2015. április 16., csütörtök

Rendezvény: Tavaszi Mondocon (2015)

Évekkel ezelőtt voltam utoljára conon, így úgy gondolván, hogy nagyon sok újdonság fog szembekerülni velem, fogtuk magunkat és testületileg kivonultunk, hogy megnézzük mit is kap az, aki kimerészkedik a Mondocon nevű anime, manga és ázsiai kultúrát kedvelők rendezvényére.

1. Nos először is tömeget, de nagyon nagyot. :D
Azt hiszem eddigi pályafutásom során nem volt részem ekkora tömegben a conok történelmében. Vasárnap mérséklődött a szám, de szombaton azért elő-elő ugrott a tömegfóbiám.

2. Rengeteg cosplayest.
Kezdve a "csak felveszek egy cicafület, vagy rakott szoknyát" beöltözéstől a hatalmas szárnyakig és részletes kidolgozásokig találkozhattunk mindennel. Akik komolyabb cp-t készítettek eltökélten viselték is azt egész nap, akármilyen kényelmetlen is volt. Közösen sajnáltuk is azt a macskanőt, aki fél hét körül a barátnőjére támaszkodva bicegett az egész napos magassarkú viseléstől. Respect.
 
 3. Töménytelen termet, programot. 
Idén 4 épületben tartották a rendezvényt, és igyekeztek ezek adottságait ki is használni. Külön színpadot kaptak a gamerek, ami igencsak szerencsés döntésnek minősült, tekintve, hogy vasárnap nem kis felháborodást okozott a nagy színpadra rakott LoL bajnokság, ami miatt (bár elvileg már előtte csúszás volt) csúszott kicsit a program. De a külön színpadon folytatott játékot - ha a kívülállóknak (értsd nem gamer) nem is nyújtott semmi pluszt a sok számítógép láttán - kifejezetten mókás volt Just Dance és Ramenezés közben hallgatni, ahogy a gamerek fel-fel hördülnek, mintha egy focibajnokságot néznének. :D
Illetve a Just Dancenél többször is táncoló négy srác igencsak bearanyozta az ott álldogálók napját a produkcióikkal. Köszönjük srácok! :D
 
4. Kajáááááát!
Idén nem csak a megszokott sushizásra, büfézésre és Bubu Teára volt lehetőség, hanem kilátogatott a Ramenka néven futó étterem is. Térdre borulok, amiért kint voltak, és a Bubu teások gőzgombóca és vidámsága is 5* volt. :) Kifejezetten jó megoldás volt két helyre is sushis helyet telepíteni, mert így ha kicsit is, de megoszlott a tömeg. Várom a további kajások megjelenését, mert még így is sokan kint ültek a Pillangó utca melletti Burger Kingben (igen velünk együtt, de muszáj volt elmenni egy jegeskávéért :D)
5. Jófej embereket.
A con eddig is minden évben meglepett. Mindenki annyira lehet szabad és őrült amennyire akar. Szinte senki nem foglalkozik vele. Teljesen rendben volt az, hogy egy srác Narutós üvöltéseket hallatva feszített be vagy öt percen keresztül, vagy másodpercenként megállítani egy-egy már éppen fáradt cp-st, aki ugyan úgy mosolyogva pózolt, mint nap elején vagy random embereket ölelgetni a free hug miatt. Bár 5 ft-ért az Isteni ölelést azért még nem próbáltuk ki, de valaki bőszen "árulta".
6. Temérdek fancuccot.
Egy kicsit nagyobb helyre költözvén, rengeteg mütyürt és kiegészítőt árultak az árusok. Kitűzőt, bögrét, kiegészítőket, cuki cicás plüsst (amit majdnem megvettem, annyira szépek voltak) Volt miből válogatni. Mi le is csaptunk egy akciós Kázmér és Huba kötetre. Azonban azon kicsit felszaladt a szemöldököm, hogy a Pocky 1600 forintba került. Mondjátok, hogy rosszul láttam....

7. Szervezőket, bizti őröket.
Az ADAMS koncert alatt volt szerencsénk több technikussal, szervezővel és bizti őrrel beszélgetni, és kiviláglott bizony bizony sok cont megjártak már és a humoruk sincs a béka feneke alatt. :D
Idén először volt kint a KKK, aminek nagyon örültem. Volt náluk csomózás, hanbok próba, és aki szerette volna hangullal leírtak neki bármit. Emellett vasárnap fellépett a Mugunghwa, ami egy magyarokból álló tánccsoport, akik jó ideje tanulják már a koreai tradicionális tánc csínját-bínját.

A conok számomra mindig egy óriási közösségi élményt adtak, ahol a legmagányosabb ember is úgy érezheti tartozik valahova. De hogy ne picsogjam rommá a beszámoló végét:
Ha kedveled Ázsiát, az animéket, próbáld ki, szerintem érdemes. :)

A conról készült képeink összességét a facebook oldalunkon találod az alábbi linken. Ahoi! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése