2017. május 14., vasárnap

B.A.P - 2017 World Tour 'Party Baby' - Budapest BOOM koncertbeszámoló


2017. februárjában meglepetésként érte a közönséget egy videó felbukkanása, mely egy lehetséges újabb KPOP turnét ígért, név szerint a B.A.P formációét. Majd 1 héttel később megérkezett a hivatalos közlemény is, melyből már körvonalazódott a világturné EU szekciója is.



Európai részről a hírt a német NINE LIVES Entertainment hozta el, majd hazai szervezőként a Concerto Music és a márciusi Block B koncertet is levezénylő Seoul Mates jelent meg. Amint már mindenki elhitte, hogy tényleg jönnek a srácok és nem csak egy fals videó az, ami felkavarta a kedélyeket, jött egy kis meghökkenés, ugyanis kihirdetésre kerültek a jegyárak. Már a Block B esetében is kicsit tágabbra kellett nyitni a pénztárcát, azonban ezen árak már jó pár embernél kiverték a biztosítékot (főleg, hogy időben is közel esett egymáshoz a 2 koncert). 
  • Party Ticket - Normál jegy - 21.900 Ft
  • Crazy Party Ticket - Kiemelt álló - 36.900 Ft
  • Silver Party Ticket (max 100 db) - Kiemelt álló + poszter, laminált passz, passztartó, CD, pacsi nyerési-lehetőség a zenekarral koncert után - 49.900 Ft
  • Golden Party Ticket - Kiemelt álló + poszter, laminált passz, passztartó, CD, pacsi a zenekarral koncert után - 58.900 Ft
  • Diamond Party Ticket - Kiemelt álló + korai belépés + poszter, laminált passz, passztartó, CD, pacsi és közös foto a zenekarral koncert után - 78.900 Ft (teljesen elfogyott)

Azonban mindenki vett egy levegőt és mérlegelni kezdte a helyzetet, majd ki-ki az elhatározásához passzoló jegyet megváltva várta a május 7-ét.

Mielőtt belevágnánk a beszámolóba, nézzük is csak meg, kik is jöttek el hozzánk.
A B.A.P (Best Absolute Perfect) 6 tagú fiúbanda formáció 2011-ben jelent meg a TS Ent. szárnyai alatt, hip-hop, R&B, pop-rock irányvonallal, majd 2012. januárjában robbantak be a Warrior c. debütáló számukkal.


Tagjai:
Bang Yongguk - leader
Kim Himchan
Jung Daehyun
Yoo Youngjae
Moon Jongup
Choi Jun Hong aka Zelo

A 2012-es és 2013-as évben végig ezen keményebb vonal mellett volt a koncepciójuk, sorra jöttek ki a nagy nézettséget is hozó számaik (No Mercy, Power...stb)
Majd 2013-ban rukkoltak elő egyik legsikeresebb dalukkal a One Shot-tal, mely szinte egy kis rövidfilm volt.


Ezután 2014-ben jelent meg a First Sensibility c. stúdió albumjuk, mely 13 számot tartalmazott, rajta fő számukat, az Angel-t, mely már egy másik műfajba kóstolt bele, sokkal letisztultabban.


2014 novemberében aztán problémák merültek fel a srácok és ügynökségük közt, így 2015 augusztusáig lógott a levegőben a megoldás. Majd végül sikerült egyezségre jutni, így újult erővel jöttek ki új albumjaikkal, melynek legutóbbi kiadása a Rose c. album lett, mely a koncerten is képviseltette magát.

Így el is értünk koncertünkhöz, mely a Barba Negra szórakozóhely nyitott helyszínén, a Barba Negra Track-ben kapott helyett május 7-én 20 órától.
A Seoul Mates szervezői engedtek a köz akaratának és a reggel 9 órás sorszámosztás után csak a 17 órai ellenőrzésre kellett visszaérnie minden sorszámmal már rendelkezőnek, így próbálva kicsit tehermentesíteni a helyszínt is a tömegtől.

Nem volt zökkenőmentes a kommunikáció a szervezők közt, így volt némi fennakadás mind a közönség oldaláról, mind a sajtójegyesek oldaláról, amire hamar megoldást kellett találna a magyar oldalnak, ami a végére sikerült is.
Pár nappal a koncert előtt került fel a jó hír, miszerint aki Silver jegyet vesz, annak biztos a pacsin való részvétel, mégis egészen a bejutásig izgultak a jegytulajdonosok, hogy igaz-e ez az opció, de végül kezükbe került az invitáló kártya, így felszabadultan álltak be helyükre a színpadhoz.

forrás: ~maildiko~

A nagy hajrában végül blogunk neve is megérkezett a sajtólistára, így nem kis rohanással (fél órával kezdés előtt kaptuk meg az infót, hogy rendben vagyunk ;) ) végül sikerült megérkezni a helyszínre, ahol már javában ment a színpadtechnika és a fiúk DJ-jének (B.Shoo) kis hangulatfokozója. Majd 8 után 10 perccel kezdődött a visszaszámlálás, melynél már a tetőfokára hágott a hangulat.
Az első blokkban remixeket hallhatunk a srácoktól, majd jött az est egyik plusz száma, mikor is a fiúk közül az éppen soron következő (a mi esetünkben Daehyun) választotta ki az előre meghirdetett dress code szerint megjelent lányok közül az esti "partnerét". 

forrás: Concerto Music FB

Daehyun stílusa a Rose volt, így egy hatalmas vörös rózsa mintás pólót viselő lányra esett a választás akit aztán fel is kísértek a színpadra egy kis frissítőre és beszélgetésre. 
Utána folytatták a számlistát és persze nem maradhatott ki a One Shot, melyet teljes erőbedobással adtak elő. 
Helyet kapott az estében 2 szóló is, melyben a tagok kicsit külön-külön is felléphettek és megmutathatták, mit is tudnak.
Persze nem maradhatott ki a közönség tanítgatása sem, és hamár olyan szépen ment a srácoknak a "szeretlek" szó, így miért is ne tanítsák meg ezt visszafele is egy kis tájszólással egybekeverve.

YjayBaby😘 (@yjaybaby) által megosztott bejegyzés,

A fő blokk után fél 10 felé kezdtek már elbúcsúzni a fiúk, de ígérték, hogy van még egy számuk...Ami aztán egy hatalmas karneváli sokadalommá vált, méltó zárásaként az estének. A koncert folyamán többször is hatalmas "konfetti" esők lettek, amik így szabadtéren lélegzetelállító hatást eredményeztek.


10 körül aztán az encore számok után tényleg levonultak a színpadról és már csak a pacsi és a Diamond jegyesek fotója váratott magára.

Az est folyamán biztosítva volt természetesen a fiúk tolmácsolása is. Aki volt a márciusi Block B koncerten, az találkozhatott már Gergely Annával, aki akkor is és most is 100%-ot hozva leste a fiúk szavait és közvetítette a nézők felé.
El is kaptam most, hogy mondjon személyesen is pár szót az estéről:

Milyen volt a mostani menedzsmenttel és a srácokkal dolgozni?

Anna: Számomra egy nagyon jó élmény volt, ugyanis a fiúk nagyon kedvesek voltak és sokat figyeltek rám, vártak, hogy lefordítsam a dolgokat, mutatták, hogy jó volt, stb. És még tanultam is tőlük új kifejezést.

Mostani koncert fordításánál volt olyan helyzet, amit már az előző Block B koncertből tanulva máshogy kezeltél?

Anna: A két tolmácsolás teljesen más volt, itt sokkal, de sokkal többet kellett tolmácsolni, így a végére már tényleg elfáradtam. Amit tanultam az volt, hogy hibák lesznek és gyorsan túl kell tennie magát az embernek rajtuk, mert nincs idő. És mivel nem először csináltam, kevésbé volt félelmetes, és tudtam, hogy meg tudom csinálni, meg tudom oldani a gondokat.

Annával Harkai Daniella is csinált egy interjút a Block B koncert után amit >>ITT<< olvashattok.

A közönség oldaláról is kértem egy kis élménybeszámolót, így most ki is emelnék egy rövid részletet, ami talán összefoglalja az egész este lehengerlő stílusát:
"Bevallom, hogy a Block B-s srácokat sokkal jobban ismertem, mint a B.A.P-t, sőt mondhatni a B.A.P-t nem ismertem, oké tudtam a tagok nevét, Yongguk megvolt a hangja miatt, de a többiek nem igazán. A klippes számaikra Nipponon százszor buliztunk, azokat persze mind ismertem. No mercy az egyik legnagyobb kedvenc, asszem ez pont az elején volt. Szóval úgy mentem el, hogy lesz ami lesz, és úgy jöttem el hogy tiszta szerelmes lettem!" /maildiko/

Ez a pár sor szerintem szépen mutatja azt, hogy milyen élményeket is hagytak maguk mögött a srácok és hogy a magyar BABYk várják őket vissza sok-sok szeretettel.

Mi is köszönjük a lehetőséget mind a német ügynökségnek (NINE LIVES Ent + Gan-Shin & Okami Records) mind a helyi szervezőknek (Concerto Music + Seoul Mates) és sok sikert kívánunk a további projektjeikhez!

[FRISSÍTÉS - 05.18]
Meg is érkeztek a német szervezők által rendelkezésünkre bocsájtott hivatalos koncertképek, az alábbi DRIVE linken tudjátok megtekinteni őket >> ITT<<

Himchan (@chanchanieeeeee) által megosztott bejegyzés,








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése