2015. március 20., péntek

Ismertető: The King 2 Hearts

Nem is olyan rég eléggé durva Lee Seung Gi mánia kapott el, így képtelen voltam kihagyni ezt a 2012-es sorozatot.


Cím: The King 2 Hearts (더킹 투하츠)
Műfaj: akció, romantika, vígjáték
Epizódok száma: 20
Év: 2012
Csatorna: MBC
Szereplők:
Lee Seung Gi - Lee Jae Ha
Ha Ji Won - Kim Hang Ah
Jo Jung Suk - Eun Shi Kyung
Yoon Je Moon - Kim Bong Goo / John Mayer
Lee Yoon Ji - Lee Jae Shin


Történet:
Eléggé bonyolult, így tényleg csak nagyon nagy vonalakban írom le. :D
Jae Kang apja halála után királlyá lépett elő, semmirekellő és heves vérmérsékletű testvére Jae Ha-t pedig katonának küldik, hátha megnevelődik kicsit. A történet fonalát ott vesszük fel, hogy Jae Ha éppen leszerel, de testvére "elküldi" a Katonai Világbajnokság csapatába, hogy Dél-Koreát képviselje. A Koreát képviselő 6 fős csapatban 3 Észak- és 3 Dél-Koreai katona kap helyett. A két ország első összefogása ez a verseny, és Jae Kang nem titkolt vágya, hogy a csapatban helyet kapó egyetlen női, észak-koreai katona Hang Ah és testvére egyszer talán egybe kelljenek.
Azonban Észak és Dél egyesülésén rengeteget bukhat a Klub M nevű világszervezet, aminek vezetője a koreai származású John Mayer, aki nem kevés bonyodalmat okoz a történet során.

Whalemény:
Eléggé régóta szemeztem ezzel a sorozattal, de egyszer azt olvastam róla valahol, hogy unalmas és azóta nem mertem belefogni. Tudom, nem kéne ennyire hallgatni a kritikákra, mindenki döntse el maga, blabla én mégis emiatt nem mertem belefogni. Nem olyan rég a You Are All Surrounded nézése közben mégis belefogtam. Egyértelműen Seung Gi miatt, de végül pont nem miatta volt érdemes megnéznem. :)
Nagyon sok dolog adja a sorozat erős pontjait. Első körben a teljesen őrült gonosz karakter, (akitől szerintem bárki rettegne egy sötét sikátorban és egy gyerekszobában is) emellett a mellékszereplők és végül maga a történet.
Én arra számítottam a két főszereplő láttán, hogy ketten elviszik a sorozatot, de mégsem így lett. Leginkább a mellékszereplőkben találtam érdekes és izgalmas mozzanatokat. Jae Ha édesanyja, Eun Shi Kyung, Jae Shin hercegnő, Eun Kyu Tae, az SNSD fan északi katona, mind szépen ki voltak dolgozva és nekem ők adták igazán a történet velejét. Jae Ha és Hang Ah kapcsolata cuki, küzdelmeik izgalmasak és nem elhanyagolható a szerepük, de mégis nálam háttérbe szorultak.

A történet nagyon sok izgalmat tartogat, az kezdeti lassú felvezetés után részenként kapjuk, hogy éppen mi miatt kell tövig rágnunk a következő körmünket. A zene is nagyon erősíti ezt a hatást, és a látványterveknél/ ruhákkal sem spórolhattak túl sokat.
Találtam azért benne nyilván negatív dolgot is, de igyekszem azt röviden kifejteni, lévén, hogy egy elég összetett dolog. A sorozatban Észak- és Dél-Korea között talán kicsit túl sokat utazgattak a főszereplők és sokszor akadt olyan problémás kérdés, amit a valóságban szerintem teljesen máshogy kezelnének a felek. Nyilván ez egy sorozat és nem hasonlíthatom a mostani tényleges állapotokhoz, de ezt a részét talán kicsit hihetetlennek hatottak. Jó, igazából összességében az észak-déli összefogás is, ha nem is volt rossz húzás.
Mint említettem számomra a sok mellékszereplő volt üde színfolt, de hogy senki se unja rommá az agyát csak párat elemeznék most.

Lee Jae Ha
Hiába Seung Gi az elején Jae Ha karakterét legszívesebben felrúgtam volna. Tipikus második fiú, akit a rengeteg pénz miatt totál elkényeztettek. Szerencsére ezen hamar túllépett a karakter, testvére elvesztése után neki kellett átvenni a helyét, ezáltal hatalmas nyomás nehezedik rá. Jelleme viszont tökéletesen illett a király szerepéhez, ehhez azonban olyan segítőkre is szüksége volt mint Hang Ah vagy Eun Shi Kyung.
Seung Gi mint mindig hozta a megszokott stílusát, de mivel én ezt nagyon imádom, így nézzétek el nekem, hogy nem tudok sok rosszat mondani róla. :D
Spoiler: én nem tudom mit csinált velem Jae Ha bátyja, de nagyon kiborultam, amikor meghalt, nagyon megszerettem a karakterét :(

Kim Hang Ah
Kezdetben eléggé furcsa volt az északi beszédstílus, amit Ji Won magára erőltetett a szerep kedvéért, de Hang Ah nem egy szokványos karakter, amit én el is vártam a színésznőtől. Viszont számomra sokszor volt egy hangyányit taszító Hang Ah cukika megnyilvánulásai.
Ji Won mint mindig olyan szerepet kapott, ami kellően összetett és ha akarjuk ha nem meg kell emelni előtte a kalapunk. Ez a nő nem tud mellényúlni? :D





Eun Shi Kyung és Lee Jae Shin
Kettejüket egybe írnám, mert már az elején sejteni lehet, hogy sorsuk erősen összefogja őket kötni.
Jae Shin és Shi Kyung teljesen ellentétes jellem. Míg Shi Kyung a tökéletes katona, aki "unalmas", folyton komoly, szabálykövető, addig Jae Shin hercegnőként simán zenél egy rock bandában. Jae Shin kicsit felrázza Shi Kyung jellemét és egy nagyon édes páros kapunk, akiknek a végsőkig szurkolunk a rengeteg megpróbáltatás közepette.
Spoiler: a szívem szakadt meg, nem a páros miatt, hanem azért mert Shi Kyung volt végig a kedvenc karakterem és teljesen értelmetlen halált halt a legvégén :/

  

Kim Bong Gu/John Mayer
Bong Gu már kiskorában hangyányit őrült volt. Egyetlen célja tönkre tenni a koreai királyi családot. Én még ennyire elmeroggyant karaktert nem láttam. A tökéletes gonosz, aki kellően kegyetlen, pofátlan, cinikus és félelmetes. Ez igen!

Trailer:

Összességében én sok hullámvölgyön mentem keresztül a nézése közben, nagyon belevonódtam a történetbe és megszerettem a legtöbb karaktert.
Szívből tudom ajánlani azoknak, akik szeretik a romantikával fűszerezett akcióba mártogatott olykor humorral megszórt sorozatokat. Én nem csalódtam benne. :)

Magyar felirat

Pontozás:
Cselekmény: 9/10
Színészek: 8/10
Zene: 8/10

3 megjegyzés:

  1. Szia! Szeretem a "whaleményeidet", és ezek alapján választok sorozatokat nagyon sokszor. Nekem nagyon tetszett ez a sorozat, bár egy-két értelmetlen részlet volt benne, ami engem is zavart. Nem tudom, hogy most nézél e valamit vagy van e rá időd, de szeretném neked ajánlani a Kill me, Heal me-t. Én most nézem, mert ajánlották, hogy nagyon jó és tényleg az.Áááá és az alatta menő zenét is imádom...:DDD Szerintem neked is tetszene.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, hogy olvasol minket! ^^

      Köszönöm az ajánlást! ^^ A Kill me heal me-t nemrég befejeztük, csak most szüneten volt kicsit a blog, de hamarosan jövünk azzal is. :D a zenéje tényleg nagy jó volt. :O Nagyon eltalálták.

      Törlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés