Gyengéim az édességek, így nem volt kérdés, hogy ezt a receptet ki kell próbálnom :)
Sok doramában, filmben találkozhatunk ezzel az amerikai palacsinta-szerű finomsággal, melyet az útszéli kis kifőzdékben csinálnak.
Recept: (maangchi oldaláról)
Alaptészta:
2 bögre liszt
1 bögre langyos víz (élesztőporhoz)
2 tk élesztőpor
1/2 tk só
2 ek cukor
1 ek olaj
1. Langyos vízbe beleszórjuk az élesztőport, sót, cukrot, olajat, majd jól elkeverjük. Utána hozzáadjuk a lisztet, és kézzel vagy kanállal szépen összedolgozzuk.
2. Ezután szobahőmérsékleten állni hagyjuk legalább 1 órát, hogy a duplájára dagadjon a tésztánk. (Nálunk általában 20-21 fok van a lakásban, így pokrócba szoktam betakarni az edényt, amiben csinálom, hogy biztos jó hőmérséklete legyen, de megfelelő a padlófűtés is, akinél van ;) )
3. 1 óra után ha már duplájára dagadt, jól gyúrjuk át, hogy kijöjjenek belőle a buborékok. Majd egy 10 percre még hagyjuk állni.
4. Lisztezett deszkán szépen alakítsunk ki 8 egyenlő gombócot. Ne lepődjünk meg, ha először használhatatlannak tűnik a tészta, mivel mindenhez ragad. Ne gyúrjunk bele annyi lisztet, hogy már ne ragadjon, mert akkor ablakot lehet majd törni vele kisütés után ;) Mindig lisztezzük meg a tenyerünket annyira, hogy ne ragadjon teljesen hozzánk.
Töltelék:
2-féle tölteléket csináltam, egyik:
- barnacukor + fahéj összekeverve (+darabolt mogyoró, dió... stb ízlés szerint)
- vörösbabpaszta (bolti, 500-800 ft/csomag ~400 gr, nem kell egy egész csomag hozzá)
5. A kialakított 8 kis gombócból kezünkkel szépen lángos formát húzunk ki, és a közepére rátesszük a tölteléket, majd becsomagoljuk, mint a szilvásgombócot.
6. Előre felmelegített kis olajba (elég ha kb a felét ellepi majd a beletett tésztának) beletesszük a gombócot, majd amikor már kicsit színt kapott az alja, egy spatulával nyomjunk rá, hogy korong formává alakuljon a gombócunk. Megfordítjuk a másik felére is, és szép aranybarnára sütjük.
Ezután kéztörlő papíron kicsit lecsöpögtetjük a rajta maradt olajat, és ehetjük is! ^^A fahéjas barnacukros verziónál a cukor szépen kezd megfolyni a sütés alatt, ezáltal egy fahéjas folyékony tölteléket kapunk, mely egyszerűen isteni.
A babpaszta meg önmagáért beszél, mindenben nagyon finom ^^.
Remélem sokan kipróbáljátok majd, mert tényleg nagyon egyszerű mégis nagyszerű ;)
Köszönöm az új receptet! Ezt is vittem :D
VálaszTörlésHa kipróbáltad, akkor majd várjuk a tapasztalatokat ;)
TörlésNem tudom hova tűnt az előző bejegyzés, amit írtam, na nem baj leírom még egyszer. Köszi a receptet, ma megcsináltam. Több receptet is elolvastam neten és ez alapján annyit módosítottam, hogy a víz helyett tejet használtam a tésztához, illetve a 2 bögre liszt egyike ragacsos rizsliszt volt, mivel nem tudom máshoz elhasználni. A barnacukros változatot készítettem, hát így a fogyókúra kellős közepén nem volt a legjobb ötlet, de áááá isteni finom lett!!!. Legközelebb más töltelékkel is ki fogom próbálni mondjuk sajttal vagy mákkal...
VálaszTörlésNéha szokott rosszalkodni a blogger, mi sem értjük miért. Nálunk is sokszor tűnik egy hozzászólás. Sajnálom. :/
TörlésÖrülök, hogy ízlett és sikerült!!! :)
Nagyon jól hangzik a két töltelék fajta. :D Én még a nutellás verzión gondolkodtam el. :)
Jó, hogy van receptes rész! Kíváncsi voltam már a koreai ízekre, ha már annyit csorgott a nyálam a sorozataikon. :)
VálaszTörlésFinom, de nagyon laktató ez a cucc, a fahéjbolond családnak bejött, de kegyetlenül ragacsos ez a tészta, fogalmam sincs, a videóban Maangchiék hogy a manóban tudták megformázni. :)
Adok egy tippet: nutellával töltsétek, hihetetlenül finom úgy, nálunk a fahejasnál is kelendőbb, pedig, mint említettem, fahéjbolond a család. :)
VálaszTörlés