2014. január 22., szerda

Ismertető: Marry him, if you are dare / Future's Choice

Sok előinformáció előzte meg ennek a doramának az elkezdését. Főként YongHwa és az alapsztori miatt kezdtünk bele és vicces volt látni, amikor tesóm rájött Yonghwa újra a hoppon maradt másodikat fogja alakítani. :D


Cím: Marry him, if you are dare, Future's Choice, Mi Rae's Choice
Műfaj: romantikus, komédia, időutazás
Epizódok száma: 16
Év: 2013
Csatorna: KBS2
Szereplők:
Yoon Eun Hye - Na Mi Rae
Choi Myung Gil - Na Mi Rae jövőbeli énje
Lee Dong Gun - Kim Shin
Jung Yong Hwa - Park Se Joo
Han Chae Ah - Seo Yoo Kyung


Történet:
Na Mi Rae 32 éves, a bátyjával él és egy telefonos központban dolgozik és naphosszat a telefonáló ügyfelek kívánságait teljesíti. Egy pocsék nap után megjelenik egy idős nő, aki azt állítja, hogy ő a jövőből jött Mi Rae, aki változtatni akar a sorsán, ezért visszajött a múltba, hogy mindent elölről kezdjen.

Whalemény:

Én többre számítottam az alapján, amit olvastam. Mi Rae visszatér a jövőből, hogy megváltoztassa a sorsát. Ez így tök jól hangzik, de a sorozat elpuskázta ezt a jó gondolatot. Számomra az idős Mi Rae-nek személyiségileg köze sem volt a fiatalhoz. Nyilván mindenki sokat változik... de ennyit? Kicsit zavaró volt, hogy annyit titkolózik, de mégis elvárja hogy mindenki azt tegye, amit ő gondol. Az első tíz rész emiatt kb. eltelt úgy, hogy visszajött a "vénasszony", mert pocsék lett a házassága és ezen változtatni akar. Ennyi. Úgy a 13 rész környékén kicsit felturbózták és kitaláltak mindenféle csavart nekünk, hogy ne érezzük magunkat totál átverve.
Miután kiderült a nagy betűs igazság (természetesen a hősnő erről egy szót se hall, mindenki más igen) hirtelen mindenki elkezd direkt úgy viselkedni, hogy nehogy megtörténjen, az ami miatt visszajött az idős Mi Rae. Azon viszont egyik tyúkagyú sem gondolkodik el, hogy már alapból teljesen megváltozott a jövő, hiszen az idős Mi Rae eleget kavarta a ..., Ezzel például elérte, hogy Se Joo beleessen Mi Rae-be, aminek eredetileg meg sem kellett volna történnie. Egyszerűen fogalmazva, egyik szereplő se képes a gondolkodásra.
Az elején én egy másodpercig se tudtam kedvelni a főhőst Kim Shin-shit. (annyira poén, ahogy mondják a soriban :D) Később sikeresen megkedvelhető lett a káromkodó bemondó, viszont YH karaktere az idő előre haladtával erősen bemondta az unalmast, (bár az öltöny továbbra is jól állt neki) meg úgy az egész sorozat is.
És hogy egy kicsit a "szakma" is megszólaljon belőlem: Néha csak a WTF? érzés kerülgetett, amikor egyes műsorokhoz vették fel az anyagokat. A szellemházas forgatásnál egy rendes tv-nél az életben nem hagynák ki az operatőrt. Vagy a karácsonyi különkiadás műsor, jézusom... művészi termékeket gyártanak komolyan.

Na Mi Rae
Egy telefonközpontban tengeti napjait, mígnem megérkezik a jövőbeli énje, hogy változtasson ezen. Őszintén? Ennyire lelakva rég láttam Eun Hyet. Alapjáraton nem sorolom a szép színésznők közé (ez a saját ízlésem, lehet valakinek szép) de az életben nem láttam ennél rondábbnak és stílustalannak, mint itt. Ennyire nem lehet divat a puffy eyes! (avagy püffedt szem) A Balázs Pali frizurát meg a két számmal nagyobb nagypapi ruhákat már nem is említem... Akit egyedül értékelni tudtam az egész sorozatban az Mi Rae bátyja volt. Nagyon örülnék egy ilyen bátyónak. Ki nem?
Eun Hyet továbbra is a felsőbb kategóriás színészek közé sorolom, (főleg, hogy ő az egyetlen színésznő, aki nem merevedik le, ha éppen megcsókolják) mert tehetséges, de Mi Rae bamba és folyton sodródó szerepe nem túl sok kihívást tartogatott neki.

Kim Shin
Még sose gondoltam egy bunkó és antiszoc főhősről sem, hogy antipatikus, de Kim Shin nagyon az volt az elején. Nem is értettem, hogy tudtak egy ilyen karaktert megírni és főszereplőnek tenni. Aztán szerencsére előnyére változott. A színésszel eddig még sose találkoztam, és ezek alapján nem raknám tiltólistára a filmjeit/sorozatait.

Se Joo
A rejtőzködő YBS örökös, aki meg akarja tudni hogyan készül egy tv műsor, ezért VJ-nek áll, és nem titkosan beleesik Mi Rae-be. YongHwa igazából hozta ugyan azt, amit korábban a You are beautifulban, csak kevésbé túlidealizált kinézettel. Nézhető a játéka, bár eldobni nem fogom tőle az agyam sose. Max, ha öltönyben van és énekel, mert zenésznek kiváló.


Ha őszintén végig gondolom nem tudom ajánlani a sorozatot. Nem a megnézhetetlen és sose nézd meg kategória, de én mégsem ajánlom. Ettől eltekintve sokaknak lehet tetszett vagy tetszeni fog, mert kinek mi, meg tényleg annyira nem pocsék. Egyszer meglehet nézni, de ha valaki régóta néz sorozatokat és éppen válogat nem ezt raknám a megnézendők listájának elejére, mert ha nem is túl nagy, de csalódás volt.

Magyar felirat: Ázsiaékkövei

Pontozás:
Cselekmény: 5/10
Színészek: 6/10
Zene: 7/10

3 megjegyzés:

  1. Szinte teljesen egyetértünk. :D
    Az alapkoncepció szerintem fergeteges lett volna, csak nem tudtak ezzel a jó kis alappal mit kezdeni, és szépen elrontották az egészet egy középszerű sztorival.
    A szereplőkkel különösebben nem volt bajom, szerintem mindenki jól alakította a karakterét, nekem is inkább a főhősnő személyisége nem tetszett.
    Viiiiszont szerintem YongHwa rengeteget fejlődött színészileg az előző szerepeihez képest. Nem jelölném Oscarra, de ha most látnám először, nem mondanám rá, hogy rosszul játszik, ellenben a "You're beautiful"-ban, vagy a "Heartstrings"-ben hozott színészi játékával.
    Az már egyéni szociális probléma, hogy nem szeretem a nyitott endingeket. :D:D:D

    Szerintem sem nézhetetlen kategória, pláne, hogy csak 16 részes; de abszolút kihagyható minden dorama rajongónak. :D

    VálaszTörlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  3. Jesszus! Most olvasok harmadjára olyan sorozatról kritikát, amit meg szeretnék/szerettem volna nézni, és nem igazán jó. Mi történt? Elfogytak a jó forgatókönyvek, és most még a telefonkönyvből is sorozatot csinálnak az idolokkal, csak hogy az is hozzon egy kis pénzt a konyhára? Jaj, mi lesz így velem! :-)))

    VálaszTörlés