2014. február 26., szerda

Ismertető: Prime Minister and I

Eléggé rég kerül ki a blogra viszonylag friss sorozat, és hogy megtörjem a sort, elkészítettem a Prime minister and I ismertetőjét.

Cím: Prime Minister and I
Műfaj: romantikus, család, komédia
Epizódok száma: 16
Év: 2013/2014
Csatorna: KBS2
Szereplők:
Lee Bum Soo - Kwon Yul
Im Yoon Ah - Nam Da Jung
Yoon Shi Yoon - Kang In Ho
Chae Jung Ahn - Seo Hye Joo
Ryu Jin - Park Joon Ki

Történet:
Kwon Yul Korea valaha élt legfiatalabb miniszterelnökévé lépett elő a választások során. Három gyerekét neveli  teljesen egyedül, példamutató életvitele miatt sokak számára példaképpé vált. Épp ezért a bulvár lapok kiakarják róla teregetni a szennyest. (már ha van neki) Emiatt akaszkodik rá az egyik szennylapnál dolgozó újságíró Nam Da Jung, aki végül elég félreérthető helyzetbe kerül a Kwon Yullal, ezért kénytelenek egy állházasságot mímelni egész Dél-Koreának. Da Jungnak nem csak a gyerekekkel kell megbirkóznia, de a menthetetlenül konzervatív elveket valló Kwon Yullal is meggyűlik a baja.

Whalemény:
Hatalmas közös kiborulást rendeztünk barátnőinkkel, amikor megláttuk a sorozat bevezető trailerjeit. Mivel hárman is nagy SNSD rajongók vagyunk, és egy közülünk nagy Yoona fan, ezért teljesen kiakadtunk azon, hogy miért boronálják össze egy "tök öreg" fószerrel.
Ez így első leírásra elég hülyén hangzik, de nekem Yoona nem olyan karakter, aki egy nála sokkal idősebb férfihez való lenne.
Erre viszont a sorozat erősen rácáfolt. Sose gondoltam Yoonát kiemelkedő színésznőnek. Ő egy idolbanda tipikus visulja, akinek az a feladata, hogy mindenhol ott legyen. Igazából továbbra is ez Yoona főszerepe, viszont ebben a sorozatban azért kicsit megcsillantott abból a tehetségből, ami miatt felvették az SM-hez. Totálisan jól állt neki Da Jung karaktere. Egy interjúban el is hangzott, hogy azért választották őt, mert Yoonát tartották erre a legalkalmasabbnak a személyiségbeli hasonlóságok miatt. Lehet emiatt vagy azért mert már gyűjtött egy kis tapasztalatot, de pozitívan csalódtam most benne.
A történet nem mondható szokványosnak, bár kliséktől sem mentes. Eléggé családiasra sikerült a gyerekek miatt, akik az elején ha nem voltak annyira nagy durranások, de lassan-lassan ők is egyre közelebb kerültek hozzánk. Nagyon érdekes folyamat volt látni Da Jung milyen természetesen illeszkedik be az anya szerepbe, és mennyire "megszokja" egymás jelenlétét a két fő karakter. A történetvezetés nem ugrált, szépen lassan alakultak ki a dolgok, ami igazán kellemessé tette az egészet. Nem rágtuk le a körmünk minden rész után, viszont kellemesen eltöltöttük azokat az órákat, amiket a nézésére szántunk. Szerencsére a humort nem hanyagolták el, bár én többet is elviseltem volna. A "fő gonosz" töketlensége kicsit béna és nem tudom hova rakni. Végül az após megjelenése teszi komollyá a Kwon Yul elé állított akadályt, de ez sem bontódik ki jobban. Ezt eléggé sajnálom, mert így inkább Da Jung és Kwon Yul évődésén lett több hangsúly, amit kompenzált volna kicsit egy kis valódi dráma.
Mivel szerelmi négyszögre erősen számíthatunk a hoppon maradt Seo titkár és Kang In Ho elég sokat szenved a történet során, viszont épp elegendő mennyiségben, ahhoz, hogy ez ne menjen az agyunkra. A vége talán már kicsit túl vontatott lett, meg a megszokott koreai sorozat befejezés, amiről már igazán leszokhatnának.
Nem történtek benne hatalmas fordulatok és bonyodalmak, amitől úgy érezhetnék, kifogytak a készítők az ötletekből. (bár ha nagyon akarom, akkor egyet tudnék mondani) Az egész sorozatra jellemző a "szépen csordogál" jelző.

Kwon Yul
Avagy a miniszterelnök. Az első rész után még mindig hitetlenkedünk a kora miatt, de a karaktere kellően szerethető, valahogy nem lehet zsigerből utálni, mert tudjuk a sok múlt béli seb miatt ilyen pokróc a nőkkel ugyanakkor igazságos a munkában. Az elején elég karót nyelt volt a karaktere, aki folyamatosan dobta le magáról a súlyokat és oldódott fel a szemünk láttára. Aminek kicsit örülni lehet ugyan akkor egy picit veszít kezdeti pokróc, de azért kedves bájából. Kicsit merevnek ítélném meg a karaktert, de rendkívül jól állt a színésznek, mintha ráírták volna a szerepet. Engem meggyőzött és eltudtam fogadni. :)

Nam Da Jung
A pofátlan paparazzóként dolgozó Da Jung egy igazán életre való nő. A sorozat elején sekélyesnek tűnhet azonban eléggé gyorsan bebizonyítja mennyire sok pozitív tulajdonsága van. Yoona karaktere kicsit kifordul magából, vagy hogy is írjam. Nem egy tipikus paparazzo jelleme van, ahogy részről részre megismerjük. Kellemes, fiatalos üde és nagyon család centrikus, de ezt meg nem mondanád az első két rész láttán. Nekem tetszett a jelleme, és az is ahogy hozzáillik Kwon Yul-hoz. Azt hiszem, itt leginkább a karaktereken volt a hangsúly, mert elég jól feltudta rázni az "öreget".
A végén kicsit túloztak Da Jungon, mert legyünk őszinték, mindenki tud önzetlen lenni, de nem ennyire durván :D Yoonának, ahogy írtam fentebb is, tényleg nagyon jól állt ez a szerep, még sok ilyet. :)

Kang In Ho
Ha őszinte akarok lenni, rohadtul nem ismertem fel kb. az első tíz részben a színészt. Nem csoda, hisz eddig egy sorozatát láttam a Flower Boy Next Doort, de annyira ég és föld volt a két szerep, hogy nem tudtam összekapcsolni. Míg az előbb említett sorozatban nekem nagyon tetszett, ebben elég félszegre sikeredett az alakítása. Nem neki valók a komolyabb szerepek úgy tűnik.

Egy kellemesen csordogáló, apró humor bon-bonokkal megdobált, tipikus koreai dorama befejezéssel zárt, családias sorozatot kap, aki bele fog. Egyszer szerintem érdemes megnézni.

Magyar felirat

Pontozás:
Cselekmény: 7/10
Színészek: 7/10
Zene: 7/10

12 megjegyzés:

  1. Szia!
    Köszönöm, hogy ezt megírtad. Most akarom elkezdeni nézni. :-)
    Gabó

    VálaszTörlés
  2. Szia!
    Nagyon szeretem a véleményeidet, mostanában éreztem rá a koreai drámák és filmek ízére, és a blogod alapján szoktam kiválogatni, mit nézzek. Jelenleg, mivel iskolaidő van, nem akarok belekezdeni drámába, csak filmezek. A kérdésem az lenne, hogy tudsz-e nekem ajánlani oldalakat, ahol meg tudom őket nézni angol/magyar felirattal, vagy letölteni és utána a feliratot is letölteni?
    Előre is köszönöm,
    Orchidée

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Upsz, kihagytam egy kérdést. Azt szeretném tudni, hogy amit te tipikus koreai befejezésként emlegetsz, az happy end, vagy sem? Csak mert én nem szeretem az olyan filmeket/sorozatokat, aminek nem boldog a vége... kivéve persze, ha esetleg olyan hangulatom van, de az ritka. Nagyon ritka:)

      Törlés
    2. Szia!
      Én filmeket innen szoktam leszedni: http://thepiratebay.se/
      És magyar feliratra pedig az ásziafilm.hut tudom ajánlani. Ezek így hirtelen jutottak eszembe, mint opció filmekre. :D Sorozatokra, ha szeretnéd tudok mondani egyéb más oldalakat. :)

      Jó, hogy kérdezed, lehet már egy régebbi bejegyzésben írtam, és megszoktam hogy így emlegessem. Nekem a tipikus koreai vég, azt jelenti, hogy valamennyire jónak mondható a vége, hagy maga után egy kis fanyar ízt. Például: több évet várnak a semmiért, vagy utalásos a vége és hasonlók. Általában happy end, de mégis olyan furcsán van megoldva. :D

      Mivel most eléggé belejöttem a reklámozásba téged is nagyon sok szeretettel várlak a blog most indult facebook oldalán. :)

      https://www.facebook.com/whalemenyekblog?fref=ts

      Törlés
  3. Nagyon jól összefoglaltad, nekem személy szerint nagyon tettszik ez a dorema :)

    VálaszTörlés
  4. Ezek szerint a Baker king még nem került a listádra, ha csak a Flower Boy Next Door-t láttad Yoon Shi Yoon-nal.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem még azt valóban nem láttam, de ami késik... :D

      Törlés
  5. Szió!

    Nagyon jó az oldalad, sok-sok véleményt olvastam innen, mielőtt hozzákezdtem volna a sorozathoz :) Tudsz még ilyen stílusút ajánlani, mint ez volt? :) (főleg az eleje, a vége nagyon "érzelmesbe" ment át...)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük! :)

      Húú, ilyen stílust... Most jól feladtad a leckét. :D Műfajban tudok ajánlani vicces, romantikust, de pont ehhez hasonlót talán nem.

      De kompenzálásként most párat összeszedtem, amiben szerintem tutira nem fogsz csalódni.

      You Who Came from The Stars
      http://amyolvas.blogspot.hu/2014/03/ismerteto-you-who-came-from-stars.html

      The Master's sun
      http://amyolvas.blogspot.hu/2013/12/ismerteto-masters-sun.html

      I hear your voice
      http://amyolvas.blogspot.hu/2013/11/ismerteto-i-hear-your-voice.html

      Rooftop prince
      http://amyolvas.blogspot.hu/2013/01/ismerteto-rooftop-prince.html

      Ha láttad őket akkor ne haragudj. :)

      Törlés
    2. Köszönöm! :) Ezekből csak az elsőt láttam eddig, szóval megvan a következő listám :) (most az It's OK, that's love-ba kezdtem bele általatok, és úgy néz ki (még csak az első 4 részt láttam), megvan a favorit :))))

      Törlés
    3. Nagyon jó választás! Az annyira friss élmény volt hogy ki is felejtettem, pedig az is nagyon jó. :D

      Örülök, hogy neked is tetszik! Szerintem egy nagyon jól felépített sorozat. :D

      Törlés