2016. január 29., péntek

Ismertető: The King's Face

Még a nagy gonosz oppa láz közepén néztem ki ezt a sorozatot, de végül így nagyjából féléves csúszással fogtam neki, mert mindig mást néztem volna szívesebben. Kicsit felemás érzésekkel távoztam végül a sorozat végén.

Cím: The King's Face (왕의 얼굴)
Műfaj: romantikus, történelmi
Epizódok száma: 23
Év: 2015
Csatorna: KBS2

Szereplők:
Seo In-Guk - Prince Gwanghae
Jo Yoon-Hee - Kim Ga-Hee
Lee Sung-Jae - King Seonjo
Shin Sung-Rok - Kim Do-Chi
Kim Gyu-Ri - Gwiin Kim

Történet:
Egy tapasztalt arcolvasó szerint nem kellene Seonjo koronahercegnek a trónra ülni, mert a "A király arcának titkos könyve" szerint pusztulásra ítéli majd népét uralkodása során. Viszont Seonjo minden vágya a trón, amit meg is szerez.
Ágyasoktól több fiúgyermeke is születik, de törvényes utóda nincs. A hercegek többsége mindent megtesz azért hogy koronaherceg és ezáltal király legyen. Közülük is kiemelkedik GwangHae, akiről az arcolvasók is úgy gondolják kiváló uralkodó válna belőle, aki apját maximálisan tisztelve lépdel a király cím felé.
 Whalemény:
Az első pár rész kicsit meglepett. Bár nem tudom mire számíthattam, amikor a címet olvastam, de ennyire erős arcolvasásra talán nem. :D
A történet ha azt veszem izgalmas, mert annak a története ez, hogy ki lehet jó király, milyen képességek szükségesek ahhoz, hogy valaki azzá váljon. A híres könyv is ezt a célt szolgálta, mert olyan királyokat akart az országnak, aki jólétbe vezeti a népet, nem pedig nyomorba. Ebben a tekintetben a sorozat zárása szép konklúziót vont le. A sorozat eleje nem a szokásos palotai viszálykodással kezd, ami nagyon tetszett és a főhősök kapcsolatai/kapcsolódásai is sok izgalmat tartogat.
Az első pár rész izgalma után viszont megszállt kicsit az unalom. GwangHae és Ga-Hee közötti rögvest megkezdődő se veled se nélküled kapcsolat pedig számomra egy lemerülő és néha fel-fel töltött elemre emlékeztetett, ami feltöltés után jól működött, de gyorsan le is eresztett. Szerencsére ezt csak hamar orvosolták, és a végeredménnyel igencsak elégedett voltam. Egyáltalán nem tipikus szerelmi szálat kaptunk, korántsem közhelyes befejezéssel, ami kifejezetten tetszett, az első pár rész hisztihadjárataihoz képest.
A történet az enyhe leeresztés után új lendületet kap a megszállás során, és végre lassan lépkedünk afelé, hogy GwangHae-ból egyszer csak király lesz, ha minden ármányt és cselszövést elhárít.
Sok ellenlábassal találkozhatunk a történet alatt, de a fő gonosz kialakulása, ha nem is meglepő fordulat mégis szintén újnak volt mondható. Az ő fejlődése és végső formájához vezető út karakterfejlődés szempontjából igencsak nem elhanyagolható mozzanat volt. Vele kapcsolatban egy dolgot nem értettem, hogy még az idős arcolvasó sem állította le őt tervei kezdetén, pedig a király mellett szolgáló arcolvasó többször kijelentette nem tetszik neki arca (bár azt nem magyarázta meg miért) így ez kicsit illogikus volt.
A történet zárása és a végső konklúzió pedig megfelelő zárása volt a sorozatnak, bár kevésbé kimondva lehet jobban esett volna lelkemnek, mint így a szánkba rágva, de szép gondolatokkal zárták le.

GwangHae herceg
Nagyon sokáig nem tudtam kiigazodni jellemén. Az elején úgy tűnt, a királyi pozíció egyáltalán nem érdekli. Mert jogosan idősebb fivérét illette volna az. Tetszett a hercegben, hogy maximálisan szabálykövető volt, de amikor azt dobta a gép összeállt akár ellenlábasaival, hogy kimásszon a slamasztikából és nyerjen.
Sokáig gondoltam azt róla, hogy kicsit nagyobbra van tartva mint amit tud, de valójában nagyot tévedtem. Az elején még a szárnyait próbálgatta és az edzette meg a "felnőtté" váláshoz. Apját maximálisan tiszteli, szereti és erővel sosem törne a pozíciójára, hiába nem tökéletes uralkodó. A maga módszereivel terelte a megfelelő irányba és sokszor maga hozott áldozatot azért, amit apja képtelen volt megtenni a nép érdekében.
Nincs tökéletes király és nagy valószínűséggel GwangHae sem egy tökéletes ember, de cselekedetei és magatartása olyan pulpitusra emelte, ami előtt mindenki fejet hajthat. Szép jellemfejlődést láthattunk tőle.
In Guk-ot történelmi sorozatban látni nagyon furcsa volt, de megállta a helyét, jól áll neki a komolykodás és a bohóc szerep is.

Ga-Hee
Egy életvidám lány, akit testvére halála után arra kér az apja, hogy éljen férfiként. Gyerekként egymásba szeretnek GwangHae-vel, és ez a kapocs évekkel később is erősen él mindkettejükben.
Az első pár részben kifejezetten örültem vidám karakterének, de a későbbiek során olyan szinten lett megkeseredett, hogy csak pislogtam. Szerencsére idővel ő is oldódik és egész izgalmas életutat szántak neki. Befejezése pedig korántsem lett sablonos a koreai sorozatok összességét tekintve, amire erősen felszaladt a szemöldököm, hogy wow.

Nem tudom kijelenteni, hogy egy kiváló sorozat.(pedig jó) Rengeteg új megoldást kapunk tőle, és akik egy kicsit szeretik a történelmi sorozatokat nem fognak mellé, ha belekezdenek ebbe. Nekem mégis betett a történet lassúsága, ami rányomta a bélyeget az egészre.
Ettől eltekintve ajánlom, egy nem mindennapi sorozatot nézhet az aki ráveszi magát. :)

Trailer
Magyar Felirat

Pontozás:
Cselekmény: 8/10
Színészek: 7/10
Zene: 9/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése