2014. szeptember 12., péntek

Ismertető: A Witch's Romance

Elég nagy lelkesedéssel fogtam neki a sorozatnak, mert kellően limonádénak tűnt és néha kell a pici lelkünknek egy kis citrom egy icipici cukorral. Bár ebben az esetben valamelyikből túl sokat tettek bele... kommentbe írjátok meg citrom vagy cukor?

Műfaj: romantikus 
Év: 2014
Epizód: 16
Csatorna: tvN
Szereplők:
Uhm Jung Hwa - Ban Ji Yeon
Park Seo Joon - Yoon Dong Ha
Han Jae Suk - No Shi Hoon

Történet:
Ban Ji Yeon egy sikeres bulvárlapnál újságíró, aki valójában egy magányos nő, egyetlen egy baráttal. A kollégái gyűlölik és rendre alá próbálnak tenni. Legnagyobb szívfájdalma, hogy párja x évvel ezelőtt faképnél hagyta az oltárnál. Egy nagy sztori hajkurászása közben összetalálkozik Yoo Dong Ha-val, aki helyes, fiatal és hasonló párkapcsolati problémával küzd.

Whalemény
Borzalom. Unalmasan indul és unalmasak a problémáik. Sablon az egész sorozat. Ezeket már valószínűleg úgy gyártják, hogy elővesznek két régi forgatókönyvet összefésülik és itt-ott változtatnak rajtuk. Őszintén, annyira nincs mit róla véleményezni, hogy alig tudom kitölteni nektek ezt a bejegyzést, de igyekszem.
A sorozatban a férfi sokkal fiatalabb a nőtől, ami extrémül zavaró, főleg miután megtudjuk a csaj még mindig ragaszkodik régi szerelméhez (aki az oltárnál faképnél hagyta és egy szót se szólt hozzá azóta), miközben Dong Ha már a Szaturnusz gyűrűiből kovácsol neki gyűrűt és csillagporral kutyulja fel a púderét. Egy bizonyos fokon reális a női probléma, mert valahogy nehéz elszakadni a régi szerelmétől, amikor tudjuk a mostani férfiegyed építi a rakétát a csillagtúrához, emellett a büdös életbe le nem vakarjuk magunkról, annyira belénk van zuhanva. Minden cinizmus félre téve, ez a probléma még meg is érthető, feldolgozható. De szerencsétlen hím olyan szinten ki van szolgáltatva és lealacsonyítva, hogy a dorama egy pontjától kezdve már nekem is csak portörlésre kellett volna.
Miután a nő végigvergődik a fiatal vagy, de "a régi szerelmem!", meg szeretek magányos lenni fázison, ki sem találjátok mi történik. Felbukkan az ex. A fiú részéről nem tud visszatérni a barátnő, mert meghalt, de lehet a sorozat végére ő is feltámad.

Ban Ji Yeon
A vesszőparipánk Amyvel a plasztikai beavatkozások. Szép-szép, de ha már annyi pénzt áldoznak rá legyen jó is és ne látszódjon, hogy nem a saját arcával néz ránk. Nem tudom a színésznőn mennyi változtatás történt, de az arcán egyedül a szájizmai képesek mozogni a sok botoxtól, ami tök felesleges, mert így is úgy is látszik, hogy nem mai kecske. Egy színésznő, akinek nincs mimikája, a jövőt látjuk azt hiszem...
Képeken még annyira nem, de a sorozatban ijesztő volt ránézni, ráadásul egy az egyben a mi Zalatnay Saroltánk jutott róla eszembe.

Yoon Dong Ha
Kis cuki fiúcska kinézetű, önmagában is szerethető karakter. És szeretjük is jó sokáig, mert ki ne akarna egy ennyire segítőkész és hűséges barátot? Viszont túlzás. Átlökik a ló túloldalára, amitől már nem lehet szeretni. Vagyis én nem tudtam.

Megfogtok lepődni, de nem ajánlom a sorozatot. Fájni fog. Illetve azoknak tudom ajánlani, akiknek nem folyik ki a könyökén a sok sablon történet, unalmas sablon karakterekkel, amit sablon papírra írtak. Viszont, ha szeretitek a könnyű sorozatokat, akkor biztosan tetszeni fog. :)
Pontozás:
Cselekmény: 2/10
Színész: 3/10
Zene: 5/10

12 megjegyzés:

  1. Ez volt a második - általam látott - olyan sorozat, amelyben a férfi/fiú szereplő lényegesen fiatalabb volt a nőnél. (Tudom, most ez egy trend, hasonló filmeket készíteni, de én képtelen vagyok elhinni, hogy 14-20 év korkülönbség a nő javára - működő kapcsolatot nyújthat, hosszabb távra.)
    Aki nagyon elnyerte a tetszésem ebben a sorozatban, az Spenót volt - a kezdeti szemét megmozdulásai után, határozottan szerethetővé változott.
    Összességében nem bántam meg, hogy megnéztem, de egy időre ebből a típusú filmből ennyi elég volt. :D
    (A színésznőnek ez a hajszín nagyon nem állt jól - sötétebbel láttam korábban és úgy egész szép volt. ) :]

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hogy őszinte legyek ebbe Sora teljesen egyedül kezdett bele, így én nem is láttam, ezért nem is szeretnék állást foglalni, viszont erről a női-férfi korkülönbségről korábban gondolkodtam egy hosszút.
      http://amyolvas.blogspot.hu/2014/04/ferfi-es-no-kozotti-korkulonbseg.html

      Kíváncsi lennék még, hogy te mit gondolsz róla, mert szerintem érdekes téma. :)

      Törlés
  2. Ha már ezt a sorozatot így kiveséztétek, akkor lehetne hogy a következő az It's okay, it's love legyen??? (lécci, lécci, lécci) Én már megnéztem, az utolsó részhez várom a magyar a feliratot, és nagyon kíváncsi lennék a véleményetekre.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A sors akarta így, mert ha a mostani sorozatot befejezzük pont ezt szerettük volna elkezdeni. A részeket már letöltöttük :)

      Törlés
  3. Sziasztok! Nekem nagyon is citrom volt a sorozat. Az egész tényleg túl sablonos és unalmas. A főhősök között nagyon nem éreztem a vonzalmat, de valahogy végignéztem a 16 részt. Egyszer nézhető, ha ki akarunk kapcsolni, de ennyi... nagyon hasonló az I need romance 3. évadához, habár ott a szereplők szimpatikusabbak voltak.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem viszont eszméletlenül pattogott közöttük a szikra.

      Törlés
  4. Nem tudok egyetérteni veletek, sajnos. Nekem pont az ellenkezője a véleményem erről a sorozatról.

    VálaszTörlés
  5. Akiért talán érdemes megnézni, az természetesen mellékszereplő... a kotnyeles csupa szív Barátnő - Ra Mi-Ran..., aki a Please, come back mister Maya angyalaként is fergeteges volt!:)

    Nem citrom, nem cukor... csak víz!:)

    üdv, edimir

    VálaszTörlés
  6. Azt hiszem a víz nagyon találó rá, de engem komoly fájdalom ért :D

    VálaszTörlés