2015. június 2., kedd

Filmajánló: Antique


Most következő ajánlónk témája egy nem mindennapi film lesz, mivel ebben nyíltan vállaltak be egy meleg kapcsolatot a történetszálban, amiért kapott sok-sok pozitív, de negatív kritikát is.


Cím: Antique (엔티크)
Rendező: Min Kyu Dong
Játékidő: 109 perc
Műfaj: vígjáték, rejtély
Dátum: 2008. november 13.

Szereplők:
Kim Jin Hyuk - Ju Ji Hoon
Min Seon Woo - Kim Jae Wook
Nam Soo Young - Choi Ji Ho
Yang Ki Bum - Yoo Ah In


Történet:
Kim Jin Hyuk egy elit családból származik, ám kisfiú korában elrabolják, és csak hetekkel később találnak rá, de azóta is szorongásos álmai vannak, és mindenáron meg akarja találni elrablóját. Mivel tudja, hogy fogvatartója oda van az édességekért, így elhatározza, hogy egy cukrászdát fog nyitni azon a környéken, ahol történt az eset, hátha az elkövető egy nap betér majd a boltba, és Jin Hyuk elégtételt vehet.
Mindehhez azonban az ország legjobb cukrászát kell maga mellé vennie, hogy hamar híre menjen a boltnak, így sulis osztálytársát keresi fel, aki párizsi gyakorlattal is rendelkezik, és mestere lett az édességeknek. Egy probléma van csak: miután Jin Hyuk durván visszautasította Seon Woo-t végzős korukban, így azóta olyan átalakuláson ment át a cukrászmester, hogy bármilyen férfi azonnal beleszeret, ha együtt kell dolgozniuk.
Így kezdődnek a problémák, aminek a végén ki tudja, hogy mi várja majd Jin Hyuk-ot.

Whalemény:
A film megnézése előtt annyi megvető kritikát láttam arról, hogy Jae Wook hogyan vállalhatott be egy ilyen szerepet, hogy egy kicsit tartottam tőle, mit láthatok majd a vásznon. És meg kell mondjam....csodát :) Egyszerűen zseniális film lett, és egyáltalán nem a homoszexualitáson volt a hangsúly, és egyáltalán nem kellett semmi felett sem szemet húnynom. Pont annyi volt benne, amennyi kellett, és pont ezért működött teljesen összhangban az egész film az összes szereplővel.
Kellemes vígjátéknak indul, néhol már hollywoodi musical elemekkel, aztán a film közepére mégis egyre jobban érződik egy árny súlya, mely a végső megoldást tartogatja. Semmi panaszom nem lehet, ha mégis valakibe bele akarok kötni, akkor az a francia mestercukrász megjelenése....De mivel ő kell a cselekmény belendítéséhez, így elnézem neki, hogy beleköp az állóvízbe :)
De nézzük is csak szereplőinket:

Kim Jin Hyuk:
Szinte chaebol fiú, mindene megvan, és mindene meg is lehetne, ha nem lenne az a bizonyos gyermekkori traumája. Ehhez ugye hozzávesszük azt is, hogy a párkapcsolataiban is folyton kudarcot vall, mindig mindenki visszautasítja, illetve csak kihasználja. Traumája miatt képtelen süteményt enni, mégis keményen próbálja helyesen vezetni a cukrászdát, és még arra is hajlandó, hogy megkóstolja az újabb recepteket.



Seon Woo másságát sosem volt hajlandó nyilvánosan elfogadni, mégis talán ő volt az egyetlen, aki belül mégis megértette a fiút, és vigyázott rá. Miután kezdenek összeszokni, rájön, hogyan is álljon eddigi életéhez, és hogy mit is akar innentől elérni.
Ju Ji Hoon zseniális főnök volt :D Ahogy a nagy káoszból mégis a végén össze tudta hozni a dolgokat...Nagyon szépen jelenítette meg az összes karakterbeli feladatát, így egy rossz szavam sem lehet a színészre.

Min Seon Woo:

Középiskolában mindenki cikizte lányos megjelenése és viselkedése miatt, miután a végzős bál előtt összeszedte minden bátorságát, és egy tortát akart Jin Hyuknak adni, aki persze keményen visszautasította, és olyan jelzőkkel illette, aminek köszönhetően teljesen összeomlott lelkileg, és egy bárban találta magát. Ott összekerült egy férfivel, aki mellett aztán teljesen átfordult eddigi problémáin, és a környék legdögösebb emberévé nőtte ki magát, aki nem mellesleg még cukrászmester is lett. Mivel a démoni csábítás minden munkahelyén kirúgással párosult, így Jin Hyuknak is fejtörést okozott másik alkalmazottat felvenni, mivel Seon Woo nők mellett képtelen dolgozni.



Jae Wook egyszerűen tényleg gyilkos ebben a filmben :) Nagyon viccesen, és profin vázolja fel nekünk Seon Woo karakterét, és ügyesen boldogult az egyes speciálisabb jelenetekkel is.

Yang Ki Bum:

Válogatott boxoló, ám retinaleválása miatt abba kellett hagynia, így teljesen célvesztett lett. Egy véletlennek köszönhetően felvételt nyer a cukrászdába kisegítőként, ahol is Seon Woo mágiájának köszönhetően elhatározza, ő is cukrász akar lenni. Ráadásul még tehetsége is van hozzá, így később már Seon Woo szárnyai alatt próbálgatja az egyes recepteket.

Yoo Ah In itt nyíltszájú, és provokatív, de ez nagyon jól állt neki :D Szép kis családdá nőttek össze a történet folyamán, így ő is szépen teljesített.



Összegezve:
Senki se riadjon meg a meleg tartalom miatt, összesen ha 5 percnyi ilyen jelenet van benne, akkor azzal sokat mondok. Egyébként meg csak önfeledt szórakozás egy piciny sötétséggel fűszerezve :)
Aki a sütemények rabja, az készítsen kézközelbe pár aprósütit, mivel kínzás, milyen sütiket mutogatnak végig a filmben :)

Trailer:


Magyar felirat

Pontozás:
Cselekmény: 7/10
Színészek: 7/10
Zene: 8/10

3 megjegyzés:

  1. Ez egy jó film jó szeinészekkel. Régebben fenn volt magyar felirattal az egyik sorozat oldalon de sajnos már nincs.

    VálaszTörlés
  2. Hú, de jó kis összefoglaló! Megnézem. Még a japán manga/anime őrületem idején egész jól szocializálódtam a bl dolgokra is benne, úgyhogy nem veri majd a biztosítékot.

    VálaszTörlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés