2013. december 11., szerda

Ismertető: Panda and the Hedgehog

Emlékszem azt írtam egyszer, hogy annak ellenére, hogy sok rosszat hallok róla, azért végig fogom nézni és talán szeretni is fogom ezt a doramát... nagyon nem így lett. :D


Műfaj: romantikus, komédia
Év: 2012
Epizódok: 16
Csatorna: Channel A
Szereplők:
Lee DongHae - Go Seung Ji
Yoon Seung Ah - Pan Da Yang
Choi Jin Hyuk - Choi Won Il

Történet:
Pan Da Yang és testvére a Panda Kávézót próbálják életben tartani, kevés sikerrel, mert a cukrászuk borzalmas. (mint utóbb kiderült, nem is ez a végzetsége) Da Yang álma hogy olyan cukrászdája legyen mint a híres neves Saint Honore.
Ko Seung Ji a nagyapja pékség/cukrászdájában cukrászként dolgozik. Büntetett előélete miatt nem vették fel a Saint Honoréba. Minden vágya, hogy legyőzze azt, ezért a galád tettért.
Won Il hosszú Amerikában lévő tanulmányai után hazaérkezik és beáll szülei cukrászatának vezetői közé és elhatározza bármi áron megvédi a Saint Honorét.
Seung Ji, hogy ne legyen nagyapja lába alatt elkezd a Panda Kávézóban dolgozni és azt egyre sikeresebbé tenni. Won Il pedig első, gyerekkori szerelmét keresve rátalál Pan Da Yangra.

Whalemény:
Nem számítottam túl sokra, amikor úgy döntöttünk megnézzük, mert a visszhangja nem volt túl jó, és a trailerek és képek alapján sem tűnt huh, de meg akarjuk nézni sorozatnak. Valóban nem az. Az egyedüli dolog talán, ami miatt végül mégis végig néztünk, az Sora nagy kedvence: Lee Donghae.

Amikor kiderült, hogy a főszereplő csajt Pan Da Yang-nak hívják kb. sírtam. Nem bírom az ehhez hasonló gáz utalgatásokat. Ebből jött a Panda jelző, és a sokszor túl sok helyen elhangzó mondat, hogy a botvékonyságú, rohadt alacsony lány egy panda, aki a Panda kávézót üzemelteti.
Donghae-ra állandóan a sündisznó jelzőt aggatták kötelező jelleggel. És képesek voltak a kicsit odamondogatós karakternek adni egy tetoválást, ami kb. egy gyerekrajz sündisznót ábrázol. Ezen kívül Donghae szájába adtak egy értelmetlen versikét, (mintha a Secret Garden utánzata lenne) amit később már az egész főszereplő gárda együtt dudorászott, mondogatott.
Kicsit túl bonyolult Pan Da és a két fiú gyerekkori kapcsolata, az elején azt se értettem kit hívott Pan Da sündisznónak, vagy éppen melyik gyerekkel mi történik éppen, mert normálisan alig lett elmondva ez a nézőknek. (vagy csak a felirat volt annyira gáz)

A történet is csapongott, az elején nagy felhangja volt annak, hogy mindhárom szereplő mást akar a Saint Honoréval, végül totál más kerekedett ki belőle. Szóljon ha valaki értette, hogy Donghae miért ment el otthonról, amikor senkit nem zavart volna, hiába próbálták ezt nekünk bebeszélni. Továbbá jelentkezzen az is, akinek világos, hogy Pan Da hogyan élte eddig túl a világot, mert egy rakás szerencsétlenség a rosszabbik értelemben. Jószerivel semmire sem jó, csak van egy szülőktől örökölt kávézója, amit normálisan igazgatni sem tud és Seung Ji nélkül egy nagy nulla lenne. Irányába akkor telt be totálisan a pohár, amikor a két megvadulok olyan helyes pasi bevallotta, hogy nem közömbösek felé, és a csaj mint egy butácska liba nem tudván dönteni elkezdte őket versenyeztetni. Továbbá nem tudom eléggé kifejezni mennyire vertem a falba a fejem, amikor Pan Da előjött a házasság és gyerek dologgal, amikor konkrétan még nem is csókolózott egyik potenciális pasijelölttel sem.
De hogy visszatérjünk a sztorira: a Saint Honoré elleni harc hamar kifulladt, pedig igazán jó lett volna azt látni, hogy a Panda kávézó sok megpróbáltatás után képes magasabbra emelkedni, majd vergődünk egy kicsit a szerelmi szálon és mondvacsinált problémát alkotnak abból, hogy Seung Ji börtönben volt. A legtöbb jellemvonás (pl: hogy Won Il nem eszik sütit, vagy az indok, hogy miért vett a boncmester apa egy kávézót a lányainak) gagyi. Az egész ide-oda ugrált, hol ez, hol az lett hirtelen fontos és a karakterek többségével sem voltam nagyon kibékülve. 


Pan Da Yang
Róla írtam már fentebb, de ha nagyon röviden kéne jellemezni. Egy igazi kis naiv liba, akinek nem hogy magáról, de a világról nincs fogalma. Értelmi és viselkedési szintje vetekszik egy kiscsoportos óvodáséval.
A Da Yangot alakító színésznő eddigi sorozatai alapján szerintem nem alkotott kiemelkedőt (és szerintem ezután sem fog) de az tuti, hogy ha ezen a szerepen múlna egy életre megutálnám. (tudom, csak egy kicsit süt a gyűlölet felé, :D de nem tudok nem haragudni erre a karakterre, annyira gázra sikerült)

Ko Seung Ji
A mindenki által sündisznónak nevezett cukrász, aki tehetségével több éves tapasztalattal rendelkező cukrászokat taszít le a Taigetoszról. Nem értem miért sündisznó a beceneve, amikor jelleme ezt egyáltalán nem indokolja. Donghaet korábban láttam a Skip Beat élő szereplős verziójában és abban se mondtam volna rá, hogy pocsék színész (mondjuk kiválónak se mondanám) itt se adnék neki Oscart.

Won Il
Az elején örültem Jin Hyuk jelenlétének a sorozatban, majd végül amikor jobban kibontakozott a karaktere inkább kívántam, hogy bárcsak ne ő játszotta volna el a 30 éves, de egy tízéves szintjén lévő Won Ilt. Szegény nagyon gyerek ebben a szerepben, ez tipikusan a rossz színészt választottak eset.

Ha nem akarod, hogy fájjon nem igazán ezt ajánlanám megnézésre. Én egyszer képes voltam végig nézni, mert egy-két jelenet akadt, amit tudtam értékelni, (várj! nem, nem akadt, végig szenvedtem) szóval még egyszer nem ülnék le elé. Másnak azért nem ajánlanám, mert ennél jobb sorozatokat is meg tud nézni az alatt idő alatt, amit erre pazarolna el.

Felirat:
Amire felhívnám a figyelmet, hogy ezt a sorozatot sem érdemes magyar felirattal nézni. Ha már érzi az ember sorozatnézés közben, hogy ide nem ez a mondat való, vagy teljesen értelmetlen egy-egy kijelentés akkor ott már bajok vannak.

Pontozás:
Cselekmény: 3/10
Színészek: 5/10
Zene: 5/10

9 megjegyzés:

  1. Én anno nagyon élveztem ezt a drámát. Szerintem könnyed, laza, és szórakoztató volt. Won Il tesóját alakító csaj kiemelkedően tehetséges, és imádtam a bromance-t a fiúk között. :D
    Azért nevezik folyamatosan Sündisznónak, mert a neve nagyon hasonlít a koreai "sündisznó" szóra. 고슴도치 (goseumdochi - Ko Seung Ji)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Úúú, úúú. Tényleg! Won Il tesóját tök kihagytam. Szegééény. :D Őt én is nagyon kedveltem. Talán ő volt az egyetlen, akit kedveltem a sorozatban. :D

      Igen, tudom, a neve. Mégis állandóan olyanokkal jöttek, hogy élezi a tüskéit, meg hasonlók -_- Mint Da Yangnál, hogy a pandák nem szeretnek hegyet mászni és hasonlók... engem ezek kikészítettek. xD

      Törlés
    2. Húúúú, mit találtam!
      Hat hónap börtön és két év felfügesztetett kapott.
      http://www.allkpop.com/article/2013/12/comedian-song-in-hwa-sentenced-to-6-months-jail-2-years-suspended-sentence-for-marijuana-use#axzz2ozI0FNuK

      Törlés
    3. De durva! Mondjuk egy ilyen botrány simán derékba tud törni egy karriert. Pedig amúgy szerintem nagyon sok tehetsége van a csajnak, én látok benne potenciált.

      Törlés
  2. Bár még csak a 4. résznél tartok, eddigi véleményem:
    Igaz, h csak mellékszerepekben láttam Yoon Seung Aht - Pan Dat alakító színésznőt- én szeretem. Jó karaktereket kapott eddig és a hangja is egyéni
    A történet szélcsap, kapkodó és tényleg nem a "hogyan váljunk jobbá-erősebbé a Saint Honorénál" marad a vezérfonal?????? Ne már!!!
    Won Il nagyon jól játsza a durcás, első szerelméhez ragaszkodó típust, de sokszor elgondolkodtam, h hol van a főnök belőle? Jobban örültem vna, ha tényleg keménykezű Főnök és csak Pan Daval kapcsolatban válik "elmeroggyanttá"
    Won Il apjával sem tok zöldágra vergődni, nem értem, h mit akar.
    Szomszédnénit sem értem, h azonkívül, h szereti a jó süteményeket és a szép fiúkat, mit vezényelget ?
    Imot és Won Il hugát csippantom.
    A feliratról sajnos sok jót nem tok elmondani. Sokszor látható, h nincsenek összefüggésben a mondtok tartalmilag. Nem mindegy, hogy milyen ragot, igekötőt használunk, mert jelentésváltozást okoz.
    Mindezek ellénre egyelőre élvezem: könnyű nyári limonádé.

    VálaszTörlés
  3. Jajj és majd elfelejtettem az "erőtadóversikét", amivel nem lenne gondom, ha nem latinkifejezések tömkelege lenne romanizálva. Olyan, mintha a kisnövényhatározót olvasnám. :(

    VálaszTörlés
  4. Hi all !
    .
    Hogy írják a KORON BÁSÉT ?
    .
    Azt a tortás franciai süteményt - amit a nagyapó készített !

    VálaszTörlés