2014. február 19., szerda

Ismertető: Dream High

Nagy úúúú és áááá a következő nosztalgia doramának. Szerencsére én kaptam a nemes feladatot, hogy kaparjam össze emlékeimet erről a sorozatról.
Tudom, tudom kicsit már túl sok a nosztalgia, de őszintén szólva mostanában elég kevés sorozatot láttunk végig, mert az éppen most futókat nézzük. Hamarosan lesz friss a legújabb doramákról is. :)

Műfaj: iskolai élet,
Epizódok száma: 16
Év:
Csatorna:
Szereplők:
Suzy - Go Hye Mi
Kim Soo Hyun - Song Sam Dong
Taecyeon - Jin Gook / Hyun Shi Hyuk
Kang Yi Suk - child Jin Gook
Ham Eun Jung - Yoon Baek Hee
Wooyoung - Jason
IU - Kim Pil Sook

Történet:
Röviden összefoglalva arról szól, hogy hat teljesen különböző jellemű és hátterű fiatal speciális módon bekerül a Kirin művészeti iskolában, ahol reményeik szerint egyszer énekessé vállnak. Mint mindenhol rengeteg buktatóval kell szembe nézniük, és mivel a fiúk és lányok sokáig nem közömbösek egymás iránt, így szerelmi sokszögek is kialakulnak. Egy sorozat, ami tele van zenével, fiatalokkal és álmokkal.

Whalemény:
Amikor pár éve néztük az egyik kedvenc doramám volt. Diákok akik mindent megtesznek azért, hogy az álmaik valóra váljanak. Azt hiszem sokaknak van szüksége ehhez hasonló alkotásokra, hogy erőt merítsen belőlük a saját álmaihoz. Huh, de nagyot mondtam már az elején. Megpróbálom bizonyítani is, de előbb húzzuk azért le egy kicsit, mert azért a Dream High sem hibátlan. :D
Mondhatnánk rá, hogy ilyen olyan jól megoldott, kidolgozott, és zseniális alkotás, de igazából nem az, neki is megvannak a maga buta hibái:
  1. Az iskola egy átalakított raktárkomplexum, amit nem nagyon takargattak. (ha mégis iskola lenne vagy valami más, sorry, de eléggé autentikus) a másik elbaltázott dolog ezzel kapcsolatban, hogy a raktárban nincs fűtés, ezért naphuszonnégyben a szereplők leheletét nézhetjük az iskola falain belül. (bár ezen idővel javítottak, vagy csak az időjárás lett enyhébb :D)
  2. Hye Mi érzelmi világa, amit nem tudtam hova tenni. Hol Jin Gook felé húz, hol Sam Dong felé.
  3. A K betűs medál miatt volt a sorozatban K grouptól kezdve Miss K-án át simán K nevű előadó is, amibe fektethettek volna több fantáziát. 
  4. Az uzsorásból lett jótét lélek Ma Do Sik igazgatót pedig asszem ennek a listának a legelejére kéne raknom, ha béna megoldásokról akarok beszélni.
Azonban mint említettem nekem az egyik kedvenc sorozatom. De miért? Mert fiatalok és talán idősebbek számára minden megvan egy jó kis sorozathoz: álmok, szerelmi háromszög, barátból lett ellenség, fülbe mászó zene, akadályok amiket le kell küzdeni. A sorozat mozgatórugója az az esély, amit az erősen furcsa (talán sok xanaxot szed) Kirin igazgató ad a diákoknak és a tanulók küzdelmei, reményei, álmai tartják meg a sorozatot.
Külön remek húzás volt a medál folyamatos vándorlása a hat főszereplő között, azt pedig szerintem zseniális, hogy az első részben konkrétan a sorozat végét látjuk, de nem tudjuk kiről van szó, csak egy híres grammy díjra jelölt énekesről beszél mindenki. A sorozat közben rakjuk össze, hogy az az Amerikában is híres K nevű énekes hatuk közül valaki, de hogy ki az, csak a legvégén derül ki. Nem árulom el ki az, de az a szereplő vált világhírűvé, aki szerintem a legjobban megérdemelte.
Én a mai napig sírok ezen: Dream High - Genie Hiába látszik a kivárás, a megszerkesztettség, én ezen a jeleneten a mai napig bőgök, mert őszinte. Az hogy nem a szerelmi szálakon volt a hangsúly nagy előnye a doramának, így lesz kicsit életszagúbb, még ha a valóságban nem is így működik a Kpop sztárrá válás. 
A főszereplő hat diák jelleme mindenkinek tartogat kedvelni valót. Nekem például a legelejétől Sam Dong volt a kedvencem.

Go Hye Mi
A hatalmas tehetséggel megáldott Hye Mi természete borzalmas, ami nem alkalmas arra, hogy színpadon álljon. Az igazgató mégis esélyt ad neki, mert lát benne valamit.
Az első szerepe Bae Suzynak és az alakítása alapján meg is alapozta magának a további fő/mellékszerepeket, mert kezdő létére kiemelkedően teljesített. Bár ahogy nézem most az arcát és itt a sorozatban... tuti keskenyíttetett rajta. :D




Song Sam Dong
A vidéken élő, tájszólásos, hangyányit bugyuta fiú egy híres énekes fia, és őstehetség. Sam Dongnak mindent meg kell tanulnia, nemcsak a színpadi mozgást, hanem alkalmazkodnia Szöulhoz, közben pedig Hye Mit próbálja megvédeni minden áron.
Nem csak Suzynak, hanem Soo Hyunnak is az első komolyabb szerepe volt, és zseniálisan alakított. Nem mellesleg ő volt a hatból az egyetlen, aki nem egy Kpop csapatból jött, mégis sikerült megállnia a helyét a sok énekes között.


Kim Pil Suk és Jason
Nem akartam őket különszedni, mert a sorozatban is rettentő mód együtt vannak kezelve. Jason karaktere szerintem nem sikerült elég mélyre, viszont Pil Sukkal való kapcsolata lényegesen javított rajta.
Pil Sukot pedig melyik kilókkal küzdő lány ne szeretné? Hiába volt esetlen és kicsit reménytelen, de a sugárzó pozitív energiái miatt én képtelen lettem volna őt nem szeretni.
Hogy ne szakítsuk meg a sort IU-nak és Wooyoungnak is első dorama szerepe volt, bár Wooyoungnak az első és utolsó szerepe. IU szerencsére nem hagyta abba a színészkedést, bár a Pretty boyt igazán visszamondhatta volna. :D

Jin Gook
Talán ő volt a hatos fogatban, aki a legtávolabb állt tőlem. Politikus apja miatt konkrétan titkos, hogy kinek a fia, és mivel rappelni és táncolni akar a harc kettőjük között csak fokozódik. Nekem Jin Gook túl idealizált lett a hibátlanságával és folyton segítőkész gondolkodásmódjával.
Taec számára igaz nem az első szerep volt, de hatuk közül talán ő alakított a leggyengébben. Nekem a Who are youban sokkal jobban tetszett, bár az meg nem állt jól neki. :D Mindig van valami problémám vele, de azért szeressünk Taec. :D


Yoon Baek Hee
Hye Mi követője, akit Hye Mi a porba aláz, ezért előbújik belőle a kisördög és sorra halmozza majd a hibákat és sokat kellemetlenkedik majd.
Eun Jung nem első szereplése volt már ez, amit a lábsérülése ellenére vállalt el. Szerintem jól alakított, bár nem kiemelkedően.







Elég széles a paletta a szereplőkből, az író megpróbálta a lehetetlent és felvonultatni a fiatalok főbb típusait. :D Mindenképp ajánlom megnézésre, engem nagyon megfogott az egész hangulata és másodjára is párszor könnybe lábadt a szemem. Érthetetlen. :D Ajánlom. :)

Végszónak pedig egy nagyon poén idézet a sorozatból:
"Ezen a világon nincsenek csúnya lányok, csak lusták."


Magyar felirat

Pontozás:
Cselekmény: 10/10
Színészek: 9/10
Zene: 10/10

7 megjegyzés:

  1. Szia Amy! A Draeam High-t már én is el akartam kezdeni, de nem találtam hozzá a magyar feliratot. Mint írtad, ahol fent volt, már törölték. Nem tudnál esetleg segíteni, hogy kitől vagy hogyan szerezhetném meg? Az email címem rekucy93@citromail.hu. Ha esetleg tudnál valamit, írj erre az email címre, kérlek. :)

    VálaszTörlés
  2. Indavideon 14 részig fenn van.

    VálaszTörlés
  3. Ki lesz a végén a K nevü énekes?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Húúúú, ha itt elárulnám lehet sokan leszednék a fejem a őrült nagy spoiler miatt. :D

      Törlés
  4. És az utolsó két részt hol nézzem meg akkor? (Szigorúan letöltés nèlkül, mert az nem műkődik:/)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos én pár éve letöltve néztem meg, (azóta már szerintem nincs is meg a sorozat) nem tudom azóta hova került fel... :/

      Törlés
  5. Már nagyon régóta terveztem, hogy megnézzem ezt a sorozatot. Most végül rászántam magam :) Megmondom őszintén, egy kicsit tartottam ettől a sorozattól. (Tinikről szóló zenés sorozat, biztos nincs nagy sztorija...) De kellemes csalódás volt. Hye Mi karaktere sokáig nagyon nem tetszett. Beképzelt, önző lánynak tartottam. Igazából nem is kedveltem meg annyira, inkább azt mondanám, hogy az egész csapatot szerettem meg. Kedvenc szereplőm Sam Dong volt, a maga kis falusias stílusával, kedvességével. A dalok pedig nagyon tetszenek. :) Szerintem érdemes megnézni egyszer. :)

    VálaszTörlés