2012. április 21., szombat

Ismertető: Mischievous Kiss / Playful Kiss

A japán mangából, majd abból animévé, végül kdrámává vált alkotás kihagyhatatlan a rajongók számára. Mármint a manga vagy anime és a kdrama rajongóknak.

Műfaj: Romantikus, iskolai
Epizódok száma: 16 + 7 special
Csatorna: MBC
Év: 2010
Főbb szereplők: Kim Hyun Joong, Jung So Min, Lee Tae Sung, Lee Shin Young
Több infó: >>itt<<

Alaptörténet:
Egy gimis, vagy tetszés szerint középiskolás lány, (Oh Ha Ni) aki fogalmazzunk úgy, nem túl okos, de a Super Junior tagok nevét kapásból feltudja sorolni,  sok éven át, sorstársaival együtt, plátói szerelmet táplál a suli legjobb tanulója (Baek Seung Jo) iránt. A fiú pofátlanul helyes és pofátlanul jó mindenben. Oh Ha Ni ezzel ellentétben a legrosszabb tanuló, béna és tehetségtelen, ráadásul nem a legszebb a lányok között. Végül egy napon összeszedi bátorságát és szerelmi vallomását egy levéllé formázza, amit oda is ad kiszemelt áldozatának. Seung Jo természetesen visszautasítja a lányt, továbbá készségesen kijavítja a helyesírási hibákat a levélben, megfűszerezve azzal, hogy mindenki előtt leégeti. A megalázó szituációt követően Oh Ha Ni-ék új építésű háza egy földrengés következtében összedől, így kénytelenek édesapja gyerekkori barátjához, és annak családjához beköltözni, míg fel nem épül az új kégli. Csodálatos véletlen, hogy a régi barát legidősebb fia Seung Jo. A többi már történelem :D
Whalemény:
Ez volt a második koreai sorozatunk. Kissé furcsa érzésekkel mentünk neki, mivel az első nagyon rossz élményt adott. De ugye ne egy sorozat alapján ítéljük meg a koreaiakat. A kezdő képek után még jobban elbizonytalanodtam, hogy ez valaha is jó lesz, de végül egész jó kis feldolgozás született belőle. Az eredeti manga cselekményét természetesen itt-ott változtatták, hogy kitudják húzni 16 részre, meg egy kicsit le is csíptek belőle. Kicsit too much volt a sok beszélgetés egyes eseményekről, így a sorozat lendületéből nekem ezek nagyon visszavettek, pedig ez egy pörgős történet önmagában. Így ahogy teltek a részek folyamatosan lassultak az események. Az eredeti történet nem teljes feldolgozását a 7 rész special próbálta pótolni, amik a sorozat gyöngyszemei. Nagyon ajánlom őket megnézésre.

Baek Seung Jo
Mint mindenki, mi is teljesen beleszerettünk KHJ-be. Egyszerűen csak simán azért, mert ő KHJ. :D
Magához a szerephez eléggé illet, kellően tudta árnyalni a karakterét, bár kicsit úgy érzem, ő maga háttérben volt a történetben. Az ő érzelmei irányították az események fordulatit, de valahogy túl sok Oh Ha Ni-t kaptunk és kevesebb Seung Jo-t. A karaktere kicsit emberibbre sikerült, mint a japán élőszereplős változatban és a mangában. Ami nem feltétlen rossz, de nekem jobban tetszett az eredeti történet karaktere, a már túlzottan hűvös és semmit sem mutató srác. De ízlések és pofonok.


Oh Ha Ni
A színésznő tömegoszlató érzékkel rendelkezik. Kellően idegesítőre és viccesre sikerült a karaktere. Nekem azzal nem is volt bajom, hogy mennyire is agyára tud menni az embernek, de hát sokan pont ezért nem szeretik ezt a sorit. Kicsit túl sok volt benne Oh Ha Ni-ból.
A sorozat végére már kicsit átestek vele a túl oldalra, nagyon elvesztette a karakter az önbecsülését, ezen azért lehetett volna finomítani.

Bong Joon Goo
Az ő karaktere volt talán számomra a legvisszataszítóbb. Nagyon furcsa stílust adtak neki, de értékeltem, hogy igyekeztek megmutatni, hogy az ő karaktere is tud fejlődni. Ezt ruhatár cserével, több fájdalmas nézéssel és egy hajvágással próbálták elérni. De maga a színész tökéletes választás volt a szórakoztató második szerepére. Ugyan akkor semmilyen mélységet nem adtak neki, csak úgy ott volt, imádta Ha Ni-t és szórakoztatott minket.

 Srácok, menjetek és nézzétek meg!
Zene:
G.Na - Kiss Me
Soyu (SISTAR) - Should I Confess
Felirat: http://www.d-addicts.com/forum/viewtopic_88372.htm


Pontozás:
Cselekmény: 10/7
Színészek: 10/9
Zene: 10/5

20 megjegyzés:

  1. Elnézést a profánságért, de a koreai sorozat egy nagy nulla a tajvani it Started With a Kisshez képest. KHJ színésznek boooorzalmas, a csajtól meg idegbajt kaptam. A tajvani színészek sokkal-sokkal hihetőbbek, és Ariel Lin egyenesen zseniális a szerepben. Ha megnézed a tajvanit, többet nem fog érdekelni a Playful Kiss, ezt garantálom! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D Most én kicsit besokkaltam ettől a sztoritól, mert olvastam mangában, láttam a koreai és japán verziót belőle meg az animét is, de majd sort kerítek egyszer a tajvanira is. Köszi a tippet. :D

      Törlés
  2. Szerintem is tajvani sokkal, de sokkal jobb volt. Főleg azért is, mert a két főszereplő házasság külön évadot kapott, They kiss again címmel. A tajvaniak sokkal jobban megragadták a karakterek lényegét, és sokkal jobban ki tudták fejezni a két főhős között lévő szerelmi viszonyt/szálat.

    VálaszTörlés
  3. Hát szerintem meg eléggé kitettek magukért a koreaiak is;) Engem ez a film mindig megríkat:'D

    VálaszTörlés
  4. Engem is megríkatott....de lehet, hogy nem ugyanabban az értelemben :D Ezután a sorozat után nálam kialakult olyan, ami eddig nem: Lett egy olyan színésznőm, akit nem a szerepe miatt utálok (csak), hanem magát a lényét xD
    Próbáltam az Oh Ha Ni-t játszó "színésznő"nek adni még egy esélyt a Bad Guy-ban...de csak azt érte el,hogy még lejjebb kerüljön. (bár volt egy jó "ravasz" húzása....)
    Szóval szegény KHJ-t csak sajnálni tudtam, hogy sosem tud kikapni egy rendes női főszereplőt....Inspiring Generation-ről már ne is beszéljünk xD

    VálaszTörlés
  5. A tajvani 2. évad nekem jobban tetszett, de ez szerintem azért van, mert ott a 2 főszereplő házasságát mutatja be :) Lényegében a koreai változat Youtube spec. részei ezek csak sokkal jobban kidolgozva :) Kim Hyun Joong jóképűsége után kicsit furcsa volt Joe Cheng, mint nagyon jó pasi, de neki legalább nem csináltak annyira szörnyű hajakat és a végére nagyon megszerettem ! Jobb képűvé is vált számomra :D Jung So Min vs Ariel Lin -t nézem egyértelműen az utóbbi :D Imádtam, ahogy ezt a szerepet játszotta :D A második évadot bezony nem egyszer megnéztem :D Mindig felvidít :D

    VálaszTörlés
  6. nekem ez a kedvenc sorim :) <3

    VálaszTörlés
  7. Én ez a sorozat miatt keztem el doramákat nézni.:D
    Persze nem volt tökéletes de akkor is az egyik kedvenecem. :)
    Egyébként irtátok hogy a tajvani jobb de azt hol lehet megnézni?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is az első koreai sorozataim közé tartozik :) Meg a manga valahogy nagyon szívemhez nőtt, szóval a történet nekem 10*-os :)

      A Taiwani sorozatot nem néztük meg, így sajnos nem tudok pontos elérhetőséget hozzá.
      Esetleg online angol felirattal itt végigtudod nézni:
      http://www.dramatv.tv/drama-info/it-started-with-a-kiss.html

      Vagy nézz szét ezeken az oldalakon:
      http://amyolvas.blogspot.hu/2014/06/letoltesi-segedlet-doramakhoz.html

      Törlés
    2. kösz sokat segítettél :)

      Törlés
  8. Ezt a sorozatot én messziről elkerülöm. A 10. részig bírtam. Nem a történettel van a gondom, mert az aranyos, hanem ezzel a koreai változattal. Nem olvastam a mangát, az animét sem láttam, tehát a japán verzióról nem is tudok véleményezni. Így a tajvani változatát kezdtem el nézni, mely az It started with a kiss címen lelhető fel, s mely igazán tetszik.

    Engem a főszereplő lány nem nyert meg. Már untam azt, hogy csak a fiú után rohangál, s amikor végre eldöntötte, hogy leszáll a pasiról, jöttek a barátnők, akik biztatták, hogy csak nyugodtan loholjon utána. Nem tudom, hogy a 11. résztől történt e benne változás, de én már nagyon untam, hogy nem haladunk előre. Semmit sem akart változni a lány, tényleg kiérdemelte még maga a színésznő is a buta jellemet. Persze, ez csak nekem nem jött be, mert látom sokan szeretik :) Nem vagyunk egyformák :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én inkább a manga elfogult rajongója vagyok :D

      Jaj, mindig belefutok a taiwan-i ajlásokba. Egyszer rá kell vegyem magam, vagyis valahogy bele kell szuszakolni a listába. :)

      Törlés
  9. Végül is a maradék hat részbe csak belenéztem, de olyan szinten, hogy 2 percet néztem, 10 percet beletekertem. A taiwan-i verzió első évadjával már végeztem, és be kell vallanom ritkán láttam ilyen jól összerakott, elkészített filmet, mint az. A koreai nem jött be, sok mindent összecsaptak benne. A maradék hat részt csak akkor nézem meg vagy nézek bele, ha végeztem a They kiss again taiwan-i folytatással.

    Figyelj, én csak ajánlani tudom a taiwan-it. Mindig szigorú szemmel figyelem a filmeket, tehát ha valami az elején nem tetszik az utána sem fog. De ez utóbbi nekem bejött. A férfi színész remekül játssza a túlontúl is okos és nem foglalkozom senkivel karaktert, a színésznőnek Ariel Linnek pedig kitűnően áll ez a szerep. Na ez a két színész között nagyon is működik a kémia, amikor működnie kell :) Meg egyébként is :D Na jó, nem célozgatok itt :)
    Csak ajánlani tudom. Hátha nektek, és bárki másnak is megtetszik :)

    Ui.: A mangát én is el fogom olvasni, ha lesz időm.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen :D Előrébb ugrott a listában ;)
      Most nagyon szemeztem egy taiwani sorozattal, de aztán jött a Oh my venus és felborult a terv :D

      Törlés
  10. Nálam a rangsor: A tajvani feldolgozás első hely,
    Japán változat második hely,
    Harmadik hely: koreai változat,
    Negyedik az új thai feldolgozás (kaphatott volna jobb helyet is, de a főszereplő srác kicsit sírósra sikerült, az utolsó részeket nagyon elhúzták, kicsit túl szenvedős lett a vége, ill. kihagytak pár kedvenc jelenetet, pedig összességben még a kezdet nem is volt rossz, meg a szereplők se, de hiába még se lett az igazi)

    VálaszTörlés
  11. Megnéztem ezt a sorozatot, és azt kell mondjam, hogy bár jól nézhető volt, és végignéztem, néhol jól szórakoztam, rengeteg hibát találtam benne. Kim Hyun Joong az elején még tetszett, egyenes hajjal jól nézett ki, de ha engem így megalázna valaki (függetlenül attól, hogy én is allergiás vagyok a helyesírásra, fogalmazásra és nem tudnám elképzelni, hogy beleszeressek olyanba, akinél ez gyenge), egy életre megutálnám. Minimum elkerülném. De most vegyük a főszereplőt: olyan szinten voltam ellendrukker, hogy azt vártam, mikor esik végre jóóól pofára, és tolat át rajta egy lánctalpas bármi. Sajnos nem történt meg, de ellenszenvesnek tartom, szerintem a való életben pont ilyen sumák, beképzelt karakter. (A rajongók hülyének nézése szerintem az az infó róla, hogy fél a szitakötőktől, hisz a szellemekben és UFO-kban)
    A legkönnyebb szerep amúgy ilyen kifejezéstelen arcú bunkókat alakítani. :)

    Oh Ha Ni -
    tipikus példája a kapcarongynak. Remélem nem tartja őt követendő példának egy lány sem. Ellenkező neműeknél már régen zaklatót kiáltanának (ahogy a kis öccs egyik jelenetben meg is jegyezte), nem vonzó egy lány részéről sem az ilyen szintű tapadás. El nem tudom képzelni, hogy az, akire ennyire nyomulnak tényleg megszeresse. Az első 3 részben az én pofámon égett a bőr a kínosabbnál kínosabb jeleneteinél, és a kitartását sem mondanám pozitívumnak. Megérdemelte a pasit, aki továbbra is meg fogja alázni mindenki előtt, leszólja mindenét, és ezt az sem menti, hogy motiválja néha, mert a csajnak az egész élete célja, hogy körüllihegje ezt a p*cst. Már bocsánat.

    Igazából a sorozat elméletével volt bajom, maga a színésznő színesen játszott, sok mimikával, jól adta elő a szerepét vagy valóban ő ilyen.

    Bong Joon Go:
    Hát ez a srác tényleg borzasztó volt. Az a stílus... oké, finomodott egy kicsit a végére, de riválisnak sosem volt tekinthető.

    Tényleg, hova tűnt az a srác, aki megjelent Oh Ha Ni előtt, hogy járjanak, kedves volt, jóképű, és összeverekedtek a könyvtárban? Na, az igazi alternatíva lett volna Baek Seung Jo ellen. Túl nagy konkurencia lett volna?

    A teniszedző haláli volt, őrajta szórakoztam a legjobbakat. Mikor az elején dzsentleman-nek nézed, és teniszütőt fog a kezébe. A csókjelenete úgy haláli. :)

    A special részek viszont tényleg szórakoztatók, jobbak, mint teljes részek, a tű-s epizódon könnyesre röhögtem magam.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én nagyon sok formában láttam már ezt a sztorit és a koreai verzióban sikerült talán a legbosszantóbbra Ha Ni karaktere. Én elviseltem, mert magáról a karakterről tudtam milyen ügyefogyott lesz (bár maga a sztori is az ha azt vesszük) de Ha Ni utálatból Sophie tudna még órákat zengeni, mert nála is nagyon kinyílt a bicska. xD

      Törlés
  12. Az ajánlások hatására megnéztem a tajvani verziót. Tényleg jobb. Igaz az első rész nagyon gáz, teljesen elcsúszva a hang és a szöveg (az indán), de aki netán tervezné ezt a sorozatot, annak mindenképp a Started with a kiss-t ajánlanám, különösen azért, mert szinte teljesen ugyanaz a cselekménye mindenhol a két sorozatnak, de:
    1. Jobb színészek, hihető, és valóságos mellékszereplőkkel
    2. A csaj a tajvani verzióban pusztán egy kicsit ügyifogyi, de átlagos és nem ez a tüzelő p*csa, már bocsánat, mint Oh Ha Ni. Gondol a másikra, nem csak azzal van elfoglalva, hogy mikor kaphatná meg ő, ő, ő.
    3. A pasi fokozatos beleszeretése minden szemvillanással nyilvánvaló, hogy odahallgat, hogy miért szeret bele a lányba, ez mind ott van, világosan, érthetően, nem úgy mint a koreaiban, hogy érthetetlen, miért is kell végül neki a csaj.

    És még sok ok miatt jobb a Started with a kiss, de időhiány miatt most nem részletezem.

    VálaszTörlés
  13. Nekem nagy kedvenc! :3 Első sorozatom volt, és totál rongyosra sírtam a fejem a nevetéstől. :D
    Igaz, ez már jó pár éve volt, de azóta többször is láttam. ^^ A színésznő se tudott visszatántorítani, sőt. Le a kalappal előtte, hogy ilyen szuperül el tudta játszani a sík hülyét, mint Oh Ha Ni. :D KHJ pedig... ihajj.. mi az nevetés??? Hogy lehet valaki ennyire jó pali, de komolyan...
    Nos, igazából tényleg 10/10 nálam. :D Emlékeztet a nyáréjszakákra, amikor könny törölgetve visítottam a nevetéstől, és azon töprengtem, hogyan lehetnek a koreaiak ekkora zsenik, hogy egy ilyet meg tudnak csinálni. :D Nosztalgikus.
    Viszont. Sokan említik, hogy sokkal jobb a japán, a kínai, a tajvani... Én komolyan meg vagyok lepődve, hogy a thaiföldit senki se említi. :O
    Most néztem meg elsőnek, és nem hazudok: Az ÖSSZESET kenterbe vágja.
    Minden megvan benne, aminek lennie kell. Hogy miért jobb, mint az összes?
    Mert a buta lány csak a tanuláshoz buta, és bár lassú a felfogása nem totális csőd az élethez magához. Az okos fiú kellőképp hűvös, és távolságtartó, és igen, jó párszor bunkó is, ugyanakkor nem egy világi seggfej, akivel szívünk szerint feltörölnénk a padlót. És lehet látni az érzéseit. Ja és nem mellesleg olyan mosolya van, hogy tízperces szünet kell, hogy újra megtanuljon a néző lélegezni (igen, simán versenybe szállhat KHJ-gal). A leányzó pedig valami csodaszép, irigylem a mosolyát.
    (Csajszi: Sushar Manaying, Srác: Mike Angelo). Ezek mellett a buta srác sem irritáló, persze reménytelenül szerelmes a buta lányba, de akkor sem hoz ki senkit sem a béketűrésből a gyökérségével, és az okos lány is elég hamar felfogja, hogy veszett ügy kajtatni az okos fiú után, és ráadásnak még csak nem is rosszindulatú - egyszerűen csak beképzelt, és nehezen tűri a veszítést. Az apukák hozzák a poént elég rendesen, az anyuka pedig továbbra is a legnagyobb forma a kisöcsivel együtt az eégsz sorozatban. Persze vannak benne ázsiai furaságok (például a múlt elemzése gyökér animációs kis bevágásokkal), ugyanakkor a színészek brutálisan jók, nagyon szerethetőek, és minden azonosság ellenére mégis adnak valami "más" érzést. Nekem tuti biztos, hogy a thaiföldi a kedvenc feldolgozásom - mindamellett, hogy a Playful Kiss örökké nagy kedvenc marad. Ha kedvet kaptatok hozzá, a címe: Kiss me. :D Találó. XD

    Egyébként nagyon szuper az oldal, már többször is voltam itt, olvasgattam. Tetszenek a vélemények, jók az írások! :) Köszi a sok ismertetőt, most meghoztátok a kedvemet újra a Playful Kiss-hez. :D
    Remélem nekem is sikerült felkeltenem az érdeklődést a Kiss me iránt, tényleg megéri megnézni. :)

    Üdv:
    Lux.

    VálaszTörlés