2012. június 1., péntek

Filmajánló: Attack on the pinup boys

Ezt a filmet még anno zéró háttérinfóval szedtük le. Akkor még nem néztük meg, viszont egy véletlen keresgélés után ráakadtam a Super Junior Bonamana című klipjére. Barátnőimnek és nekem is nagyon bejött a banda. Idővel a gépen feltűnt ez a film, és hogy még nem néztük meg. Ekkor kerestünk utána és lepődtünk meg: ebben a Super Junior tagjai szerepelnek!!! Mondanom se kell közös filmnézés lett a vége.

Műfaj: Vígjáték
Rendező: Lee Kwon
Játékidő: 81 perc
Év: 2007
Szereposztás:
Kim Kibum - narrátor
Choi Siwon - diákönkormányzat elnöke
Kim Ryeowook -diákönkormányzat alelnöke
Kim Heechul - táncklub elnök
Lee Donghae - táncklub tag, Kibum barátja
Shin Dong Hee - táncklub tag
Kangin - dzsúdó egyesület elnöke
Eunhyuk - dzsúdó egyesület tagja
Leeteuk - panda
Lee Sungmin - első áldozat
Hankyung - második áldozat
Yesung - harmadik áldozat

Sztori:
Nemcsak az amerikai filmekben lévő iskolákban, hanem minden valamire való koreai iskolákban is akad legalább egy aktuális szépfiú. Az egyik középiskola szépfiúját megtámadták este az utcán, ráadásul pont Valentin-napon. Nem is akármivel dobták meg. Amit a legtöbb ember nagy wczéskor a budiba szokott helyezni, azt valaki a fiú képébe vágta. Ez később két másik szépfiúval is megtörtént, ezért megindult a nyomozás, (Kibum blogján) ki lesz a következő áldozat. Kibum iskolájára utal minden nyom,  így az egész iskola figyelme a három népszerű srác felé terelődik: SiWon, Kangin, és Heechul felé. Vajon ki lesz a következő áldozat?

Vélemény:

A Super Junior akkori 13 tagja közül Kyuhyun egy autóbaleset miatt nem tudott szerepelni a filmben,bár nem tudom milyen szerepet osztottak volna rá... Illetve háttértáncosként feltűnik szintén SuJu tag Henry, és SHINee-ból Key is, és a SNSD-ből Yuri, aki az egyik epekedő ballerinát alakítja.

Nah, de a film! :D Semmit az ég világon nem szabad komolyan venni ebben a filmben. A legjobban egy szóval lehet jellemzi: beteg. :D De nagyon. Nem erre számítottam az elején, viszont nekem valamiért bejön az ászai humor, így tudtam élvezni. Nem mondható hatalmas műalkotásnak, sőt! Ezért semmilyen fajta mélyenszántó mondanivalót nem igazán lehet benne felfedezni, ez egy egyszerű koreai vígjáték, ami a népszerű, precízen kiválogatott Super Junior tagokkal akarja kifigurázni a szépfiúkat és a fanolásukat. Ez már önmagában ellentmondás, de hát SM már csak tudja mitől döglik a lény. A fiúk népszerűségének hála, jól is fogyott a film.
Egyszer mindenképp kötelező, ha Super Junior fan vagy, meg akkor is ha csak simán szereted az ázsiai filmeket. :D Azonban ne nézd meg, ha nem bírod az ázsiai beteg humort, mert csalódni fogsz.
Magyar felirat: ázsiafilm.hu

Pontozás:
Cselekmény: 10/6
Színészek: 10/6
Zene: 10/5

1 megjegyzés: