2012. április 29., vasárnap

Ismertető: Personal Taste/Personal Preference




2010 legsikeresebb sorozatával folytatjuk az ismertetők írását, ami talán méltán lett a legnézettebb műsor.

Műfaj: Romantikus, komédia
Epizódok száma: 16
Csatorna: MBC
Év: 2010
Főbb szereplők: Lee Min Ho, So Je Jin, Kim Ji Seok, Wang Ji Hye
Több infó: >>itt<<

Alaptörténet:
Par Gae In (So Je Jin) szakmáját tekintve egy bútor tervező vagy talán belsőépítész. Építész apja árnyékában él, mivel az csúcshíres szakmájában. Gae In nem keres sok pénzt, nehezen él meg terveiből, mivel apja külföldön dolgozik, ráadásul a barátnője, akit befogadott a házába, összeakar házasodni a pasijával, amit csak az esküvő napján az oltár előtt tud meg. Megsebzett szívvel, pénz nélkül, mivel egy másik barátja meglógott az összes pénzével, elhatározza kiadja megüresedett szobáját, amit Jeon Jin Ho (Lee Min Ho) készséggel ki is bérel. Először a lány húzza száját, mert milyen már hogy egy pasival él együtt, de mivel azt hiszik Jin Ho meleg, így belemegy a költözésbe. A férfi egy sikeres építész, aki a semmiből indulva szerzett magának nevet a szakmában. Azért költözik oda, hogy a ház terveit megtalálja, mivel egy nagyszabású pályázat koncepciója a ház, de soha nem kerültek elő tervek és kevesen látták élőben a fantasztikus építményt. Ezért nem is olyan nagyon tiltakozik az ellen, hogy melegnek gondolják. Természetesen, ahogy haladunk előre jönnek  a bonyodalmak és a szerelem :D


Vélemény:
Az első rész nagyon uncsi volt és egyáltalán nem keltett bennem kíváncsiságot. A főszereplő nőt meg olyan negyvennek néztem, annyira le volt pusztulva. Épp ezért úgy döntöttük jobb ha több napra félre rakjuk. Végül, mikor már csak ez volt a gépen addig győzködtem Amy-t, míg megnéztük a második és harmadik részt. Onnantól kezdve már nem volt megállás a végéig. Kicsit jobban beindultak az események, elsültek a viccesebbnél viccesebb poénok, és jól működött együtt a két főszereplő.
Kicsit más, mint a megszokott konzervatív koreai, japán sorozatok, mert itt a hősnő melegnek gondolja a férfit. Ebből is adódnak többségében a vicces szituációk. Mivel Gae In ezt hiszi, sokkal könnyebben megnyílik és közvetlenebb lesz, (kb. mint egy barátnővel) így bensőségesebb lesz a kapcsolatuk. Nem azt mondom, hogy teljesen kivetkőznek a konzervatívságból, de sokkal sokkal természetesebben viselkednek egymással a szereplők, mint más sorozatokban szoktak a szerelmes párok. 

Lee Min Ho 10/10-es itt is, és már csak miatta meg kell nézni, mert érdekes figurát alakít benne. (bár sose jöttek be a túl sminkelt és cicomázott férfiak, de sikerült így is elfogadni őt :D)
Könnyű esti szórakozásnak ajánlom, egyszer mindenképp érdemes megnézni. :)

Zene:

Felirat: 
1-12-ig - http://www.d-addicts.com/forum/viewtopic_85857.htm
Végig - dwaejitokki-fansubs 


Pontozás:
Cselekmény: 10/9
Színészek: 10/10
Zene: 10/6

5 megjegyzés:

  1. Szia, nem tudod véletlen, hogy hol tudnám ezt megnézni magyar vagy angol felirattal, mert a viki.com-on azt írja, hogy nem elérhető az én régiómban....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      De. persze. :)

      Felirat: 1-12-ig - http://www.d-addicts.com/forum/viewtopic_85857.htm
      végig: http://dwaejitokki-fansubs.gportal.hu/

      Videó (torrent): http://www.d-addicts.com/forum/torrents.php?search=personal+taste&type=&sub=sub_RAW&sort=

      Jó szórakozást. :)

      Törlés
  2. Hello!
    valaki tudja hogy hol kell letölteni a többi feliratos részt? mert 12.-ig meg van de a többit nem tom hol kell letölteni... segítene valaki?!?!

    VálaszTörlés
  3. Nálam az első résztől működött a sorozat, nem kellett "rávennem" magam a nézésre.:)

    üdv, edimir

    VálaszTörlés
  4. Nekem is tetszett az első résztől. Jó volt visszafogottan látni Lee Min Hoo-t, nem csak tajparasztot alakítva. A nő tényleg sokkal idősebbnek nézett ki, de engem az döbbent mindig meg, hogy rengeteg sorozatban kvázi a pasitól várják el, hogy csináljon jó nőt valakiből. Mik ezek a férfiak, valami divatguruk? Ők veszik a ruhát, sminkelik a nőket... mikor ott vannak a barátnők, és az egyikül ráadásul elég exkluzív. Röhejesnek találom, hogy minden megoldást a férfiaktól várnak el.

    A lezárásban egyetlen egy dolog nem tetszett, hogy Kim In Hee a képben maradt, mint a munkatárs leendő(?) nője, és Ga In anyósa előtt se bukott le.. na ő az, aki soha nem fog megnyugodni, míg látóterében van a pasi, állandóan próbálkozik majd.

    VálaszTörlés