2012. május 16., szerda

Filmajánló: Boku no hatsukoi wo kimi ni sasagu / I Give My First Love to You


Rendező: Shinjo Takehiko
Év: 2009
Játékidő: 122 perc
Szereplők: Inoue Mao, Okada Masaki, Sugimoto Tetta
Több infó: >>itt<<

Amikor először megláttam, hogy kik a főszereplők felsikítottam, hogy vááá SEKIME!!! Okada Masaki a Hana-Kimiben játszotta a tökéletesen szerencsétlen srácot, akinek mindenki elfelejtette a nevét, és cosplayelnie kellett, hogy elnyerje a hőn áhított lány szívét. Plusz, ha ezt  a reklámot meglátom röhögőgörcsöt kapok. :DA másik nagyon pozitív, hogy a partnere Inoue Maou, akit korábban a Hana Yori Dangóban láttam és jó ismerős színészekkel nézni bármit is. Legalábbis nekem. :D

Alapsztori:
Takuma és Mayu 8 éves. Takuma szívbetegséggel kórházban "fekszik" - inkább játszik - és az orvosa lánya a makk egészséges Mayu mindennap meglátogatja. Megígérik egymásnak, hogy összeházasodnak és hasonló cukiságokat, amiket a gyerekek szoktak eltervezni, de kiderül, hogy Takuma gyógyíthatatlan beteg, és nem fogja megérni a 20 éves kort. Eltelik hét év, és Mayu és Takuma még mindig együtt vannak. A lány hiperérzékeny módon vigyázz Takumára, nehogy túlhajtsa magát, és amikor csak teheti Takuma nyakán, vállán, karján "lóg". A fiú viszont most kezd rájönni, hogy hiába szereti Mayut, ha ez így folytatódik tovább Mayu soha nem fogja tudni őt elengedni ha meghal, ami hamarosan be fog következni...
Vélemény:
Nem olvastam még a mangát, talán csak a legelső fejezetet, szóval egyáltalán nem tudom összehasonlítani vele. Annyi biztos, hogy több szereplőt vonultat fel a manga és teljesen más véget is fog érni, mint a film. Anime azt hiszem, még nem készült belőle.
Valamilyen szinten tetszett a film. Jól fel lett építve, még ha sokszor kicsit csöpögősnek is éreztem a narrációkat, erőltetettnek a legvégét Kou-kun balesetét, és a film legeslegvégét. A színészek is kitettek magukért, hangulatos lett és nem megszokott.
Nem ajánlom azoknak, akik könnyed kikapcsolódásra vágynak, mert a karakterek végig szenvedik a filmet. Ajánlom azoknak, akik kicsit komolyabb, érzelgősebb filmet szeretnének megnézni, felkészülve az esetleges negatív befejezésre.

Trailer: Pontozás:
Cselekmény: 10/6
Színészek: 10/8
Zene: 10/7

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése