2013. január 5., szombat

Ismertető: The Greatest Love

Lehet, hogy az idei évet valami összegző meg dorama összefoglaló bejegyzéssel kellene kezdenem, de ahhoz jelenleg nincs kedvem, így helyette egy most befejezett drámáról írok. :D

Cím: The greatest love

Műfaj: romantikus, vígjáték
Epizódok száma: 16
Év: 2011
Csatorna: MBC
Szereplők:
Gong Hyo Jin - Goo Ae Jung
Cha Seung Won - Dok Ko Jin
Yoo In Na - Kang Se Ri
Yoon Kye Sang - Yoon Pil Joo

Történet:
A Treasure girls (négy tagú lány banda) tíz éve debütált, de a nagy sikerek közepette hirtelen feloszlottak, a közvélemény pedig úgy tudja a csapat vezetője Goo Ae Jung miatt történt mindez. Azóta Ae Jung próbál a különböző ciki műsorokból megélni több kevesebb sikerrel, de továbbra is a pletykák középpontjában áll.
Ezzel szemben Dok Ko Jin igen nagy hírnévnek örvend, minden második terméken az ő feje virít, filmeket forgat, a nők imádják, és a népszerű Kang Se Ri a barátnője,(de csak látszatból) egyszóval Ae Jung teljes ellentéte. A sok siker mellé viszont egy igencsak érdekes személyiség párosul, imádja önmagát, és önmagát, ennél fogva hatalmas szíven csapás számára, hogy rá kell döbbennie beleesett Ae Jungba. Hogy ne legyen elég számunkra a szerelmi háromszög, egy műsor miatt a képbe kerül a keleti orvos Yoon Pil Joo, akibe Se Ri lesz szerelmes, viszont a doktor Ae Jungért rajong. Nah, ezt bogozzátok ki. :D

Whalemény:
Elég nagy hullám völgyeken mentem keresztül a nézése közben. Az elején érdekesnek tűnt, a karakterek miatt, és a médiás vonal miatt, aztán Dok Ko személyisége olyan szinten túlzó lett, hogy már taszított, de folytattam tovább, végül átlendülvén ezen, a dorama végéig élvezni tudtam a sorozatot.
Kicsit furcsának éreztem végig a főszereplők szerelmi viszonyát, nem Dok Ko Jin részéről, (bár erősen eszelős volt xD) hanem inkább Ae Jungéból. Sokszor nem értettem mit miért tesz, vagy ha kedveli Dok Ko Jin, miért megy bele a párkereső folytatásába, majd hogy a végén miért kezelt olyan furcsán hülyén (mérges lett és haragudott Dok Ko Jin-re, aki látta tudja melyik jelenetről beszélek) egy olyan bejelentést, amitől a legtöbb ember sírva fakad és semmi másra nem tud gondolni. Jó, nyilván máshogy nem haladt volna előrébb a történet, kellett a huzavona, oké, befogtam.
Aki miatt voltak vegyes érzéseim, de végül valahogy beleitta magát a szervezetembe, az Dok Ko Jin. A személyisége valóban nagyon el van túlozva, olyan irreális dolgokat csinál és tesz, vagy inkább annak tűnik, mert a színész karaktere/külseje inkább hasonlít egy háborút megjárt kommandósra, aki a legkisebb neszre is felpattan és a kezébe kapja a uzit, és mindig morcosan néz, mint egy önelégül, de sok lelki sérüléssel rendelkező színészre. De hát nah, ő Dok Ko Jin, a különleges ember. :D Alkalmaz magán mindcontrolt, hogy a pulzusát alacsonyan tartsa, ha nem sikerül neki és Ae Jung miatt magas, akkor pedig heartbreak-je lesz,(:D) végtelenül öntelt, és folyamatosan beszólogat, képes egy reklámért nem drukkolni az olimpián induló koreai bajnoknak. Azt gondolnánk, hogy az lesz vele is mint az összes doramában szereplő hasonlóan köcsög karakterrel, azaz jó fiú lesz a maga módján, de nem! Dok Ko Jin marad olyan amilyen, pusztán mindenféle hülye stratégiával megpróbálja Ae Jungot maga mellett tartani. A színész választás a karakterhez pedig zseniális volt szerintem, (még ha a kommandó képe is kísér minket végig) a mély hangú, ugyan akkor tipikus macsó arcú és testalkatú Cha Seung Won nagyon jól megoldotta a feladatot.

A többi karakterről bővebben nem is ejtenék szót, a legtöbben mind típus karakter, akár Ae Jungot nézzük, (az elesett mindenki által szánt lány, akit még az ág is húz, de emellett tud azért határozott is lenni, plusz kellően titkolni, hogy mit érez) akár Yoon Pil Joo-t. Se Rit pedig az elején nagy riválisának gondolván azt gondoltam ő lesz hősnőnk legnagyobb ellenlábasa, aki a végletekig elmegy, de végül ő is csak egy elhanyagolható karakter lett. Ugyan úgy, ahogy Pil Joo idegesítő hangszínű anyja is.

Összességében ajánlom, érdemes megnézni, mert nagyon jól lehet szórakozni Dok Ko Jin-on a különleges emberen, mert igazából ő az egyedüli nagy poén forrása a filmnek.

Zárószónak két momentumot emelnék ki a filmből:
1. az egyik Lee Seung Gi cameo szerepe, ami hatalmas volt. :D
2. a Secret Gardenból csórt egyedi szövésű és stílusú tréning felsők, amiket amikor megláttam a kis srácon és az apukán sírtam a röhögéstől, akár direkt rakták akár nem. (de valószínűleg nem véletlenül :D)
Pontozás:
Cselekmény: 7/10
Színészek: 8/10
Zene: 7/10

6 megjegyzés:

  1. http://www.youtube.com/watch?v=ncRGaudFf4Q

    Ezt láttad? A dráma után Lee Seung Gi és Cha Seung Won ténylegesen csináltak egy hűtőreklámot (amin ugye vitatkoztak) :D Best thing ever! :'D Annyira nevettem, amikor megtudtam. :D

    VálaszTörlés
  2. Rengeteget nevettem rajta, Gong Hyo Jin szerintem remekel ebben a sorozatban is! A férfi főszereplő karaktere meg egyenesen zseniális!

    VálaszTörlés
  3. Nem tudja valaki honnan tölthetném le a filmet ?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én ezt találtam, nem tudom működik-e.

      http://kickass.to/kd-the-greatest-love-2011-t6622844.html

      Törlés
    2. köszönöm :)

      Törlés