2017. március 25., szombat

Ismertető: Introverted Boss / My Shy Boss

Cím: Introverted Boss, My Shy Boss (내성적인 보스)
Műfaj: romantikus, vígjáték
Epizódok száma: 16
Év: 2017
Csatorna: tvN

Szereplők:
Yeon Woo Jin - Eun Hwan Ki
Park Hye Soo - Chae Ro Woon
Yoon Park - Kang Woo Il
Kong Seung Yeon -
Kim Eung Soo - Eun Yi Soo

Történet:
Chae Ro Woon egy színházban dolgozik mellékszereplőként, azonban nővére három éve történt munkahelyi öngyilkossága arra sarkallja a lányt, hogy bosszút álljon nővére volt főnökén. Ro Woon az gyanítja a munkakörülmények miatt volt depresszión nővére és emiatt vetette le magát a mélybe a cég épületének tetejéről. A céghez kerülvén azonban egy totálisan introvertált, de jó indulatú férfival találkozik, aki megingatja a lányt abban, hogy nővére élete hogyan és miért is ért véget három éve...

Whalemény:
Az a legnagyobb baj a sorozattal, hogy iszonyatosan irritált a női főszereplő.
- Pökhendin járkál fel alá, mintha ő szarta volna a spanyol viaszt, holott most kezdett a cégnél.
- Ugyan ilyen ki ha én nem stílusban beszél a főnökével.
- Én ezt megérdemlem fejjel találkozgat az a másik főnökével munka után valami mondva csinált indokkal.
- Otthon egy rohadt szót se szól az apjához és bevágja a depressziós fejet, míg a munkahelyén nagyjából a legéletteltelibb személyiség. WTF! Komolyan...
Az apja nem hibáztatta a vállalatot lánya öngyilkossága miatt, míg Ro Woon nem fogadván el testvére tettét bűnbak után szaladva minden bosszúvágyát a cég ellen fordítva próbálja meg testvére elvesztését feldolgozni.
- Később viszont a nagy bosszúvágyat olyan szintem felülírta a nagy szerelem, hogyha maga Hwan Ki lökte volna le Ro Won nővérét akkor is megbocsát neki, annyira bevakult Hwan Ki három évig tartó árnyék vezeklésén.
Megerősítvén hatalmas utálatom a kinti nézők is rengeteget panaszkodtak a sorozatra többek között a női főszereplőre, emiatt az 5-6-ig résztől átírták a sorozat forgatókönyvét, és lám kaptunk egy sokkal másabb Ro Woont...
A karakterek hol azért panaszkodtak, hogy sok a munka, hol azért mert feladatot kaptak és természetesen ott játszottak rá arra mennyire nagy szenvedés ez nekik, ahol csak tudtak, hogy minél gonoszabbnak tűnjön Hwan Ki. Illetve nyilván el kellett sütni a munkacsoportban a tipikus sablonokat. Mint pl.: gazdag gyerek, az anyuka, a csendes csini lány, a mogorva középkorú ipse, a szigorú női vezető. Sablon, sablon hátán... De természetesen a szíve legmélyén mindenki über cuki és megértő. Természetesen.
Hwan ki és Woo Il nagy ellentétei egymásnak. Mind kettőjükben bőven megvan a potenciál egy vállalat vezetéséhez, de míg Hwan Ki-ból hiányzik, hogy kiálljon mások elé, addig Woo Il élvezi a szereplést, és hogy fontos lehet. Illetve ez elég gonoszan hangzik, de őszintén Woo Il karaktere annyira kifacsart lett, hogy a motivációját a mai napig nem igazán értem. Ha egy család része akart lenni nem jól járt el, ha Hwan Kit akarta óvni szintén, ha pedig magának akarta a céget megint csak rossz úton haladt. Mit is akart ő valójában? Tény semmi se jött össze neki, de nem is nagyon tört meg ez alatt a tény alatt.
A sorozat egy nagyon a felszínt kapargató darab, ami próbál mély érzelmeket átadni, számomra ez mégsem sikerült. Mindenki kötelezően egy csapásra megoldja élete nagy gondját/berögződéseit mintha azokat ilyen röpke mód kezelni lehetne. Hwan Ki ugyan lassan-lassan mutatja meg magát és próbál kibújni csigaházából. Mégis nekem ő is a csodával határos, hogy egyedül kiállt prezentálni egy elvileg nagyon is mély gyerekkori seb mellett. De a szerelem ereje mindent legyőz. Naná, hogy!
Az egyik epizódban azonban elhangzik egy üzenet, ami kicsit ugyan direktbe a néző szemébe magyarázva adja meg a sorozat értelmét, de enélkül még én is elsiklottam volna fölötte annyira megtöltik a csetlések-botlások, cukiságok, a naivitás határait súroló abszurd jelenetek és a munkamímelés a sorozat epizódjait. Az üzenet az hogy hajlamosak vagyunk nem kommunikálni és nem megbeszélni sok dolgot. Illetve el kellene fogadnunk, hogy van aki sokkal nyitottabb míg valaki zárkózottabb és erre tekintettel kéne lennünk. Mint alapgondolat szép, de sajnos édeskevés volt ahhoz hogy elvigyen a hátán egy sorozatot. Legalábbis ebben a lagymatag formában biztosan...
A nagy bonyodalom (hogy mi történt három éve) sem tartogatott szájtátós meglepetéseket, csak sírást.
Hwan Ki húga Yi Soo megérne bőven egy misét, de mégis hamar letudják az ő problémáját is. Pedig! Szerintem nagyon jó húzás volt Yi Soo karaktere a sorozatban, ha több mélységet és hangsúlyt kap izgalmas dolgokat láthattunk volna.
Azonban el kell fogadni a tényt hiába van a sorozatban két alapvetően jó potenciál az egész hangulata (lagymatag romantikus komédia) agyoncsapja az összes létező mélységet és csak bárgyú autózásokat, utazást és nagy munka színlelést kapunk, iszonyatosan bugyután tálalva, sokszor bosszantó karakterekkel.

Hwan Ki
A nagy misztikum övezte főnök, aki sosem bújik elő irodájából és akitől titkárnője is frászt kap. Valójában Hwan Ki annyira fél bármilyen idegen eredetű figyelemtől hogy képtelen normális kapcsolatokra szert tenni, emellé pedig az erős túlgondolás is társul, így sok szituációból jön ki rosszul és ítélik végül negatívként fellépését. Pedig valójában egy igencsak okos férfi, aki saját gátjait nem tudván leküzdeni éli megszokott kis életét, amiből Ro Woon megjelenése billenti ki.
Erről jut eszembe! A terapeutája milyen faramucin mellőzve volt és nagyjából semmi jelentősége a sorozat során, mégis néha előkapták, mert nem tudtak már előhúzni senkit épp, akivel Hwan Ki megtudta beszélni a problémáit. Így kell totálisan jelentéktelen karaktert gyártani. Bravó!

Chae Ro Won
Fent már kifejtettem miért volt számomra eddig az év legantipatikusabb főhősnője, de azt is be kell valljam a kezdeni undorító viselkedése szinte teljesen feloldódott, így viszonylag elviselhetővé vált. De ugye ez is csak annak köszönhető, hogy a nézők totál kiakadtak a sorozatra. Ez mondjuk mit sem változtat a tényen hogy irritált a megjelenése. De ez már erősen szubjektív.
Sajnos semmilyen szinten nem tudta belopni magát a szívembe és remélem soha nem fogok vele többet találkozni.

Nem ajánlom. De tényleg. Akik bírják az ennyire naiv sorozatokat, azok mosollyal az arcukon fogják nézni ezt a romkomot, sőt szerintem sokaknak adhat könnyed agykikapcsolós élményt egy-egy fárasztó nap után, mert tényleg nem kell gondolkodni rajta. Sajnos én már egy minőségi határ alatt képtelen vagyok élvezni egy-egy sorozatot, így nálam ez is tiltó listára került...

Trailer (aminek kb. semmi köze a sorozathoz)
Magyar Felirat

Pontozás:
Cselekmény: 3/10
Színészek: 4/10
Zene: 5/10 (nem is emlékszem rá...)

5 megjegyzés:

  1. Sajnos én is így érzem, nekem is csalódás volt.

    VálaszTörlés
  2. :D Én a fordítónál olvastam, hogy az introvertált főnök már orvosi eset, a csaj karaktere meg sokaknál kiverte a biztosítékot, mert ez nem extrovertált, hanem egy agresszív, nyomuló liba. Hihi.. így már inkább nem kezdek bele.

    VálaszTörlés
  3. Az első gondolatom ezzel a sorozattal kapcsolatban ez volt: ne nézzem meg. Köszönöm szépen, hogy ebben megerősítettél. :)

    VálaszTörlés
  4. Nem hagyott nyugodni a dolog, belenéztem, hogy legyen saját véleményem is róla, és eddig azt tudom mondani, hogy az első rész kimondottan profin volt megcsinálni. Tisztára, mint egy Operaház fantomja, kellő titokzatosság, a csaj sem volt túl goromba vagy bármi, az operatőr nagyon jó, a legelején szóló zene pedig azóta is kísért, annyira csodálatos, csak az bánt, hogy nem találni se címét, se szerzőjét, se a zenét.

    VálaszTörlés
  5. Szerintem egy tökéletes sorozatot kaptunk. Igazán nem értem mi a problémájuk azoknak,akiket nem fogott meg,de persze mindenkinek más a véleménye és ez így van rendben.
    A koreai sorozatokban a női főszereplőket az esetek többségében hisztisnek és irritálónak tartják,amit megint csak nem értek.
    Az ázsiai sorozatokban nagyon nagy szerepet kapnak az érzelmek és azok kifejezése,ezért is van az,hogy ilyen szinten elénk vetítik,ha a karakter boldog,szomorú vagy épp hisztis hangulatban van. Igazából ha ezt valaki nem tudja elviselni nem is értem,hogy szeretheti a koreai sorozatokat vagy miért is nézi,na de ebbe nem akarok belemenni.
    A főhősről annyit,hogy komoly problémákkal küzdött,amit igenis átlehetett érezni,de persze csak azoknak akik hasonló vagy ugyan olyan problémával küzdenek,mint például én is. Tapasztalatból mondom,hogy hiába látják a szemük előtt vagy próbáljuk meg elmagyarázni az embereknek a helyzetünknek,nem fogják fel,nem tudják megérteni,nem tudják átérezni pedig igenis szeretnénk ha megértenének minket,megértenék,hogy ez igen komoly dolog.
    De ezen kívül is komoly dolgokat ölelt körbe a sorozat egy kis komédiéval és romantikával fűszerezve.
    Igazán nem akartam ezzel a bejegyzéssel bárkit is megbántani,egyszerűen csak kifejtettem a véleményemet,mint ahogy bárki más,de ha valaki is a szívére venné bocsánatot kérek érte.

    VálaszTörlés