2012. április 17., kedd

Ismertető: You're beautiful



Hát én is (Sora) beszálltam az ismertető írásba, hogy gyorsabban "haladjunk". Mint látható első ismertetőm a méltán híres You're beautiful-ról fog szólni. Élvezzétek :D

Műfaj: Romantikus, komédia
Epizódok száma: 16
Csatorna: SBS
Év: 2009
Főbb szereplők: Jang Keun Suk, Park Shin Hye, Jung Yong Hwa, Lee Hong Kee, Uee
Több infó: >>itt<<

Alaptörténet:
Nem túl bonyolult az alaptörténet és asszem nem is lehet nagyon spoilerezni belőle. Vegyél egy ártatlan lányt, tisztességes nevén Go Mi Nyeo (Park Shin Hye), aki mellesleg apáca és nem mellesleg van egy fiú ikertestvére (Gom Mi Nam), aki egy rendkívül híres és sokat keresett fiúbandába (A.N.JELL) kap belépőt. Itt jön a csavar, mert sajnálatos módon a fiúnak az Amerikában elvégzett plasztikai műtéte nem úgy sül el, mint ahogy tervezte, így nem tud debütálni a bandában. Természetesen a menedzsere nem hagyja elúszni a lehetőséget, így megkéri Go Mi Nyeo-t, hogy ugorjon már be a fiúk közé és játssza el a tesója szerepét, míg azt át/visszaműtik és felgyógyul. Természetesen nem megy zökkenőmentesen a férfi szerep eljátszása és a beilleszkedés. Az A.N.JELL aktuális mindenre vak, de megbocsátod neki, mert olyan cuki tagja, Jeremy (Lee Hong Kee) rögtön elfogadja, míg az aktuális másodszépfiú, aki semmire sem vak, és aki rögtön rájön, hogy ez a fiú lány, Kang Shin Woo (Jung Yong Hwa) "messziről" figyeli őt. Végül a csapat frontembere Hwang Tae Kyung (Jang Keun Suk) teljesen elutasítja "Go Mi Nam"-ot, bár tetszik neki az angyali énekhangja. Ne felejtsük el, hogy a frontember is hasonló vakságban szenved, mint Jeremy, továbbá farkasvaksága is van, tisztaságmániás, rendmániás, perfekcionista és nehezen mutatja ki az érzéseit.
Természetesen a cselekmény legfontosabb pontja a szerelmi négyszög és az, hogy a lány le ne bukjon, de persze más szálak is megjelennek majd.

 

Vélemény:
Vessétek rám köveitek, de tök véletlenül töltöttem le a sorozatot. Találtam egy TOP7 listát, amiben összesítették a világ szavazóinak szavazatait (:D), hogy mi a kedvenc Kdrámájuk. Ez volt a második, és mivel cél lett az első hét megtekintése, így le lett szedve. Most már persze, egy csomó helyen feltűnik a neve, de eddig tök tudatlan voltam ki is az a Jang Keun Suk. Hogy eddig milyen sanyar életem volt... :D
Az első rész hagyott némi töprengést azon, hogy ki hiszi el azt, hogy a lány pasi? Aztán próbálod meggyőzni magad, ez egy sorozat, ahol bármi megtörténhet. Ha ez sikerül, akkor teljes lesz az élvezet. Végig tartotta a színvonalát, nem vált unalmassá. Persze Go Mi Nam hatodik, elárulom a világnak, hogy lány vagyok akciója után már kicsit a falat kaparod és azt kiabálod: mondjad cseszd meg! De ez tök természetes reakció, hisz ez egy kdráma. Tae Kyung és az édesanyja szálat volt nehéz megemésztenem. Valahogy nem fér a fejembe. Itt ütközik ki, hogy mennyire másként gondolkodnak a koreaiak, vagy épp mi gondolkozunk másként. Tojás, tyúk dilemma előtt állunk, kérem szépen. :D De ezeken kívül más negatívumot nem tudok rá mondani. Rendkívül vicces sorozat. Az összes poén üt benne. A japán és koreai doramák mindig tartalmaznak vicces jeleneteket, de ez tömve van velük! Szinte minden második percben fogod a hasad és a telefonod, hogy mikor kell kihívni a mentőket röhögőgörcs tünetekre. Jang Keun Suk karaktere, meg ahogy megformálja egyszerűen zseniális. Must see kdráma!
És ennek a sorozatnak hála megtaláltam az egyik kedvenc számom, ami ráadásul a kedvenc jelenetemnél tűnik fel :D


Spoiler, muszáj beraknom a kedvenc jelenetem is:


Egy kis zene a sorozatból. Az első szám, a What should I do, tesómmal egy poén forrásává vált. :D
És a többi szám: PromiseWithout words és As ever/ Still



Pontozás:
Cselekmény: 10/9
Színészek: 10/10
Zene: 10/8

8 megjegyzés:

  1. Naszóval...a helyzet az, hogy már írtam egy elég hosszú kommentet az egyik bejegyzésetek alá, de elszállt az egész, úgyhogy egy idegroham után itt vagyok újra, mert muszáj megosztanom veletek, hogy éjjel 11-kor semmiképpen ne nézzétek meg ezt a részletet a doramából, mert nem igazán tolerálja az alvó család :D Egyébként ez a dorama tényleg remek, ezt láttam legelőször ilyen műfajban, és hát még mindig jó étvággyal fogyasztom őket, szóval kedvcsinálónak mindenképpen jó. Talán azért nem tudom az abszolút kedvenceim között számon tartani, mert elsőre egy kicsit furcsa volt ez az egész stílus, a hangulat, a koreai boybandek tagjainak néha már-már felháborító öltözködése, hajviselete, sminkje(!!), de az izgalmakért ezt is kibírtam. Emlékszem, mennyire megszenvedtem, amíg megjegyeztem a szereplők neveit, de nem bántam meg. Jang Geun Suk-ot azóta volt szerencsém a Love Rain-ben is látni, és hát lehetetlen volt nem belézúgni:) A You're beautifulban ugyan elismertem a végére, hogy ők Go Mi Nam/Nyu-val összetartoztak, de a drámából én Shin Woo-nak drukkoltam legjobban, így egyenes út vezetett a Heartstrings-hez, ahol Yong Hwa és Shin Hye a változatosság kedvéért össze is jönnek :D Nem néztem még itt körül alaposan, de ha erről még nem írtatok, tegyétek meg (megnézni kötelező)!:)
    Egyébként véletlenül találtam az oldalatokra, de nagyon tetszik, főleg azért, mert aktuális, tehát mai napig írjátok és olvassátok a hozzászólásokat. Nagy öröm ez nekem, találni valakit, akivel kitárgyalhatom a megnézett drámákat :D Csak így tovább! bocok

    VálaszTörlés
  2. Úúúú...:/ örülök, hogy azért volt ideged újat írni. :)
    A Love Raint még nem láttam, de tervben van a mostani után, hogy azt nézzük, illetve a Heartstrings-et láttuk, és bár öröm volt látni a YAB-ban lévő színészeket, engem az a sorozat annyira nem győzött meg. :/

    Nagyon köszönjük. :) Igyekszem majd több bejegyzést írni, de eléggé hangulat ember vagyok. :D De kidumálni a sorikat bármikor kapható vagyok! ^^ Örülök, hogy látogatod a blogot. :)

    VálaszTörlés
  3. Igen....Én is nagyokat röhögtem rajta , főleg a disznós jeleneten...De valahogy nálam sokszor van az hogy nem annak szurkolok aki majd végül megkapja a lányt és én is Shin Woo-nak drukkoltam és ezért kezdtem el nézni a Heartstrings-et . Meg nem tudom de nekem soha nem volt szimpatikus Jang Geun Suk , olyan , olyan na .. Egyedül a Hawang Jin Ji-ben drukkoltam neki , nem tudom mért xd

    VálaszTörlés
  4. Tudom, hogy sokaknak csalódást fogok okozni, de nekem nem tetszett ez a sorozat. Az ötlet jó volt, hiszen a Micsoda srác ez a lány c. amerikai vígjátékot is nagyon szerettem. Tudom, Amerikának ehhez semmi köze, csak egy kitérő volt :)

    Park Shin Hye-vel itt találkoztam másodjára. Először a Heartstrings-ben láttam őt. Nekem sok volt a Tae Kyung és Go Mi Nam huzavonás szerelme. A női karakter idegesített, egyáltalán nem tudta eljátszani a fiú szerepét, s azon csodálkoztam, hogy nem veszik észre, hogy a fiú igazából lány. Mégis köszönettel tartozom a doramának és Park Shin Hye-nek és szerepének.
    A sorozatnak azért, mert tudom, milyen hasonló doramat nem akarok többet nézni. Ennek az utolsó részébe többször beletekertem, mert nem kötött le.
    A színésznőnek és karakterének pedig azért vagyok hálás, mert megmutatták, milyen személyiség ne legyek soha. Ahogyan igyekezett a Kyung-ot meghódítani, már-már frusztráló volt, akit mellesleg hidegen hagyott az egész, legalábbis ezt mutatta. A másik szerelmes fiú pedig mellőzve lett. Ennyire bamba nem lehet valaki, értem itt a női karakterre. Tehát, ha egyszer hasonló helyzetbe kerülnék, csak emlékeztetem magam erre a sorozatra, s máris tudni fogom, hogy milyen személyiség ne legyek. Szerencsére ez bőven távol áll tőlem.

    Ami negatívum: túl sokszor hangoztatták benne a Go Mi Nam és a Huying (nem tudom, hogy kell írni) nevet, ami annyira berögződött a fejembe, hogy akaratlanul is előjött. Egyik résznél megszámoltam. 5 perc alatt csak 16x hangzott el a Go Mi Nam.
    Hiányoltam az igazi Go Mi Nam-ot, mert én kifejezetten azért kezdtem el nézni ezt a sorozatot, mert reménykedtem benne, hogy mindkét ikerből kapunk elég jelenetet. Erre összvissz 3 perc a 16 órából, amit láthattunk a fiú ikerből. Még ha PSH is játszotta volna el, ha ezen a vonalon ment volna a sorozat, azzal is megelégedtem volna.
    Az ármánykodások, a szeretlek, de nem árulom el, ennek a húzása nekem nem jött be.

    Ami pozitívum: a vicces jelenetek. És igen, nekem is egyik kedvenc jelenetem lett az általad belinkelt búzás videó :) Mint akinek az égvilágon semmi gondja, élvezi a videkét, ahol az öregek is kedvesen integetnek, miközben a veszély fenyeget egy malac képében :D A zene szuper volt hozzá.
    Másik kedvenc jelenetem, amikor - VÉGRE - felbukkan a fiú Go Mi Nam, s hála az égnek, hogy úgy oldották meg a jelenetet a reptéren, ahogy. Aki látta, tudja miről beszélek. Trükkösek voltak, de az kellett oda.

    Úgyhogy köszönet a sorozatnak, amiért ráébresztett, milyen ne legyek. Csak ezért, hogy ezt észben tartsam, valamint a két poénos jelenetért, egyszer érdemes volt megnéznem. De többször nem.

    Egyébként Park Shin Hye filmjeit nem nézem meg, főleg ebben a sorozatban való alakítása után nem. Elhiszem, hiszen láttam, hogy remekül táncol, szépen énekel, ügyes színésznő, de valamiért nem bírom a személyiségét, s azokat a karaktereket sem, akiket eljátszik.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tökéletesen egyetértek a véleményeddel. Go Mi Nam megformálása sokat rontott a sorozat minőségén.Értem én, hogy kicsit esetlennek kellett lennie, de ennyire együgyűnek és bugyutának, hú ez számomra roppant bosszantó volt.

      Törlés
  5. Nekem a kedvenc részem az, amikor már Jeremy is tudja, hogy lány és elmennek vásárolni, és akkor mindig meg akarja ölelni. :D

    VálaszTörlés
  6. Igen nekem is az a kedvenc jelenetem! *-* :D

    VálaszTörlés
  7. Nekem az is tetszik, amikor az elején Tae Kyung kamerán keresztül rájön, hogy Minam Lány! Fénylő labdák a sötétben, stb...

    VálaszTörlés