2016. december 26., hétfő

Whalemények whaleménye a 2016-os évről

2014 és 2015 után íme a már lassan hagyománnyá váló idei válogatásunk a 2016-os évről az Arany-Bálnára való hangolódásképp.


A legbugyieldobósabb főhős
Moon Lovers: Scarlet Heart Ryeo - Wang So



Legborzalmasabb színésznő és karakter 2in1
 Cinderella and Four Knights - Naeun


Az idei év egyik legnépszerűbb filmje
Train to Busan



Legcukibb páros
 Moonlight Drawn by Clouds - Park Bo Gum és Kim You Jung



Legbénább haj
Beautiful Gong Shim - Gong Shim



Legmenőbb király
Jackpot - Choi Min Soo



Gondolkodás nélkül a karjai közé rohannék főhős
Oh My Venus - Kim Young Ho



Soha meg nem haló és mindig visszatérő fő gonosz
 Jackpot - Lee In Jwa


Az év kockái 
(sajnálom Descendants of the Sun-os katonák :D)
Come Back Mister - Rain


Az év legnagyobb sikere
Descendants of the Sun


Aki idén a legtöbb dolgot vállalta be egy szerep kedvéért
Jang Keun Suk


Az év nagy-nagy visszatérője
Gong Yoo
(3 filmmel és egy sorozattal :O)


Akitől nagyon vártuk tavaly a visszatérést és most meg is kaptuk
Lee Min Ho


Az év legszexibb vízkihordója
Ji Soo - Doctors


Akitől jólesett volna egy film vagy sorozat idén
Joo Won



A legszörnyűbb lezárás valaha
(nem csak idén!:D)
Moon Lovers: Scarlet Heart Ryeo


Én is ilyen testőrt szeretnék
 Moonlight Drawn by Clouds - Kwak Dong Yeon


A legcukibb trió
Oh My Venus



És a legjobb duó
 Goblin - Gong Yoo és Lee Dong Wook
(tudom, tudom 2017-ben ér véget, de akkor iiiis :D)


12 megjegyzés:

  1. Sziasztok! Nagyon jó volt olvasni, és nagyon jót kuncogtam, főleg az első mondaton.Majdnem minden szóval egyet értek amivel nem az azért mert nem láttam.Köszönöm szépen jó válogatás volt.gyomar :-)

    VálaszTörlés
  2. Kedves Amy!
    Engem szíven ütött ez a "bugyieldobós" megjelölés, mint ha egy kommersz színészt -és filmecskét minősítenél, nem pedig egy szinészi játékban,történetében, látványvilágában, érzelmi hatásában igen erős művet!
    Persze, megértem, hogy nektek haladni kell a filmek, sorozatok megtekintésével, de azt gondolom, talán a "nagy zabálásban" elveszik az "evés öröme" (Mit ettünk ma? Ja, Azt! Az milyen szokott lenni? )
    Azt gondolom, a hajtás miatt nem marad időtök kiélvezni a színészek apró rezdüléseit, a történet mélységeit, ezért megmaradtok a cuki pofi,meg a többi felületes dolog szintjén. Ha más lett volna a vége, akkor is lett volna fanyalgás, így viszont azért lett "szörnyű", mert nagyon valóságos volt a befejezés.
    Ezeket a sorokat szomorúsággal a szívemben írom, mert nekem sokat jelent ( még mindig ) ez a történet/mese.
    Persze, ez most a vidám összefoglalók ideje, így azzal köszönök el, hogy a következő, amit megnézek, a Goblin lesz! Annyira dicsérik...! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Linerisz!
      Nem érzem azt hogy elveszne a nézés öröme. :D És pont igyekszünk nem csak a felszínt kapargatni és a csinos pofit nézni és mindenre azt mondani jaj, de csodás volt. Joonki sose volt kedvencem, sőt kifejezetten kerültem.
      Tény van sokszor, hogy csak a blog miatt nézek végig bármit, de a Moon Loversre ez pont nem volt igaz, és kifejetten sok gondolat ébredt bennem a sorozat nézése közben.
      Mégis azt érzem tök mindegy mit írok róla valakinek úgyse fog tetszeni. Vagy a megfogalmazás, vagy csak szimplán azért mert más érzései vannak. Ez egyáltalán nem baj, de valamiért erre a sorozatra azt vettem észre különösen érzékenyen reagálnak az olvasóink. :D

      Igyekeztem humorosabbra venni ezt a bejegyzést és Wang So-ra szerintem ha humorosan nézzük illik a leírás, mert volt pár olyan pillanat a sorozatban amikor ledőlhettek a női nézők a székükből akármilyen drámai is volt amit csinált. Például a gif amit beraktam szerintem pont ilyen volt. De ha más szempontból nézem, Magyarországon Wang So volt idén aki igazán megmozgatta a női nézőket. Azt hogy jó volt nem firtattam el se a színésztől, se a karaktertől.
      A zárásra pedig igen, a drámaiságot megőrizvén tőkéletes volt, de tényleg! Én is csak ámultam, hogy ezt bevállalta a sorozat. De szerintem a szívünk csücskében sokan láttunk volna azért happy endet. :D
      Szóval ne vedd rossz szandékúnak egyik kategóriát sem, mert nem annak szántam. :)

      Nézem a Goblint és nálunk is most nagy kedvenc. :D

      Törlés
  3. Helloka! Hát ez valami nagyon jó összeállítás lett. Nekem ezek közül egyértelműen legjobb duó és legjobb trió okozott örömöt. Kaszás egyszerűen örök kedvenc lesz még így is hogy nem láthattam még végig a sorozatot. :D Az a pasas valami elképesztő. Minho babát már nagyon vártam, és hát mit ne mondjak volt miért. Idén a kockás pocik sem okoztak csalódást. :3 Bár nekem a katona kockákon kívül Woobin felsőteste vonta el a figyelmemet. Egyébként az is feltűnt hogy koreában szeretik a szexi palackos, vízkihordós fiúkat. :D Gondolok itt Ji Soora meg persze a hirtelen így régebbről beugrott a kis Jongsukira :3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Oh, és tényleg Jong Suk vízkihordó volt a Doctor Strange-ben :D ezennel el is kezdtük az statisztikát a szexi vízkihordókból :D

      Törlés
  4. Nagyon jó kis összeállítás. Teljes mértékben egyetértek. :D
    Mindig érdeklődve olvasom ,bármit is írtok.
    Boldog új évet! :D

    VálaszTörlés
  5. Az Oh my Venus 2015-ös sorozat volt.
    Szerintem a legborzalmasabb karakter (színésznőként viszont jó) a Cheese in the trap Baek in Ha-ja volt.
    A legcukibb párosok közé sorolnám még a Shopping Louis főszereplőit, bár nekem nem túlzottan jöttek be, de szintén bájosak voltak a Lucky Romance főszereplői. Mellékszereplőkből viszont a legélvezetesebb és a legtöbb röhögést kiváltó volt az előbb említett filmből Heo Jung Ra (a komorna), a Jealousy Incarnate-ből pedig az ápolónő és a dokinő, azt hiszem az 5. részben voltak feledhetetlenek. Újabban egyre jobban élvezem a mellékszereplők munkáját, jóval színesebb egyéniségek.
    A legsz*rabb befejezést azt hiszem írtátok korábban, hogy az Uncontrollably Found-é, ahhoz képest a Moon Lovers nem olyan vészes (pl. a You're beautiful is ritka pocsék véggel büszkélkedhet).
    Érdekes amúgy végignézni ezeket a listákat, de nekem az a bajom az év végi értékeléssel, hogy elsikkadnak az év eleji nagyon jó filmek, egyszerűen az idő múlása okán. Amit nemrég láttunk jóval hatásosabbnak tűnik, mint amit 10 hónappal ezelőtt.

    A Goblin viszont nem semmi. Egyszerűen lenyűgözött. Maga a témája is, hogy félig fantasy, de a legjobban, hogy a férfi színészek a velejükig színészek, nem azt látom, hogy jaj, aggódik a ruhája miatt, a legelőnyösebb pózban akar állni, arra figyel, hogy hogy fog kinézni, hanem valóban átlényegülnek. Hihetetlen. Mondjuk csak az első harmadát láttam.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kialakítottunk egy "szabályrendszert", melynek az lett a lényege, hogy amelyik évben leadják a sorozat utolsó részét, mi ahhoz az évhez vesszük, így 2016-os lett az Oh My Venus. Azért alakítottuk így ki, mivel tapasztalataink szerint mérföldválasztó egy sorozat utolsó pár része, teljesen átformálhatja a véleményt (pozitív vagy negatív irányba) így ezért döntöttünk ezen rendszer mellett. Így persze ha visszanézel a 2015-ös évre, abban nem szerepel ezen sorozat. És ezévben ezért nem lett érvényes a Goblin sorozatra leadott szavazások is mivel 2017-ben adják majd le az utolsó részt. :)

      Törlés
    2. Ah, ok. Csak azért csodálkoztam, mert annyi másikat láttam már utána, hogy elég réginek tűnt. De azóta máshol is olvastam, hogy díjazták.
      Még annyit, hogy nem tudom, Jang Geun Suk mit vállalt be a szerepéért, de a Don't dare to dream-ben Jo Jung Suk amit elszenvedett a mammográfián, annál keményebbet és viccesebbet eddig nem láttam férfire nézve. :)

      Törlés
  6. Köszönöm a listát, nagyon tetszett. A Two World viszont kimaradt, pedig ott aztán voltak eget verő extremitások. Kaphatna egy díjat, pl.: legtöbbször nem-meghalós kategóriában :)
    Wang So-val egyet értek a kategóriában. De szerintem máshol is megmozgatta a lányokat, nem csak itthon:)

    VálaszTörlés
  7. Jól összeszedett írás!😁💖

    VálaszTörlés