint egy felnőtt férfinek, hanem mint legalább 50 felnőtt férfinek. Felbírt emelni autót, embert. ÉS ami kiakasztott: 32 részen keresztül ment a "hűűű nem megbízható a pasi segédeszköze, ki kell rúgni, mert mi lesz, ha egy utasnak a reptéren árt vele és akkor az rossz fényt vetít az egész reptért nézve; meg a pasi múltjából jönnek a rosszfiúk, akik az ő kamu testvérét (is) le akarják vadászni; továbbá mi lesz a szerelmével, el fogja- e fogadni őt tolószékestől együtt, jujj mi lesz itt".... És mi lett itt? SEMMI. A rosszfiúk egy részét az autóemelős mutatványával annyira sokkolta, hogy szinte ők maguk hívták saját magukra ki a rendőrséget, a rosszfiúk egy másik része pedig azt hazudta a rendőrségnek, hogy egymást verték össze (igen, a pasi egymagában 20 emberrel elbánt :D és ez ciki lett volna a hastóságoknak beismerni), az utolsó részében a pasi lelépett egy évre Amerikába, hogy megjavítsák a segédeszközt, a csajt otthagyta, akibe halálosan szerelmes volt, még egy évig se telefonon nem hívta fel, se e-mailen nem kommunikált vele, s egy év leteltével feltűnt újra a reptéren, azt éreztetve velünk is, mintha csak a sarki kisboltba szaladt volna le. Csak egy évig ott maradt :D Maradtak megválaszolatlan kérdések, melyből csak egyet említenék: a csaj egyfolytában azt szajkózta, h habár nyáron született, mégis az ősz a kedvenc évszaka, m akkor találkozott először a szüleivel. Erre sajnos nem tértek ki, hogy örökbe fogadták-e vagy koraszülött volt, de utóbbi esetben attól még találkozhatott a szüleivel, úgyhogy szerintem az első. A reptéren zajló munkákat, kollégák közti viszonyokat tekintve tanulságos egy sorozat, ha csak ezt nézzük, főleg problémamegoldás szempontjából. Illetve a biztonságiaknál volt egy párocska, akik még a film végéig sem jöttek össze, hiába tetszettek egymásnak, na ők igazán cukik voltak :)

      A My fair lady-be kezdtem bele, még a fele hátravan, nem tudom mennyire fogom bírni a romantikás nyálazást vagy fordítva, nyálas romantikát. A coffee prince-es fiúnak nézett csaj és a Secret Garden-es Oszka játszik benne főszerepet.

      Csak eszembe jutottak még ezek :D

      Törlés
    15. Szia!

      Tök jókat szórakoztam a leírásodon. A Poem a day-be bele ne nézz! Eljutottam a 4. részig, ahol a hősnőt le is írtam. Az elején pedig tök normálisnak nézett ki, jó, csetlett-botlott, meg égő dolgai voltak, de mindenkinek van ilyen az életében. Kérdés, hogy mennyire tud vállalható lenni később, tanult-e belőle. Hát ez nem. Már a 4. részben fülig belehabarodik Jimmy-be... a szóvicc kedvéért, aki faarcú ügyész barátunk, és pusztán annyit tesz, hogy észreveszi az anomáliákat, pl., hogy a csak duplaannyit dolgozik, mint a kedves véglegesített kollégái, stb. Mivel folyton úgy jön ki a lépés, mintha "megvédené" a doki, máris célozgatnak a kolléganők (ez a fajta a legrosszabb, össze-vissza kombinál, meg bogarat ültet a fülébe), és a kiscsaj beszlopálja az egészet, idiótán vihogva legyintget, hogy "Á, dehogy ülök én a Ye vonaton, miért mondjátok ezt?" meg "Nem is vagyok Mrs. Ye, ne mondj ilyet"... hihihi... grrrrr... a hajam tépem. Lehetett volna normális. Ez nem az. Nem tudom, az emberek hány százaléka ilyen, esetleg valami elb*szott marketinges tévképzete miatt lett ennyire 0%-os a csaj, akinek semmi más célja az életében, minthogy rámászhasson végre a dokijára. Mond ugyan egy-két dolgot, hogy "példaképemnek fogom tekinteni", meg "a munkámra koncentrálok", de az a tipikus BUTA LIBA (csak ekkora betűkkel tudom kifejezni), aki folyton nyáladzva megy a dokija után. Björk... Még mindig felröhögtem váratlan jeleneteken, meg bírom az "Adhatok egy tanácsot? " dokit, de a szerelmi szál az innentől olyan érdektelen, hogy nem sok esélyt jósolok a befejezésnek.

      Törlés
    16. Az Are you human too? robotos, igen. :) A vicc az, hogy elvileg a jó édes anyukája alkotta... sose gondolt utána, milyen pénzből... tökmindegy... és amikor jött egy technikai kérdés, akkor ott állt kétségbeesett pofával, homlokráncolva, hogy "jaj mit tegyek?". Az életben nincs ilyen tudósnő, mint amit ez próbált előadni. Sosem láttad munka közben, hogy valami programot fejlesztene vagy alkatrészekkel bármit csinálna. Néhány kis készülék, többnyire beszéd, hogy izé... és sipákolás. Egy robotnak. Dráma a köbön - a robotnak. Ne haragudj, ha valaki egy ilyet képes összehozni, akkor nem áll neki következetlen baromságokat kérni tőle, meg hasonlók. Ahogy egy programozó se áll neki lelkizni a gép előtt, hogy "de miért nem csinálod ezt?".

      A robotot játszó csajos sorozatból én az első részéig jutottam. Nekem nem volt meggyőző, ki nem állhatom dettó a robotokat, sőt az űrös, jövős filmeket gyűlölöm a legjobban. Totál lehangoló az egész, minden fémből van, ótvar, ronda, mint egy acélgyártó üzem. Szóval az a csaj a Strongest Deliveryman-ben szerepelt, akkor is volt egy ilyen kis szösszenete, szerintem azért kapott ilyen szerepet. Csinos kis arca van, de engem túlságosan emlékeztet valaki másra, akihez hasonlít, de meg nem mondom, kihez. Néha egy tucatnak látom őket. Oszkaaaaa! Jaaaaaj... azt a színészt én olyan mértékben tudom utálni, hogy legszívesebben sebészkés alá küldeném a száját! Hogy legalább a felét tüntessék el. Pedig látom mellékszerepekben, már annyira látszik rajta, hogy öregszik, mégis valamivel feszesítik, de a szeme már nem az igazi. Abban az izében szerepelt, amiben Seo In Guk egy gazdag srácot alakított, aki fejbeverés következtében amnéziás lett (az egyik leggyakoribb "betegség" Koreában :), és szegényen tengődik egy jószívű csajnál. Na, abból a sorozatból a 10. rész az, amiben koncentráltan van jelen az összes kacagtató motívum: kezdve az autóban együtt utazó béna szomszéd+ csinos csajig, folytatva, amint Oszkaaa segíteni akar a főszereplőnek a hegyi kis viskójánál. Nekem ez nagyon megmaradt a tavalyi vagy tavalyelőtti évből.
      A másik, ami szintén egy jó sorozat volt, az a Jealousy Incarnate-ből a 10. vagy 11. rész. Szintén. :) Maga a sorozat is nekem tetszett, leszámítva, hogy a főszereplő színésznőt én kimondottan kerülni szoktam, mert enyhén szólva is irritál. Mindig látom, hogy mikor mondtak neki épp vmi instrukciót, és csapó és indul a jelenet, mert nem folyamatában játszik, hanem akkor kezdi. És sztem mindig ugyanúgy játszik. Én még túl eredeti dolgot nem láttam tőle. Ezt viszont érdeklődve néztem végig, mert bemondónőt alakít, és pl. izgalmas vizsgaelőadások vannak benne, munkahelyi intrika, egy csomó egyéb ember (a legkevésbé a tinik az érdekesek), Cho Jung Seok pedig, aki engem mindig egy tisztára mosdatott hörcsögre emlékeztet a formája miatt (meg talán az arca miatt), remekül alakít benne. A szokásos, de amikor részegen nézi fájdalmasan a nőt, és az összes érzés ott remeg a szemében, az nem volt mindennapi. A mellékszereplők közül pedig különösen szerettem a dokinő+nővérke párost, ezt utóbbi csajt szívesen nézném, brillírozott szerintem. És még a vége is jó volt. :)

      Szóval nálad sincs a láthatáron olyan, ami lenyűgözött volna. Hát, majd reméljük érkezik, olyan, ami kevésbé klisés lesz. Jut eszembe, a moziban jó lett volna megnézni a Bolti tolvajokat. Az Anyátlanok c. film volt az egyik olyan a japánoktól, ami felejthetetlen. Igaz, nagyon hosszú, de sehol sem érzed azt, úgy vágták össze, hogy valaminek megfeleljenek. Addig sodor a történet, amíg kell. Elképesztően mélyen meg tud fogni. Ha gondolod, nézd meg. :)

      Törlés
    17. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    18. Szia! :)

      Úgy összejött most minden, h tegnap délután azt sem tudtam hol tartok. Na mindegy. :D

      Néha viccesen fogalmazok, ez főleg élőszóban érvényesül a legjobban :)
      Ne nézzek bele? Ennyire rossz? :D Most egyelőre nem is tudnék, de akkor megfogadom tanácsodat. Már a főszereplő nő jelleme is elég ahhoz, h ne kezdjek bele, ahogyan olvasom a leírásodat :D
      Ezért se folytattam az Are you human too?-t sem, mert ahogy írtad, semmi fejlesztés, már az első részben is kész a robot, persze tudom én, nem az elkészítésén volt a hangsúly, hanem már a kész roboton. Azokat a jövőbeli filmeket, melyeket te is említesz, én sem bírom. Kicsit olyan ez a fémes jövő, mintha visszafelé fejlődne az emberiség. Már volt ipari forradalom a Földön, nem kellene ezt tovább folytatni. Én a jövőt mindig űrbéli utazásokkal, mondhatni bolygóközi utazásokkal képzelem el, ahol az embereknek sokkal több idejük van egymásra, nincs környezetszennyezés, a bolygók lakói egymással békében élnek, nem dolgoznak annyit és igyekeznek megismerni önmagukat és az Univerzumot. Számomra, EZ jelentené a fejlődést, az előre lépést.

      Szegény "Oszka"-t jól leírtad :D Én megakadtam félúton a My fair lady-nél. Habár a hozzászólók mind élvezték (sorozatbaráton értem) ezt a sorozatot, érdeklődés hiányában nem tudtam tovább nézni. Egyelőre. Nem neked való történet lenne. A csaj egy hisztis picsa, csak a pénz érdekli, Oszka papa 7 részig bizonygatja nem szerelmes a hisztis picsába, majd rájön mégis érez iránta valamit, és az nem a parfüme illata. Ott van még benne a gonosz nagybácsi is és a gonosz nagynéni a lányával, akik a hisztis picsa örökségére vágynak... Ja és a haldokló nagypapája a HP-nek. És erről szól a sorozat :D

      Tudom, melyik sorozatra gondolsz Seo In Gukkal: a Shopping King Louie-ra. Azt hiszem, hogy 2016-os, mert utána vonult be a hadseregbe.

      Nem néztem meg a Jealousy Incarnate-t meg. Szeretem a főszereplő férfi játékát, de ez a történet nem fogott meg. Valamiért nálam kialakult, hogy ha megfog a címe, akkor érdekel. Valaminek nem a címe fog meg, hanem a története, és van, úgy, hogy se a címe, se a története nem fog meg, hanem a benne játszó színész/színésznő, ám e harmadik esetben nem mindig nézem is meg, mint a Clean with passion for it-et sem, a harmadik részt sem bírtam befejezni. Ott verte ki nálam a biztosítékot, amikor a hullarészeg csajt, már négy pasi ráncigálja, mint a rongybabát 10 percen keresztül (nem túlzok!), h ki kísérje haza! A mizofóbiás főnöke, az elvileg munkanélküli, különös szomszédja, a pasi, aki jól megszívatta a csajt, vagy az öccse és annak barátja. Akkor öten. Ügyes a kiscsaj, azt hiszem a raptorszínésszel egyetemben ő játszotta a főszerepet a Moon embrassing the sun-ban. Ez volt az a sorozat? Ez volt a címe? Vagy más címe van? Na, mindegy. Unalmas. Szó szerint egy limonádé az egész sorozat, csodálkozom is, h a kedvenc férfiszínészem elvállalta a főszerepet benne. Nem érdekel.

      Még folytatom, reményeim szerint ma, eszemben van még egy-két gondolat. :)

      Törlés
    19. Folyt. köv.

      Belekezdtem a Mr. Back c. sorozatba, szintén Jang Nara a főszereplő benne. Azt hiszem 2013 vagy 14-es. Annyi a lényege, hogy a főszereplő férfi, egy gazdag szállodatulajdonos és 70 éves, a testvérei az ő vagyonára és pozíciójára pályáznak, így érthető, alig várják az öreg halálát. Még öregként találkozik a fiatal és részmunkából élő Eun Ha Soo-val (Jang Nara), de találkozásukból semmi jó nem sül ki. Úgy alakul, hogy Eun Ha Soo pont annál a szállodánál kap teljes munkaidős állást, amely az öreg tulajdona. Már az első nap félreértésbe keveredik a csaj és az öreg kirúgja őt, igen ám, csak még aznap ugyanolyan balesetet szenvednek mindketten egyszerre és az öreg vmilyen csoda folytán 34 évessé fiatalodik vissza a baleset után néhány óra múlva (bevett vmi pirulát, amit a dokijától kapott), és persze később a nőbe szép lassan beleszeret (meg fordítva). Még nem néztem végig, de eddig minden részét élvezem.
      A főszereplő férfi, 40 évesen játssza a 34 éves "öreget", meg magát az öreget is ő játssza. Kissé látszik rajta, h nem a 30-as évei elején jár, de számomra ez nem ront az összképen, mert van egy kis sármja :) Noha, Joker-szája van és te biztosan majomképűnek neveznéd a szemei és az arcszerkezete miatt, mégis ettől függetlenül, a legtöbb jelenetben igazán jól néz ki. Egyszer állítottam meg a filmet, amikor közelről mutatták az arcát, odaraktam a szája végéhez az ujjamat, lássam, mennyire változik az összkép, ha keskenyebb a szája. Az is jól állt neki, talán egy fokkal jobban, viszont az egész orcáját tekintve nem, ugyanis széles feje van és egy kicsi száj elveszett volna benne. Remélem tudtál követni :D

      A másik gondolatom. Azt hiszem, rájöttem, külföldi hozzászólók között is miért vannak olyanok, akik nincsenek megelégedve Choi Jin Hyuk játékával. És szerintem nálad is ez lehet a főprobléma, ha esetleg gondoltál már arra, amiről írni fogok. Jaj, nehogy szigorúan vegyél, csak már fáradt vagyok így este, és nehezemre esik formálni a szavakat. :D Az előző hozzászólásomat is csak félig olvastam végig ellenőrzésképpen mielőtt megosztottam volna, hát rosszul tettem, mert az el nem olvasott fele tele lett hibákkal :D Legalább, jót röhögtök rajta, ha-ha :D
      Na, szóval, megfigyeltem a The Last Empressben a játékát. A legutóbbi résznél különösen figyeltem rá: a karakterrel való azonosulással nincs gond, a mimikája tökéletes (szó szerint ájuldoztam tőle, úgy kellett kapaszkodnom a székbe, le ne essek róla:)), az érzelmeket a tekintetével, a mozdulataival, a pillantásaival remekül át tudja adni, és most jön a hibája: robotikusan, szinte mindig ugyanazon a hangszínen beszél. Shin Sung Rok-nak is mély hangja van és neki is. És pont ezért tűnt fel a különbség: míg SSR szépen tudja változtatni a hangsúlyát, hangszínét mély hangja ellenére is, CJH nem nagyon teszi. A hangjában, a beszédében nincsen érzelem vagy pedig csekély. Mert vannak jelenetek, amikor nagyon jól eltalálja, de a legtöbbször nem igazán, ettől még kiváló színész. Ebben a sorozatban a testőr szerepét rászabták.

      Törlés
    20. Illetve nagyon sokan - külföldiek is - hiányolják, mi a fenének nincsenek már végre romantikus jelenetek a császárné és a testőr között? Én is alig vártam korábban, hogy legyenek már végra, de aztán rájöttem, hogy a főhangsúly, nem az ő szerelmükön van, hanem a szerelmük kialakulásán, azon, miként jönnek össze. Ez a sorozat, nem az a sorozat, amelyben két percen keresztül szerelmetesen bámulnak egymásra, miközben a végletekig nyálas zene megy a háttérben, nem is az állandóan elsírom magam, nem is a miért a másik pasira nézet rá és nem pedig rám monológokkal teli. Hanem, mint a valós életben is, - legjobb esetben -, szépen, lassan alakul ki a kettejük között a vonzalom, s mivel egyikőjük sincs abban a helyzetben, h minden pillanatban romantikázzanak, illetve mindketten kicsit visszafogottabbak a másik előtt, így nincs az, amire a legtöbb doramában már a 2. részben van. Hogy miért nincs? Egyszerűen a forgatókönyv így lett megírva, az írója reális volt, a valóságot ábrázolta, nem pedig tündérmesébe csomagolta a szerelem kialakulását a testőr és a császárné között. Legalábbis én így látom.

      Most ennyi jutott eszembe. Azt hiszem :)

      Whaleményed a whaleményedre? :) Illetve egyebek? Várni fogom! :)

      Törlés
    21. *Whaleményed a whaleményemre? - Itt röhögök már 10 perce magamon. Nekem fáradtan nem szabad írnom :D

      Törlés
    22. Dehogynem, sőt pont, fáradtan kéne írnod, ha fel akarsz vidítani valakit! :) Én is tök jókat röhögtem rajta.

      Erről a Last Empress leírásodról jutott eszembe, hogy a vágy sokkal értékesebbé tesz valamit, ugyanez a várakozásról is igaz. Nekem egy kapcsolat kialakulásánál a legszebb része a várakozás. Sokkal jobban felfokozza az érzéseket, a katarzist, mint amikor egyből kiszámítható és csak beledobnak a közepébe. Ennek a sorozatnak a forgatókönyvírója is tisztában lehet azzal, hogy a nézők várakozásának nem egyből megfelelni, az a kíváncsiság fenntartásának kulcsa.
      Utálom, hogy azonnal, az első képsoroknál lehet tudni, hogy az az X és az az Y össze fog jönni, mert Y karjába zuhant X, meg épp utálják egymást kezdetektől, avagy félrerántotta a motor elől, egyenesen a karjába.
      Írjunk egy olyan sorit, amiben a főhős a régi barát, aki a bokorba löki be a csajt egy motor elől, és a sármos Z-ről pedig derüljön ki, hogy egy szívtipró. Miért nincs olyan hapi a kőgazdag, érzéketlen, pincsivé avanzsálódó tuskók között, aki direktben csábítja a nőket és hajigálja el? És ez ne is változzon. Vagy kis szegény templomegere hősnőnkről is derüljön ki, hogy csak beképzelte magának az egészet.

      Ha pusztán a cím miatt utasítod el a Jealousy Incarnate-ot, akkor olyan címe is volt, hogy Don't dare to the dream. :) Szerintem elég jó sorozat. Jut eszembe, a csókjelenet annyira valószerű volt, hogy izzott tőle a képernyő. :) Nekem, mint már említettem, nem jön be a férfi színész, de kénytelen vagyok azt mondani, hogy a játékát nem tudom kifogásolni.

      A másik, ami a doramáknál nekem nem bejövős: a zene. Az esetek 90%-ában ez a nyálas, nyünnyögős borzadály van. Nemrég meghallgattam a KPop-osok karácsonyi dalait... hát nem végig. Mindet betekertem, és a férfiak kivétel nélkül azon a vinnyogós, tökbeharapós, kiherélt kappanhangon kezdtek vernyogni. 12 egy tucat. A csajok dettó. Nem tudtam egyiket megkülönböztetni a másiktól. Én erre nem is tudnék szavazni sem a Bálna díjon, mert alig akad, ami felkelti az érdeklődésemet. Nem annyira idegesítőek a sorozat aláfestő zenéi, mint pl. a brazil szappanoperáké, de nem sokban különböznek. Felvillanyoz, ha pl. angol dalt hallok. Egy-kettőt töltöttem eddig csak le, azt az autóban hallgatom, a többi egyéb közt. :)
      Neked merrefelé irányul a zenei ízlésed?

      Törlés
    23. Most a te káros hatásod lesz, hogy az általam fordított sorozat nézőinek várniuk kell. Ugyanis belekezdtem néhány soriba.

      Ott van pl. a Good thief, bad thief. Nagyon komolyan indul. Az első részét enyhén végigunatkoztam, mert gondoltam, ez egy felvezetés lesz a felnőttkori szereplőkhöz. Ki nem állhatom a gyerekkori, kilúgozott, unalmas, szájbarágós előzmény részeket. Nekem nem aranyos a gyerekszereplő, aki azt se tudja, mit csináljon, meg erőltetetten sír, stb. Elkönyveltem azt is, hogy a tolvaj apa, aki beköpte egy társát, majd gyáván lelép. Aztán egy kicsit tátva maradt a szám. Nem hozta az elvárást teljes egészében az első rész. Először is, az egyik gyerekszereplő, egy kisfiú egyszerűen megdöbbentően jó. Ahogy ordibál az apjával, ahogy néz, elképesztő. A másikon meg néha lehet látni, hogy igaziból nevet, ott csak azt utáltam, amit mindenhol máshol is, hogy hörögve viszik a férfiak, meg cibálják, hogy "gyere ide, mindjárt izé" és közben kábé ordítva vigasztalják. Hogy miért nem lehet nyugodtan, mint igaziból viszonyulni a gyerekhez, miért csak ilyen felfokozott állapotúan, egy egyszerű helyzetben is? Nos, miután végigettem az első részt, egy kicsit emésztettem, mert azért a téma nem egyszerű. Utána folytattam. Mondom, jönnek a fiatal felnőtt szereplők. Hát nem. Elég komolynak tűnik amúgy, kellő számú szereplővel.

      Amit említettél, az A Poem a day-t én nézem tovább. Bár ma épp nem. A főszereplők közti említésre sem méltó románc természetesen folytatódik. A 4. !!! vagy 6.! részben a csaj pl. kitakarítja a dokija irodáját. Azt hittem, elhányom magam. Nem szeretném, ha nekem így udvarolna valaki. Nem tudom, mennyire helytálló az a feltételezésem, hogy a koreai férfiak 80%-a érzelmi analfabéta, aki azt sem tudja, mire van szüksége, és a szívéhez az út a tolakodó gondoskodáson keresztül vezet. Úgy, mint: kajavitel, rendrakás, takarítás, és természetesen mindig készenlétben álló olvadozó mosolyú alázatosság.
      Hány doramát nézhettem már meg eddig? Nem hiszem, hogy 100-nál többet, de jó sokat, az biztos. A férfi főszereplő először arra eszmél, hogy zavarja a nő... aztán aggódik. Miért? Ki a franc tudja, senki se érdekel. Erre hogy reagál? Odarohan a nőhöz, rángatja a karját, és ordibál vele, hogy őt mennyire felzaklatja, hogy aggódnia kell miatta, úgyhogy ne kelljen mán.
      Mintha valami lámpa körül köröznének a szereplők. Azt szintén rühellem, amikor az összes mellékszereplőnek az a fő gondja, hogy a főszereplő épp hogy érzi magát, és mi folyik X és Y között.
      Visszatérve a sorira: azt látom, hogy a főhősnő... már ha annak lehet nevezni egy ilyet... olyan szörnyen érzelmes, hogy állandóan bőg. Emiatt kellene sajnálni, deee..... nem tudom. Ugyanis mindig előre iszik a medve bőrére, pl. hogy őt szépnek találta valaki, jupí, felveszik teljes munkaidősnek, jupí, szereti Ye doktort, az is biztos őt, jupí... aztán jön a pofára esés. Tipikus példája kéne legyen a "hogyan NE" c. leiratnak, de természetesen nem lesz az. Mert egyszer csak az őt dobó pasija is elkezd érdeklődni, meg Ye doktor is, hirtelen, miután elutasította. Miért? Hát.. néhány hangyányi emlékért.. pl. hogy a csaj versikéket küldözgetett neki, és egyébként meg pont most mondták, hogy randizzon már.
      Gondolhatod, hogy nem ezek miatt a bosszantó feltételek miatt néztem tovább. A mellékszereplők között vannak egészen extrém figurák is, mint egy döntésképtelen radiológus, meg a pökhendi újonca, a többi doktor, stb. Az egyik zavaró körülmény amúgy, hogy egy kimondottan jóképű srác is van a mellékszereplők közt, és nagyon nem illik oda. Túl profin vágott haja van, és ugyan elsipogja, hogy "mikor 10 éve még gazdagok voltunk...", valahogy fals volt nekem végig. Nem mellékszereplőnek való, de még nem tűnik profinak fő bájgúnárnak. Nem néztem utána, lehet, hogy egy ilyen ikon, csak nem tudok róla.

      Törlés
    24. A másik, amit elkezdtem nézni (nekem meg zenét nem lenne szabad hallgatnom komment írása közben), az a Witch's Love. Pont olyan, mint a címe alapján gondolnád: limonádé. Nagyon fura a férfi főhős. Soha nem láttam még annak előtte, úgy néz ki, mint egy imádkozó sáska, kölyök fejjel a nyakán. Tűrhetően jól játszik, csak amikor beszél, olyan, mintha a felső fogait épp köpné ki vagy nem lenne neki. Meg furcsa az egész, mondom, iszonyú vékony. És olyan, mint egy gyerek. Nem túl lámpalázas, de kellene rá pár kiló, hogy hihetőbb legyen, mint férfi főszereplő. Hozzá képest mindenki lazán hozza a szerepét (ezért is rejtély, miért ő a főhős), a csaj és a 2-es számú hím is látható volt már pár doramában. Ez ilyen igazi kis könnyű nyál, a 3 boszorkány együtt-játékát élvezem a legjobban benne, alig várom, hogy legyen olyan jelenetük. :) Egyébként hozza a szokásos sémákat. Amit nagyon élveztem benne, hogy megjelenik az a nő is, mellékszereplőként, aki pl. az Avenger's Social Club-ban volt az ellenszenves anyuka - ott is nagyot alakított, hozzáteszem! Imádtam, hogy olyan undorítóan harsány sminkje volt, kifejező pofavágásai, olyan ocsmányul tudott beszélni, minden részletében úgy volt túlzó, hogy gond nélkül elhitted, és azonosultál, hogy ez egy genyó, öntelt, szemét, pöffeszkedő anyuka. Látszik, hogy szinte pezseg a szerepeiben, nos, itt egy kis részlet erejéig láttam, de szívem szerint neki is írnék egy főszereplős sorozatot. :)
      Újabban egyre jobban figyelek a negatív szereplőkre, mert ők adják az igazi savát-borsát az egésznek. Ha hihetőek, meggyőzőek, elviszik az egészet akkor is, ha az ún. pozitív szereplők épp csak tötyögnek.
      Bár, ha jobban belegondolok, mindig is szerettem a kaján szereplőket. Pl. a Váratlan utazásban Hetty néni volt a kedvencem. Imádom a két öreget is - Jack Lemmon, Walter Matthau - a Furcsa pár ill. a Szomszéd nője filmekben. Maggie Smith is nagy kedvencem, főleg akkor, ha ilyen vitriolos öreg hölgyet alakít, mint az Elvált nők klubjában vagy pl. a Cranford-ban. :)

      Na, szóval a sors különös összeesküvése folytán össze kéne hozni két egymással nem szimpatizáló fiatalt, és a 2 öreg boszorkány versenyfeladatokkal próbálja ezt, csak közbeszólnak az emberi tényezők. :)
      Közben persze egymást is gyalázzák, meg hasonlók, eddig élvezhető volt, de szerintem nem fog kitartani az érdeklődésem, ha elkezdődik a kötelező középtájú kör, amikor szenvedésből áll a végéig tartó 2-3-4 rész.

      Az a whaeleményem... Choi Jun Hyuk... mi a neve... egy másik filmben is szerepel, amnéziás doktorként. A sztori érdekel, aztán hozzáfogok, de tudod, a Tunnelt sem bírtam végig, pont őmiatt, meg a bamba feje miatt. Hiába volt ott a Witch'S Court-ben ügyészt alakító srác.

      Ja, majd elfelejtettem, még egy valamit elkezdtem megnézni. A címét totál elfelejtettem, de az újak közt van. Egy király helyett egy bohócot ültetnek a székbe (eddig a Bud Spencer és Terence Hill jut eszembe), aki totál ugyanúgy néz ki. Nos, ez szintén nehezebb fajsúlyúnak néz ki, már az elején is fröcsög a vér, de elég hosszú egy rész, másfél órás. Nem tudok még nyilatkozni róla.

      Törlés
    25. Szia!

      Miközben újra olvastam a whaeleménycseréinket, rájöttem, hogy tévesen írtam az elején. Pedig direkt figyelni akartam rá: aminek mélysége volt, igazi tartalma és remek szereplői, az a LIVE volt, nem a Life. Egy betű eltérés. A Life-ot én is ott hagytam abba a 4. résznél.

      Törlés
    26. Szia! :)

      Pont a Live-ról akartam volna beszélni veled! Olvasom, hogy a Life nagyon tetszett, na mondom, akkor lehet a Live-ról nem lesz túl sok mondanivalód.
      Mivel kb 3 2018-as sorozatot láttam, így a szavazáson adott volt, hogy a Live-ot szvazom meg a legjobbnak. - Ja, amúgy újfent fáradt vagyok :D - Jó kis rendőrsztori volt, ami azért is tetszett, mert a főszereplők teljesen a nulláról indultak, ahogyan az a való életben is van. Nem egy bájgúnárt, selyemfiút választottak újoncnak, hanem egy tök átlagos kinézetű férfit és a csajnál sem vitték túlzásba a "szépséget". Tetszettek a valós esetek, ahogyan próbálkoztak eleinte jó rendőrnek lenni, amiért akadékoskodtak, amiért ők már nyomozni akarnak, igazi bűnügyeket megoldani 0 tapasztalattal. Mint ahogyan a legtöbben ilyenkor hozzáállnak a munkához. Azt hiszik, elvégeztek egy rendőrakadémiát és máris mindent tudnak. Rengeteg idézetet kiírtam a sorozatból - de más sorozatokból is - annyira tetszett, hogy mindig rátapintottak a lényegre, a rendőrmunka hibáira, szépségeire és arra, hogy az sem habostorta és nem csak a rend fenntartása végett, hanem a korrupció miatt sem.
      Én magam is tudtam azonosulni a szereplőkkel, én is szégyelltem magam a szereplőkkel együtt, ha pont ugyanúgy gondolkoztam egy esetről, mint ők és emiatt ugyanabban a helyzetben én is hibáztam volna. Tetszett, hogy nemcsak a bűnügyekre koncentráltak, hanem a 3 újonc küszködésére, prónbálkozásaira, arra, hogy az idősebb kollégákkal együtt dolgozni mit jelent, továbbá, milyen is rendőrnek lenni. Az autóból a hányás kitakarítása létező dolog. Rendőrismerősöm nekem is mondta, hogy zöldfülűként, idősebb kollégák ezzel szívatták őket. Ezzel is.
      Kedvencem, legeslegkedvencebb Yang-Chon volt, századosból lett hadnagy, aki teljesen reálisan látta a világot, bő tapasztalatokkal rendelkezett, kiállt az igazáért, de bizonyos helyzetekben hajlandó volt kompromisszumokat kötni (pl belegyezett a válásba egy idő után). Az anyukája halálakor én is sírtam. De a többiek is jófejek voltak, némelyik szemétkedése ellenére is.

      Na, és a kérdéseim, mert egy-két dologban nem lettem világos:
      Amikor meghal egy motoros srác, az ugyanaz a motoros srác volt, aki korábban összeverette a nyugdíjba készülő Sam-Bo-t? Aki a rövid hajú Hye-Ri-nek volt a mentora. Mert amikor a csaj meglátta az utcán a halott motorost, ahová riasztották őket, bevágtak egy jelenetet a srácról, aki bántotta a mentorát, majd utána a csaj elájult. És később csak annyit beszéltek az ájulásáról, hogy most először látott halottat, azért ájult el. De nem megeshet, hogy azért, mert az a halott motoros az a srác volt? És erre ő rájött, ami hirtelen sokkolta?

      Egy másik: amikor a sorozat végén a lisztes-késelős gyilkost egy park nyilvános vécéjében tetten érik, (aki leszúrjaYang-Chon-t is), Yang-Chon növendéke Sang-Soo pedig lelövi a feltételezett elköeteőt. Emlékszel, ebből még belső ellenőrzés is lett, hogy miért lőtt e egy fegyvertelen férfit? Ugyanis azt nem nagyon akarták bizonyítani, h ő volt e a tettes (noha a néző tudta, hogy ő volt az), inkább úgy tűnt, létzámleépítáést akartak ésez az ügy éppen kézre játszott volna. Na mindegy, nem ezt akartam mondani, hanem azt, hogy a tettes azért téveszthette meg Sang- Soo-t, ha túlélné, akkor szabadlábra helyezzék és tovább folytathassa majd a gyilkolást?

      Ebben a sorozatban nagyon ettszettek a betétdalok, és nem éppen a koreai. All for you, a Carry me is tetszett, az In your light, Coming homeés a Weak for love, ami talán csak egyszer hangzott el.

      Na, azt hiszem ebből, erről ennyi. Neked milyen észrevételeid voltak? :)

      Törlés
    27. Limonádé sorozatra nincs szükségem! :D A Clean with passion for it now, nem tudom kell-e a végére a now, mindegy, is az, és abbahagytam. De lehet írtam is. A Mr. Back elég jó sorozat, amelyben igen jól működik a kémia Jang Nara és a főszeplő férfi között a 7 év korkülönbség ellenére is. :) Amúgy azzal a pasival lenne két bűnügyi-nyomozós sorozat, amelyből egyik sincs még lefordítva. Az egyik a Piped piper, talán 2017-es, a másik pedig a Less than evil ez pedig mostanában ér véget. Ezek érdekelnének.

      A Jealosuy Incernate-t nemcsak a címe miatt nem nézem, hanem azért sem, mert semmi nem motivál benne. Hogy is mondja, hogy értesd? Számomra a sorozatok, olyanok, mint az ételek. Lehet valamelyik ételnek a kinézete tetszik meg és azért kóstolok bele, valamelyiknek az összetétele és valamelyik csak azért, mert szeretem és szinte mindegy hol eszem. És lehet megbírom enni az egészet bármely változatról legyen szó és jó szájízzel gondolok vissza rá és szívesen elfogyasztanám majd újra, lehet valamelyiket csak háromnegyede után befejezem, mert nem bírom, valamit csak félig eszek meg, és megint valamibe csak belkóstolok és egy harapás után otthagyom. Illetve vannak olyan ételek, amelyeknek bármilyen hangzatos nevük is legyen, bármiből is állnjanak össze (mégha a kedvenceim közül is van benne), lehet soha nem ennék bele, akár a sorozatoknál. Persze ezeket ,ég továblehetne lebontani rétegeire, akár a sorozatokat. Na, szóval így vagyok a sorozatokkal.

      A Poem a day-t végképp hanyagolom, főképp, ha a csaj életének célja a pasi meghódítása! Főiskolás koromban volt egy barátnőm, aki minden évben egy-egy pasit "üldözött a szerelmével", ami annyiból állt ki, ha meglátta csak bámulta, illetve szerelmes levelet hagyott a pasi szélvédőjén az ablaktörlő alatt és a bokor mögül azt kellett vele együtt figyelnem, h a csávó észreveszi-e és elolvassa egyáltalán. Én éreztem magam kínosan. Persze, aztán sose jöttek össze. A filmekben miért jönnek mégis össze?

      Jaja, támogatom az ötletet. Mármint a forgatókönyvhöz :D Szóval, azt mondod, hogy senki se változzon meg? Lehetne egy ilyen feldolgozás, emg egy olyan is, ha igen :D Ez számomra olyanok lennének, mint a "így tálaljuk előtettek a történteket" féle feldolgozás, illetve lenne egy "ez történt valójában" feldolgozás. Pl, egy kis offolás a példa kedvéért: mindenki ismeri a titanic történetét, jéghegynek ütközött, elüllyedt, enm volt elég mentőcsónak, a több mint a fele odaveszett. Na, és az ez történt valójában-ban pedig az lenne, hogy igazáól szándékosan süllyesztették el, mondhatni a kapitány terrostámadást követett el a saját hajójával, az utolsó útján, a nyugdíjbavonulása előtt, mert utaztak olyan gazdak iparmágnások a hajón, akiket likvidálni kellett valahogy valamiért, és a Titanic elsüllyesztése tökéletes "balesetnek" hatott. Offolás vége.
      Lehetnének efféle feldolgozáok: egyikben változnak, a másikban nem, vagy csak az egyik.

      Pl. A The Last Empress-ben sokáig úgy tűnt a császár sem változik semelyik irányba, sőt csak egyre rosszabb lesz, mígnem kezdem megérteni, hogy drága anyukája nyomta el őt kiskora óta, soha sem volt neki elég jó, amit a fia csinált, már gyerkként felnőttet akart nevelni belőle, aztán egyszercsak rájött - már felnőttként - hogy kezd beleszeretni a császárnéba, illetve, hogy meg akarja őt védeni, főleg az anyjától. Én úgy vagyok vele, mindennek oka van, ami történik, egy szívtiprót is valakik szívtiprókká tették, ahogyan Hitlert is a nép választotta meg más népek leigázáésára, magától nem találhatta ki. Csak meg kel találni az okát és gyökerestül megváltoztatni a problémát.
      Az állandóságban, változatlanságban meg azért van úgymond lehetőség filmre vinni, mert meg kell érteni a másik végletet. Az éremnek két oldala van. Ez a véglet - amit te mondasz - pedig az léenne, hogy a karakter nem akar megáltozni, pusztán azért mert nem áll készen rá, vagy nem akar, mert jól érzi magát, vagy pedig még akkor is marad olyan, amilyen, ha közben szörnyűségek történnek vele. Már csak azért sem.

      Törlés
    28. őőő Choi Jin Hyuk filmjét, amit említettél a Delivery Charm talán?(?) én is elkezdtem nézni youtube-on, de a fenének se volt kedve az angol szövegre se figyelni, főleg, h nem beszélek angolul anyanyelvi szinten :D Egyébként a jelenlegi szerepébe a The Last Empress-ben, ah nem őt választják meg testőrnek, gondolkodtam ki lehetett volna az. Az egyik jelöltnek So Ji Sub-ot gondoltam, a másiknak pedig Park Hei Jin-t. Ehhez a karakternek kell a komorság, a határozottság, a nem esek azonnal szerepembe, legalánbbis nem lágyulok el az első női mosolytól, komoly, erős, fizikai erőnlét és a legfontosabb, mindenképpen végrehajtom azt, amit elterveztem.

      Most találtam fel egy új szót, mert nem néztem a billentyűket: asianeiki :D Az asianwiki. Ilyenkor, amikor itt értekezünk, rá szoktam keresni a sorozatokra vagy a színészekre, mert nem tudom ám magamtól ilyen jól :D

      Na, azt hiszem, itt most ennyi. Kíváncsi vagyok az észrevételeidre :)

      Törlés
    29. *Ja még azt akartam írni a The Last Empress-hez, a színészjelölteket illetően, hogy oda tényleg egy komoly ábrázatú színész kell és nem olyan Healer-es kis mitugrász, aki beleszeretett egy olyan akaratos, mindentudó kis csajba, akitől én fára másztam volna.

      Törlés
    30. Ez nem ér... tegnap este csak egy kommented volt itt, és most akartam rá válaszolni! :D

      A végéről kezdem: nem láttam a Healert. Pedig egy csomó összeállításban szerepel, mint a legjobb doramák egyike. Akkor úgy elraktározom, hogy na, meg kéne nézni, aztán elfelejtem.

      Én is az asian wiki-t szoktam nézni, ha keresek valakit, sőt ott nézem meg a többi sorozatát is, hogy még mikben szerepel. Tegnap pl. megleptek, hogy Choi Jin Hyuk a Heirs-ben is szerepelt, mert tökre nem emlékszem rá, hogy ki volt benne vagy mi.
      Devilish Joy az új sorozat címe, amiben Hamupipőke amnéziában szenvedő sebész vagy micsoda. Tegnap elkezdtem nézni az első részt. Nagyjából ha 10 percet bírtam. Felvezetés: a legbefolyásosabb emberek egyike XYZ sebész... aki tippre pont ő, és éppen sportkocsiban vezetve száguld a tengerparton, miközben alázatos hangon hívják a kórházból, hogy részt vesz-e a partin. Igen, mivel találkoznia kell egy befolyásos emberrel. Na, mondom jó. Ennyi elég is volt. Borzasztóan érdektelennek találtam, mondjuk elég kevés időt szántam rá.
      Viszont a Last Empress-be belenéztem, az első részét meg is néztem. Elég jónak tűnik. Az összes általam ajánlott eltörpül mellette. Komolyabb, látványosabb. És Shin SunRikRok már az első részben elárulta magát nekem, amikor a fogadáson az ál-izombénulásos sráccal kedvesen mosolyogva beszél, és amikor elfordul, töredék másodpercig lehet látni, hogy lenézővé változik az arca. Egy bajom volt azzal a sorozattal eddig: a császárnő túl nyilvánvalóan és idiótán gonosz. Az az erőteljes lihegéses ún. "gondoskodás", a tomboláshoz hasonlító agressziói már a legelején kijelölik élesen, hogy na, ő egy gonosz karakter és punktum. Kár érte. Sokkal félelmetesebb lenne egy olyan, aki teljesen mindennapinak tűnik vagy mondjuk visszafogott és udvarias, de nem ennyire nyilvánvaló és csak az események láncolatából tűnne ki, hogy igazából egy hatalommániás féreg. Itt már kezdetkor idióta, elmebeteg viselkedéssel. Ki az a gyerek, aki anyjaként tisztelné az ilyet, mikor felnő? Az Agatha Christie regények is azért voltak érdekfeszítőek, mert nem lehetett tudni, hogy ki tett mit. Mondjuk azért nem is szerettem, mert olyan tényeket hallgatott el, amiből szegény olvasó kilogikázhatott volna bármit, aztán a végső Poirot lamentációból derült ki.

      Nekem néha szükségem van limonádéra is. :) Valamiért a Whats wrong with secretary Ms Kim nálam kivágta a biztosítékot, de nem fogod elhinni, mit néztem végig. Ráadásul úgy, hogy a fordítása finoman szólva is hagyott kivetnivalót maga után. Végignéztem a Witch's Love-ot. Csak 12 részes volt, mint kiderült, nincs egy órás egy rész. Ahhoz képest, hogy a főhős egy ropi, egészen aranyosnak találtam a végére, olyan kutyustekintete volt néha, ha nem mondott túl komoly, hosszú mondatokat, hihetően alakított. Magyarázatot ugyan nem kaptam egy-két dologra, de szórakoztató kis szösszenet volt. A legjobban tudod, mi tetszett benne? Annyi intimitást láttam a főhősök közt, mint 5 másik sorozatban együtt! Komolyan. Egy részben is többször átölelték egymást, puszit adtak, csókolóztak, visszacsókoltak, megint vissza. Újabb ölelés. Váratlanul nem féltékenységi jelenetek, meg toporzékolás, hanem békülés. Nagyon édesek voltak, ha mondhatjuk így. :) És ez a sok ölelgetés, meg a másik mindenképpen szándékozó megértése, segítése, ez nekem szívmelengető volt. Nem az az idétlen első csók, kimeredt szemmel, megmerevedő nyakkal, meg ilyesmi, meg utána se azon morfondírozni, hogy húúú, megcsókolt, és a végéig totál hanyagolni az ilyesmit, nagyon természetesek és aranyosak voltak. A 3 boszorkányt együtt meg különösen élveztem. Úgyhogy jó emlékeim maradtak róla. :) Igazán szívderítő és könnyed limonádé volt. ;) Csak a titkár idegesített benne, túltolta a szerepét.

      Törlés
    31. Folyt.

      A LIVE. Szerintem 2018 legjobb sorozata. Nálam bekerült a top5-be, bár fogalmam sincs, mit dobjak onnan ki. :)
      Fontos kérdéseket feszegetett, szinte minden részében. Nem is az újoncok szívatása (gólyabál mondjuk nem volt) a fontos, hanem azok a társadalmi anomáliák, amiket felvázoltak: mint a befolyásos szenátorok, egyedül hagyott gyerekek ügyében nem tudnak intézkedni, fegyverrel rendelkezőt nem tudnak lelőni, korrupt társukat felmentik, példastatuálásképp másikukat felfüggesztik. Rohadt dolgok voltak. Ami a legelején szíven ütött, a diákok tüntetése volt, és mindenki tudta, hogy nekik van igazuk, mégis intézkedni kellett. Igazából ez a sorozat nagyban segített abban, hogy ne csak szemét, aljadék, haszonleső, hatalommániás szennyeknek lássam a zsarukat. Bár szerettem a zsarus filmeket régebben is, de az amerikaiakban, lássuk be, jóval igazságosabb vagy legalábbis idealizáltabb a kép.
      Nagyon szerettem ebben a sorozatban, hogy minden egyes mellékszereplő egy árnyalt, valószerű, hús-vér embert alakított, hihető volt az összes, és nagyon tapintható a bajtársiasság. És ez volt, ami megfogott. Hogy a legfontosabb dolog a bajtársiasság. Vagy ahogy Örkény írta "A legtöbb, amit egy ember a másiknak adni tud, a szolidaritás."
      Az én legeslegkedvencebb kedvencem titok. :) Nem árulom el, de rögtön az elején megdöbbentett. Az ún. férfi főhőssel nem voltam kibékülve, már ha itt beszélhetünk ilyenről, mert igazából az összes szereplő főhős volt, szerintem.

      1. kérdésre a válasz: én nem láttam ilyen összefüggést. Amennyire emlékszem, nem ugyanaz a srác volt. Pusztán rosszul lett a csaj a halál tényétől. De persze lehet, hogy a kis szenyógenyó volt, de mondom, én nem fedeztem fel ilyesmit.

      2. kérdés: próbálok úgy válaszolni, hogy nem értem teljesen. Tehát a lisztes gyilkos. Szerintem nagyon taktikus volt. És amikor majdnem lebukott, a wc-ben, akkor elbújt, mintha nem lenne ott, de aztán leszúrta a rendőrt, mert potya prédának látta vagy mert másképp nem tudott volna elmenekülni. Sang Soon-t pedig szándékosan tévesztette meg, direkt rájátszott, hogy ha kamera van rajta, akkor majd felveszi, ahogy ő könyörög, a rendőr mégis lelövi. Ugye, ha jól emlékszem, csak a hang hallatszott, az nem látszott, ő mit csinál és mint kiderült, bár könyörgő hangon szólalt meg, a másik rendőr fegyveréért nyúlt. Egyértelműen arra játszott, hogy a hangfelvétel alapján majd a rendőrt túlkapásért elítélik, ő meg a gyilkosságai dacára is (feltéve, hogy rá lehetett bizonyítani, mert ez úgy emlékszem, hogy nem volt), megússza.

      Törlés
    32. Sang Soont viszont tuti, ki akarták rúgni, de én úgy értelmeztem, hogy nem leépítési szándék miatt, hanem mert a főnökei megfenyegették a fejeseket azzal a videóval, amiből kiderült, hogy benne vannak alaposan a megkenéses bizniszben. Ez az egész sorozat ilyen borzasztó társadalmi mocsokra hívja fel a figyelmet. Miért nem tud hatékonyan működni a rendőrség sem.. mert a lelkiismeretes dolgozókat elnyomják a kapcslatokkal rendelkezők és kenőpénzt elfogadók.

      A változásról: én azt gondolom, hogy igaza van a népi mondásnak - kutyából nem lesz szalonna - , ez számos esetben bebizonyosodott. A doramák világa nem valós, az óriási pálfordulatok nem hihetők, de becsülöm őket azért, hogy igyekszenek valami normát mutatni, és bocsánatot nyernek a vétkesek. Jelen van a rehabilitáció, nem a minden áron bosszú, mint az amerikaiaknál, hogy akkor "kicsinállaaaaaak!" és a földbe passzírozzák a másikat. Nem törekednek a teljes megsemmisítésre.

      Közben pár órával később folytatom az agymenést, és gőzöm sincs, miről írtam előzőleg. Valami fontosat akartam még... szerintem a kutya és szalonna párhuzamról: az emberek alapvetően nem változnak. Persze egy ember alapállapotban nem olyan, mint Shinsunrikrok-nál a császárné. De amikor egy érzéketlen, bunkó, önző pasi a főszereplő, az ugyanolyan tapló marad 2-5-10 év múlva is, amikor az újdonság varázsa megkopik és visszasüpped a hétköznapokba. Amikor egy férfinél a gondoskodás csúcsát az jelenti, hogy a nő kitakarítja a disznóólját és mindig kaját visz neki, a gyengédség azt, hogy sms-eket írogatnak egymásnak ilyen szövegekkel, hogy "hazaértél? ettél már?", a romantika az, hogy vesz a csávó egy méregdrága táskát vagy béna ékszert (természetesen gyémánttal, mert úgy tűnik az az etalon), az eredetiség az, hogy elviszi a csajt a Namsan toronyhoz meg moziba...nagyon szépen van felvezetve, hogy milyen jóképű és milyen gazdag az ipse és tulajdonképpen mindenféle trauma miatt olyan, amilyen, meg ritka betegsége van, de a nő hatására megváltozik, végre révbe érnek a hihetetlen magányos és közönyös társadalmukban.... akkor sem fog senki sem változni. A jó érzést persze megadja a nézőnek az "óriási" románc, amiben a csaj végre házicselédkedhet a tehetős pasinál, többnyire tovább nem is gondoljuk az egészet. Mikor kezdődhetett ez a gyakorlat, hogy a női lét szépségei az első pasifogásig/esküvőig tartanak? Lovagregények? Később? Előbb? Kíváncsi lennék.

      Törlés
    33. A számból vetted ki a szót a Live-ról! Én is pont ezeket gondoltam! :) Elhiheted, hogy nem annyira egetverően fontos nekem az a két válasz, csak elgondolkodtatott.
      Sejtem, ki lehetett a kedvenced :D A tippem Jang-Mi (Yang-Chon) felesége, akit eleinte én nagyon nem kedveltem, olyan életunt képe volt. Végül viszont ő is a kedvenceim közé nőtte be magát :) Nem emlékszem már rá, hogy akár ő, akár más szereplő tett-e valami olyasmit, amivel engem is megdöbbentett volna az első részben, arra viszont emlékszem, milyen nyersen közölte a férjével, hogy váljanak el. Ez még mindig jobb, mintha megcsalta volna, csak kicsit fura volt nekem. Egy idézetet akartam megosztani, amit talán éppen ő mondott - nem biztos - a sorozat vége felé:
      "Nem a bosszantó, lakossági panaszok a rendőrség ellenségei. A saját országunk az, mely megrág minket, majd félreköp. Most már értem."
      Sajnáltam őt, amiért vele vitették el a balhét, és felfüggesztették. Jaja, a diákokat én is nagyon sajnáltam. nem tudom, én mit tettem volna, valószínűleg követtem volna a parancsot.Hát, nagy lelki erő is kell rendőrnek lenni.

      Ha a The Last Empress-t tovább folytatod, és eljutnál a 38. részig - amit éppen ma néztem - akkor igazi tombolását láthatod majd a császárnőnek :D
      Szerintem az ő karaktere szándékosan lett ennyire nyilvánvalóan gonosznak "készítve". Egy olyan személyt formált az író, aki hataloméhes, mindenkit dróton akar rángatni, még a saját fiát is, s ha valami nem úgy történik, ahogyan tervezte, netalántán keresztbe tesznek neki, irdatlan haragjában nem tudja dühkitörését kezelni. Éppen ez az irónia benne, és szerintem éppen ezért egy ironikus karakter: császárnőként elvileg mindent türelmesen, megfontoltan kellene kezelnie, még ha rossz szándékok is vezérlik, de a nyugodtság egyáltalán nem jellemző rá. Mondjuk eléggé szánalmasnak tűnt a mai részben, ahogyan tombolva borongatta a bútorokat, miközben azt kiabálta, ő a koreai birodalom császárnője.
      Jaja, a császár :D Emlékszem arra a jelenetre. Hát, sok ilyen pofa vágása lesz :) Jól áll Shin Sung Rok-nak ez a szerep. Szerintem elég kifejezően játssza a szerepét. Szó szerint utálni lehet viselkedéséért, aztán... aztán összezavarodsz és elkezded sajnálni.

      Mindenesetre értenek a feszültség fokozásához. Szó szerint két-három részen keresztül megy az oda-vissza pinpong, hogy ki ölte meg C-t. Egyszer úgy gondolod, hogy X, egyszer meg úgy, hogy Y, aztán megint X, aztán megint Y... Majd feltűnik a porondon Z és W is, és már végképp nem tudod, hogy akkor Te is nézőként kinek higgy. :D

      Törlés
    34. A Witch's love-ba majd belenézek, hogy tetszene-e. Most én is kinéztem egy limonádét(?), még nem tudom mennyire lesz az. All about my romance és az a pasi benne a főszereplő, aki a Mr. Back-ben is volt.
      Jut eszembe! Mr. Back vagy Mr. Baek, befejeztem :) Aranyos egy sorozat volt, igaz az utolsó rész második felét végigbőgtem, de összességében szép befejezést kapott :) (Nem éppen a jól megszokott sablonost.) Neked is ajánlom Sora, ha olvasnád ezt a hozzászólást, mert Jang Nara benne a női főszereplő, és az Örök bálna díj értékeléseiből tudjuk, hogy neked is Ő az egyik kedvenced :) Persze, csak ha érdekel.
      Jó, hogy ezt a férfiszínészt választották, illett hozzá ez a szerep. Hiába szerinted majomképűnek nézne ki, akkor is tehetséges színész. Én inkább az agyonplasztikázott színésznőktől, vagy a természetesen szép, viszont tehetségtelen színésznőktől menekülök!
      A nyak-és szemmerevedést csók közben én is rühellem! Annyira természetellenes. Most komolyan? Kinek dülledne ki ennyire a szeme? Úgy tűnnek olyankor, mint akik emberbőrbe bújt földönkívüliek lennének, akik sosem csókolóztak még a fajukon belül (mint a Csúcsfejekben) és ez rémesen meglepné őket. Még akkor hihető is lenne eme reakció.

      Jaj, a Healer-t meg ne nézd! Engem kiakasztott. Elöljáróban, megkeresheted itt a blogon a sorozat értékelését, írtam oda kb 4 éve nem túl pozitív whaleményt. Park Min Young a női főszereplő. Ha nagyon meg akarod nézni, belevághatsz, de nekem nem jött be. Nálam többszörösen kiverte a biztosítékot, hogy a Healer pasi elmegy ahhoz az újsághoz dolgozni, ahol a csaj is dolgozik, és szerinted mivel álcázza magát, hogy ne ismerjék fel? Na mivel? Hát egy szemüveggel :D A Superman féle taktikát alkalmazza, ha lent a szemüveg, akkor tudják, ő a Healer, ha fent van rajta, akkor meg nem. Ugye, milyen okos szemüveg megoldás ez? Ja, és akkor a végén, a befejező részek egyikében, amikor felvételt készített magáról a pasi (már nem emlékszem, hogy kinek és miért készítette), kaján vigyorral a száján mondja, hogy fogalma sincs miért szereti a nőt, csak szereti. TOTÁLISAN KIAKASZTOTT. Egy értelmes és pozitív dolog volt az egész sorozatban számomra: az Eternal Love c. betétdal. Na, az szép volt. Meg az ahjumma, Healer hacker-segédje, Kim Mi-Kyung. Ő is ott van sok sorozatban üde színfoltként :) Egyik kedvenc színésznőm :) Ja, a férfi főszereplőt biztos tudod, hogy Ji Chang Wook az.
      Én hülye, Park Min Younggal megnéztem egy-két interjút, mikor ezt a sorozatot forgatták. Megkérdezte tőle a riporter, miért nézzék meg a sorozatot, mire vigyori szájjal "Mert ő szerepel benne, ha-ha-ha" felelte ördögi kacajjal kísérve.

      Amúgy, én mindig egy hozzászólást tervezek, egyet is írok, s amikor végre elküldeném, nem enged tovább 4096 karakternél többet, azt hiszem ennyinél. Ilyenkor kivágom kb a felét és új hsz-be teszem be. Így lesz kettő. A harmadik meg vagy szintén karaktertöbblet miatt, vagy azért, mert elfelejtettem valamit, és ha akkor nem írom le, később nem biztos, hogy eszembe jut.

      Törlés
    35. Azzal egyetértek, hogyha túl hirtelen történik meg a változás, az nem valószerű. Ahhoz pedig, hogy egy negatív alak tényleg elkezdjen változni, szépen, a maga módján, ahhoz pedig nem 16 vagy 32 rész kellene, hanem annál sokkal több. Hogy ne gyorstalpalóban történjen meg a változás, hanem a valóságnak megfelelően. Én is utálom, amikor már a 2. részben, különösen a pasik, a mellkasukat szorongatják, hogy vajon miért érez itt valamit, amikor meglátja a csajt. Én hiszek a változásban, ugyanakkor azt is hiszem, hogy nem mindenki változik meg.

      Éppen ezért nem nézek már amerikai sorozatokat/filmeket, csak tényleg nagyon-nagyon ritkán. Mert, akár a Disney mesében vagy képregény feldolgozásokban, arra összpontosítanak, hogy a gonoszt megsemmisítsék, mint ahogyan te is utaltál rá. Miért? Ha a jó megöli a gonoszt azzal nem válik ő is automatikusan gonosszá, gyilkossá? (Kivéve önvédelem esetén.) Hogy nevezhetünk valakit azok után is jónak, miután legyőzte ellenfelét? Csak azért marad jó, mert végzett a csúnya, rossz fiúval? Hát nem az tenné őket nemessé, jóságossá, hogy nem gyilkolnák meg a másikat, hanem megbocsátást tanúsítanának? Nem?

      Ezt hogy érted itt a végén? A női lét szépségét, hogy csak a pasifogásig/esküvőig tart? Hogy egy nő, addig vigyáz arra, hogy nőies maradjon, míg a kiszemeltet meg nem szerzi ilyen-olyan formában? Így?

      Törlés
    36. Szia!

      Na, megint visszafelé. "A női lét szépsége". Nem, nem így. Hogy fizikailag addig virágzik a nő, míg férjhez nem megy. A létére gondoltam. Úgy tűnik a sok filmből és könyvből, hogy addig érdekes egy nő, amíg. És az életének az első fele, amikor férjet fog és férjhez megy, aranykorként van ábrázolva. A csúcspont természetesen a férjesülés (meg az anyósülés, hehhe). Addig érdekes, addig tart, és utána kaput, a nő megszűnik bármiféle inspiráció forrása lenni. Jó, lehet még anya... Az egész körítés olyan üzenetet hordoz egy felnövő lánynak, hogy ez a része az életének az érdekes. Nemtom, érthető voltam-e.

      Közben eszembe jutott, hogy egy-két dologra elfelejtettem válaszolni, amit még akartam.

      A mellkasszorongatást hagyjuk. Frászt kapok tőle. Meg a "miért van ilyen melegem?"... kitalálhatnának már valami mást. Nincs tudatában felnőtt ember, hogy miért ver gyorsabban a szíve, meg pirul el? Ne röhögtessenek.

      Park Min Young a Ms. Kim? Na neeem. Egy sorozatot se leszek hajlandó megnézni vele. Már a Sunkyunkwan Scandal-ban is irritált egy kicsit, pláne, hogy olyan törpe, a normál magasságú fiúk közt is durva volt. Ezzel simán lebukhatott volna. De amikor ott fürdőzött a gyertyafényben... bár nyilván nem az ő ötlete volt. A City Huntert miatta nem bírtam végignézni. Agyamra ment a pofáival. Ez a Ms. Kim újabb szeg a koporsójába. Főleg, hogy megnéztem a plasztikáját, hát... nem lett volna rokonszenves a régi arcával sem. Nem azért, mert csúnyább, hanem mert van benne valami törtető kíméletlenség. Szerintem.
      A plasztikáról jut eszembe; mikor megnéztem az Last Empress első részét, én is belefutottam a színésznőbe, akit mondtál, hogy elcseszték a plasztikáját. Nem így néztem, de annyira szemet szúrt, hogy hasonlít ez a nő valakire, de olyan, mintha egy másik színésznőnek a ronggyá varrt zombimása lenne... Jesszus. Szörnyű lett.
      És ugyanerről a sorozatról szólván: nyilván szándékos volt, hogy a császárnő olyan, amilyen, ezzel lehet, hogy olyasmi dramaturgiai szándék is van, hogy ne legyen túl valószerű egy karakter. Így kevésbé hihető, nem von párhuzamot senki, és megadja a képzeletbeliség alapját. De akkor is... én sajnálom, nekem ezzel el lett rontva. Egy olyan karakter - nem fontos, hogy mindig türelmes legyen, stb. - de egy hétköznapinak kinéző karakter, akiről csak apránként derülne ki, hogy milyen aljas, akinek a látszatkedvességének bedőlnél, és sokára hullana le a hályog a szemedről... na, aaaz az igazi gonosz. Ez nekem így egy karikatúra. Sajnos.

      A Live: Nem, nem, kedvenc volt Jang Mi is, de nem a legesleg. Nem talált.
      :) viszont akartam is mondani, miután említetted, hogy a zenéje nagyon jó volt, végre nem az a vernyogó, nyálas áriázás, pl. a Carry me az egyik, ami pendrive-on megvan, és rendszeresen hallgatom a kocsiban. :)

      Nekem a komment hosszúsága nem akadály, sejtem, hogy nem férek bele, és inkább eleve többet írok, ami engem nagyon bosszant, hogy időről- időre jönnek ezek a "pipáld ki a képen a buszokat" és még újabbakat pörget. És 3 egymás utáni kommentnél ezeket eljátszani...

      Törlés
    37. Detto! :D Nekem is rajta van MP4-en a Carry me! :)

      Igen, érthető, utána már le is esett, hogy a valóságban és ezekben a sorozatokban is csak a férjszerzésig összpontosítanak az élet szépségére, a kalandra, a nőiességre. Ennek egyik kiváló példája a Strong Woman Do Bong Soon. 15 részen keresztül nem akarta ezt a képességet, illetve a sorozat felétől a főnökéért nyáladzott, majd az utolsó részben, anyaként, rájött, ő még élni akar, továbbá megmenteni a világot. No comment...

      Akkor nem találgatok :)

      A császárnő végig ilyen lesz, engem benne pusztán az zavar, hogy nem lehet kiírtani, akár a gyomot. Ezt csak átvitt értelemben értem.

      A Healerről még egy kicsit. Nyilván nemcsak a szemüvegtrükk miatt nem jött be, hanem azért sem, mert egy olyan szerelmet próbáltak lenyeletni a nézővel, ami sehogy sem akart működni. A férfi színész hiába próbálkozott a kémiával, Young kisasszony sehogy sem akart kémiai reakcióba lépni vele, ezért számomra a kettejük kapcsolata hiteltelen volt, ezért maga a sorozat élvezhetetlen is.
      Young-gal nekem az a gondom, hogy nem élvezettel játszik. Inkább nagyon le akarja tudni a szerepét, az adott jelenetet. Nekem ez érződik a játékából. Én sem nézem meg a filmjeit, a Healer is nagy csalódás volt. Talán, ha más játszotta volna benne a női főszerepet, jobb szájízzel gondoltam volna rá.

      Törlés
  2. Részemről is nagy kammillázások voltak az eredményeket látva...

    VálaszTörlés