2014. június 4., szerda

Ismertető: Emergency Couple

21 rész. 21! Ez járt a fejemben, amikor elkezdtem. Nem is lenne baj a 21 rész, de elnézve, hogy mostanában a 16 is soknak számított egy-egy történetnél, kicsit para volt. De valaki kérdezte a facebook oldalunkon, hogy írunk-e belőle, így nekiugrottunk :)

Cím: Emergency Couple, Emergency man and woman
Műfaj: komédia, romantikus, orvosos
Epizódok száma: 21(!!!)
Év: 2014
Csatorna: tvN
Szereplők:
Choi Jin Hyjuk - Oh Chang Min
Song Ji Hyo - Oh Jin Hae
Lee Pil Mo - Kook Cheon Soo

Történet:
Oh Chang Min anyja nem tetszése ellenére feleségül veszi Oh Jin Hae-t, aki miatt lemond az orvosi pályáról és helyette gyógyszerekkel házal a kórházaknál. Fiatalok, szerelmesek. Ez a két tény azonban nem elég erős a sok akadályhoz, amit a házas életük tartogat. Törnek zúznak, veszekednek, végül elválnak. Pár évvel később viszont újra találkoznak egymással, mint orvosi rezidens tanulók a kórház sürgősségi osztályán. Régi szerelmük visszatér? Vagy sikerül elrendezi a kapcsolatukat és tovább léphetnek a saját életükben?

Whalemény:
Nagyon sokáig húztam a sorozat megnézését, mert időközben modulzáró vizsgára készültem, így nehéz pontosan megmondani milyen élmény volt a sorozat. De igyekszem.
Az eleje érdekesen indult, de kettős érzése lehet páratoknak, ami  hasonló kérdések formájában bukkanhatnak ki: Most akkor ez egy romantikus sorozat? Akkor miért válnak el? Nem szeretik egymást? Komolyan azért váltak el, mert az anyós genyó volt? Mit depizik már a csaj, akarja a férjét vagy sem? stb. Bennem is volt egy ilyen kettősség, mert nem sikerült azt, amit láttam az első részben összeegyeztetni a ténnyel, hogy ez a sorozat arról fog szólni, hogy újra összejönnek vagy sem. Nyilván van, létezik ilyen, de mégis, kapunk egy depi gombócot, amit aztán nyelj le, lépj tovább, dolgozd fel, hogy ők cukik együtt.
És ezek mellé kapunk egy harmadikat a kapcsolatba (Kook főnök doki személyében), aki sérült lelkileg, mert utálja az elváltakat, (azért nyit a csaj felé, mert hát nyitnia kell) de megtudja, hogy elvált, (jaj!!!) és a többi történelem.
Egészen élvezhető volt úgy a közepéig, sok viccel tálalt dokis események, izgi műtétek, titkolózás, hogy ne tudják meg a kollégák a közös múltjukat, vagy az anyukák meg ne tudják, hogy egy helyen dolgoznak. Mindez nagyon szép volt egy ideig. És ez ismételten rengeteg volt 21 részes terjedelemre. Ha egy lebilincselő sorozat lenne, azt még talán-talán elnézegettük volna, de ez egy egyszerű romantikus kórház sorozat. Lehetséges, hogy ez lesz a 2014-es év jelmondata: Túl sok a részek száma!
Egy idő után a női főszereplő idegesítő volt, aztán már Kook főnök is idegesítő lett, Ah Reum meg végig idegesítő volt!!! (bocsánat a rajongóktól, de olyan *szívlapáttal a szeme közé* arca van :D) főleg a narancssárga rúzsával. Valahogy a készítők nem tudták eldönteni milyen is legyen a karaktere. Az első részben vasalt hajú dominaként bevonult a kórházba. Fent a promóciós képeken összefogott haj, majd későbbiekben egy kifinomult öltözködésű nő lett hullámos hajjal, a melóban meg mini fánk virított a feje tetején és csomó rövid göndör szál állt ki a fejéből (leszámítva a buliparókáját és szerelését)
Az igazság az, hogy ezek ellenére sem volt, olyan a sorozat, hogy kínkeserves küzdelem lett volna a végére érni. De azért kijelenthetjük, hogy hős vagyok, mert küzdeni azért kellett bőven. Ne értsétek félre nem volt, annyira pocsék, mint ahogy most tűnik, de nem a top top sorozatok közé való. 

Szereplők:
Oh Jin Hae
A nagy depresszió áradat után egész szerethető volt a karaktere egy ideig. Kicsit túlságosan eltudják ragadni az érzelmei, vágyait azonnal teljesítenie kell önmagának. E mellé túlságosan együtt érző és lelkiismeretes. Ezek mind nagyon dicséretes személyiség jegyek, de de de... Túl sokkk (három k-val)!!! Észre se veszi, ahogy szétflörtöli a főnöke agyát és néha annyira megmagyarázhatatlan dolgokat cselekszik, mert úgy találja gondolni, hogy az úgy jó (PÉLDA: most belekarolok a főnökbe, miután kirángattam egy beteghez a kórházból, mert az rosszul van és nincs pénze, de cuki volt és kijött, és segített nekem, persze nincs köztünk kapcsolat, meg semmi, de azért belekarolok az utcán, holott elvileg KOREAI vagyok! (zárójelben zárójel: és persze ez a pasinak jel, üzenet, hogy fasza vagyok, jesszus belém karolt!!!!)). Én sehogyan se tudtam vele azonosulni, amihez párosult a színésznő most komoly vagyok játéka, ami egyenlő volt a monoton, motyogással. 
Monoton motyogás kedvenc szavai és színészi játékai: 
1. sajnálom
2. köszönöm 
Az hiányzott volna még a karakterhez, ha sokszor elmondják róla, hogy őszinte és nyílt...

Oh Chang Min
Mami "pici" fia, aki lázad, megmondja a tutit anyucinak. Jó képességekkel megáldott orvos, akinek secperc alatt elborul az agya, ha betelik az a bizonyos pohár. Kicsit gyerekes, kicsit éretlen még, de minden nővér oda van érte, mert kedves és gazdag! 
Chang Min karaktere mutatta a legtöbb fejlődést a sorozat alatt, talán az ő karaktere volt a legértékelhetőbb ebből a szempontból, bár a vége felé nála is beakadt kicsit a lemez. Szóval hozzácsaphatjuk, hogy fafejű is.
Nekem a színész nem a kedvenceim között van. Túl nagydarab, túl izmos, túl mély hangú, amivel nem is lenne semmi gond, de mindig olyan gyerek karaktereket kap, hogy csak sírsz és sírsz. Egyedül a Gu Family Book-ban mondtam egy nagy hellót. *felhúzza Angelina Joliesan a szemöldökét* Ott végre hozzá illő volt az egész öltözék és viselkedés is. Szóval remélem, a jövőben hozzáillő szerepeket kap

Az internet nagyon felkapta a sorozatban látható Gook-ot, a sorozat babáját. Tiszta Elvis sérója és beütése van :D

Ha nincs mit nézni, akkor essetek neki nyugodtan. Nem fog fájni, de aki nem bírja az idegesítő női főszereplőket az készítsen be egy tartalék sorozatot, mert idegen pendülős a csajszi.

Van magyar feliratunk is, itt ni!

Pontozás:
Cselekmény: 5/10
Színészek: 4/10
Zene: 6/10

3 megjegyzés:

  1. Eleinte én is lesokkolódtam a 21 részen, de annyira nem volt vészes, mert a kórházi beteges sztori folyamatosan futott a fő cselekményszállal, így kiegészítve egymást nem volt nagyon vontatott. Néha kicsit untam magam, de többnyire jó volt.
    Én a sorozat végére úgy éreztem, hogy rájöttek, az első kapcsolatuk azért nem sikerült, mert nem koncentráltak a másikra, mindketten csak a saját problémáikkal foglalkoztak. Magyarul érzelmileg is felnőttek, és most megpróbálják egymás nyűgjeit is tolerálni, belebújni kicsit a másik cipőjébe. Szóval nekem nem volt furcsa ez az elváltunk, de most akkor mégis...vagy mégse...?
    Az egész sorozatban Gook baba apukája volt a kedvenc karakterem, és nagyon szeretettem a másik férfi dokit (azt, aki Ah Reum-be zúgott bele, de az istenért sem jut eszembe a neve :D) is.
    Szerintem Kook főnök nem sok vizet zavart, max. annyit tett a sztorihoz, hogy felkavarja Chang Min érzéseit, féltékennyé tette...aztán láthattuk mi az eredménye.

    Song Ji Hyo sajnos nem jó színésznő. Imádom őt, mint civil személyt (Running Man oszlopos tagja; én meg köztudottan nagy RM rajongó vagyok ♥), de színésznőnek csapnivaló szerintem.
    Choi Jin Hyuk-ot én mondjuk nagyon szeretem, pont azokért az okokért, amiket felsoroltál, hogy te miért nem :'D Egyébként én imádom, amikor ilyen kicsit gyerekes karaktert kap, mert nagyon aranyosan tudja hozni a durci pofát. :D

    Alapvetően nem rossz dráma, de csak akkor ajánlanám, ha nem nagyon tudja az ember, mit nézzen, vagy a színészek között van egyik-másik kedvence. :D:D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, de ez megértjük a másikat dolog kicsit szájbarágósra sikeredett, szerintem. Szóval az adagolással volt probléma leginkább. Az orvos részek viszont 5*

      Most nekem se jut eszembe a neve :D De ő tényleg egy üde pontja volt a sorozatnak.

      Nekem valahogy a férfiasan jobban tetszene. :D
      Mert mit látvánnyal nincs bajom, miért is lenne, csak olyan, talán úgy tudom leírni az érzést, mintha egy csecsemőre egy öltönyt adnának aktatáskával, aki napszemcsiben épp a bankügyeit rendezi telefonon. :DDD

      Törlés
  2. Ez a sorozat azért messze jobb, mint pl. a Heirs, a Madam Antoine, a Love Rain, csak hogy párat említsek, amik magasabb pontszámokat kaptak.
    Vannak hibái (pl. Choi Jin Hiyuk szerintem képtelen eljátszani azt a birtoklási féltékenységet, amit kellett volna, meglepődni, megdöbbenni, amikor az volt a helyzet, nem imitálja elég hitelesen), de a kórházi része, ami óriási helyet foglal el, mindent visz. Amit én utáltam benne, az a kötelező ordítás volt egy-egy megbotránkoztató jeleneten, elkezdi egyik, a másik nagy levegőt vesz, ő is teljes tüdőből ordít, aztán még egy harmadik, áhh. Aztán: ember annyit nem lelkizik (főleg férfiak), mint ezek, hogy jövet-menet, műtét előtt, folyosón azt ecseteljék a másiknak, hogy miért is kell nekik a nő, vagy épp nyer a másik.
    Oh Jin Hae: most láttam először a színésznőt, és komolyan azt vártam, öngyilkos is lesz, olyan hitelesen volt idegbajos. Szerencsére azért ő is jó irányba fejlődött. Nem lett hú, de szimpatikus, de nem is antipatikus.
    Ah Reum: igazán bájos volt, de érthetetlen - hol úgy néz ki, harcol a pasiért, hol nem. És ami a legjobban zavart: ő volt az egyetlen, akinek nem volt semmiféle "hibája" a kórházi gyakorlat alatt.
    Shim doktornő: mint akinek az arcára szorult egy vákuum, vagy a wc-pumpa. Azt hittem, ő lesz a főp*csa, aki szétszívatja hősnőnket, de szerencsére nagyon kedves karaktert hozott.
    Főnök: nekem nagyon bejött, különösen a szégyellős jelenetei. :)

    Azt meg már mindenki maga döntse el, hogy ilyen sárba tipró megaláztatások után, és állandó lelki terrorral meg tudna-e bocsátani élete férfijának. Mondjuk elég sok részen át lett tisztára mosva. :)

    A kisgyereket viszont tényleg megszúrták? Akkor sikít így egy gyerek, amikor tényleg fáj neki. Azokon a részeken leakadtam.

    Feltűnt másoknak is, hogy a nők mennyire alárendeltként vannak kezelve orvosként is? Osztják őket rendesen, elég elképesztő.

    VálaszTörlés