2014. szeptember 26., péntek

Filmajánló: Catch me

Mostani filmajánlónak direkt egy olyat választottam, melynél tényleg semmi mással nem kell törődni, csak egyszerűen leülni, nézni, és jókat nevetni. Mindehhez adjuk hozzá Joo Won-t, és tádámmm...




Cím: Catch me / Steal my heart (캐치미)
Műfaj: vígjáték, akció, bűnügyi
Rendező: Lee Hyun Jong
Játékidő: 115 perc
Dátum: 2013. december 23.
Színészek:
Joo Won - Lee Ho Tae
Kim A Joong - Yoon Jin Sook
Park Chul Min - informátor, bizományis



Történet:
Lee Ho Tae egy profi gyilkossági profilozó, aki éppen egy sorozatgyilkos után nyomoz, mikor is gyanúsítottját merő egyszerűséggel elütik a helyszínen, majd visszatolatva újra elütik. Rendszámtábla alapján azonnal személyesen megy ki a kocsi tulajához, de gyermekkori szerelmét, Yoon Jin Sook-ot látja viszont. Ami viszont végképp kiveri nála a biztosítékot, az nem más, minthogy Jin Sook egy profi luxus tolvaj, akit már az egész országban kőröznek. Elbújtatja magánál pár napig a lányt, esélyt adva az ellopott cikkek "visszarablására", de nem kerülheti el a letartóztatást.

Whalemény:
Nagy izgalommal ültem le a gép elé, mikor végre megtaláltam ezt a filmet, és reméltem, hogy Joo Won vicces oldalából sokat kaphatok. És ez sikerült is. Ráadásul megint nagyon jól állt neki ez a fajta szerep. Remek helyzetkomikumokkal spékelték meg a filmet, mindehhez pedig egy izgalmas sztorit is kitaláltak. Jópárszor kellett leállítanom a filmet, mivel úgy rám jött a nevetés, hogy így lemaradtam volna a folytatásról :)
De lássuk csak a két főszereplőnket:

Lee Ho Tae:
Elsőosztályú profilozóként hatalmas magabiztossággal veti bele magát minden ügybe, és sikert sikerre halmoz. Semmi sem állíthatja meg, és senki sem veheti el tőle a megérdemelt előléptetését. Gondolta Ő. Mikor régi szerelmével újra szembetalálta magát, kiesett ezen szerepből, és teljesen felborult benne minden. Megszállottan próbálja tisztára mosni Jin Sook bűnlajstromát, de túl hosszú, és túl bonyolult.

Joo Won mindig is jól tudta hozni a magabiztos szerepeket, ebben is elsöprően tudott alakítani. Rá jellemző vagány mosolyát bevetve meg végig elhalmozta poénokkal a filmet.

Yoon Jin Sook:


Évek tapasztalatát összegyűjtve mesterire fejlesztette rablóképességeit, melyet rendes állampolgárhoz méltóan bőszen tanít is egy speciális "művészeti" csoportnak, kik a betörés művészetét szeretnék elsajátítani. Mikor újra találkozik Ho Tae-vel, benne is feltörnek a régi emlékek, és bármennyire is szeretne ezúttal a fiúval maradni, be kell látnia, hogy egyszer neki is vállalni kell a felelősséget tetteiért.


Kim A Joong szintén jól hozta a poénos részeket, gyermeki szintre tudott visszamenni a felelősség területén, és igazán szerethető karaktert teremtett Jin Sook-nak.

Összegezve: Ha csak egy jó kis esti kikapcsolódást kerestek, mindezt jó kis nevetéssel is megfűszerezve, akkor bátran ajánlom nektek ezt a filmet. Annyit ígérhetek, hogy ilyen drámai szerelmi vallomást nem nagyon fogtok látni, mint ebben a filmben ;)

Trailer:

AT oldalon már elérhető a magyar felirat (friss. 01.15)

Pontozás:
Cselekmény: 7/10
Színészek: 8/10
Zene: 6/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése