2019. január 25., péntek

Ismertető: What's Wrong With Secretary Kim

Cím: What's Wrong With Secretary Kim (김비서가 왜 그럴까)
Műfaj: romantikus, vígjáték
Epizódok száma: 16
Év: 2018
Csatorna: tvN

Szereplők:
Park Seo-Joon - Lee Young-Joon
Park Min-Young - Kim Mi-So
Lee Tae-Hwan - Lee Sung-Yeon
Kang Ki-Young - Park Yoo-Sik
Chansung - Go Gwi-Nam
Pyo Ye-Jin - Kim Ji-A
Kang Hong-Suk - Yang Cheol

Történet:
Kim Mi-So a tökéletes titkárnő képét testesíti meg munkájában. Minden feladatát precízen, pontosan hajtja végre. Munkatársai felnéznek rá, megjelenése kifogástalan. Főnöke maximálisan elégedett a munkájával. Mindenki elégedettnek tűnik, azonban Mis-So másra vágyik, így egyszercsak felmond. Aminek a gondolatával főnöke egyszerűen nem tud megbarátkozni, így megpróbálja maradásra bírni.


Whalemény:
Amyvel együtt estünk neki a sorozatnak, mert hát minket is elért a promó szele. Nem lehet rossz. Egy manhwa alapján készült. Azok meg általában kiemelkedően jobbak, mint a manhwa alap nélküli sorozat társaik (persze van kivétel). Plusz ott volt a színészgárda, a teaser és így már nem volt kérdés, hogy együtt, ráadásul folyamatában nézzük meg.
Sorozatok terén életünk egyik legrosszabb döntésének bizonyult. Nem is tudom Amy hányadik résznél szakadt le. És előre is sajnálom, de egyszerűen képtelen vagyok jót írni erről a sorozatról.  Annyi lehetőség lett volna benne és mégis egy klisé óceánt kaptunk, amiben a whaleményünk csak habzani tud.
Minden tipikus romantikus koreai sorozat cselekményfordulatot megkaptunk benne. De komolyan. Példák!
1. a hím két esőcsepp miatt a nőstény feje fölé csavarja Gucci kabátkáját
2. altatódalt énekel, brutál hamisan (miért van az, hogy akinek egyébkét jó hangja van annak is fosch lesz a sorozatokban?)
3. vesz/játszik egy plüss állatot/ért
4. eltévednek valahol/a sötétben
5. traumája van a férfi főszereplőnek
6. traumája van a női főszereplőnek
7. traumája van a sorozatnézőnek is!
És még végtelen ilyen van. Összességében ezekkel nem is lenne baj, mert a karakterek és a szituációk tudnak pluszt adni hozzájuk, de itt minden fenti és hasonló "fordulatra" annyira rákészülnek a részekben, hogy csak várod, hogy jöjjön a jelenet. Csak várod. Igen, persze, elered majd az eső. Igen, csapatépítő. Esik majd eső, miközben eltévednek ketten. Nah, most fog eleredni. Na. Tudod mi lesz és bamm képedbe tolják. Cikin és rettentő unalmasan vitték előre az összes eseményt, gyakran minden indok nélkül.
Az egyedüli potenciált Go Gwi-Nam történetében láttam, ami ért is valamit. De miután kiderült a nagy gyermekkori titok véglegesen érdektelenné vált a sorozat. Innentől végig az motoszkált bennem, hogy nem érzik gáznak az egészet a színészek maguk is? Mondjuk ők legalább az idejükért megkapták a pénzt, de az én időmet senki se fizeti vissza...
A főszereplők szerintem a kémia szót a gimnáziumi tankönyvükön láthatták utoljára, mert itt az sem volt sajnos.
És jó, elég erősen lehúzó lett ez a whalemény, de hogy tudjak egy jó dolgot is említeni, néhol tudtam értékelni a humort benne. De tényleg csak néha. :D 

Lee Young-Joon
Hatalmas vagyonnal rendelkezik, aki egyedül irányítja a családi cégóriást. Természetesen gyermekkori traumájával folyamatosan küzd, ezért mindenki felé titkolózik. Kapcsolataiban nullán teljesít, míg munkájában százszázalékosan. Öntelt és önimádó. Tipikus férfi karakter. Nem találtam benne semmi érdekeset. Még a színész sem tudta feldobni.

Kim Mi-So
Alapvetően egy roppant rugalmas személyiség, aki feláldozza saját vágyait, azért hogy családtagjai előre jussanak. Munkájában is pontosan ezt csinálja. Egy titkárnő, aki kissé átlépve saját határait próbálja teljesíteni öntelt főnöke minden kérését. De még a ki nem mondott, sőt még a jövőbeli kéréseit is. Mi So ismeri és tökéletesen tudja, mi várható és azt is, hogy hogyan szeretné majd megoldani főnöke. Szerintem maga a karakter nagyon érdekes lehetett volna, de a pocsék történet elvitte őt is egy olyan irányba, aminél már nem tudtam érdeklődést mutatni iránta sem. A szerepre a színésznő szerintem tökéletes volt.
Összefoglalva:
Borzasztó. Nem tudok további értelmes és elfogadható mondatot írni erről a sorozatról. Egyszerűen szörnyen klisés. Sajnos nem tudom ajánlani senki élőnek.

Trailer

Magyar Felirat
Köszönjük szépen Veronika munkáját!

Pontozás:
Cselekmény: 3/10
Színészek: 4/10
Zene: 7/10

11 megjegyzés:

  1. Bruhhhahhahaaaa... :DDD
    Nem tudom, mennyiben hatottak rátok a negatív kritikáink vagy teljesen eltérően jutottatok a megérdemelten lesújtó whaeleményetekre, de vigasztaljon benneteket a tudat, hogy azért megérte megnéznetek, amiért ilyen kacagtató whaeleményt tudtatok írni róla. Kiköptem az ebédemet is.
    Én ugye a 3. részéig jutottam, azt hiszem, aztán összerogytam az unalomtól. A legfárasztóbb jelenet az volt, amikor a vidámparkot kibérelte a főnök, odacsődítette a titkárnőt, az meg tette a naivot, még a tüzijátéknál is... Bleööö...
    Jó vidámparkos jelenetet utoljára a My sassy girl filmben láttam (nem a sorozatban), és az nem ma volt. :)
    Ha lenne egy olyan értékelő mutató, hogy "eredetiség", na ennek a sorozatnak meglenne a 0%-a! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D :D Köszönöm a megnyugtatást!
      Ez a bejegyzés már a sorozat záróbefejezésével elkészült, de eddig voltak fontosabbnak gondolt bejegyzéseink, amik miatt háttérbe szorult. Most az Aranybálna díj miatt viszont egészen aktuális lett, szép kontrasztot alkot azzal :)
      Ez az eredetiség mutató tetszik, de az nálam -2 lenne :D

      Törlés
  2. Nekem örök kedvenc lett, végig mosolyogtam a napot utána. :)))) Azóta is olyan sorozatot keresek, ami után ilyen jól indul a napom, de nem igazán találok. A Reply 1988 volt még hasonló hatással rám. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Érdekes a kontraszt, valakinek nagyon tetszik, vkinek nagyon nem. 😀
      Úgy érzem a tavalyi év egyik nagy megosztó jelensége. :D

      Törlés
    2. köszönjük a whalemémyt! :)

      Törlés
  3. Vidám értékelés és számomra a kliséi ellenére, vidám, könnyed, szórakoztató sorozat volt....mert néha az is kell. Mindenki szubjektív véleményét tiszteletben tartom, egy dologgal vitatkoznék csak a kettejük közötti kémiával. Nekem ez tetszett leginkább, hogy majdnem igazinak éreztem ami kialakult.Nem mondom, hogy évente megnézem, de még egyszer minimum.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én már annak örülök, hogy viccesnek találtad írásunk, mégha nem is értesz egyet! :)
      Köszönjük a whaleményed és nagyon örülök neki hogy lassan sikerül olyan közösséget megszólítani, akik elfogadják egymás whaleményét! :) <3

      Törlés
  4. Nekem nagyon tetszett, jó kis könnyed szórakoztató sorozat a témájával és a színészekkel együtt. Rajta hagytam a gépemen, még nyilván többször belenézek, mert néha ilyen is kell. (stresszmentesítésre)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mondjuk számomra is a humoros részek valóban stresszoldóak voltak, így ezt megértem. :D

      Törlés
  5. Teljesen egyetértek, kegyetlenül gyenge volt ez a sorozat. Majdhogynem percre pontosan meg lehetett mondani, hogy ki mit fog mondani vagy éppenséggel csinálni, mert már annyiszor láttam az egészet, csak más körítésben. Én a 8. részt még végignéztem, de a befejezése meggyőzött arról, hogy eddig és ne tovább. Tekintsünk el attól, hogy mennyire sablon: adott egy férfi, akit gyermekként súlyos trauma érte egy nő által, ennek következtében bármennyire is szeretné, nem bírja elviselni a nők intim közeledését. Erre jön a főhősnő (jó, volt előtte két egyértelmű visszautasítás) és már a harmadik próbálkozásra meg is tudta csókolni, sőt, a "traumájából frissen felgyógyult" pasi még rendesen el is kapja utána egy következő körre. Ekkora blőd hülyeséget a világ nem látott... leszámítva a tényt, hogy minden második sorozat/film/könyv ezzel a megoldással operál. De valamiért akkor is ez a jelenet volt az, ami arra késztetett, hogy nyugodt szívvel megnyomjam a lejátszónál az x-gombot. Annyira unalmas és sablonos volt az egész, hogy ennél több löket már nem kellett a befejezéséhez.

    VálaszTörlés
  6. Nekem nagyon tetszett!. Sajnálom akinek nem. De ennyire rossz kritikát nem érdemelt volna. Imádtam mindkét szereplőt. Ahogy egymással civakodnak, olyan aranyosak voltak.

    VálaszTörlés