2016. február 20., szombat

Filmajánló: The Priests (16+)

Jópár évvel ezelőtt futottam bele a Duelist c. filmbe, melynek férfi főszereplője akkora hatást gyakorolt rám, hogy utána amit csak lehetett megnéztem vele. Így mostani filmünket is már tűkön ülve vártam és szerencsére megérte :)


Cím: The Priests (검은 사제들)
Rendező: Jang Jae Hyun
Játékidő: 108 perc
Műfaj: vallási, thriller, ördögűzés
Dátum: 2015. november 5.


Szereplők:
Kim atya - Kim Yun Seok
Choi diakónus - Kang Dong Won
Young Shin - Park So Dam




Történet:
A mai időkben játszódik a történet, miszerint tényleg léteznek köztünk démonok, akik időről időre megszállnak egy emberi lényt, ezért szükséges az egyház megfelelően kiképzett szakembereinek a beavatkozása. Egy ilyen beavatkozás közben történt meg, hogy kiszabadult egy lény és egy ártatlan kislányba szállt át.
Kim atya vállalta, hogy foglalkozik a lánnyal, de egy sajnálatos öngyilkossági kísérlet következtében a lány kómába esett. Az egyház fura szemmel néz Kim atyára, és nem mindig hisznek még ők maguk sem ebben az egész ördögűzéses dologban, így amikor segédet kér maga mellé Kim atya már nem az első alkalommal, kicsit kétkedve fogadják. Choi diakónusra esik végül a választás, aki mindig is kilógott a többi tanonc közül csapongó viselkedésével és a szabályok laza kezelésével.
Choi diakónus így felkeresi Kim atyát és szemtanúja lesz egy igazi ördögűzésnek....de még ő maga sem számított arra, mit is fog látni.

Whalemény:
Már a film eleje olyan erővel robbant be (-szó szerint-), hogy azonnal a képernyő elé szegezett. Profi rendezés, végig egy furcsa hangulatot teremtve építgette a történetet és hát a végére mit ne mondjak...Láttam már egy jópár thrillert/horrort...mégis este kicsit betett :) Semmi igazán ijesztővel nem játszik a film, mégis elég egy nagyon jól játszó tini kislány, meg a hangsávokkal való játszadozás és kész is a legütősebb kávé, amitől tuti fent marad az ember egész éjszaka :)
Bedobtak azért pár CGI dolgot, hogy mégiscsak nagyobb legyen a természetfelettis rész, de minden szépen benne maradt a "hihető" tartományban így végig csak izgulhattunk, vajon sikerül-e beteljesíteniük szereplőinknek a feladatukat.
Nézzük is csak szereplőinket:

Kim atya:

Hatalmas élettapasztalattal rendelkező ember, aki látott már 1-2 dolgot, mégis a saját egyháza nem hajlandó hinni neki, így remeteként próbálja feladatát ellátni, és szerezni maga mellé egy megfelelő segédet, aki esetleg majd át is veheti tőle ezen feladatát. Minden esete mélyen hozzánő, így egész szívét beleadja az ügyeibe, de tudja, hogy minden amit csinál az gyakorlatilag más emberek szemében törvénysértés. Choi diakónussal az oldalán végre kicsit fellélegezhet, mivel a fiúban saját magát látja viszont.

Choi diakónus:
Gyermeki traumáját máig nem tudta feledni, emiatt folytonos lelkiismeretfurdalással él. Tanulmányaiban nagyon jó, kitartó, viszont nem könnyű kordában tartani, hajlamos a kicsapongásokra. Mikor megkapja feladatát, azonnal belelkesül, viszont Kim atyával való találkozása nem éppen olyanra sikeredett, mint várta. Kétkedve tart az atyával, ráadásul titkos feladatot is kapott a feljebbvalóitól, így csak amikor már saját szemével látja a dolgokat, akkor érkezik el az a pont, ahol megérti mind az atyát, mind a saját életét, és életcélját.

Összegezve: Megérte a várakozást (nekem mindenképpen). Igényesen kialakított, kellőképp izgalmas, érdekes és minden szereplő szépen hozza a szerepét. Amennyiben valaki érdeklődik ezen téma irányába, akkor biztos elnyeri majd a tetszését. 
Azért egy 16+-os besorolást rátennék, de csak mert úgy jobban néz ki :)
És hogy a világuralomhoz hogyan kapcsolódik egy ártatlan malac? Ez is kiderül...

>>Trailer<<

Felirat: jelenleg még csak egy kezdetleges angol felirat található a filmhez.

Pontozás:
Cselekmény: 7/10
Színészek: 8/10
Zene: 8/10


2 megjegyzés:

  1. Köszi a filmajánlót, ezt én is beterveztem, hogy megnézem majd. Még reménykedve várok egy magyar fordítást hozzá.
    Kang Dong Won elég ambivalens érzéseket kelt bennem. A Duelist rám is hatással volt, de most épp a Psychic (Haunters) az kedvencem tőle.

    VálaszTörlés
  2. Sziasztok! Sohoney a héten elkészült eme remek film magyar feliratával! Szerintem érdemes újranézni! :) Az a kismalac pedig tündéri volt!!! :))
    http://mykorea-hu.webnode.hu/products/the-priests-a-papok-kesz/

    VálaszTörlés