2018. április 30., hétfő

Ismertető: Return

Cím: Return (리턴)
Műfaj: krimi, bűnügyi, akció
Epizódok száma: 34
Év: 2018
Csatorna: SBS


Szereplők:
Choi Ja Hye - Ko Hyun Jung (1-14.rész)
                       - Park Jin Hee (15-34. rész)
Dok Go Young - Lee Jin Wook
Kang In Ho - Park Ki Woong
Oh Tae Suk - Shin Sung Rok
Kim Hak Bum - Bong Tae Gyu
Seo Joon Hee - Yoon Jong Hoon


Történet:
Adott 4 vállalat örökös, akik már gyerekkoruk óra sülve-főve együtt voltak és mindig csak azt látták, hogy ők, mint gazdagok érinthetetlenek. Ebben a szellemben felnevelkedve ezen hozzáállásuk csak még jobban lejjebb taszította őket. Eközben egy híres tv-reality műsor főszereplő ügyvédnője kerül rivaldafénybe, ahogy részről részre helytelenül megoldott eseteket/tárgyalásokat vesz elő és szolgáltat igazságot az áldozatoknak és családtagjaiknak.
Ezen 5 szereplő élete összefut egy olyan gyilkosság esete miatt, ami aztán a 4 örökös egész életét felforgatja és előhozza gyerekkoruktól őrzött piszkos kis titkukat, amivel nem csak nekik, de hozzátartozóiknak is kíméletlenül szembe kell nézniük.
Whalemény:
Nem is emlékszem, hogy mikor kerített egy sztori ennyire a hatalmába. Szerintem a Bridal Mask és a Liar Game lehetett azon kettő, amit most így elő tudok hozni. Egy igazán izgalmas és szövevényes történetben találjuk magunkat, ahol az összes szereplő precízen kidolgozott és nagyszerűen bemutatott. Kezdetben tartottam a sorozattól pont amiatt, hogy közben lecserélték a főszereplő ügyvédnőt játszó színésznőt személyes nézeteleltérések miatt, de aztán mégis győzött azon tény, hogy 3 kedvenc színészem is benne van. Így a végére érve nem tudok mást mondani, minthogy senkit se tartson vissza ez a szereplőcsere, mert nagyon jól működik utána a sztori az új arccal is. Kell 1-2 rész, hogy átrázódjunk, de utána annyira behúz újra a sorozat, hogy eszünkbe sem jut, hogy a másik színésznőre gondoljunk.
Egyszerre hidegkirázós és bicskanyitogatós már az alapszituáció is, ahogy felvázolják a határtalan egoizmust és feljebbvalósági érzést a 4 örökös személyében. Semmi sem szent nekik és tényleg már nem tudnak mit csinálni jólétükben.
Üde színfoltnak tűnik Kang In Ho példás családapa szerepe, amíg persze nála is nem nézünk mélyebbre. Tökéletesen alkották meg a karaktereket, hogy senki sem lett fehér vagy fekete, mindenkiből előjön egy sötétebb oldal, amit a nagyközönség előtt az utolsó vérig rejteni akar. Viszont kapunk mindemellé egy tényleg tiszta karaktert is Kang In Ho felesége személyében, akin keresztül élhetjük meg a legnagyobb csalódásokat és az emberi bizalom törékenységének fogalmát, illetve vele együtt erősödhetünk meg mindezek mellett.
Adott már a legelején egy gyilkosság, amiről persze nem tudunk semmit. Fokozatosan jönnek elő a bizonyítékok, melyek elég egyértelműen mutatnak az elkövetőre, de persze akkor még bennünk van az, hogy ő nem lehetett. Ezzel a gyilkossággal aztán elindul egy lavina, mely a végére elér odáig, hogy a sztori messze túlmutat ezen az aktuális eseten, és sokkal mélyebbre és távolabbra kell visszamenni, hogy tényleg értelmet nyerjenek a motivációk.
30 percesek a részek, így igazából egy 17 részes sorozatot kapunk, mely pont elég is hozzá. Se nem túl kevés, se nem túl sok. A Black c. doramánál ugye pont az volt a problémám, hogy mindig egy újabb infó került elő a nagy semmiből úgy, hogy nem adták meg a lehetőséget arra, hogy esetleg magunk is rájöhessünk, Nos, itt nem lett káosz az egészből. Nagyon szépen jöttek egymás után az információk, amikor kellett, kaptunk még egy kis morzsát és ezeket felcsipegetve nyílt ki az egész történet és szoríthattunk, hogy most akkor ez hogy is kerül majd lezárásra.
Nézzük is csak szereplőinket, persze a teljesség igénye nélkül, mivel egy elég nagy szereplőszámmal megáldott sorozathoz van most szerencsénk.

Choi Ja Hye:

Korea legsikeresebb ügyvédnője, akinek szinte nem volt vesztett ügye. Saját show-műsort kapott, melyben előszedhetett és újravizsgálhatott kétesnek vélt ügyeket, mellyel nem egy nyomozót is sikerült magára haragítania. Jelenlegi gyilkossági esetével kapcsolatosan is sikerült pont azzal a nyomozóval összefutnia, akinek munkáját becsmérelte az egyik műsorban. Mindig nyugodt, megfontolt nő, akinek csak az igazság fontos úgy, hogy mindenképpen betartsa a törvényt is, miközben próbál segíteni védencének. Mostani védencével azonban más helyzetbe kerül.

Dok Go Young:

Mindenre elszánt nyomozó, aki megjárta már a poklot, mégis sikerült egy társadalmilag elismert és megbecsült munkát szereznie, amiért naponta meg is küzd. Veszett kutyaként veti rá magát az eseteire és kollégái sem mernek a szeme elé kerülni, ha éppen valami nem úgy sül el, ahogy ő azt szeretné. 4 évvel ezelőtt kapott egy társat is maga mellé (Dong Bae), hogy valamelyest visszafogja, így az évek múlásával szívébe zárta a fiút és szinte már családtagnak is tekinti. Ezen gyilkossággal azonban az ő feje felett is összecsapnak a hullámok és olyan örvényben találja magát, ami élete egyik talán legnehezebb kihívása elé állítja őt.

A mester négyes chaebol fiúk:
Kang In Ho családja a TOP10 legnagyobb üzleti cég egyikének tulajdonosa, így mindenhol ismert a neve. Külvilág felé szép, rendezett családi életet él feleségével és kislányával. Azonban az elkényeztetés és jólét rá sem volt jó hatással, így életének legsötétebb oldalai is napvilágra kerülnek.

Oh Tae Suk családja is szintén hatalmas befolyással bírnak, fúknak egy saját új céget is létrehoztak, így már mint CEO ügyködik. Látszat házassága is csak a kapcsolati tőkére épült, így feleségével teljesen rideg és nyílt házasságban élnek.

Kim Hak Bum teológia professzorként dolgozik a családja által alapított egyházi egyetemen, azonban ehhez a vallásos élet már nem társult. Négyük közül ő az, aki a leglátványosabban hág át minden etikai és alapvető emberi szabályt, barátai pedig csak takarítanak utána. Nem kertel senkinek sem, senki sem szent és nem is tiszteli a nála lejjebb lévőket.

Seo Joon Hee orvosként dolgozik apja kórházában, azonban lelki bajai miatt függő lett, amit még kollégái sem vettek észre. A drog hatására persze ő is belekeveredik mindenbe, főleg ha Hak Bum is ott van, így megannyi kimagyarázott és eltusolt esetet tudhattak a hátuk mögött.


Ez a négy "jó"barát aztán teljes átalakuláson megy át a nyomozás folyamán, ahogy is valaki rájuk száll és az egész életüket fenyegetve próbálja felszínre hozni az életük során elkövetett összes bűnüket. Eközben pedig fény derül arra is, hogy mennyit is ér a barátságuk, illetve hogy egyáltalán ismerik-e ezt a fogalmat.

Itt most szeretnék kicsit magukról a színészekről is szót ejteni.
-Park Ki Woong (In Ho) engem már teljesen meggyőzött színészi játékával a Bridal Mask-ban, ahogy ott a teljes jófiúból egy utolsó porcikájáig gonosz, megtört karaktert hozott ki. Itt is nagyon szépen hozta a megosztó szerepet, úgyhogy megint csak gratulálni tudok.
-Shin Sung Rok (Tae Suk)....kell is mást mondanom róla? Akik követnek minket, azok már láthatták, hogy ha olyan sorozatot vagy filmet ismertetek, amelyikben ő benne van, akkor kicsit vissza kell fognom magam, hogy ne emeljem az egekbe :D Nos, egyszerűen fogalmazva FÉLELMETESen jó volt itt is :)
-Bong Tae Gyu (Hak Bum) karaktere tipikusan az volt, akit már az első perctől kezdve legszívesebben addig ütnél, amíg csak egy picit is lélegzik. Szegény színészt remélem nem érik majd attrocitások ezen szerepe miatt, mert tényleg ő volt a legbicskanyitogatóbb és ezt nem kis meló ám elérni.
-Yoon Jong Hoon karaktere olyan volt, mint egy kis szeretetéhes kiskutya. Igazából sikerült felépítenie egy olyan karaktert, akiért szurkolhattunk és aki talán még a legmenthetőbb lelket hozta a négy srác közül. Szépen építgette ő is a kapott szerepét, nem is tudok rá rosszat mondani.

Összefoglalva: Mindenképpen NÉZZÉTEK MEG! Rég mertem egy sorozatnál így nagybetűkkel kiemelve leírni ezen szavakat, de most tényleg nagyon igaz. 5*, sőt... 10***** :)

Trailer


Magyar Felirat


Pontozás:
Cselekmény: 10/10
Színészek: 9/10
Zene: 8/10


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése