2014. október 17., péntek

Ismertető: Fated to love you


Pár hete ért véget kis hazánkban pedig nagyjából a fél dorama világ erről a sorozatról beszélt. Nem hiába, bár szerintem az It's okay that's love bőven letaszítja a trónról. No de lássuk csak miről is szól.

Műfaj: romantikus, vígjáték
Év: 2014
Epizód: 20
Csatorna: MBC
Szereplők:
Jang Na Ra - Kim Mi Young / Ellie Kim
Jang Hyuk - Lee Gun
Choi Jin Hyuk - Daniel Pitt
Wang Ji Won - Kang Se Ra

Történet:
Mi Young egy ügyvédi irodánál dolgozik (asszisztensként, mert ügyvédi végzettsége nincs) ahol aki teheti kihasználja a lány kedvességét és mindent vele csináltatnak meg. Mi Young mindenkinek szívesen segít, de akkor fordul benne minden, amikor nyer Makaóra egy ajándék utat, ahova a munkahelyi kollégák közül pont az általa kedvelt pasival megy el. Ott azonban kiderül a pasiról, hogy egy tapló.
Másik főszereplőnk Lee Gun, aki egy vegyipari cég igazgatója és 30 fölött még a részvénytársak is a házassággal nyúzzák, viszont az ő egyetlen jelöltje, is akit Makaón akart feleségül kérni inkább visszautazott Amerikába, mert állásajánlatot kapott. Makaón két hősünk egy szerencsétlen véletlen (igen az, bár az elején túl sok és hihetetlen véletlen történik) együtt töltenek egy éjszakát és Mi Young terhes lesz...

Whalemény:
Tudom csúnya volt azzal indítani, hogy egy másik sorozat mennyivel jobb, mert azért ez sem a rosszabbik fajták közül való, de most hogy pont egymás után vagyunk túl mindkettőn óhatatlan az összehasonlítás.
Az alapsztori a megszokott dorama klisén alapul: a tipikus milliárdos, aki emellett kellően fura (viszont naná hogy érző szívű lény) és az esetlen nő adják a sorozat alapját. Ezt a sablont próbálták a készítők feldobni, nem is kevés sikerrel. Én eddig egy olyan sorozatot sem láttam, ahol rögtön terhességgel indítottak volna. Nem mondom, hogy rossz megoldás, inkább egyedi, ami meglehetősen szép felütése a történet felvezetésének.
Valamiért működött, amit összeraktak, és tetszett is, igaz rengeteg újabb sablon húzást elővettek a dorama alatt. (hosszú várakozás, betegség, rengeteg indokolatlan véletlen egybeesés) Mély mondanivalót sokat nem találtam benne, maximum annyit, hogy mindenki teljesedjen ki, építsen karriert és utána menjen férjhez. De nem is hiányoltam, ez egy nagyon jó fajta limonádé volt, amit sokszor öröm volt szürcsölgetni.

Lee Gun
Tipikus milliárdos, akit fura nevetéséről bárki felismerne. A dorama egésze alatt Gunnal nevettem, amikor előadta a nyerítés+gonoszkacaj kombót.
Szerencsére itt nem Mi Youngnak kellett őt a bunkósutyó jellemről a normálisra térítenie, hanem Gun ösztönösen bánt mindenkivel emberhez méltóan, ami nem kicsit tette őt számomra szerethetővé.
Az őt megformáló színész, ah láttam is már valamiben nem hagyott bennem mély nyomot eddig. Ez után a sorozat után már bárhol felisném. :D

Mi Young
Egy teljesen önzetlen nő, akit mindenki ott használ ki, ahol tud és ezt őt egyáltalán nem zavarja. Ezt a fajta alárendeltséget kiküszöbölvén viszont nagyon jó rálátása van a világra, karaktere nem is engedi meg a sorozatban a bugyuta félreértéseket, amik miatt utána hatalmas bonyodalmak kerekednek. Egyszerűen képes leülni és megbeszélni a dolgokat másokkal, mint egy normális ember.
A sorozatban egy nagy trauma éri (amit spoiler veszély miatt nem írok le) és ezután ő is kisebb változáson esik át, és nem lesz végre mindenki lábtörlője. Ez nyilván nem baj, hiszen nem csak Gunra kell, hogy támaszkodjon egész életében, ugyanakkor nekem kicsibakancsom tele van az önmagunk nagyon meg kell valósítanunk témáktól.
A színésznőben egyáltalán nem csalódtam, a School 2013 után hozta a saját szintjét és talán egy hangyányit többet. Tökéletes választás volt erre a karakterre.

Daniel Pitt
Avagy ahogy én hívtam Brad Pitt. Jin Hyuk mérten szokásos karakter, akivel én nem tudtam túl sokat kezdeni. Csak volt, de nem adtak neki nagy jelentőséget.
Best jelenet a tangó táncolás volt vele, kár hogy több ilyen mókában nem volt részünk, mert kicsit közelebb hozta volna a karaktert hozzánk. Egy kérdés a karakterhez, ami felsejlett bennem: Miért djskedett az első részben? Ezt sehol nem magyarázták meg, amikor meg kiderült hogy művész, hiányoltam a műtermet, csak egy kongó kávéházat kaptunk, ami kb. félévig épült majd félév után el is adta... Szerintem az írók maguk se tudták mit kezdjenek vele...
Jin Hyuk kiállásra nagyon szimpatikus, nem kiemelkedő, de nem is béna színész, de valamiért egyik szerepe se sikerült számomra tuti választásnak, talán az Emergency coupleban és a Gu family bookban éreztem azt, hogy kicsit megtalálta magát a karakterben. (vagy inkább a karakterre érzett rá?)

Nos, ha ajánlani kéne, nem mondhatom rá, hogy ne nézd meg, mert komolyan érdemes, de nem egy 5*-os darab. Én olyan 4/5-öt adnék neki.

Készült hozzá felirat is >>> itt

Pontozás
Történet: 7/10
Színészek: 7/10
Zene: 8/10

11 megjegyzés:

  1. Remélem, lehetek annyira őszinte, hogy elmondjam - nekem az első 10-12 rész igazán tetszett, majd a történet eléggé leült. Sok szálat hagytak lógva - nem csak a kávézót -, vagy számomra értelmetlen "villanásokkal" tarkították. A végén akadtam ki egy kicsit, hogy "Ez a jelenet meg mire kellett???". Pl. a "féltesó" gyertyagyújtásán, vagy a titkár "táncőrületén".
    Végignéztem, de nem valószínű, hogy előveszem újból - a remek fordítás ellenére.
    Sajnáltam, hogy a határozottan poén-dús kezdeti részek után drámaibb hangvételt vett a sorozat - oké, hogy a Fated to Love You volt az eredeti -, örültem volna, ha egy abszolút vidám filmet hoztak volna létre. :)

    (Tudom, nehéz műfaj a vígjáték, de vagy nagyon bárgyú és ízléstelen, vagy ötlettelen az utóbbi évek felhozatala - ezt minden ország "műveire" általánosságban értem. Elnézést, ennek a megjegyzésnek semmi köze a sorozathoz, csak "kibukott" belőlem. )

    VálaszTörlés
  2. Maximálisan egyetértek. :) Nekem az elment visszatért valahogy megtörte az egész sorozatot, mintha két külön sori lenne az előtte utána részek és a második nem a hűha kategória lett sajnos :(

    VálaszTörlés
  3. Szerencsére én fordítva láttam. Az elején annyira kacagtam, hogy a másik szobában alvó apumat is felébresztettem (a mellettem alvó másfél évest nem...>.<). Viszont a drámai fordulatot én nem éltem volna túl! Szóval ez az elutazás is "kellett", ha csak belegondolunk, hogy a valóságban egy ilyen esemény, hogy megöli a kapcsolatokat. De régen sírtam ennyit vígjátékon... Nem csak könnyeztem, hanem bőgtem, és még napokig a hatása alatt álltam.

    VálaszTörlés
  4. Sajnos ez a sorozat gyatra utánzata a tajvani eredetinek (ugyanez a címe, pár éve készült), amit feldolgoztak. Ajánlom az eredetit mindenki figyelmébe. ;)

    VálaszTörlés
  5. Jang Hyuk-ot a Chuno - Rabszolgavadászok (2010) és a Robber című doramában láthatod.Én szerettem ezt a sorozatot,a tajvanit utáltam.

    VálaszTörlés
  6. Eleinte érdekes volt számomra a sorozat, de a közepénél unalmassá vált, ezért a befejező részeket már meg sem néztem.

    A véleményemtől függetlenül egyszer meg lehet nézni. Nekem nem lett kedvencem.

    VálaszTörlés
  7. Számomra a sorozat legnagyobb hibája az, hogy vontatot volt. Nem az eleje, nem a vége, hanem elejétől a végéig. Sok volt benne a felesleges időhúzás. Ha, nem tekertem volna át jelenteket, tuti feladom a végignézését. Ezt a sorozatot 10 részben meglehetet volna oldani, de még nagy jóindulattal is bőven elég lett volna neki a szokásos 16 rész. (jelzem, nem egy 50+ részes sorozatot néztem már végig, de ebből 20 rész sok volt)
    Ezen kívűl, még egy dolgot szeretnék megjegyezni. Ez lehet, hogy csak nekem tűnt így, de komolyan mondom, sokszor olyan érzésem volt az elején, mintha a férfi főszereplő a "The Greatest Love" c. sorozat Dokko Jin-jét próbálná utánozni. Csakhogy, ami ott működött, és feldobta a sorozatott, az itt inkább fura volt. Ez mintha a készítőknek is feltűnt volna, mert később elhagyta a Dokko Jin-es viselkedést, aminek én meglehetősen örültem, mert számomra nagyon eröltett volt.
    Összeségében, nekem egy közepes sorozat volt. Vígjátéknak én nem is nagyon nevezném, bár tudom annak van írva. Inkább mondanám romantikus drámának vigjátéki elemekkel keverve.(Persze ez izlés dolga, de én személy szerint, jó, ha párszor elmosolyodtam rajta)
    Ez így elég negatívan hangzik, de azért nem tudom rá azt mondi, hogy rossz volt. Egyszer (tekerve!) meglehetett nézni, de csatlakozom a cikk írójához, kötelezővé nem tenném a megnézését. (Belenéztem a TW verzióba, 2 résznél tovább nem jutottam. Mondjuk lehet cak azért, mert már sok volt belőle, de még kevésbbé tetszet, mint a koreai verzió)
    Üdv, Zazu

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Folytatás:
      A cikk jó leírást ad a sorozatról, egyetértek vele.
      Egyébbként, a Dokko Jin-es dologtól eltekintve, a férfi főszereplő volt talán a kedvencem a sorozatban, tényleg jó volt egy alapból nem "bunkósutyó" jellemű XD karaktert látni.
      Zazu

      Törlés
  8. Nekem tetszett a sorozat, a főszereplő páros kimondottan szimpatikus volt. A férfi is jó pasi, a csaj is egy gyengéd, normális, szép karakter. A koreai sorozatoknál már megszokhattuk, hogy fordítva működnek, mint a latin mondás "Post nubila Phoibos" (Borúra derű), mert mindig elkeserítik a vidámsággal és viccel csőbe húzott nézőket a második felében. :) A tajvaniba belenéztem, mert a Playful kiss-nél tényleg az működött jobban, de itt nem tetszett, a csaj valahogy nem illett a szerepéhez; a koreait jobbnak találtam, jobban élveztem. Az első éjszaka megjelenítése pl. ritka aranyos volt! :)
    A másodférfi azért dj-skedett, hogy kisegítse a disco tulaját, mert ugye népszerűségénél fogva gondolom özönlött a nép. De ha ennek lett is volna bármilyen ésszerű vonzata, hogy miért is volt ez jó, az elmaradt, mert értelme nem volt, szerintem nem figyeltek vágásnál. Egy kiállítása volt Brad Pittnek (haha, poén), ahol használati tárgyak voltak újragondolva, de annyira idegenül mozgott, komolyan.. ki hitte el, hogy ő a saját kezével bármit alkotott?

    Az érdekes, hogy az ember jobban kezd drukkolni egy épphogy becsöppent, a legyet bekapó lánynak, mint a legális barátnőnek, akivel 6 éve van együtt a főhős, nem?

    Még egy dolgot akartam hozzáfűzni a történethez. Azért komolyan, egy romantikus sorozatban... Huntington kór??? Az se derült ki nekem, hogy most tényleg örökölte-e a pasi vagy sem? Ilyen korban, ilyen gazdagságban egy DNS vizsgálat gondolom nem ördöngősség, hogy mindig csak a CT-t nézegették. Ha pedig igen, akkor kb. 10 jó évük van a csajjal (mert már ugye 40 éves volt), és utána kampec.. jön a gyors leépülés, demencia, mozgáskorlátozottság, ágybanfekvés, zavarodottság, meg ilyenek.. a főszereplőnő karaktere mondjuk tökéletes volt ápolónőnek, de így kiszúrni vele!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "ki hitte el, hogy ő a saját kezével bármit alkotott?"
      XD Ez nagyon igaz!

      "Azért komolyan, egy romantikus sorozatban... Huntington kór???"
      És nem csak ez... spoiler-es lenne ezért nem írom, de lehetne sorolni. Az ilyenek miatt tartom inkább melodrámának, mint romantikus vigjátéknak.

      A végével kapcsolatban, ha jól emlékszem a feloldás abban van, hogy mivel a pasi a végére már majdnem 40 és még nem jelentkeztek nála a tünetek, mégha hordozza is a betegséget...nem friss az emlék ezért nem emlékszem biztosan, de valmi olyasmi, hogy nem fog olyan drasztikusan hirtelen romlani az álapota, mert minnél fiatalabb, annál gyorsabb lefolyású... Valami ilyesmire emlékszem...

      Én is úgy emlékszem, hogy a végén tényleg nem zárták ki egyértelműen, csak sugalták, hogy valószínűleg nem beteg, vagy ha igen, sokáig eltud vele élni, mert minnél később jelentkezik annál jobb, és nála még nem jelentkezett...

      Számomra is fura volt, miért nem lehetett elvégezni egy genetikai vizsgálatot, hogy kiderüljön örökölte-e a betegséget vagy sem. Azon kívűl, hogy így sokkal drámaibb volt, más értelmes indokot nem látok.
      Zazu

      Törlés
  9. Ezt az egyet még nem írtam le és nincs is megemlítve. Véleményem szerint, a sorozat legnagyobb erőssége a főszereplők többé-kevésbbé realisztikus karakter és kapcsolat ábrázolása volt. Ez volt az, ami kiemelte a többi sorozat közűl.
    Zazu

    VálaszTörlés