2014. december 27., szombat

12 emlékezetes dorama 2014-ben

Év végi összeállításunkban 2014 tizenkét legemlékezetesebb sorozatát próbáltuk összeszedni.

Az idei év nagy durranása. A színészek körül azóta se múlt el a hiszti. Mindenki a nagyszájú, butácska, de szerethető színésznő és az űrből jött férfi szerelmét nézte idén. Mi is. :D

Egy 50 részes történelmi sorozat, ami tele van ármánnyal, harccal, romantikával és sok sok izgalommal. Ha Ji Wonnal a főszerepben.

Dumas világhírű regényének kiváló átdolgozása, tele humorral, romantikával, akcióval, remek színészekkel és még egy kis humorral. :)
Egy híres Japán manga/anime adaptáció, amivel nem fogtak mellé az alkotók. A kiváló alapanyagból, a klasszikus zenét remekül prezentálva és felhasználva egy nagyon kellemes sorozatot kapunk.

5. Modern Farmer
Lee Hong Ki legújabb sorozata, ami rendkívüli módon mutatja be a dél-koreai vidéki életet, humorral és mély tisztelettel fűszerezve.
Egy igazán kuriózum sorozat, ami megmutatja a mentális betegségekkel küzdők életét, emellett roppant mód tudatosan viszi végig a nézőt az érzelmi hullámvasúton.
A nyár egyik talán legfurcsább, de üdítő sorozata, melynek középpontjában a népi trot zene áll, mely a modern zenék közt is megállja a helyét, mindez fantasztikus humorral és nagyszerű színészekkel tarkítva.

8. Liar Game
Sok izgalmat tartogató dorama, ami belopta magát a legtöbb ember szívébe.

Szellemek, éjjeliőrök...mindez a királyi udvarban. De amekkora várakozással volt mindenki irányába, annyira inkább csak a füstje látszott.

Nem mondható szokványos sorozatnak, ahol az első rész után a főhősnek egy "véletlen" légyottjának köszönhetőek gyermekük is fogan. A két teljesen különböző embernek ebből kell egy mindenki számára elfogadható véget kreálnia.

11. 3 Days
A Ghost c. sorozat zseniális forgatókönyvírójának újabb alkotása, mely ha nem is tudta túlszárnyalni elődjét, azért szép kis izgalmas, nyomozós történetet adott a nézőknek. Mindehhez JYJ YooChun/Micky-je tett hozzá egy kis extrát.

Rain katonaság utáni első sorozata, ami egy kellemes romantikus sorozat a múlt fájdalmaival fűszerezve.

4 megjegyzés:

  1. Teljes mértékben egyetértek a listával és köszönöm!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jó a lista. 2015-ös is lesz?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lesz-lesz, csak még nem jutottunk a végére, hogy mik is kerüljenek bele ;) Addig is egy kis másfajta 2015-ös gyümölcskosár:
      http://amyolvas.blogspot.hu/2015/12/whalemenyek-whalemenye-2015-os-evrol.html

      Törlés
    2. Lesz-lesz, csak még nem jutottunk a végére, hogy mik is kerüljenek bele ;) Addig is egy kis másfajta 2015-ös gyümölcskosár:
      http://amyolvas.blogspot.hu/2015/12/whalemenyek-whalemenye-2015-os-evrol.html

      Törlés