2016. december 25., vasárnap

Filmajánló: A Violent Prosecutor

Ha Kang Dong Won-ról van szó, azonnal felkapom a fejem, mivel a Duelist c. filmje óta rajongója lettem. Ez esetben is amint lehetett neki is vágtam és nem csalódtam :) Akár ördögűzőt (The Priests) akár simlist alakít, mindig kapok egy új színt. Így nézzük is csak a mostani alkotását.



Cím: A Violent Prosecutor [검사외전]
Rendező: Lee Il Hyung
Műfaj: bűnügyi, vígjáték
Dátum: 2016. február 3.
Játékidő: 126 perc


Szereplők:
Byun Jae Wook - Hwang Jung Min
Han Chi Won - Kang Dong Won
Woo Jong Gil - Lee Sung Min
Yang Min Woo - Park Sung Woong


Történet:
Jae Wook hirtelen haragú ügyész, aki közismert sajátos kihallgatási módjairól, ugyanis akár erőszakkoz is folyamodik 1-1 kihallgatása alatt. Mindene az igazság kiderítése és a bűnösök börtönbe juttatása. Egyik alkalommal azonban olyan ügybe nyúlt bele, ami már túlmutatott rajta. Kihallgatott emberét holtan találják meg, így azon kapja magát, hogy 15 évre elítélik és börtönbe dugják. Bent ismerősökkel is találkozik, akik persze nem restek bosszút állni azon, aki odajuttatta őket így csak eszére és ügyészi tapasztalataira támaszkodhatott a túlélése érdekében. Börtönőröknek segít peres ügyek megoldásában, így 5 év alatt szinte egy kiskirály lesz bent, de végig csak arra hajt, hogy újratárgyalást kérhessen a saját ügyéhez. Ki akarja deríteni, vajon kinek volt érdekében az, hogy ő vigye el a balhét és mindenáron igazságot akar szolgáltatni.
Ekkor jelenik meg a börtönben Chi Won, aki az 5 évvel ezelőtti ügyéhez köthető, így azonnal maga mellé akarja állítani a simlis szépfiút. Az elmúlt 5 év alatt mindent percre pontosan kitervelt, így már csak a nagyszájú szélhámos segítségére van szüksége.

Whalemény:
Első 20 percet látva nem tudtam másra gondolni, minthogy aki kitalálta ezt a filmet, az biztosan szerethette a Remény rabjai c. nagy sikerű amerikai filmdrámát. Kísértetiesen hasonló az alap felvázolás és meg kell mondjam, itt is sikerült elérni a hatást. Éppen csak annyit kapunk a történetszálakból amennyit kell, és közben jönnek hozzá az adalék információk. Mindezt megspékelik egy pont arányban álló humorral, ami miatt nem lesz filmdráma, így csak úgy elsuhan az a 2 óra játékidő.
Mindeközben egy másik amerikai film is eszembe jutott, ami viszont néha már átesett a humor másik oldalára (Kegyenc fegyenc) viszont valahogy mégis a könnyedsége miatt igenis hasonló érzetet keltett. (*itt jegyezném meg azt a zseniális táncot, melyet a filmben láthatunk Kang Dong Won-tól a már jól ismert Bombastic zenére...vajon a Moonlight Drawn by Clouds-os alkotók láthatták és innen jött nekik is az ihlet? :D )
Tetszett a nagy pontossággal megszervezett terv levezetése és a "rossz fiúk" egymás iránti lojalitása (mégha néha egy kis emlékeztetésre szükség is volt). Jae Wook végletekig kitartó konoksága és Chi Won szinte gyermeki jókedve és önbizalma nagyon jól működött együtt. A film végére elérünk a tetőponthoz is, ahol persze izgalmakból sem lesz hiány végül pedig kapunk egy szép kerek lezárást ami miatt elégedetten dőltem hátra, hogy ez a 2 óra megérte :) De nézzük is csak 2 főszereplőnket :)

Byun Jae Wook: 

11 évébe telt, hogy ügyész lehessen, erre tett fel mindent. Mindig is csakis az igazság érdekelte és ezért néha elfelejtette, hogy a pozíciójához felelősség is tartozik és nem használhatja fel agresszív módon. Már mindenhol tudták róla, hogy előbb üt a keze, aztán kérdez így csak egyre nagyobb figyelmet kapott. Felettese épp elvette volna tőle az ügyet, mikor aztán belekerült abba a szituációba, mely végül a börtönt hozta számára. Viszont az a 11 év készülés akkora tudást adott neki, hogy így a jég hátán is már meg tudott élni, és mivel folyton gengszterekkel foglalkozott, kicsit már ismerte azokat a módszereket is. Ezáltal tudott életben maradni a börtön falai között is. Kívülről egy rideg, számító embernek tűnik, de akikkel foglalkozik, azoknak a sorsa tényleg érdekli őt.
Hwang Jung Min teljesen jó volt a szerepre. Nem egy tipikus szépfiú aki csak ül az asztala mögött és írja a papírokat, hanem alapból van egy keményebb kisugárzása. Jól állt neki a karakter és ezáltal egy szerethető figurát is tudott adni nekünk.

Han Chi Won:

A női szívek kihasználója...már a 10. alkalommal. Folyamatosan csalási ügyekben kerül, melyben naív pénzes lányoktól szedi el azt amit csak lehet, így szép kis feljegyzése van már az aktáiban. Életéről sokat nem lehet tudni, mivel mindig máshogy mesél gyerekkoráról. Nagy adag titokzatosság egy nagyszájú szépfiúba csomagolva. Mindenkinek azt híreszteli, hogy Pennsylvaniába járt iskolába és hogy ő csak egy amerikai koreai, akit itt Koreában csak kihasználnak, mivel nem érti az itteni rendszert. Ehhez persze zseniális törtangolsággal nyög mondatokat, amik szinte már fájnak, mégis nagyon jól boldogul vele. Először nem hisz Jae Wook-nak, hogy ő ki tudná juttatni, de mire megismeri kicsit és belelát a dolgaiba, onnantól már tudja, hogy jó, ha mellette áll. Végig hű marad hozzá, ami azért egy simlis gazembertől azért már szép teljesítmény.
Kang Don Won itt most a laza, vicces énét vette elő, ami miatt nem volt olyan jelenete, ahol ne röhögtem volna fel. Az angolja szinte fájt, de tényleg, de annyira jól illett a jelenetek többségébe, hogy ezt is csak pozitívumként említhetem.


Összefoglalva: Mindenképpen ajánlom egy könnyed esti szórakozásra, mert szerintem nem csalódhattok. Van benne kemény rész is, vicces rész is, izgalom is. Szóval minden mi szem-szájnak ingere :)

Trailer


Magyar Felirat >>ITT<<

Pontozás:
Cselekmény: 8/10
Színészek: 9/10
Zene: 7/10


1 megjegyzés:

  1. Már egy ideje felfedeztem ezt a filmet, azóta várom, hogy valaki lefordítja magyarra. Most itt van, és nagyon örvendek neki.

    Köszönöm szépen.

    VálaszTörlés