2016. november 27., vasárnap

Ismertető: Close Range Love: Season Zero

Sok helyen láthattátok már nálunk ennek a sorozatnak az alapjául szolgáló műt. Konkrétan ennek a sorozatnak az előzménye egy film a Close Range Love, amit társoldalunk Dorothy fordításában meg is nézhettek. Érdemes először azzal kezdeni mielőtt bele fog az ember ebbe a doramába. YamaPi rajongóknak a film kötelező! :) De lássuk mit tartogat a Season Zero névre keresztelt sorozat, félig meddig YamaPi nélkül...

Cím: Close Range Love: Season Zero
Műfaj: romantikus, vígjáték
Epizódok száma: 12
Év: 2014
Csatorna: NTV

Szereplők:
Abe Aran- Sakurai Haruka
Ishibashi Anna- Takizawa Mirei
Adachi Rika- Takato Ririko
Kishi Yuta- Ayukawa Kanata

Történet:
Haruka, Mirei és Kanata középiskolai tanulók és a legjobb barátok. Haruka egyedül él, ám hosszú évek óta Amerikában élő nővére (Ririko) váratlanul felbukkan egy férfi miatt és arra kéri Harukát adjon neki szállás. Haruka és Ririko nem vér szerinti testvérek, plusz Ririkóért mindenki oda van annyira szép, emiatt a Harukába titkon szerelmes Mireiben nem kevés kétség merül fel, vajon fog-e bármi is történni közöttük az együtt töltött idő alatt. Eközben Kanata nem kevés aggodalommal szemléli az eseményeket, mert ő Mirei iránt táplál eddig viszonzatlan és titkos érzelmeket.
Whalemény:
Mit ahogy a történetből kiviláglik ez a fent említett film előtörténete, amiben megismerjük Haruka gyerekkorát és kicsit mélyebbre áshatunk személyiségében és kapcsolataiban.
Én ebben a szent hitben ültem le és kicsit féltem is mit kezdenek azzal, hogy arra építenek fel egy sorozatot, hogy jobban megismerjünk egy karaktert. Sajnos ilyen téren valahol elbukott a sorozat, de a női nézők kaptak egy cuki fiút, akit nem feltétlen volt rossz nézni. De ugye az erősen édeskevés azért...
Történet: Ebben a sorozatban az akart lenne a nagy talány, hogy végül Haruka kivel is fog összejönni és miért is volt annyira, de annyira meghatározó az életében ez a bizonyos nyár. Végül totál nem a "kivel jövök majd össze" kérdésben merült ki a meghatározó nyár kérdésköre, de nem akarok ennél nagyobb spoilert ellőni.
Mondanom se kell, iszonyatosan idegesített a sok visszatérő ráerősítés Haruka meghatározó nyaráról. Hab a tortán volt Mirei folyamatos erőltetett sms-esei, aminek nagyjából se vége, se hossza, sem pedig túl sok értelme nem volt, mert ezzel csak Mirei "enyhén megszállott" világához kerültünk közelebb, aki cseppet sem érdekelt igazán. Időhúzásnak az egyes részekben tökéletes volt, és talán egy-két alkalommal sikerült beépíteni ezeket a cselekménybe, hogy értelmük legyen.
Haruka, Mirei és Kanata barátsága egy kedves téma volt, ami szintén elég sablonosan érte el tetőpontját, emiatt számomra ez se sikerült túl meghatóra, bármennyire is szerették volna ezt a készítők.
Számomra Haruka egy elég furcsa srác, akiért azonban sokan oda meg vissza vannak. Szerintem ő sem ismeri saját magát igazán és valami fura mentális betegség alakulhatott ki nála, hogy végül a normális lányok helyett egy fura magába forduló lányba szeret bele. (mondjuk ez már a film sztorija ugye) Jó ez így nagyon gonoszan hangzik, de tényleg nem tudtam mit kezdeni az ok-okozati összefüggéseivel, és nem tudtunk meg az érzéseiről se szinte semmit. Csak zavarában kapkodta a kezét a szájához egy-egy csók után és nagy kerek szemekkel bámult sokszor a világba. Talán ebből kellett volna kiokoskodnunk a tutit. De megismerni nagyjából semmilyen szinten se sikerült.
Mellékszereplőink tipikus Japán sorozathoz híven sablon karakterek:
Mirei - egy csendes, sose volt a középpontban lány, aki naponta írja az el nem küldött sms-eket szíve választottjának (természetesen a főszereplőnek)
Kanata - a gyerekesen nagyszájú haver, aki titkon oda van az sms-es lányért
Ririko - egy sok bőrfelületet mutogató lány, aki mindenki szerint cuki, vagány és cuki(!!!) a nők alfa-omegája.

Sakurai Haruka
Őszintén nagyon sokat nem tudtunk meg magáról Harukáról. Egyedül él, mert a családja kint él Amerikában, de ő Japánban maradt. Elég magának való figura, akiről azért sokan nem tudják mi jár pontosan a fejében. Barátait nagyon szereti és ragaszkodik hozzájuk és bármit megtenne értük. És nagyjából ennyi.
Bármilyen egyéb motiváció és érzés erősen kimaradt és nem is igazán ismertük meg. Ha azt nézzük egy totál átlag fiú, akiben túl sok különlegesség nem igen van.

Ririko
Sosem értettem, hogy a hozzá hasonló lányokért miért vannak oda annyira a sorozatokban a férfiak. Olyan mintha teljesen gondtalanul élné a világát és csak a divat és a sok nevetés tenné ki a napjait, emellett bármelyik pasinak, akit megszeret simán oda veti magát, mert ő olyan szenvedélyesen szerelmes vagy mi... Igen ezzel magyarázták, hogy a legnagyobb átverések után is foggal körömmel ragaszkodott a már kilométerekről őrültnek látszó palijához.

Ajánlom-e? Nos összességében egy semmilyen extrákat nem tartogató, tipikus fordulatokban gazdag, sablonos karakterekkel és motivációkkal... sablonos történetvezetéssel... kapunk egy előzmény történetet, ami úgy igazán nagyon sokat nem tett a filmhez, sem pedig Haruka személyiségéhez. Így utólag nem nézném meg újra, de egyszer végig lehet ülni, ha kicsit is érdekli az embert Haruka karaktere és egy nyári témájú sorozatra vágyik.

Trailer
Magyar Felirat

Pontozás:
Cselekmény: 4/10
Színészek: 5/10
Zene: 6/10

2 megjegyzés:

  1. Most adtak ki indavideón eddig öt részt ebből a sorozatból. Mielőtt elkezdtem volna, elakartam olvasni egy ismertető erről a sorozatról, hogy eggyáltalán érdemes elkezdeni. Most, hogy elolvastam az ismertetőt, nekem nem lenne érdemes belekezdeni. Ugyanis Haruka karaktere eggyáltalán nem érdekel. A többi karakter pedig sablonos. Egészében az egész történet nem érdekel. Úgyhogy felesleges lenne belekezfenem. Köszönöm az ismertetőt.

    VálaszTörlés