2015. május 12., kedd

Filmajánló: Noriko goes to Seoul

2011-ből hoztam most nektek egy könnyed kis esti kikapcsolódást Lee Hong Ki közreműködésével ;)


Cím: Noriko goes to Seoul (노리코, 서울에 가다)
Rendező: Lee Gyo Wook
Műfaj: vígjáték, zenés
Dátum: 2011. szeptember 10.
Játékidő: 91 perc

Szereplők:
Noriko Mori - Reiko Takashima
Kim Min Ha - Lee Hong Ki
Kim Hyun Jae - Ryu Si Won

Történet:
Noriko japán háziasszonyként éli mindennapjait, melynek nagy részét az teszi ki, hogy barátnőivel együtt imádják Kim Hyun Jae koreai énekest. Hogy közelebb kerülhessenek imádatuk tárgyához, koreaiul is elkezdtek tanulni. Egy rutinvizsgálat folyamán Noriko rossz híreket kap, ezért elhatározza, amihez eddig nem volt mersze, abba most belevág, és elindul Seoulba, hogy részt vegyen egy énekversenyen, melynek döntőjében találkozhat hőn áhított énekesével is.


Ám van egy pirinyó kis probléma, történetesen az, hogy Noriko nem tud énekelni. Mégis, egy csoda folytán átengedik a selejtezőn, mivel érdekesnek tartják a karakterét. A selejtezőben összefut egy fiatal zenész sráccal, Min Ha-val, aki viszont zseniálisan énekel, de mindig elront valamit az előadása közben, ezért sorra bukja a meghallgatásokat. Noriko ráveszi Min Ha-t, hogy adjon neki énekórákat, cserébe egy szép összeget ad neki. Ekkor kezdődik el barátságuk és életük története, mely majd különös fordulatokat vesz.

Whalemény:
Egyszerűen imádtam ezt a filmet. Nincs túl bonyolítva, pont annyira tündérmesés, mint kell, mégis ott van a hétköznap árnyoldala is Noriko betegségével. Nagyon tetszik ahogy szinte magamat tudom belelátni Norikoba, ahogy próbálja használni megtanult nyelvtudását, és hallható módon érződik a néha kicsi megerőszakolt koreai nyelv, mégis gyönyörűen összehozta. Hong Ki-val is nagyon szépen szoktak össze, és örülök, hogy a későbbi Bride of the Century doramában szintén láthattam őket együtt, mivel Reiko ott is feltűnt egy japán üzletasszonyként. Ez a film alapjaiban épül az FT Island reklámjára, de én ennek kifejezetten örültem. Megmosolyogtam a felcsendülő ismerős dalokat, illetve az utcákon fellelhető néhol kitakart posztereket. Semmi nagy földmozgató, filozófiai csavarokba vezető cselekményt ne várjunk, egyszerűen csak szórakoztatni akar ez a film, kis tanító célzattal a kitartásról, illetve álmaink eléréséről.
No de nézzük is csak szereplőinket.

Noriko Mori:
Teljesen hétköznapi japán háziasszony, nem hétköznapi rajongással a koreai zenei élet iránt. Van egy nagyon szép tinédzser lánya és egy gondoskodó, ám rajongását nem megértő férje. Barátnőivel ha összekerül, azonnal előjön közös imádatuk, és ez erőt ad nekik a nyelv elsajátításában is. Mikor válaszút elé érkezik Noriko, olyan hamar dönt, hogy szinte a családjának sem maradt ideje szólni, csak annyit hagyott üzenetnek, hogy majd jön. Beleveti magát Seoulba, és végül Min Ha mellett köt ki, aki mellett kiteljesedhet, és dönthet további élete felől.
Reikot- én nagyon megszerettem már a Yamato Nadeshiko Shichi Henge c. japán doramában is. Ott is az álmait űzte , igaz, abban mint özvegy, mégis itt teljesen más oldalról közelítette meg a karakterépítést. Van ebben a színésznőben valami teljesen megnyugtató, amitől azonnal az ember szívébe lopja magát, és a hangja is ezt erősíti. Nagyon örültem, hogy együtt láthattam Hong Ki-val ebben a filmben, remélem lesz még ilyen koprodukció a jövőben is ;)

Kim Min Ha:
Minden álma az, hogy befutott énekes/zenész lehessen, és ezért bármire képes lenne. Otthoniak már nem bíznak sikerében, inkább azt akarják, hogy szerezzen egy normális munkát, és végre megállapodjon. Ám ő akkor sem tud leállni, mindig ad magának egy következő lehetőséget, és persze mindene egyes alkalommal leblokkol. Norikoval is egy ilyen válogatón találkoznak, ahol is a pénz láttán azonnal elvállalja a tanítást, viszont csak kibújni akar az órák alól, és a kapott pénzből egy új gitárt venni. Volt osztálytársai is cikizik, amiért még mindig nem ért el semmit, és nem is tanult tovább, emiatt még nagyobb nyomás helyezkedik rá. Norikoval való találkozása azonban olyan tapasztalatokat nyújt számára is, amit utána kamatoztatva már egész hátralévő életében használni tud.
Hong Ki egyszerűen ennivaló ebben a filmben. Kellően pimasz, mégis végig jókedvű, játékos, és akármikor akármelyik számot leáll egy szál gitárral elénekelni acapella. Eddig talán nekem ebben a filmben tetszett legjobban, mert annyira közel állt hozzá ez a karakter, hogy teljesen át tudta magát adni ennek, és pont emiatt teljesen hitelesre sikeredett.

Összegezve:
Mindenféleképpen MUST SEE kategória. Amennyiben szeretitek bármelyik szereplőt, vagy úgy alapból az FT Island-et, akkor muszáj látnotok. Kellemes kikapcsolódás bármikor, akár többszöri nézésre is ;)

Trailer:


Pontozás:
Cselekmény: 7/10
Színészek: 8/10
Zene: 10/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése