2016. április 3., vasárnap

Rendezvény: Tavaszi MondoCon (2016)

Idén is lehetőséget kaptunk a MONDO-tól arra, hogy részt vehessünk a 2016. március 26-27. között megrendezésre kerülő tavaszi rendezvényükön, mely egy kicsit hamarabb volt, mint szokott és pont a Húsvét alatt, de ez sem tarthatta vissza a lelkes résztvevőket. Az idő kicsit szomorkás és csípős volt először, de szerencsére semmi sem korlátozhatta a szabadtéri szórakozást sem.



Ismét változatos kiállítók, standok vettek részt, így mindenki megtalálhatta magának kedvenc plüssét, tollát, könyvét. Mi is sikeresen boldog tulajdonosai lettünk - tanulmányainkat elősegítve - egy eredeti nyelvű Manhwa-nak ^^
Idén a D csarnok eszméletlen mennyiségű látnivalóval lett feltöltve, így csak rohanhattunk egyik helyről a másikra, feltérképezve vajon mire is üljünk be :)
Legelőször persze a Gyűrűk Ura Cosplay Klub-nál akadtunk meg, ahol is egy kedves ismerős, Samu állta utunkat egy varázslatos Pajkos Póni díszlet előtt. Mely a klub legújabb és méretét tekintve eddigi legnagyobb alkotása. Samu mellett találkozhattunk persze egy bátor Gondor-i harcossal, Lidérccel, szóval minden adva volt Tolkien világának maradéktalan megismerésére.
Szombaton egy vendég cosplayer előadását is megtekinthettük, melyben Nana Kuronoma vezette be a közönséget egy cosplayer világába. Részletesen megismerhettük a siker felé vezető útját, tanácsait, ezen hivatás esetleges buktatóit, így tényleg egy komplett képet kaphattak a leendő cosplayerek, hogy mire is számíthatnak, ha elindulnak ezen az úton. Nana az előadás után is készséggel váltott pár szót és fotózkodott bárkivel.
Számos workshop-on is kipróbálhatta magát az éppen arra járó, illetve a kitelepített gépeken profi számítógépes játékokat is meg lehetett ismerni. A Naruto konzoljáték igazán sikeres lett a résztvevők között, épp ahogy a Just Dance is. ;) Sajnáltuk, hogy most egy helyen volt csak lehetőség táncra perdülni.
Ismét képviseltette magát a rendezvényen az Amai Teaház - a tőlük megszokott hangulatos kis falucskájukkal - ahol megint csak érdekes programokat láthattunk. Az ügyességi játékokon felül be is lehetett öltözni, illetve finomságokat enni/inni vagy csak egyszerűen kicsit megpihenni.
Szombat este egy újabb sztár előadó koncertjén lehetett levezetni a nap fáradalmait, mivel Satsuki jött hozzánk sok-sok állomásos "Epocalipse Tour 2016" turnéja kapcsán. Az est egyik talán legnagyobb pillanata az Attack on Titan Guren No Yumija száma volt, melyet amint elkezdett, azonnal mindenki teli torokból énekelt. A hangosítás nem volt éppen a top-on, így sajnos az énekhang jó pár esetben teljesen el volt nyomva, de ez sem tudta kedvét szegni a lelkes nézőknek.

A koncert elején Satsuki külön kérése volt, hogy ne fotózzák és videózzák, így ennek eleget tettünk és tényleg csak pár ízelítő képet kattintottunk nektek. Hivatalos képeket láthattok a MONDO oldalán ITT, vagy pedig Case által a SoundofJapan oldalon (hamarosan)
Akik pedig nem tudtak maradni a koncerten, azok megnézhetik a teljes előadást >>ITT<<

Valamint már most bejelentésre került a Nyári MondoCon időpontja, mely immáron 2 napos lesz! :)
Szóval mindenki tervezze úgy a nyarát, hogy 2016. július 16-17-én ismét átveszik a cosplayerek és gamerek az uralmat a HungExpo felett :) 

További képeink megtekinthetőek a Facebook oldalunkon  >>ITT<<

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése