2014. november 21., péntek

Ismertető: Good Doctor

Most következő ajánlónk 2013 talán egyik legkülönlegesebb doramáját szeretné bemutatni, ezzel is ösztönözve olvasóinkat, hogy merjenek belevágni, mert nem fogják megbánni :)


Cím: Good Doctor (굿 닥터)
Műfaj: vígjáték, orvosi élet
Epizódok száma: 20
Év: 2013
Csatorna: KBS2

Szereplők:
Joo Won - Park Shi On
Moon Chae Won - Cha Yoon Seo
Joo Sang Wook - Kim Do Han
Kim Min Seo - Yoo Chae Kyung
... és még nagyon sokan mások


Történet:
Szöul legjobb egyetemi kórházának életébe kapunk betekintést, különösen a gyermeksebészeti osztály mindennapjaiba. A kórház igazgatója egy egyedülálló projektet akar megvalósítani az intézményben, történetesen azt, hogy fogyatékkal rendelkező emberek is betölthessenek orvosi pozíciót. Így kerül be első éves rezidensként ebbe a programba Park Shi On, aki az igazgatónak köszönhetően ismerkedett meg még gyerekkorában az orvostannal, és azóta is autista létére mindent megtesz, hogy az egyik legjobb sebész lehessen. Ettől már csak az választja el, hogy sikeres legyen ebben a programban, mert ha elbukik, nem kapja meg orvosi papírjait, és soha nem lehet sebész, de még csak sima orvos sem.


Whalemény:
Elejétől a végéig megható, nem ereszt, és csak azt tudom mondani, hogy zseniális. Rengeteg szereplővel dolgozik a sorozat, és tökéletes összhang van mindenki közt. A forgatókönyv izgalmas, a színészgárda meg első osztályú. Először kicsit tartottam, hogy egy Vészhelyzet típusú sorozatot fogok kapni Green dokival és társaival, de a végén egyáltalán nem ez lett. Minden részben van műtét, mivel elengedhetetlen része ez Shi On fejlődésének, de nem ragadnak le a kórházi dolgoknál. Mivel egy gyerekosztályról van szó, így persze adott egy kis csoport full ennivaló csöppség is, akik azonnal mosolyt csalnak arcunkra. Az orvosokon felül bepillantást nyerhetünk egy kórház gazdasági életébe is, miként tekintenek olykor csak termékekként egy-egy betegre, és csak pénzforrást látnak a kórházban. Mindez egyenlő arányban, és végig magával ragadóan bemutatva a 20 részen át, így teljes a megelégedés.
De nézzük is csak szereplőinket.

Park Shi On
Születésétől fogva autista (savant szindróma), de gyakorlással, és megfelelő odafigyeléssel csökkenthetőek a hatások, így képes beilleszkedni a társadalomba, bár a szocializálódási képességein van mit javítania. Hatalmas tudása van az emberi testről, és szinte természetfeletti módon tud bármit elképzelni maga elé 3D-ban. Mikor bekerül a kórházba, rá kell jönnie, hogy a "gyógyítsunk minden áron" itt nem érvényes, és neki is mérlegelnie kell, mielőtt valamit megígér akár a hozzátartozóknak, akár a feletteseinek. 20 rész alatt szépen megtanulja, hogyan is kell egy csapatban működni, és megérti lényegét annak, hogy bízzon másokban.
Joo Won nálam mindig egy külön fogalom, itt is bebizonyította, hogy átváltozó zseni. Nem lehet egy kategóriába nyomni...ő minden szerepében kitör, és valami mást mutat meg. Ez esetben egyszerűen hihetetlen módon tudott minden egyes pillanatban autistaként viselkedni, beszélni, mozogni. Bridal Mask után megint csak annyit tudok mondani, hogy BRAVÓ! *taps-taps*
Cha Yoon Seo
A gyereksebészeti osztály női rangidős orvosa, ki heves temperamentuma miatt már került kényelmetlen helyzetbe, de tehetségét senki sem kérdőjelezheti meg. Mikor Shi On bekerül a csapatba, ő az egyetlen, aki pártját fogja, és védi az emberek megjegyzéseitől. Kezdetben anyáskodó, védő karakter volt, majd ahogy kezdett közelebb kerülni Shi Onhoz, másfajta gondolatok is megszülettek fejében.
A színésznő tökéletes volt erre a szerepre. Nem az a legszebb, aki kitündököl az egész kórházból, tényleg egy egyszerű sebészt jelenített meg nekünk, aki nagyszívű, igazságos, de azért tud kemény is lenni.

Kim Do Han
A kórház aranytojást "tojó" kakasa, aki az egyik legjobb fiatal sebészként robbant be a köztudatba, és mindenki próbálja a saját osztályára átcsalni. Ő vezeti a kis csapatot, és elég keményen bánik a rezidenseivel...nem is maradnak meg mellette sokáig. Shi Onnak tízszeresen jobban kellett megdolgoznia azért, hogy Do Han elismerje, végül pedig igazi bátyjává vált a fiúnak.

Yoo Chae Kyung
A kórház gazdasági oldalát képviseli, Kim Do Han menyasszonya, aki tökéletes, gyönyörű...mégis családi problémái miatt néha meggondolatlan, és csapongó. Neki is fel kell adnia gőgjét, és haragját, hogy túllépve sérelmein teljes életet élhessen, ráadásul meg kell szoknia azt a tényt is, hogy vőlegényének egy másik felesége is lesz, történetesen a munkája...amit gyakran előrébb is helyez, mint őt.

Összegezve: 
Aki nem riad vissza pár éles műtéti képtől, annak biztosan egy felüdülés lesz ez a sorozat :) Más, mint amiket eddig láthattunk, de éppen ezért lenyűgöző. Valós emberi helyzeteket mutat be, végig keményen érezzük a mindennapok folyamán felmerülő nehézségeket, mégis egy nagyon pozitív hangulat lengi körbe a műsort.
Végezetül egy plusz vidámság....Ki ne nézné végig a Peter Pan előadást, ha ilyen felállásban láthatná?



Trailer:
Magyar felirat
+Érdekesség:
Nézve ezt a sorozatot öröm volt látni, hogy a Bridal Mask színészgárdájából szerintem a fele szerepelt ebben a sorozatban is :) Ráadásul JooWon jóbarátja is feltűnik az utolsó epizódban, ezzel is mutatva mennyire jó kapcsolatot ápolnak még a Bridal Mask forgatása után is ;)
Pontozás:
Cselekmény: 10/10 (igen...ez szerintem megérdemli a 10-et)
Színészek: 10/10
Zene: 8/10

7 megjegyzés:

  1. Köszi a véleményt! Eddig hezitáltam, hogy belevágjak-e?
    Ismertetőtök alapján zöld utat kapott a sorozat!!!! :)))))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy az ismertető hatására belevágsz majd :) Mindenféleképpen várjuk majd a whaleményedet, hogy milyen volt ;)

      Törlés
  2. Messze van ez a 10/10-től de egyszer nézhető...

    VálaszTörlés
  3. Kérhetek egy linket ahonnan letölthető ? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Ezt a bejegyzésünket ajánlanám neked :-)
      http://amyolvas.blogspot.hu/2014/06/letoltesi-segedlet-doramakhoz.html?m=1

      Törlés
  4. Most látom először ezt az oldalt, de örülök, hogy rátaláltam.
    Köszönöm, hogy ilyen klasszul összefoglaltad a lényeget a sorozattal és a szereplőkkel kapcsolatban.
    Nekem Joo Won a szívem csücske már jó ideje, talán mások is megszeretik, ha megnézik ezt az oldalt.
    Köszönöm!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Örülök, hogy tetszik az oldalunk :) Próbálunk mindenfajta sorozatot bemutatni az olvasóinknak, de a kedvenceink mellett sosem tudunk csak úgy elhaladni :D Joowon számomra, és szerkesztő társaim számára is speciális kedvenc, szóval ha körülnézel, láthatod is, hogy van már pár ismertetőnk kifejezetten az ő sorozatairól, filmjeiről, és a jövőben is készülnek majd, ebben biztos vagyok :)

      Nézz be hozzánk a facebook oldalunkra is, ott mutatjuk a friss bejegyzéseinket, híreket a dorama világból :)

      https://www.facebook.com/whalemenyekblog

      További szép hetet kívánunk! ^^

      Törlés