2012. június 4., hétfő

Ismertető: Goong / Palace / A Palota

Ennek a koreai sorozatnak két "évada" is van. Sikeresen leszedtem a másodikat a Goong S-t. A szereplők azonban teljesen mások benne, nem folytatás vagy hasonló, csupán mindkettő arról szól, hogy hogyan kerül egy teljesen átlagos közember a koreai királyi család palotájába.
Az első évad főszereplője a Coffee Princeből is ismert Yoon Eun Hye, aki hozta szokásos formáját ebben a sorozatban is.


Műfaj: romantikus, vígjáték
Epizódok: 24 + special
Csatorna: MBC
Év: 2006
Főbb szereplők: Yoon Eun Hye, Joo Ji Hoon, Kim Jung Hoon, Song Ji Hyo
Több infó: >>itt<<


Történet:
Chae Kyung szüleivel és öccsével él, korántsem gazdag körülmények között. Emellett egy művészeti iskolába jár, ahol tervező szakon tanul. Az iskolájába jár a koreai korona várományosa is, Lee Shin, aki film szakon tanul. Természetesen Shinért mindenki oda van, Chae Kyung ha nem is fülig szerelmes belé a srác alap menőségi faktora őt is döntögeti a lábáról.
Egy véletlen folytán Che Kyung kihallgatja Shin és Hyo Rin (egy másik diák) beszélgetését. Shin megkérte a lány kezét, de a lány visszautasította. Eközben Shin szülei mit sem sejtve a fiú titkos kapcsolatáról, szerveznek neki egy esküvőt, amit még az előző király ígért meg egy régi barátjának, (bonyolult mi?) aki Konkrétan Chae Kyung nagyapja volt, így a lánynak rövid úton hozzá kell mennie Shinhez. Anyagi körülményeik miatt végül a lány a frigy mellett dönt, azonban a palotában több problémával is szembe kell néznie:
1. Shin nem szereti
2. a palota szabályai eléggé gúsba kötik

3. az előző koronaherceg is színre lép, bekavarva Shinnek
Whalemény:
Mindig úgy érzem, hogy a koreai doramák többsége túl hosszú. Ez is az. 24 rész! Így utólag már nem vágnék neki még egyszer. Ezért is lesz elhalasztva a Hong Gil Dong megnézése is... A Japán doramák nagyon könnyen fogyaszthatók, például a Buzzer Beatnél nem éreztem az idő múlását, de az összes koreai doramánál igen.
Az elején fent tudta tartani az érdeklődésem, és nagyon élveztem is a sorozatot, de talán úgy a 17 - 18. rész környékén bele fáradtam. Java részt a palotai intrikákat és az ifjú házasok civódása a dorama központi szála. Mindkettő igen érdekfeszítő, mert én például nagyon kíváncsi voltam, hogy végül ki kerül a trónra a két fiú közül (bár valamennyire kiszámítható lett a végeredmény)
Chae Kyungot az elején aranyosnak (bár kicsit ízlés ficamosnak) találtam, aztán a végére már elvesztettem minden szimpátiám iránta, mert túl sokat rinyált.
Shin a kőszívű, de imádjuk karakter meg mégsem sikerült annyira imádni valóra, akárhogy akarták, hogy az legyen.

Shin anyját viszont nagyon csíptem, mondhatni ő volt a kedvenc karakterem, pedig nagyon nem szoktam szeretni az anya karaktereket. Valahogy most minden dorama megakar cáfolni ebben engem. Az anyakirálynő meg fenomenális volt. :D
A dorama több pontja rémesen bosszantott: például a 20 éves Chae Kyung miért nem képes leszakadni a családjáról? Egy bizonyos fokig hiányoznia kell a családnak, de nem úgy mintha 8 éves lennék 20 éves létemre. Vagy Yul anyjának kifacsart logikája.
Összességében: egy enyhén humoros, intrikákkal és szerelemmel fűszerezett sorozatot kaptam, amit ha ajánlanom kell azt mondanám nézd meg, mert egyszer mindenképp érdemes. Nem oktalanul van a legnépszerűbb doramák között, a főszereplők is bezsebeltek egy pár díjat az alakításukért, és a nézettségi adatok szerint is jól fogyott, plusz egy népszerű manhwa az alapja.


Felirat: http://azsiaekkovei.hu/kdorama/goong

Pontozás:
Cselekmény: 10/7
Színészek: 10/7
Zene: 10/7 (nem is rémlik fel, csak az intro...)

1 megjegyzés:

  1. lehet hogy én vagyok az egyetlen akinek ez nem tetszett.... de szerintem yul-al kellett volna összejönnie nem azzal a hülye bunkóval .meg aztán nagyon csúnyának találtam a másikat!!

    VálaszTörlés